Hoppa till huvudinnehåll

Meriläinen till Nyan: "Mina personliga åsikter"

Jani Meriläinen är lagledare i FC Inter från Åbo. Jani Meriläinen är lagledare i FC Inter från Åbo. Bild: @Veikkausliiga FC Inter Åbo,jani meriläinen,meriläinen,tipsligan

FC Inters lagledare förklarar sin politiskt laddade tweet i ett uttalande till Nya Åland. "Det är mina personliga åsikter, inte FC Inters. Man ska inte ta den här typen av skämt så hårt" slår Meriläinen fast.

Yle Sporten har försökt nå Meriläinen i efterdyningarna av den anmälan som idrottsminister Tony Asumaa gjorde kring Meriläinens kontroversiella tweet.

Till Nya Åland svarar Meriläinen från sin semester per SMS.

– Jag gillar Åland, men om det finns en klubb i en lottning och du får möta just den så är det ganska frustrerande på grund av den långa resan. Det går ju bort två dagar för att oss att ta oss till Åland, så vi skulle såklart mycket hellre möta ett lag närmare Åbo, skriver Meriläinen till tidningen.

När Nyan följer upp med att fråga huruvida det är lämpligt av en representant för ett ligalag att uttrycka sig så påpekar Meriläinen att det handlar om hans personliga åsikter, inte FC Inters.

– Man ska inte ta den här typen av skämt så hårt. Det är ju bara bra för fotbollen i Finland om det snackas mer om den och att det inte blir så tråkigt, lyder Meriläinens ord till tidningen.

Kommentarer

Inlagt av

Storm i ett vattenglas!

Det måste väl ändå vara tillåtet att tycka att Åland kunde tillhöra Sverige.

Lika kontroversiellt som det är att tycka att Karelen kunde tillhöra Finland.

Inlagt av

Den där kommentaren om att donera Åland till Sverige hör man nästan alla gånger nån finne diskuterar Åland. Finnarna har alltid sett ner på Åland och Ålänningarna samt sprider en massa faktoider om förhållandena och påstådda privilegier.
Men hans förklaringar om skämt och långa resor går inte ihop, avståndet består fast Åland skulle vara en del av Sverige.
Vad månne Meriläinen skulle tycka om vi ansåg att hans hemby doneras åt Ryssland eller Kina?

Inlagt av

Onödigt av Meriläinen och lika dumt av Asunmaa. Asunmaa bekräftar sitt dåliga omdöme, något vi redan kunde se då han var fotbollsdomare... Storm i ett vattenglas, nyhetstorka under sportlovstid?

Inlagt av

Meriläinen förklarar sina kommentarer själv som nonsens, "ta mig inte på allvar om det jag säger".
Sedan har han väl bara samma åsikt som det åländska politiska parti som vill att Åland skall höra till Sverige. Deras åsikt sammanfaller ju med Meriläinens åsikt.

Inlagt av

Vad har Asumaa gjort fel? Asumaa är ju för fan den bästa domare Finland någonsin haft. Alla andra domare är ju pajasar

Inlagt av

Det finns inget åländskt parti som vill att Ålands skall höra till Sverige. Sluta sprida strunt.

Inlagt av

Det finns nog ingen dålig luft. Malaxbon Tony Asunmaas småpruttar som "en stor Minister" på Åland skrattar man nog bara gott åt. Minister Tony vill alltid få rubriker, som fotbollsdomare ville han också vara i centrum, en domares största fel.

Inlagt av

Nu måste nog fotbollsdomarna skriva till Alaja. Du kallar ju alla fotbollsdomare till "pajasar". Vilket påhopp! Det måste nog någon minister, kanske Finlands idrottsminister?, reagera på med skarpen och kalla till krismöte! Skandal av stora mått!

Inlagt av

Det är alltid lika roligt att åka till Åland på fotboll. Fina gräsplaner. Det enda som stör är de åländska domarna som drar hemåt så att dom ibland själv rodnar. Så har det varit så länge man minns, äldre spelare säger samma sak.

Inlagt av

Varför gnälla på långa resor,Mifk reser till riket varannan match.

 • Bergqvist om konkurrentens dopning: Är en bomb

  Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på Tjitjerova.

  Anna Tjitjerova uppges ha varit dopad under OS 2008 i Peking. Den före detta höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på sin tidigare konkurrent.

 • Vasa universitet forskar i vindkraftsbuller

  Bullerrapporten blir klar nästa år.

  Vindkraften byggs ut i rask takt i landet och det innebär att det också blir mera klagomål på buller. Forskardoktor Petri Välisuo vid Vasa universitet säger i en artikel i studenttidningen Vox cordis att det behövs mera forskning och mindre rykten kring vindkraftsbullret.

 • Ta plats: västnyländsk lokalhistoria på 65 sidor

  Tidningen Ta plats berättar om samhället vi lever i.

  Funkisarkitektur i Karis, gamla hantverk, finska kyrkor i svenska församlingar och berättelser om karelare i Västnyland samsas om utrymme i tidskriften Ta plats. Nu under våren har 15:e numret av tidskriften kommit ut.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Bergqvist om konkurrentens dopning: Är en bomb

  Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på Tjitjerova.

  Anna Tjitjerova uppges ha varit dopad under OS 2008 i Peking. Den före detta höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på sin tidigare konkurrent.

 • Reals skräckbild – Ronaldo avbröt skadad

  Går en kamp mot klockan inför Champions League-finalen.

  Real Madrid-supportrarna har anledning att bita på naglarna. Den störste stjärnan går en kamp mot klockan inför Champions League-finalen. Cristiano Ronaldo avbröt tisdagens träning.

 • Förre Ferrarichefen pekar ut Räikkönens ersättare

  Luca di Montezemolo tycker Ferraris saldo inte är godkänt.

  Efter fem lopp står Ferrari fortfarande på noll segrar. Det tycker Ferraris förre chef Luca di Montezemolo inte är godkänt. ”Ärligt sagt förväntade jag mig större framsteg av stallet.”