Hoppa till huvudinnehåll

Laine slog till igen – Engstrand nära knäcka TPS

Patrik Laine i Tappara Bild: Lehtikuva ishockey,laine,patrik laine,sport,tappara

JVM-hjälten Patrik Laine var en av matchhjältarna när Tappara besegrade Ässät på bortaplan med 5–3. Laine slog till då drygt åtta minuter återstod av matchen.

Tappara och Ässät bjöd på en svängig tillställning i Björneborg där gästerna till slut åkte i väg med segern.

Vid ställningen 3–3 i mitten av den tredje perioden åkte Ässäts Jake Hansen på en två minuters utvisning. En matchavgörande händelse skulle det visa sig.

JVM-hjälten Patrik Laine tackade för förtroendet i numerärt överläge och slog till efter en fin passning av Kristian Kuusela. Det här var Laines 16:e mål den här säsongen.

Kristian Kuusela fastställde sedan slutresultatet till 5–3 med ett mål i tom bur. För Ässät var det en tung förlust med tanke på kampen om en plats i slutspelet.

TPS fick kämpa ordentligt för att besegra Blues på hemmaplan. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt men till slut kunde Jussi Makkonen avgöra. TPS vann matchen med 3–2.

Blues målvakt Christian Engstrand räddade hela 54 skott i matchen. Det här var tolfte raka förlusten för Blues.

Reslutat:

HPK – Ilves 3–1

KooKoo – JYP 3–2 e.str

TPS – Blues 3–2 e.str

Ässät – Tappara 3–5

Kommentarer

Inlagt av

Ojj ojj vilken kille Laine är! Bara 17 och lirar hockey som om han varit proffs i decenier! Hoppas för den finska liigan att han stannar ngn säsong till i Tappara! Tappara radar fram stjärnor för framtidens Finland, se nu bara Barkov och Laine. Framtiden är ljus!

Inlagt av

Det känns som TPS skulle bli riktigt vassa i år. Man har de vassaste stjärnorna och många är rutinerade rävar som vet hur man vinner medaljer i större ligor än Finland. Nummelin är ännu en av de bästa backarna i ligan. Ingen slipper förbi honom, och han har ett rungande skott. Tränaren är så proffsig att han tränat ända bort i KHL. Lukko kan också bli riktigt svåra i år, de har ett rutinerat lag som är byggt med tanke på täta playoffbataljer och Dufva är ett taktiskt snille. Kärpät har tappat sina guldhjältar och känns lite tunna i år trots Aho och Puljujärvi som bar Laine på sina axlar i JVM. IFK sviker alltid och är inget hot för ngn. Laine räcker inte till i playoff, i grundserien tar man inte alla situationer till 100%, då kan sådana som Laine få ett poäng här och där. I playoff får man inget gratis. Jag tyckte redan i U20-VM att han levde helt på Aho och Puljujärvi. SaiPa har inget att komma med, deras köpta lag saknar sammanhållning och vill få semester fortast möjligt. Summa summarum, TPS vinner relativt enkelt ligaguld.

Läs också

 • Hon studerade Svenskfinlands dejtingliv

  Att annonsera efter en rik partner var inte ovanligt 1910.

  Att annonsera efter en rik partner var inte ovanligt år 1910. I takt med samhällsutvecklingen förändrades också kontaktannonserna och åttio år senare var gemensamma intressen viktigare än pengar.

 • Kim Jong-Uns moster bor utanför New York

  I Washington Post berättar Kim Jong Uns moster om sitt liv.

  En moster till Nordkoreas diktator Kim Jong Un flydde med sin familj från Nordkorea till USA för 18 år sedan. Hon och hennes man berättar nu om sitt liv i en exklusiv intervju med The Washington Post.

 • "Många levde dubbelliv på båten"

  Oneil och Lotten Walker träffades på ett kryssningsfartyg

  Varken Oneil eller Lotten Walker vill jobba på sjön igen. Åtminstone inte nu, när de har familj och små barn. Men det fanns en tid då personalen på kryssningsbåten var som deras familj, och det var under den tiden de träffades.

Nyligen publicerat - Sport