Hoppa till huvudinnehåll

Vägrade lämna planen – stängs av i fem matcher

Roger Schmidt Bild: EPA/MARIUS BECKER Bayer 04 Leverkusen (män),EPA,fotboll,Roger Schmidt,schmidt,sport

Bayer Leverkusens tränare Roger Schmidt stängs av i fem matcher för att han vägrat lämna sidolinjen efter sin utvisning i söndagens möte med Borussia Dortmund.

Det var i den 67:e minuten i matchen mellan Bayer Leverkusen och Borussia Dortmund som domare valde att avbryta matchen. Orsaken? Leverkusens tränare Roger Schmidt vägrade lämna sidolinjen efter att han blivit utvisad.

Nu har det tyska fotbollsförbundet beslutat att Schmidt ska stängas av i fem matcher. Två av matcherna kommer att omvandlas till en villkorlig avstängning fram till 30 juni 2017.

Schmidt får inte vara i kontakt med laget och får heller inte vistas på arenan från och med 30 minuter före avspark till 30 minuter efter slutsignalen.

Enligt det tyska fotbollsförbundet har Schmidt accepterat straffet.

Sportchefen Rudi Völler får betala 10 000 euro i böter för att han gått hårt åt domaren efter utvisningen.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Jagr-frillan ett minne blott – Laine satsar på ny stil

  Patrik Laine satsar på ny frisyr inför NHL-draften.

  Patrik Laine blev U20-världsmästare och finländsk mästare med en klassisk hockeyfrisyr. Nu är det en slipad 18-åring som är i USA för bekanta sig med NHL-organisationerna.

 • Över hundra svenskar lurade av spelmissbrukare

  Svenska fans lurade på "EM-biljetter"

  En man i 30-årsåldern misstänks enligt Aftonbladet för bedrägeri efter att han sålt biljetter till fotbolls-EM. Problemet är att han inte haft några officiella inträdesbiljetter till sitt förfogande.

 • Jalasto och Ojala ut – Väyrynen in

  Backe kallar in Väyrynen till bortamatcherna.

  Fotbollslandslagets chefstränare Hasse Backe har varit tvungen att göra ett par förändringar inför landskamperna mot Belgien och Italien. Tim Väyrynen ansluter sig till truppen som möter Belgien på onsdag.