Hoppa till huvudinnehåll

Kapprustningen igång i NHL – Chicago storköpare

Andrew Ladd är tillbaka i Chicagodressen. Andrew Ladd Bild: Kamil Krzaczynski / EPA / All Over Press Andrew Ladd

Chicago Blackhawks var ute i god tid inför transferfönstrets stängande i slutet av februari. Under de senaste dagarna har de regerande mästarna plötsligt förstärkt truppen med fyra storprofiler.

Det visar att Blackhawks nu tänker storsatsa på slutspelen även i år. Trots imponerande spel i grundserien väljer Stan Bowman och resten av bakgrundstrupperna att man inte tänker lämna någonting till slumpen.

Här är spelarna som nu är klara för Chicago:

Andrew Ladd

Den tidigare Chicagoforwarden, som efteråt gjort karriär som kapten för Winnipeg Jets är igen klar för retur till ”dårhuset”. Ladd vann Stanley Cup med Chicago år 2010 – efter att Chicago skickade Tuomo Ruutu till Carolina i utbyte för forwardens tjänster.

Också Matt Fraser och Jay Harrison går över till de regerande mästarna för Chicagos första val i Draften 2016 och ett möjligt val i Draften 2018, beroende på Chicagos framgångar i Stanley Cup-slutspelet 2016. Ladd har stått för 17+17 under den pågående säsongen.

Christian Ehrhoff

Den rutinerade offensiva backen går över från Los Angeles Kings. Till Los Angeles återvänder för sin del den ännu mer rutinerade försvarsbjässen Rob Scuderi, som tidigare lyft Stanley Cup-bucklan med Kings år 2012.

Bägge veteraner har haft det svårt i sina klubbar och får nu chansen att visa framfötterna under vårspurten. Ehrhoff har noterats för två mål och tio assists i Los Angeles under den pågående säsongen.

Tomas Fleischmann och Dale Weise

Profilspelarna från Montreal går över i utbyte för den unge forwarden Philip Danault och ett val i den andra rundan av Draften 2018.

Tjecken Fleischmann är bäst känd för sina insatser för Florida Panthers, där han ännu för fyra år sedan stod för 27+34. 31-åringen har ännu en massiv potential i offensiven, medan Dale Weise står för en mer rivig roll i de lägre kedjorna.

Weise har som bäst noterats för 29 poäng under en NHL-säsong, men har under den pågående säsongen redan stått för personbästa 14 fullträffar. Bjässen har också fått axla ansvar i numerärt underläge, vilket förväntas fortsätta också i Chicago.

Enligt spekulationer var det den goda pågående säsongen som tvingade Canadiens att trejda bort Weise. forwarden är en självutnämnd Canadiensfan men har tjänat endast en miljon dollar per säsong under sitt nuvarande kontrakt – som löper ut i sommar.

Transferfönstret i NHL stängs den 29 februari. Man kan följa med de senaste övergångarna på ligans hemsida här!

Kommentarer

Inlagt av

Antagligen finns det en tanke bakom agerandet. Skulle tro det handlar om att i slutändan få ner kostnaderna samtidigt som du tryggar kvaliteten på lagets styrka. Med det menar jag att storstjärnor som Kane och Toews lever farligt. Om klubbens ekonomi försämras åker nog åtminstone den ena av stjärnorna. Kanske bägge. Och ändå har man yngre förmågor som snart kan täcka upp för dessa giganter. Enormt bra framförhållning i klubben. Och detta lär sprida sig. Fler klubbar kommer att göra likadant.

Inlagt av

Dock ser jag det som osannolikt att båda stjärnorna skulle ryka. Det är sammanträffande att de båda är lika gamla, förhoppningsvis spelar de resten av sina karriärer i Hawks. Skulle det mot förmodan bli så att de pga ekonomin måste göra sig av med någon faller min gissning på superstjärnan Kane. Toews är kapten och således fanbärare för klubben.

Inlagt av

Chicagos tanke är naturligtvis att gå all-in nu när lagets stomme är som bäst. Klubbledningen säljer alltså framtidspotential för att istället nå framgång här och nu.

I Chicago tål kassan lönerna, det är lönetaket som kommer att ge problem. Om fem år kan Chicago vara ett bottenlag men då har man kanske 3-5 ganska färska Stanley Cups att trösta sig med.

 • Lagmansgården gav honom en chans

  Beskedet om att skolhemmet ska stänga river upp känslor.

  Beskedet om att Lagmansgården i Pedersöre tvingas stänga river upp känslor både bland personal, elever och tidigare elever.

 • 48 föreningar i Borgå får bidrag

  Social- och hälsovårdsnämnden beviljade bidrag.

  Social- och hälsovårdsnämnden i Borgå beviljar bidrag åt föreningar för totalt 43 600 euro. Dessutom fick två olika sysselsättningsprojekt bidrag.

 • Historisk prestation – två boxningsbrons till Finland

  Mira Potkonen klar för OS i Rio de Janeiro.

  Boxarna Mira Potkonen och Elina Gustafsson från Finland kämpade på torsdagen om finalplatser i boxnings-VM. Trots semifinalförluster kasserar Finland in två bronsmedaljer. Potkonen säkrade tidigare dessutom en OS-biljett till Rio de Janeiro.

 • Trump har säkrat kandidaturen

  Trump har skrapat ihop tillräckligt med delegater.

  Nu är det klart - Donald Trump kommer att nomineras till republikanernas presidentkandidat. Enligt nyhetsbyrån AP har Trump nu en majoritet av delegaterna bakom sig under partikonventet i juli.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Historisk prestation – två boxningsbrons till Finland

  Mira Potkonen klar för OS i Rio de Janeiro.

  Boxarna Mira Potkonen och Elina Gustafsson från Finland kämpade på torsdagen om finalplatser i boxnings-VM. Trots semifinalförluster kasserar Finland in två bronsmedaljer. Potkonen säkrade tidigare dessutom en OS-biljett till Rio de Janeiro.

 • Problem för Ferrari i Monaco

  Vettel träffade väggen två gånger, medan Räikkönen var sjua.

  Formel 1-stallet Ferrari hade ingen munter torsdagseftermiddag i Monaco. Under torsdagen träffade Sebastian Vettel väggen två gånger, medan VM-tvåan Kimi Räikkönen bara var sjua.

 • Vilken ishockeymålvakt ska äta popcorn i Toronto?

  På fredagen kompletteras målvaktsduon Rask–Rinne.

  På fredagen kommer ishockeylandslagets nya chefstränare Lauri Marjamäki att spika den finska målvaktstrio som ska spela World Cup i Toronto i september.