Nyligen publicerat

 • Andelsbanken
  Publicerad .

  Bloomberg listar OP som Europas starkaste bank

  Den finländska OP-banken placerar sig på åttonde plats på nyhetsbyrån Bloombergs lista över världens mest prestationsdugliga banker. Hang Seng Bank från Hong Kong är nummer ett.

 • Mauri Molander
  Publicerad . Uppdaterad

  "Håll reda på till vilket kontor du är på väg"1

  Från och med måndag slår Östnylands Andelsbank och Porvoon Osuuspankki ihop sina påsar. Det blir två kontor i Borgå. Om du bokar tid till banken, kolla till vilket kontor du ska, tipsar VD Mauri Molander.

 • Affärsmannen Roman Rotenberg på hotell Långvik i juni 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya finländare på USA:s sanktionslista11

  Flera finländska företag och affärsmän med Finlandskoppling är med på USA:s nya sanktionslista mot Ryssland som publicerades på torsdagskvällen.

 • Publicerad .

  Shell säger upp 6 500

  Oljejätten Shell planerar att säga upp 6 500 anställda och underleverantörer under det här året. Uppsägningarna beror enligt Shell på att oljans världsmarknadspris har sjunkit så mycket.

 • Suri leder NSN i dag.
  Publicerad . Uppdaterad

  Klart bättre kvartal för Nokia1

  Nokias resultat förbättrades avsevärt under årets andra kvartal, något som även analytikerna hade förväntat sig. VD Rajeev Suri säger att Nokia genom ökad effektivitet tänker fortsätta hävda sig i konkurrensen.

 • Trähög vid sommarväg
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya produkter behövs i skogsindustrin2

  Miljövänliga träprodukter kan ge arbetsplatser och exportintäkter i framtiden. Redan nu finns det många bra innovationer, men att marknadsföra dem är inte alltid det lättaste.

 • Tommy Meyer och Mika Väyrynen
  Publicerad .

  Klirr i kassan för finländarna i MLS – Väyrynens lön steg tredubbelt

  Spelarförbundet MLSPU har publicerat alla löner i den nordamerikanska fotbollsligan MLS. För Mika Väyrynen och Markus Halsti hör lönerna till de bästa i sina lag.

 • outokumpu
  Publicerad .

  Storförlust för Outokumpu1

  Stålkoncernen Outokumpu går på förlust och gick back med 26 miljoner euro under det andra kvartalet i år.

 • Publicerad .

  Sanomas omsättning sjönk med 64 miljoner

  Mediebolaget Sanoma rapporterar om ett svagt resultat i Finland. Under årets andra kvartal minskade omsättningen till 469 miljoner från 533 miljoner under samma tid i fjol.

 • Ringhals känrkraftverk
  Publicerad . Uppdaterad

  Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"20

  Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar energibolag i Sverige att de stänger 4 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland.

 • Arbets- och närinbsbyråns dörr
  Publicerad . Uppdaterad

  Tio procent arbetslösa i juni - se läget i din kommun!32

  Enligt Statistikcentralen var 280 000 personer arbetslösa i juni. Det är 22 000 fler än i juni ifjol. Vi presenterar den senaste sysselsättningsstatistiken på kommunnivå.

 • Publicerad .

  Väyrynen vill ha nationella valutor vid sidan om euron15

  Europaparlamentarikern Paavo Väyrynen (C) har gett EU-kommissionen ett förslag om hur eurokrisen kunde lösas. Han föreslår ett system där eurozonen har en gemensam valuta, samtidigt som varje medlemsland också skulle ha en egen nationell valuta.

 • Grekiska pensionärer utanför en bankautomat i Aten.
  Publicerad .

  Bankerna i Grekland öppnar på måndag4

  Bankerna i Grekland öppnar på måndag, meddelar landets regeríng. Maximibeloppet för uttag är fortfarande 60 euro per dag, men det som är nytt är att hela veckans uttag kan lyftas på en gång, det vill 420 euro i veckan.

 • Outokumpu i Jakobstad.
  Publicerad .

  Made in Finland – växer inom industrin4

  Fördelarna med tillverkning i Finland överväger allt mer för verkstadsbolagen. Nu flyttar flera företag sin produktion till Österbotten från Sverige.

 • Exportindustri.
  Publicerad .

  Exportindustrin gynnas av samarbete1

  Synnergierna mellan företag och högskolor kan ge exportbolagen en skjuts framåt som ger mervärde för finländskt kunnande. Övriga regioner har mycket att lära av Österbotten, tycker näringslivsaktörerna.