Hoppa till huvudinnehåll

Nordling fortsätter träna BK-46 – Kihlstedt ny manager

Teddy Nordling (t.h.) och Timo Oksanen blir ny tränarduo i BK-46 herrlag i handboll. Timo Oksanen och Tedy Nordling, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46,bk-46 (handboll),handboll,karis,nordling teddy,oksanen timo,raseborg,teddy nordling,timo oksanen,tränare

Teddy Nordling fortsätter som herrlagets tränare också nästa säsong i Karisklubben BK-46. Timo Oksanen blir assisterande tränare och Peter Kihlstedt ska fungera som manager. Thomas Holmberg fortsätter som damlagets coach.

Handbollsföreningen BK-46 informerade på onsdagen (24.2) om säsongen 2016-17. Den största nyheten är väl att herrlaget som spelar i FM-ligan nu får en regelrätt manager.

Peter Kihlstedt har ett långt förflutet i Karisklubben. Han har spelat i herrlaget och tränat såväl damlaget som herrlaget. Nuvarande säsong jobbar han ännu som tränare tillsammans med Teddy Nordling.

- Jag blir en länk mellan spelarna, tränarna och styrelsen. Jag har ju en gedigen bakgrund inom handbollen så jag är kanske mera insatt än styrelsen i hurudana spelare det dels finns tillgängliga och vilka spelare laget behöver, säger Kihlstedt.

Han konstaterar att styrelsen inte alltid lyckats med sina spelarvärvningar.

Nio spelarkontrakt klara

För säsong 2016-17 har BK-46 redan nio spelare kontrakterade till herrlaget.

- Några spelares kontrakt går ut efter den här säsongen så dem ska vi ännu prata med. Ingen spelare har meddelat att han vill lämna laget.

Peter Kihlstedt. Peter Kihlstedt, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46 (handboll),handboll,karis,kihlstedt peter,Manager,peter kihlstedt,raseborg

- För nästa säsong söker vi två till fyra förstärkningar till laget. Det handlar om verkliga förstärkningar med landslagsbakgrund, berättar Kihlstedt utan att i det här skedet avslöja några namn.

Teddy Nordling som alltså fortsätter som tränare för herrlaget tror att samarbetet med den nya managern kommer att fungera bra.

- Jag har ju märkt under den här säsongen att vi tänker ganska lika, säger Nordling.

Han är också säker på att samarbetet med den nya assisterande tränaren Timo Oksanen kommer att fungera.

- Oksanen har ju varit en del av tränarteamet redan nu så honom känner jag nog bra, säger Nordling.

Damlaget behöver inga förstärkningar

Thomas Holmberg ville gärna fortsätta som tränare för damlaget, eftersom han tycker att en säsong är för kort för att få särskilt mycket uträttat.

- Det grämer förstås att vi missade slutspelet i år, men jag tycker att vi egentligen inte behöver förstärka laget med nya spelare. Jag tycker alla spelare gjorde bra ifrån sig, säger Holmberg.

Han konstaterar dock att det är möjligt att laget måste skaffa sig en målvakt, eftersom två av lagets tre målvakter sannolikt kommer att lämna orten och laget.

- Det ser ut som om Johanna Terlinden åker till Tyskland för ett år och så har jag hört ryktesvägen att Matilda Evers ska börja studera i Vasa.

Thomas Holmberg. Thomas Holmberg, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46,bk-46 (handboll),handboll,holmberg thomas,karis,raseborg,thomas holmberg,tränare

Laget måste träna lite hårdare inför nästa säsong än man gjort hittills, säger Holmberg.

- Försvarsspelet måste vi också bli bättre på. Annars är jag som sagt ganska nöjd med vårt spel.

Ville gå ut med info redan nu

Föreningens ordförande Björn Siggberg säger att det inte alls är så ovanligt att gå ut med information om nästa säsong fast än säsongen ännu pågår.

- Vi vill också på det här sättet visa för spelare var vi står och hurdana planer vi har, säger Siggberg.

På frågan varför damlaget inte har en manager såsom herrlaget har svarar Siggberg att styrelsen jobbar för det.

- Kanske damerna får en manager om ett år. Nu jobbar Thomas Sjöström delvis med sådana saker som en manager gör i ett lag.

Siggberg säger att det lokala näringslivet stöder BK-46 på ett fint sätt.

- Aldrig har man för mycket pengar, men nu har vi faktiskt möjligheter att satsa lite mera.

Kommentarer

Inlagt av

Tänarvalet är det enda rätta.Borde ha hjorts redan för tio år sen.Manager behövs nog inte,det är andre tränaren såm ska vara länken mellan styrelsen,eller spelarna. Det är i samarbete tränare ,styrelse såm spelar anskafningen sker. En talangscout skulle vara bätre att ha.

Inlagt av

Bra att det blir en gammal spelare som Kihlstedt som tar över och bestämmer vilka spelare tas in, han måste ha kännedom om vilka spelartyper som behövs i dagens BK. Många misstag har gjorts av de gamla styrelserna men nu blir det nog ordning på torpet. Heja BK!

Inlagt av

Du är nog ute å cyklar nu Karisboe, tror inte nån i bk styrelsen har så mycket kännedom om handboll som P.Kihlstedt har, ett mycket bra val av BK att göra Kihlstedt till manager och ansvarig för spelaranskaffningar. Dessutom så pratar han säkert med tränaren om vilken spelartyp de tar till klubben. Andra tränaren har knappast den rutin som behövs i dessa frågor men det har Kihlstedt och Nordling.

Inlagt av

Nu får vi hoppas BK satsar rejält.Om ekonomin är skick så finns det bra spelare på marknaden.Skulle vara skoj att se BK igen var med när det slåss om medaljer.Det är länge sedan Aktias fönster pryddes av mästerskaps bilder

 • Åbo flygplats evakuerades

  En oidentifierad påse hittades i passagerarterminalen.

  Flygplatsen vid Åbo flygplats har evakuerats. Evakueringen skedde på förmiddagen.

 • Äldre man paddlade vilse i Hangö

  Försvann på lördagen men hittades välbehållen på söndagen.

  En man i 70-årsåldern tappade bort sig då han paddlade utanför i Hangö i lördags (28.5). Han hittades välbehållen på söndagsförmiddagen.

 • Brand i värmecentral i Salo

  Ingen skadades i branden.

  En värmecentral började brinna i Salo på tisdagsmorgonen. Fem enheter var på plats på förmiddagen för att släcka branden.

 • Butiksbolaget i Barösund måste betala arrende

  Ingå kommun vill behandla alla bolag på lika villkor.

  Fastighetsbolaget Fastighets Ab Barösund som äger butiksbyggnaden i Barösund har bett om att Ingå kommun befriar dem från arrendeavgiften. Men kommunstyrelsen säger nej.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland

 • Äldre man paddlade vilse i Hangö

  Försvann på lördagen men hittades välbehållen på söndagen.

  En man i 70-årsåldern tappade bort sig då han paddlade utanför i Hangö i lördags (28.5). Han hittades välbehållen på söndagsförmiddagen.

 • Butiksbolaget i Barösund måste betala arrende

  Ingå kommun vill behandla alla bolag på lika villkor.

  Fastighetsbolaget Fastighets Ab Barösund som äger butiksbyggnaden i Barösund har bett om att Ingå kommun befriar dem från arrendeavgiften. Men kommunstyrelsen säger nej.

 • Är smink okej?

  "De tror att man ska sminka sig för att kompisarna gör det."

  De flesta i Ekenäs högstadieskola tycks vara överens om att smink kan vara både roligt och förskönande. Ett fåtal tycker att smink är helt onödigt.