Hoppa till huvudinnehåll

IL: Topptalanger lämnar kris-Blues

Antti Suomela bar brandskattade Blues guldhjälm i slutet av grundserien. Antti Suomela, Blues, mars 2016. Bild: All Over Press antti suomela,blues,suomela

Läget hos ishockeyklubben Blues ser allt dystrare ut. Konkurshotet är överhängande och mängder av spelare har lämnat Esbo – nu även en trio storlöften.

De goda nyheterna Blues fick i dag var att klubben beviljades en extra vecka för att nå en överenskommelse med sina borgenärer.

De dåliga var att spelarflykten verkar fortsätta.

Tidningen Iltalehti skriver att framtidsnamnen Veeti Vainio, Urho Vaakanainen och Antti Suomela är på väg att bryta sina kontrakt med den konkurshotade klubben.

– Jag är bekymrad. Jag bekräftar inte ännu dessa uppgifter, men en sån här hotbild finns, medger Blues GM Peter Ahola till IL.

Vaakanainen, 17, debuterade i ligan i vinter, medan backkollegan Vainio, 18, tog sina första ligaskär redan förra säsongen. Centern Antti Suomela, 21, var Blues effektivaste spelare i grundserien med 26 poäng (13+13) på 52 matcher.

Kommentarer

Inlagt av

Topptalanger borde lära sig att vara sin klubb trogen i svåra tider, precis som supportrarna! Nu flyr man fältet och lämnar sin förening i klistret! Fegt enligt mig!

Inlagt av

Chicken, tycker du att spelarna skall ta ansvar för att ledningen misskött klubben?
En klubb är ej bättre än deras ledare, misskötslen ligger ej på de som sliter på isen.
Så klandra ej spelarna som vill ha en bättre framtid, fullt mänsklig inställning.

Inlagt av

Fattar bra att man lämnar en förening som om de betalar lönen så låter de bli att betala pensionsavgifter och skatter. Nästa säsong får man inte ha ett sådant rötägg i ligan.

Inlagt av

De där killarna gjorde rätt! En spelare skall också betala sina räkningar och handla mat, då behöver man någon som faktiskt betalar lön också. I Blues har ju löneutbetalningarna mest varit vaga löften. T.o.m pensionsavgifterna har föreningen underlåtit sig att betala, liksom skatterna. Att skälla på de här killarna är nog att skälla på fel träd.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Skrabb om smärtan: Jag var rädd

  ”Det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt.”

  Simon Skrabb åkte på en ordentlig smäll mot ryggen i måndags. Nu medger han att han var skräckslagen efteråt. ”Det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt.”

 • IS: Ilves ligaexistens hotad

  Ilves har inte beviljats licens för nästa säsong.

  En stor bomb håller på att brisera i ligaishockeyn, skriver Ilta-Sanomat. Enligt tidningen har Ilves inte beviljats licens för nästa säsong.

 • Cupen förnyas – ligacupen skrotas

  Finska cupen kommer att genomgå stora förändringar.

  Finska cupen i fotboll kommer att genomgå stora förändringar. Och det går undan. Redan i augusti går startskottet för det nya cupformatet.

 • Portin nöjd EM-nia: ”Bästa loppet i ett mästerskap”

  Niondeplatsen är Portins bästa placering i ett mästerskap.

  Fredric Portin slet sig in bland de tio bästa på långdistansen i orienterings-EM. Niondeplatsen är hans bästa placering i ett mästerskap. Jag vet inte om jag kunde ha gjort något annorlunda, säger han till Yle Sporten.