Nyligen publicerat

 • Husfasad i Åbo.
  Publicerad .

  Hyresboendet skär mest i köpkraften10

  För tillfället lönar det sig inte att bo på hyra. Övriga utgifter som familjer har drabbar alla ungefär lika, men familjer som bor på hyra förlorar betydligt mera pengar än familjer som äger sin bostad.

 • Börsmäklare inför introduktionen av Alibaba på börsen i New York.
  Publicerad . Uppdaterad

  Alibaba blev börskomet i New York

  Den kinesiska näthandelsjätten Alibaba gjorde en lyckad debut på börsen i New York på fredagen. Aktien steg kraftigt från utropspriset och bolaget värderas nu högre än både Facebook och Amazon.

 • ECB:s skyskrapa reser sig i Frankfurt.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bankerna ovilliga att låna av ECB1

  Europeiska centralbanken ECB bjöd idag ut lån åt de europeiska bankerna till låg ränta, men intresset för lånen var lamt. Bankerna tros vänta till december då liknande lån bjuds ut nästa gång.

 • Massi föddes i maj 2013.
  Publicerad . Uppdaterad

  Den luktar sig till pengar

  Vi må tycka om teknik i alla andra fall, men när det gäller dofter och lukter är hunden överlägsen allt annat. Det har både polisen och nu också tullen satt i system.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hör du till vinnarna eller förlorarna?4

  Finlands ekonomi växer inte i år och under de kommande åren väntas tillväxten bli mycket blygsam. Hur går det för olika slags familjer, vem vinner och vem förlorar på nästa års budget? Löntagarnas forskningsinstitut har räknat ut med hjälp av exempelfamiljer hur det har gått de senaste åren och hur det blir i år och nästa år.

 • Publicerad .

  PT sänker tillväxtprognosen

  Löntagarnas forskningsinstitut PT sänker sin tillväxtprognos och uppskattar att tillväxten sjunker med 0,3 procent i år.

 • Finlands Bank i Helsingfors en solig dag
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlands Bank: Fortsatt låg tillväxt i Europa6

  Den spirande uppgången i världsekonomin och framför allt i eurozonen bröts under sommaren i takt med att de geopolitiska spänningarna ökade. Tillväxtutsikterna försämrades betydligt efter en tid av återhämtning i eurozonen.

 • En A389 från Air France landar i Montréal.
  Publicerad . Uppdaterad

  Air France ställer in - påverkar inte Finland

  Strejken vid flygbolaget Air France påverkar inte trafiken till Finland. Piloterna vid det tyska flygbolaget Lufthansa avblåste sent på måndagskvällen en strejk som de varslat om till tisdag.

 • Patrik Holm framför Merventos vindmölla
  Publicerad . Uppdaterad

  Mervento går mot konkurs32

  Vindkraftsföretaget Mervento i Vasa närmar sig konkurs. I sex år har startup-bolaget sökt ny finansiering utan att lyckas. Nu håller pengarna på att ta slut.

 • Ukrainsk flicka i folkdräkt håller fupp landets flagga under självständighetsdagen 24.8.2012
  Publicerad . Uppdaterad

  Ukraina – nästa problem väntar bakom hörnet13

  Om vapenvilan med de ryska separatisterna håller kan Ukraina pusta ut och inleda en normalisering av relationerna med Ryssland för att få en varaktig stabilitet i östra Ukraina. Men även om det värsta verkar vara över har Ukraina enorma problem på ett annat område – ekonomin.

 • Vacon
  Publicerad . Uppdaterad

  Rinne: Inga glädjetjut över Vacon-affären7

  Finansminister Antti Rinne (SDP) reagerar med blandade känslor på den planerade försäljningen av Vasaföretaget Vacon till det danska storbolaget Danfoss. Rinne säger att affären inte väcker några glädjetjut.

 • Arbets- och näringsbyrå i Helsingfors.
  Publicerad . Uppdaterad

  Växande arbetslöshet höjer avgifter nästa år - "Situationen eländig"4

  Flera olika fackliga arbetslöshetskassor kommer nästa år att tvingas höja sina avgifter. Både löntagarna och arbetsgivarna tvingas betala mera för arbetslöshetsskyddet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Vill återinvestera Vacon-pengarna1

  Vasabon Henrik Skytte hör till de aktieägare som kan kassa ut stora vinster när Vacon säljs. Han hoppas hitta nya regionala företag att investera i.

 • Frej Björses, kontorschef på Handelsbanken i Vasa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Analytiker: Ännu ett fint företag försvinner från börsen

  Intressant köp, men hemskt att ännu ett fint företag försvinner från Helsingforsbörsen. Så kommenterar kontorschef Frej Björses på Handelsbanken i Vasa nyheten om att danska Danfoss köper Vasaföretaget Vacon.

 • Vacon.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vacon säljs till Danfoss för över en miljard35

  Danska Danfoss vill köpa Vasaföretaget Vacon. Vacons styrelse rekommenderar aktieägarna att godta budet. Det totala värdet på affären är drygt en miljard euro.