Hoppa till huvudinnehåll

Viikingit gick på knock – mästarna illa ute i slutspelet

Tero Tiitu med skyddsglasögon och Niclas Meyer, längst till höger, firar ett mål. Bild: Yle/Sebastian Backman innebandy,niclas meyer,sport,tero tiitu,viikingit

Regerande mästarna SPV från Seinäjoki har hamnat ordentligt i brygga mot Viikingit i kvartsfinalserien. Viikingit vann på onsdagen med hela 9–0 på bortaplan och leder nu kvartsfinalserien med 3–1 i matcher.

SPV har inte haft något lätt säsong i innebandyligan och efter onsdagens förlust måste laget vinna de tre återstående matcherna i kvartsfinalserien annars väntar sommarlov.

Viikingit spelade ut SPV totalt i den första perioden i onsdagens match i Seinäjoki. Redan efter 37 sekunder satte Niclas Meyer 1–0 för gästerna och innan ens halva den första perioden var spelad ledde laget med 3–0.

Och det slutade inte där. Efter mål av Roni Laasonen och Mikael Lax i slutet av perioden ledde Viikingt med 5–0 efter 20 minuter.

Det underläget klarade SPV inte av att hämta in.

I början av den sista perioden ökade Tero Tiitu på till 6–0 och Viikingit vann till slut med hela 9–0. Viikingit kan på fredag säkra en plats i semifinalerna.

Resultat:

Erä – Oilers 5–7
1–3 i matcher

OLS – Classic 6–9
1–3 i matcher

SPV – Viikingit 0–9
1–3 i matcher

TPS – Happee 5–4
2–2 i matcher

Kommentarer

 • Sture Fjäder fortsätter leda Akava

  Facket har stor roll vid förändringar, säger han.

  Sture Fjäder fortsätter att leda Akava. En god utbildning är den viktigaste resursen för en människa och en biljett till en god vardag och ett gott liv, säger Fjäder.

 • Rut Bryk - en pionjär inom den moderna keramikkonsten

  Största utställningen hittills på Esbomuseet EMMA

  I år har det gått 100 år sedan formgivaren Rut Bryks födelse. Det uppmärksammas med en omfattande utställning av hennes verk på EMMA, museet för modern konst i Esbo.

 • Kymmenedalens el höjer priserna

  Investeringar i nätet kräver höjning.

  De som får sin el från Kymmenedalens Elnät får räkna med större räkning från och med juli.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Världstvåan Murray pressad – vidare efter rysare

  Med kniven mot strupen tog Andy Murray sig samman i Paris.

  Med kniven mot strupen tog Andy Murray sig samman i Franska öppna. Den brittiske världstvåan är vidare på gruset efter en dramatisk match mot Radek Stepanek.

 • Bäddat för finalrepris – lejonen spelar i Paris

  Grupperna för nästa års ishockey-VM är klara.

  Grupperna för nästa års ishockey-VM är klara. Det blir destination Frankrike för Finlands del. I Parisgruppen ställs lejonen bland annat mot söndagens finalövermän Kanada.

 • Sjukgymnasten om Skrabb: ”Kan inte gå just nu”

  Klubbens sjukgymnast säger att läget inte har förbättrats.

  Simon Skrabb fick morfin och fördes till sjukhus efter en otäck smäll mot ryggen i Gefles match mot AIK. Klubbens sjukgymnast Daniel Almqvist säger till Yle Sporten att läget inte har förbättrats. ”Han har väldigt ont just nu.”

 • Rysk OS-mästare misstänks för dopning

  Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade i Peking.

  Förra veckan kom uppgifterna om att 31 idrottare misstänks för dopning i samband med OS i Peking 2008. Den ryska OS-guldmedaljören Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade.