Hoppa till huvudinnehåll

Aregawi fast för dopning – riskerar lång avstängning

Abeba Aregawi springer för Sverige i EM. Bild: 2014. EPA/STEFFEN SCHMIDT abeba aregawi,aregawi

Den svenska friidrottsstjärnan Abeba Aregawi har testat positivt för en förbjuden substans meddelar det svenska friidrottsförbundet.

– Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger generalsekreteraren Stefan Olsson.

Sedan Aregawi blev svensk medborgare 2012 har hon varit en av landets största friidrottsstjärnor. Hon har bland annat vunnit VM-guld på 1500 meter både inom- och utomhus.

Aregawi har enligt det svenska friidrottsförbundet gått med på en avstängning tillsvidare. Hon har begärt att få en analys av b-provet.

Tidigare i veckan kom det fram att hon enligt Expressen hade ljugit för migrationsverket och nu lägger dopningsmisstankarna ett även mörkare moln över Sveriges största OS-hopp.

Kommentarer

Inlagt av

Aregawi var det tredje dopingfall inom svensk friidrott på ett år. Tre av ett så litet land... Stäng av Sverige som man tidigare gjord med Ryssland.och släpp först in dom igen när de visat att friidrottsförbundet kan minska dopingen inom svensk friidrott. Sveriges friidrott har inget att göra i Rio!!!

Inlagt av

Bättre avslöjas nu än under OS. Men var förra veckans nyhet om att hon inte bodde i Sverige "på riktigt" bara upptakten för dopningsbeskedet? Nu kan man ju säga att hon inte var nån äkta svensk, jämför med hur snabbt Ludmila Engquist blev "den där ryskan" efter att ha åkt fast för anabola.

Inlagt av

Kan det verkligen vara sant? En svensk. De har ju alltid bedyrat sin oskuld. Och nu igen. Som man har klagat på andra nationer och så har man det på sin egen bakgård. Det här problemet är nog större än vi anar i Sverige. Och då handlar det inte bara om friidrotten.

Inlagt av

Hela den här konstiga tiden med Aregawis medborgarskap skilsmässor etc och boendet i Etiopien har ju verkat minst sagt galen. Svensk idrott har blåögt gått på allting som kretsen kring henne har grejat. Den dopning hon är påväg att åka dit för känns ju nästan logisk. Hur kan det vara möjligt att man har låtit dem husera och låtit dem för det mesta vara gömda någonstans. Friidrottsförbundet i Sverige borde ha reagerat redan mycket tidigare men sedan gick det så här, det gick riktigt illa.

Inlagt av

Det förstår ni väl..det är bara astmamedicin det handlar om.

Inlagt av

Hur är det möjligt att få svenskt medborgarskap fast man inte bor i Sverige?

 • Karleby går över 500 miljoner i skulder

  Staden nära bli klassad som kriskommun.

  Karleby måste spara och av flera skäl, skriver stadens ekonomidirektör Jari Saarinen. Orsak nummer ett. Stadskoncernens sammanlagda skulder går över en halv miljard i år.

 • Extra möten för daghemmet i Kristinestad

  Stadsstyrelsen vill få igång bygget till hösten.

  Stadsstyrelsen i Kristinestad överklagar inte marknadsdomstolens beslut om daghemmet i Kristinestad. Nu planerar man extra möten under sommaren för att bygget ska komma igång så snabbt som möjligt.

 • Välilä har inte fått nog – flyttar västerut

  Riikka Välilä fortsätter karriären som nästan 43-åring.

  HV 71:s ishockeylag i Riksserien har värvat 42-åriga Riikka Välilä. Finländskan har skrivit på för två år med Jönköpingslaget.

 • Styrelsen i Vörå godkände inbesparingar

  231 000 euro ska sparas inom vården.

  Kommunstyrelsen i Vörå godkände sparförslagen inom vården. Totalt ska man spara 231 000 euro på årsnivå från och med år 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport