Nyligen publicerat

 • Pengar och diagram
  Publicerad . Uppdaterad

  Tjänar dina grannar mer än du? Kolla med vår räknare!5

  Inkomstskillnaderna kan vara stora beroende på var du bor. Med vår interaktiva räknare kan du kolla hur läget ser ut i ditt postnummerområde.

 • Master of the Universe
  Publicerad . Uppdaterad

  Finansmannen som hade världen i sina händer

  Finansmannen Roger Voss vandrar försynt runt i tomma kontor och konferensrum i Frankfurt. Som 50-åring kan han nu se tillbaka på de hektiska åren på finansmarknaden som vissa dagar kunde ge honom miljontals dollar. Till slut sprack bubblan.

 • Nasdaq avslutade börsdagen vid Nasdaq.
  Publicerad . Uppdaterad

  Finländska startupföretag har USA i sikte

  De ekonomiska indikatorerna har en längre tid pekat nedåt i Finland. Ett ljus i det ekonomiska mörkret är att ett antal nygrundade finländska företag har lyckats etablera sig på den amerikanska marknaden.

 • Publicerad .

  En mosaik av bränslen fördyrar körandet 1

  Allt flera parallella bränsleteknologier kan främja konkurrensen inom privatbilismen. Men samtidigt kommer en utbyggd infrastruktur att kosta pengar och ta tid.

 • Seppälä i Lojo i juli 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Hälften av jobben vid Seppälä hotade

  Stockmannkoncernen inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till att nästan hälften av jobben vid Seppälä försvinner. Verksamheten vid Seppälä måste anpassas för att hela koncernens resultat ska kunna bli lönsamt igen, meddelar Stockmann.

 • Stockmanns vd Per Thelin
  Publicerad . Uppdaterad

  Per Thelin blir ny vd för Stockmann6

  Civilekonomen Per Thelin från Sverige har utnämnts till ny verkställande direktör för Stockmann. Thelin inleder sin tjänst den 10 november. Thelin säger att han är förväntansfull över möjligheten att få jobba på Stockmann som är ett ansett bolag och föregångare i sin bransch.

 • Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg i Indien den 9 oktober 2014.
  Publicerad .

  Facebook fördubblade vinsten1

  Det sociala nätverket Facebook gjorde en nästan dubbelt större vinst under det tredje kvartalet än under samma tid i fjol. Nettoresultatet blev 632 miljoner euro, då det i fjol var 333 miljoner.

 • Sappis pappersfabrik i Lojo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Stabila utsikter för UPM

  UPM når lönsamhetsmålsättningarna i förtid. Skuldsättningen har inte varit så här låg på 15 år. Ändå aviserar UPM nya sparmål. UPM:s tredje kvartalsresultat har presenterats

 • Publicerad .

  Ryanair försökte kringgå skatt - dömdes till böter i Frankrike1

  Flygbolaget Ryanair har kringgått skatt och förhindrat arbetstagare att organisera sig. Nu har bolaget dömts till böter i Frankrike för brott mot arbetslagstiftningen.

 • Soili Suonoja
  Publicerad . Uppdaterad

  Suonoja lämnar styrelseuppdrag vid statsbolag6

  Kommerserådet Soili Suonoja lämnar sina styrelseuppdrag vid de statsägda bolagen Finavia, Alko, Leijona Catering och Finnpilot. Suonoja motiverar beslutet med medierapporterna enligt vilka hon skulle ha gjort sig skyldig till svågerpolitik.

 • Radiomast.
  Publicerad . Uppdaterad

  En femtedel av jobben vid Digita hotade

  Radio- och tv-distributören Digita inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till att nästan en femtedel av personalen försvinner.

 • Svenska kronor
  Publicerad . Uppdaterad

  Nollränta i Sverige1

  För första gången någonsin sänker Riksbanken i Sverige sin styrränta till noll procent. Med den oväntat stora sänkningen vill Riksbanken få priserna att börja stiga.

 • Studentdemonstration 20.03.2013.
  Publicerad . Uppdaterad

  Studiestödsreformerna duggar tätt

  Sedan augusti råder nya regler för studiestödet igen, trots att följderna av den föregående studiestödsreformen år 2011 ännu är oklara. Studentkåren vid Helsingfors universitet anser att det i första hand är studenterna som förlorar på de snabba förändringarna i villkoren för studiestödet. Läs också: Så här har studiestödet förändrats

 • FPA i Kampen
  Publicerad . Uppdaterad

  Så här har studiestödet förändrats

  I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de inlett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. Läs också: Studiestödreformerna duggar tätt

 • Elbil laddas
  Publicerad .

  Renare - men kanske inte billigare biltrafik3

  Utvecklingen går raskt mot renare biltrafik. Lägre skatt för mindre utsläpp används som morot.