Nyligen publicerat

 • Rasmus Östman
  Publicerad . Uppdaterad

  Marknadsföringen i Finland haltar7

  Finlands kunskaper i marknadsföring och försäljning får sig en känga. Visionen, som ska genomsyra de finska företagen, fattas. Bland annat måste företagen bli bättre på att integrera marknadsföringsavdelningen med resten av företaget.

 • Publicerad .

  Det går bra för nya Nokia

  Nya teknologikoncernen Nokia visade en god lönsamhet under årets andra kvartal. Nokias vd Rajeev Suri säger att förväntningarna för hela årets resultat har ökat.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Microsofts telefontillverkning 700 miljoner dollar på förlust

  Andra kvartalet för amerikanska Microsoft innebar en minskad vinst på 4,6 miljarder dollar eller 3,4 miljarder euro. - Microsofts lönsamhet är inte vad den borde vara, säger analytikern Hannu Rauhala till Yle.

 • Malaysia Airlines flyg MH17 lyfter från Schiphol i Amsterdam.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nedgång för Malaysia Airlines

  Malaysia Airlines har råkat ut för två stora tragedier i år, i och med det flygplan som försvann tidigare i år och det plan som i förra veckan sköts ner av en misil i Ukrainas luftrum. Radiohuset tog reda på hur det påverkar bolaget ekonomiskt.

 • Publicerad .

  Allt fler utan jobb5

  Arbetslösheten ökar igen, uppger Statistikcentralen. Arbetslöshetsgraden var 9,2 procent i juni, vilket är över en procent mer jämfört med samma tid i fjol.

 • Skyskrapa
  Publicerad .

  Sämre delårsresultat för Fortum4

  Det har gått sämre för energibolaget Fortum den senaste tiden. Orsaken är billigare elpriser och en svag rubel.

 • Nokia Lumia 900
  Publicerad . Uppdaterad

  Analytiker: Microsoft fokuserar på två plattformar1

  Beskedet om att Microsofts enhet i Uleåborg läggs ned kom inte direkt som någon överraskning, säger analytikern Hannu Rauhala på OP-Pohjola till Yle Nyheter. Rykten om detta hade cirkulerat redan på förhand.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Microsoft säger upp 18 0003

  Mjukvaruföretaget Microsoft meddelar att de kommer att minska sin personalstyrka med sammanlagt 18 000 personer, varav 12 500 är tidigare Nokiaanställda.

 • BRICS-ländernas sjätte möte i Brasilien 15 juli 2014.
  Publicerad .

  BRICS-länderna vill utmana

  Det sjätte toppmötet mellan de så kallade BRICS-länderna avslutades igår i Brasilien. Resultatet är nya försök att minska västvärldens ekonomiska makt.

 • Jan-Otto Andersson
  Publicerad . Uppdaterad

  "Inte flexibilitet att sparka anställda"14

  Nu höjs också vänsterröster för den så kallade tyska modellen där de anställda jobbar då det finns jobb och jobbar mindre då det inte finns jobb. I Finland kallas det flexibilitet att sparka anställda, säger nationalekonomen och vänstermannen Jan Otto Andersson.

 • Olkiluoto 3 i juni 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Arrogans på Areva2

  Det statliga kärnkraftsbolaget Areva får häftig kritik i en rapport som franska statens revisionsverk sammanställer som bäst. Rapporten pekar på stor inkompetens i hur Areva skött det kraftigt försenade och fördyrade reaktorbygget i Olkiluoto.

 • Publicerad . Uppdaterad

  EU och euron genom tiderna

  I dag röstar Europaparlamentet om vem som ska bli EU-kommissionens nästa ordförande och imorgon om Litauen ska få euro. Se arkivinslagen om eurokrisen samt Finlands inträde i unionen och en arkivpärla från 1979 med redaktörslegendaren Erkki Toivanen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Microsoft låter före detta Nokiaanställda gå?13

  Enligt nyhetsbyrån Bloomberg planerar mjukvarujätten stora personalminskningar, som väntas drabba före detta Nokiaanställda. Förtroendeman Kalle Kiili tycker ändå inte att det ännu finns skäl för panik.

 • Dåvarande statsministert Jyrki Katainen vid EU:s toppmöte i Bryssel i april 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Jag har gett lånepaketen ett ansikte"2

  Utnämningen av Jyrki Katainen till ny kommissionär efter Olli Rehn stöter på motstånd i Europaparlamentet. Europaparlamentet grillade sent i går kväll Jyrki Katainen med frågor om den europeiska ekonomin.

 • spargris gjord av glas
  Publicerad . Uppdaterad

  Finländarna sparar flitigare till sina barn3

  Nästan 75 procent av de finländska föräldrarna säger att de, åtminstone i någon mån, regelbundet har möjlighet att lägga undan pengar till sina barn. Men barnbidraget går nödvändigtvis inte in direkt på sparkontot. Se TV-nytts inslag!