Hoppa till huvudinnehåll

Revanschen: Kritiserad Cavani hoppade in och sänkte Chelsea

Edinson Cavani jublar över segermålet mot Chelsea. Edinson Cavani jublar över segermålet mot Chelsea. Bild: EPA Edinson Cavani

Edinson Cavani hade tappat formen och sin plats i PSG:s startelva. Men med kvarten kvar byttes anfallaren in och sköt in målet som gav Parislaget segern med 2–1 över Chelsea.

Cavani hade bara varit på plan i fyra minuter när han satte in bollen i mål efter Angel di Marias läckra djupledspassing. Målet i den 78:e minuten gjorde att PSG vann det första mötet i Champions League-fotbollens åttondelsfinal med 2–1.

En skön revansch för Cavani som under de tio tidigare matcherna han spelat under 2016 bara hade gjort ett enda mål.

Senast mot Lille i lördags missade anfallaren från Uruguay en hög med bra chanser och var stor syndabock när PSG fick nöja sig med 0–0. Att han fick inleda CL-mötet på bänken förvånade ingen.

Men ibland svänger det snabbt. Tre dagar senare var Cavani hjälte när han med sitt mål säkerställde att PSG tog en välförtjänt seger. Hemmalaget hade jobbat ihop till ett ledningsmål med en urstark andra halvlek.

Zlatan satte ettan

I första halvlek hade en annan ifrågasatt PSG-spelare, målvakten Kevin Trapp, med en jätteräddning hindrat Chelseas Diego Costa från att bli första målskytt. I stället blev det Zlatan Ibrahimovic som spräckte nollan när hans frispark betydde 1–0 till PSG.

Zlatans frispark letade sig i mål via Chelseas John Obi Mikel, men första halvlek slutade med att Mikel också gjorde ett mål i rätt bur då han kvitterade till 1–1 på en hörna.

Efter paus slet Chelsea tappert för att få mig sig oavgjort till det andra mötet, men till slut var PSG vassare.

– Det var en väldigt svår match, det här är ett svårt ställe att komma till. Det var ett bakslag att släppa in ett mål så sent, men vi fick bortamålet vi ville ha och det är totalt öppet inför returen, sade Chelseas mittback Gary Cahill i tv-intervjun efter matchen.

– Vi gav allt och fick segern vi ville ha. Men visst kunde det ha gått ännu bättre, vi skapade många chanser. Men det känns bra, det är ett bra steg att ta hem det första mötet, sade PSG-försvararen David Luiz.

Champions League, åttondelsfinaler, första mötet:


PSG–Chelsea 2–1 (1–1)

39 min Zlatan Ibrahimovic 1–0, 45 min John Obi Mikel 1–1, 78 min Edinson Cavani 2–1.

Benfica–Zenit 1–0 (0–0)
90 min Jonas 1–0.

Kommentarer

 • Ukrainska helikopterpiloten på väg hem

  Fångutväxling mellan Ukraina och Ryssland ett faktum.

  En viktig fångutväxling mellan Ukraina och Ryssland verkar vara ett faktum. Enligt både ukrainska och ryska källor är den ukrainska helikopterpiloten och nationalhjälten Nadija Savtjenko på väg hem.

 • Bristande sophantering i sydvästra Finland överraskar myndigheter

  Bristande kunskap, dokumentering och fordon avslöjades.

  Över hälften av alla sopbilar som stannades i samband med en skärpt övervakning i Åbo och Björneborg hade brister i dokumenten. Närings- trafik och miljöcentralen är överraskade över chaufförernas stora ovetskap om bestämmelsera gällande avfallstransporter.

 • Över 90 000 poliser ska garantera säkerheten under EM

  EM-värden Frankrike gör allt för att hindra terrorattacker.

  Frankrike satsar stort på säkerheten under sommarens fotbolls-EM. Över 90 000 poliser, gendarmer och privatdetektiver ska trygga säkerheten under Euro 2016-turneringen.

 • Djupare samarbete mellan Nyland och Åboland får en försiktig tummen upp

  Samarbetet kan ge inbesparingar, tror Mikael Holmberg.

  Ett djupare samarbete mellan Åboland och Nyland, för att trygga den svenska servicen, kan vara svår att förverkliga i praktiken men också medföra fördelar. Det säger Pargas stadsstyrelseordförande Mikael Holmberg (SFP) efter att idén lyftes upp av Raseborgs stadsdirektör Tom Simola i dagens Åbo Underrättelser. Kimitoöns kommundirektör vill inte ta ställning till förslaget.

Läs också

 • Livsmedelsexporten växer så det knakar

  Ryskt importstopp gav fart åt övrig export.

  Det ryska importstoppet av finländska livsmedel har paradoxalt nog nästan varit en lyckospark för branschen. Det har lett till att livsmedelsföretagen aktivt söker nya marknader. Under bara förra året ökade exporten med 200 miljoner euro på nya marknader, medan de ryska sanktionerna ledde till ett gap på 300 miljoner euro.

Nyligen publicerat - Sport

 • Över 90 000 poliser ska garantera säkerheten under EM

  EM-värden Frankrike gör allt för att hindra terrorattacker.

  Frankrike satsar stort på säkerheten under sommarens fotbolls-EM. Över 90 000 poliser, gendarmer och privatdetektiver ska trygga säkerheten under Euro 2016-turneringen.

 • Borgåseglare gör historia - till optimist-VM

  BSS optimistseglare kvalificerade sig till VM, EM och NM.

  Borgå Segelsällskaps (BSS) juniorer gjorde historia och får representera Finland i optimist-VM i Portugal i juli. En Borgåseglare kvalade också in i EM-laget.

 • Stjärnor i VM – kungar på Instagram

  Enorm skillnad mellan VM-spelare i popularitet på Instagram.

  Yle Sporten gjorde en lika snabb som oakademisk undersökning på ämnet "Vem är silverlejonens Instagram-konung?", det vill säga vem som har mest Instaföljare. Föga överraskande dominerar det yngre gardet listan.