Hoppa till huvudinnehåll

JYP fullbordade perfekt säsong – 18 års väntan över

JYP-målvakten Meeri Räsänen släppte inte in ett enda mål i finalserien. Meeri Räsänen efter JYP:s guld våren 2016. Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press JYP,JYP damer,meeri räsänen

JYP:s damer har vunnit FM-guld i ishockey. Jyväskylälaget triumferade även i den tredje finalmatchen mot HPK – och gick därmed genom hela säsongen obesegrade.

28 segrar av 28 möjliga i grundserien. Raka rör i semifinalerna. Och nu tre raka vinster i finalerna. JYP har varit fullständigt suveräna denna säsong.

Den tredje finalen mot HPK var dock spännande. Matchen stod länge mållös och avgjordes dryga tretton minuter in i förlängningen, då Tanja Niskanen slog in kampens enda mål.

JYP vann matchen med 1-0 och tog hem guldet med 3-0 i segrar. Mästerskapet är Jyväskyläklubbens första på 18 år och tredje totalt.

Kommentarer

 • Ingen Coca-Cola längre i krisdrabbade Venezuela

  Brasilien börjar medla mellan regeringen och oppositionen.

  Den ekonomiska krisen och bristen på råvaror i Venezuela har lett till att man inte längre kan producera Coca-Cola. Brasilien och Argentina meddelar samtidigt att de börjar medla mellan regeringen och oppositionen för att lösa den tillspetsade politiska krisen i landet.

 • ÅA-studerande positiva till förändringarna

  "Teologin har blivit mycket bredare"

  Det har varit ett omvälvande läsår för de anställda vid Åbo Akademi, med stora nedskärningar, samarbetsförhandlingar och uppsägningar. Men också för studerandena har nedskärningarna känts av genom mindre handledning, färre föreläsningar och mer litteraturstudier.

 • Alkobommar hittar rattonyktra

  Rattfulla ska stoppas redan i hamnen i Åbo och Nådendal.

  Nästa år installeras alkobommar i hamnarna Åbo och Nådendal, för erfarenheterna från Sverige visar att de är effektiva för att stoppa rattfyllerister.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Suhonen blir tränare igen

  Alpo Suhonen är ny chefstränare för Österrike.

  Alpo Suhonen är ny chefstränare för Österrikes ishockeylandslag. Suhonen tar över efter att landet misslyckats i att kliva tillbaka till VM-nivån.

 • Regerande mästaren nära historisk förlust

  Stan Wawrinka fick svettas ordentligt i Franska öppna.

  Stan Wawrinka var inte långt ifrån en förnedrande förlust då han inledde sitt titelförsvar i Franska öppna. Till slut besegrade han ändå Lukas Rosol efter en spännande femsetare.