Hoppa till huvudinnehåll

Sibbo-Vargarna och ÅIF belönades för sitt arbete

Sibboidrottare premierades på Söderkulla gård. Sibboidrottare. Bild: Yle / Hanna Othman idrottare,if sibbo-vargarna,sibbo,ådalens idrottsförening,ådalens if

Sibbo kommun premierade framgångsrika idrottare och valde i år att lyfta fram två idrottsföreningar i stället för att kalla en enskild person för årets idrottare.

På tisdag kväll samlades ett brett spektrum av Sibboidrottare på Söderkulla gård. Allt från utövare inom hästidrott till motorsport fanns på plats.

Tidigare har Sibbo kommuns fritidssektion tilldelat en Sibbobo titeln Årets idrottare, men i år beslöt man att döpa om priset till Årets idrottsbragd och ge priset till Sibbo-Vargarnas fotbollssektion och Ådalens Idrottsförening.

Priset beviljades för föreningarnas arbete för att främja idrottsförhållandena. Konstgräsplanen och övertryckshallen som fotbollssektionen byggt och utvidgningen av innebandyarenan som innebandyförening stått för är viktiga för kommunens idrottskultur och -utveckling.

ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist tog emot kommunens pris. Ådalens Idrottsförenings ordförande Michaela Lindqvist. Bild: Yle / Hanna Othman michaela lindqvist,sibbo,ådalens idrottsförening,ådalens if

Enligt premieringsgrunderna har aktörerna på eget initiativ, modigt och ihärdigt främjat Sibbobornas idrottsförhållanden på ett unikt sätt.

Förverkligandet av ett byggnadsprojekt på flera hundratusen euro är ett bevis på förmåga att ta tag i saker, långsiktigt engagemang samt kärlek till idrotten.

Förbättringen av idrottsförhållandena skapar också förutsättningar för tillväxt och utveckling bland andra sportgrenar och idrottsaktörer och ökar verksamhetsmöjligheterna.

– Det känns bra. Jag vill rikta ett tack till Sibbo kommun för att de uppmärksammade hela föreningen, säger ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist.

Ordförande Mikael Åhl och fotbollssektionens ordförande Markku Sandström från Sibbo-Vargarna. Mikael Åhl och Markku Sandström från Sibbo-vargarna. Bild: Yle / Hanna Othman if sibbo-vargarna,markku sandström,mikael åhl,sibbo

Också Sibbo-Vargarnas ordförande Mikael Åhl sade att kommunens uppmärksamhet känns fint.

– Vi jobbade hårt i ett och ett halvt år för projektet och fick upp hallen. Det är fint att se alla de fotbollsjuniorer som kan spela i den dagligen.

Båda föreningarna belönades med ett ingraverat fat och ett stipendium på 1 000 euro. Dessutom premierades tretton Sibboidrottare med stipendier för sina framgångar.

Sibboidrottarna som premierades för framgångar i FM-tävlingar:
Sasu Halme
Matias Honkala
Mats Havulehto
Henrik Lehtimäki
Mats Lundmark
Casper Tillander

Sibboidrottarna som premierade för framgångar i internationella värdetävlingar:
Aappo Korpi
Tomi Korpi
Aaro Lamberg
William Skog
Susanna Törrönen
Emil Weckman
Elli Virta

Kommentarer

 • Yngsta och äldsta Swanarna sida vid sida

  Nya Swan 54 och den första Swan-båten någonsin sjösattes.

  Nautor sjösatte sitt nya mästerverk Swan 54 och visade samtidigt upp den allra första båten man nånsin byggde. En Swan 36 Tarantella.

 • Festivalen förlängs: Faces i Fiskars i dagarna tre

  Asylsökande är med både som byggare och artister.

  Faces-festivalen ordnas som en tredagars festival i Fiskars bruk 5-7.8. Bland festivalbyggarna och musikerna finns asylsökande från flyktingförläggningarna i Raseborg.

 • Jonas Portin: Det hade lika bra kunnat vara jag

  "Inget kostar lika mycket som när någon sedan faktiskt dör."

  Flera proffsfotbollsspelare har dött på grund av hjärtproblem under den senaste tiden. Jonas Portins hjärtfel upptäcktes i tid – och nu kräver han noggrannare läkargranskningar: ”Det är ändå liv vi pratar om”.

 • Sverige sade ja till värdlandsavtal med Nato

  Vänsterpartiet motsätter sig avtalet.

  Sveriges riksdag har sagt ja till ett värdlandsavtal med Nato. Avtalet innebär att det är möjligt för Nato att basera styrkor, helikoptrar flygplan och fartyg på svenskt territorium om det kommer en inbjudan från den svenska regeringen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland