Hoppa till huvudinnehåll

HIFK ångar vidare i tabelltoppen – Puljujärvi åkte på en huvudtackling

Tomas Zaborsky gjorde två mål mot Pelicans. Tomas Zaborsky. Bild: Lehtikuva tomas zaborsky

I ishockeyligan tog HIFK sin åttonde seger på nio matcher. Helsingforslaget leder nu ligan med fem poäng före Kärpät som dock har en match mindre spelad.

I fredagens match ställdes HIFK mot liganian Pelicans. Efter att Lahtislaget tagit ledning var det HIFK anförda av Joonas Rask och Tomas Zaborsky som tog tag i taktpinnen.

Rask noterades för tre assist och Zaborsky för två mål, då hemmalaget gjorde tre mål på drygt åtta minuter.

Sebastian Aho steg fram

I matchen mellan TPS och Kärpät fick Jesse Puljujärvi ta emot en ordentlig smäll mot huvudet i matchen.Se smällen här.

Kärpät vann tillställningen, som ännu efter ordinarie matchtid var mållös. I förlängningen steg Sebastian Aho fram och sköt det avgörande målet, assisterad av Puljujärvi.

Resultat:

HIFK - Pelicans 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
Ilves - Tappara 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)
TPS - Kärpät 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) (efter förlängning)

Kommentarer

Inlagt av

Tycker också att det ser ut som att det är med avsikt han försöker skada Jesse. Otroligt fegt. Bland det fegaste jag sett. Denna ynkrygg borde ställas inför skranket. Man ska inte komma så billigt undan. Detta är våld. Inget annat. Om inte annat hjälper straffa laget. För det är hög tid att börja se över dessa så kallade Macho män. Jag tror inte de är det minsta tuffa när de ställs mot rätt virke. Sån här ynkedom gör mig fruktansvärt upprörd.

Inlagt av

Nu överdriver du Pete! Håller med om att det inte var snyggt men inte bland de värsta man ser inom hockeyn. Det att du inte diggar TPS och det råkade va just Puljujärvi ska inte ha nån betydelse här. Vad menar du med att straffa laget..?

Läs också

Nyligen publicerat - Sport