Hoppa till huvudinnehåll

Decimerat Jokerit föll tungt – Steve Moses kvitterande målskytt

Skadedrabbade Jokerit hade det svårt mot SKA (arkivbild). Jokerit släpper in mål Bild: Lehtikuva jokerit

Steve Moses spelade sin första match mot Jokerit efter att ha återvänt till KHL efter en mindre lyckad sejour i Nordamerika. Resultatet blev ett kvitterande mål och tre poäng för SKA mot det skadedrabbade Jokerit.

Helsingforsklubben var ändå det lag som presterade bättre under inledningen av matchen, som gick av stapeln i S:t Petersburg.

Philip Larsen gav Jokerit ledningen under den sista minuten av den första perioden.

I den andra perioden blev det istället stjärnförvärvet Steve Moses som fick stiga fram. Den tidigare Jokerit-målsprutan stod för målet till 1-1 i powerplay i den 30:e spelminuten.

Koskiranta nätade och Larsen tappade fattningen

Jarno Koskiranta noterades för en assist till målet och centern var framme igen under den tredje perioden. Koskiranta satt in det avgörande målet med sex minuter kvar på klockan.

Jokerits kvitteringsjakt slutade snopet då den danska målskytten Larsen helt ofattbart spearade en SKA-spelare och blev tilldelad ett matchstraff.

Domarna fick igen ta åt sig en drös kritik från finskt håll på sociala medier efter att ha ansetts gett SKA fördelen under matchen.

Resultat, KHL:

Avangard Omsk – Nizhni Novgorod 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Salavat Ufa – Barys Astana 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)

Traktor Tsheljabinsk – Jugra Hanti-Mansijsk 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Lada Togliatti – Dinamo Minsk 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1) efter förlängning

Neftehimik Nizhnekamsk – Jekaterinburg 3-4 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1) efter straffar

Severstal Tsherepovets – Dinamo Riga 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

SKA S:t Petersburg – Jokerit 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Kommentarer

Inlagt av

I KHL är det många utvisningar. Och när Jokerit har spelat borta har jag förundrats över hur utvisningarna kommit. I många av matcherna har hemmalaget fått tre till fyra utvisningar i början av matchen då alla är kuranta och alerta. Sedan har Jokerit fått sina utvisningar relativt sett sent i matcherna och det är en stor fördel. Ishockeyn avgörs till stor del i numerärt överläge. Det har vi vetat länge. Men det intressanta är inte om bägge lagen åker på 10 x 2 min utan NÄR utvisningarna inträffar. Därför vet också lagen att det är smart att ta utvisningar i början på perioderna. För då är man fortfarande fit. Det här borde ses över. Börja föra statistik över när utvisningarna inträffar.

Inlagt av

Det är lätt att förstå att Jokerit i slutändan inte kan vinna över SKA. Med samma ägare är det klart att SKA går före. Så det är onödigt att gråta, det bara är så. I Ryssland är det här ok, i andra länder är det inte tillåtet att äga två lag i samma serie pga intressekonflikt.

 • Maratonmöte för Lovisastyret – 20 ärenden på agendan

  Många stora frågor klubbades av under fem timmar.

  Många stora frågor klubbades av under Lovisa stadsstyrelses fem timmar långa möte på måndagen. Styret fattade beslut om bland annat Ada och Glada, en simbassäng och reparationer av svenska skolor.

 • Ungdomars flyttningsplaner undersöks

  Hur få unga att återvända till Österbotten?

  Hur ser de österbottniska ungdomarna på sin hembygd och ser de någon framtid här? Det är ett par av frågorna som en brett upplagd enkät ska försöka få svar på.

 • Sigyn tar igen emot besökare efter masthaveriet

  Öppnas för allmänheten imorgon, tisdag.

  Museiskeppet Sigyn i Åbo öppnas igen för allmänheten efter att den främre masten bröts av för drygt en vecka sedan. Besökare får kliva ombord igen från och med imorgon, onsdag.

 • Nytt kraftverk planeras till Åbo

  Tanken är att minska på andelen utsläppsfri energi i Åbo.

  Ett nytt geotermiskt kraftverk planeras till Åbo. Geotermisk energi är energi som utvinns ur jordens inre.

Läs också

 • Finavia blev minister Berners mardröm

  Finavia har förlorat minst 34 miljoner euro i affärerna.

  Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner berättar på tisdagen mera om hur det går med utredningen av Finavias förlustbringande derivataffärer. De misslyckade affärerna kan bli en prövosten för minister Berners politiska karriär.

 • Får barn med aktiva föräldrar mera kultur på dagis?

  Teater på dagis hänger allt mer på föräldraföreningen.

  Allt fler teater- och andra kulturbesök till daghem bekostas med hjälp av stipendier som föräldraföreningar ansöker om, berättar kulturarbetare vi talat med. De oroar sig för ojämlikhet mellan daghemmen.

Nyligen publicerat - Sport