Hoppa till huvudinnehåll

Finalglädje i bandystaden: ”Det här är en stor sak för Borgå”

Borgå Akilles tackar fans efter att ha säkrat finalplats 2016. Bild: Yle/Janne Karinkanta Akilles,akilles bandy,bandy,borgå akilles,yle sporten

Det var lättade och lyckliga Akillesspelare som tackade publiken efter den avgörande semifinalsegern mot Kampparit. För första gången på 31 år kan laget äntligen bjuda de trogna fansen på finalspel.

Den tredje semifinalen mellan Akilles och Kampparit var länge en jämn kamp där gästande Kampparit ledde i två repriser. Till slut var det ändå inte oklart vilket som var det bättre laget och Akilles vann med 6-3.

– Det känns såklart riktigt bra. Vi stod för en bra laginsats idag. Vi kommer att få spela final, det är häftigt, säger lagkaptenen Sami Laakkonen till Yle Sporten.

Andreas Flinck har spelat för Akilles i över tio år och är minst sagt nöjd med att det äntligen blir finalspel i den gröna tröjan.

– Det betyder mycket, det här är nog en stor sak. Vi har jobbat målmedvetet i många år och det har varit nära tidigare men då har det fallit på små saker. I år har vårt spel utvecklats hela säsongen.

Andreas Flinck. Andras Flinck, Akilles-Kampparit 2.3.2016. Bild: Yle/Janne Karinkanta Akilles,akilles bandy,andreas flinck,bandy,borgå akilles,yle sporten

För Akilles blir finalen den första på 31 år vilket säkert har känts som en lång tid för lagets trogna supportrar.

– Det här är en fin sak för Borgå, fortsätter Flinck. Det här är en bandystad och vi har alltid haft bra med publik på matcherna. Det är trevligt att äntligen kunna belöna dem för deras stöd under de här åren.

Botnia som finalmotståndare?

Den andra semifinalserien mellan Botnia och JPS är ännu på hälft. Botnia leder med 2-1 i matcher och har varit rätt så övertygade i de två senaste. Händer det inget konstigt så är det Botnia som står för finalmotståndet den 12 mars.

– Om man ser på säsongen som gått så är det ju nog Botnia som är favoriten. Nog tror jag att det är Botnia som kommer emot i final men inte spelar det någon roll. Jag tror på vårt lag, helheten är stark, säger Flinck.

Laakkonen vill inte spekulera desto mera om den kommande motståndaren, men ser med iver fram emot finalen.

– Jag tror ingenting. De har matcher kvar och vi är klara för final. Vi kommer att förbereda oss för den och det spelar ingen roll vem som vi möter där. Vi hade mycket människor och hejade på oss idag, jag hoppas att det kommer mycket folk till finalen också.

Sami Laakkonen med publikens stöd bakom sig. Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015. Bild: Yle/Janne Karinkanta Akilles,akilles bandy,bandy,borgå akilles,Sami Laakkonen,yle sporten

Kommentarer

Inlagt av

Fantastiskt. Äntligen känns som ett väldigt litet ord just nu i Östnyland. Hälften av de tusen som fanns på Bollplan på onsdagsafton var inte ens födda när över tusen borgåbor åkte till Seinäjoki-finalen 1985. Final som avgjordes som 5-1. Kändes helt normalt när det blivit guld år 1981 också. Tack! Tack Akilles.

Inlagt av

Och det var de regerande Mästarna man slog. 3-0 i matcher är mera än någon har kunnat drömma om. Hoppas att det blir Botnia i final så ingenting blir oklart för en enda, den allra bästa kommer att vinna guld.

Inlagt av

Tack ska ni ha pojkar det satt fint!
****************************************
Helt sant att det blir bra med Botnia som motståndare MEN tänk vilken bandyfest om JPS kom till Borgå!
Bara tänk!

 • Väljer vänstern den måttfulla eller stjärnan?

  Vänsterförbundet väljer ordförande - beställt: ung kvinna.

  Beställningen är klar – Vänsterförbundets nya ordförande ska vara en ung kvinna. Om galluparna håller streck blir det så. Partifolkets val står mellan Aino-Kaisa Pekonen, som anses vara den måttfulla, och Li Andersson, som ses som stjärnan.

 • Totalflopp i Monaco: Räikkönen avbröt

  Söndrig framvinge förstörde för finländaren.

  Det blev platt fall för Kimi Räikkönen i formel 1-deltävlingen i Monaco. Efter att ha startat från elfte startrutan tog tävlingen slut alldeles för tidigt efter en mindre krasch.

 • Statlig myndighet granskar Raseborgs vårdbeslut

  Klienterna måste ha möjlighet att överklaga besluten.

  Regionförvaltningsverket vill ha en utredning om övergången från långvård till serviceboende i Raseborg. Det finns skäl att misstänka att allt inte har gått rätt till när äldre flyttades från Mjölbolsta till ett nytt serviceboende i Karis centrum, säger den statliga myndigheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport