Nyligen publicerat

 • Stor skylt med texten Google utanför företagets kontor i New York.
  Publicerad .

  Googles resultat sämre än väntat1

  Internetjätten Google redovisar en vinst på 2,5 miljarder euro under årets första kvartal. Resultatet var ändå sämre än analytikerna hade väntat sig. En orsak är att reklamerna på Google har blivit en tiondel billigare på ett år.

 • En kopp svart kaffe
  Publicerad . Uppdaterad

  Etiskt kaffe ibland sämre för alla3

  Det växande utbudet av certifikat för kaffeproduktion garanterar ibland varken kvaliteten eller böndernas utkomst. Skippar man certifikaten kan odlarna få bättre inkomster och kvaliteten hålls högre, anser kaffeföretagare som medvetet avstår från alla märkningar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Man måste kunna lita på EU:s banker"

  EU-parlamentet har godkänt en bankavvecklingsmekanism som flyttar över det främsta ansvaret för bankerna från skattebetalarna till bankerna själva. Det här var den viktigaste frågan som EU-parlamentet skulle besluta om det här året. Se inslag!

 • stockmann
  Publicerad . Uppdaterad

  Över 300 jobb hotade på Stockmann

  Varuhuskoncernen Stockmann inleder samarbetsförhandlingar. Upp till 330 personer kan förlora sina jobb då koncernen skär ner.

 • Estoril Sol, ett av palatsen utanför Lissabon som ägs av affärsmän från Angola.
  Publicerad . Uppdaterad

  Angolanska affärsmän köper in sig i finanskrisens Portugal1

  Affärsmän från Angola med starka kopplingar till Angolas president José Eduardo dos Santos köper allt fler portugisiska mediebolag, banker, energibolag och övrig industri. Angola räknas som en diktatur, men har en av världens starkast växande ekonomier.

 • Berndt Brunow, Lemminkäinen, Lemminkäinens styrelseordförande och tillfällige vd
  Publicerad .

  Fazer drabbas då ryssarna inte har råd att äta bulle5

  Lågkonjunkturen i Ryssland har lett till att ryssarna äter mindre kakor och bullar. På livsmedelskoncernen Fazer känner man redan av den försvagade ryska ekonomin.

 • Jan D. Oker-Blom
  Publicerad . Uppdaterad

  Oker-Blom: "Viktigt att se på skattekonkurrensen"4

  Diskussionen kring Björn Wahlroos Sverigeflytt visar på behovet att ta skattekonkurrensen från grannländerna på allvar. Det säger vd Jan D. Oker-Blom från businessängelnätverket FIBAN. Själv skulle han ändå inte skriva sig i ett annat land av skattetekniska skäl.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Arvsskatten ger fem gånger mer än barnbidragsklipp16

  Arvskatten ger staten drygt en halv miljard euro om året. Det är nästan fem gånger den planerade nedskärningen av barnbidragen. Vad händer om skatten slopas?

 • akropolis i aten, grekland
  Publicerad .

  Rusning efter grekiska skuldebrev

  Grekland lyckades över förväntan med att sälja femåriga statsobligationer på torsdagen. Det här var första gången på nästan fem år som Grekland försökte låna pengar på den internationella marknaden.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Rekordmånga betalningsanmärkningar

  Betalningsanmärkningarna har ökat i antal. Det ser ut att bli alla tiders rekord när det gäller antalet anmärkningar för hela året, meddelar kundregistret Suomen Asiakastieto.

 • Länsi-Savo-koncernen köper 51 procent av aktierna i Sanoma Lehtimedia, som bland annat ger ut tidningarna Kouvolan Sanomat och Kymen Sanomat.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sanoma säljer regionala tidningar

  Sanoma säljer sina regionala tidningar i sydöstra Finland till koncernen Länsi-Savo. Köpesumman i detta första skede är 10 miljoner euro.

 • finansminister
  Publicerad . Uppdaterad

  Urpilainen beklagar Wahlroos beslut27

  Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är överraskad och besviken på att finansmannen Björn Wahlroos skriver sig i Sverige.

 • Euromynt.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Arvsskatten kan leda till idiotiska beslut"14

  Placeraren Tom Lindström är inte överraskad av att Björn Wahlroos har skrivit sig i Sverige. Han hoppas att också Finland avskaffar arvsskatten.

 • Publicerad . Uppdaterad

  DI: Björn Wahlroos skriven i Sverige32

  Björn Wahlroos är nu skriven i Sverige, bekräftar de svenska skattemyndigheterna för Dagens Industri. Tidningen skrev för två veckor sedan att Wahlroos hade långt gångna planer på att skriva sig i Sverige.

 • Slantar
  Publicerad . Uppdaterad

  De rikaste bor i Nyland4

  Personer bosatta i Nyland förtjänar i medeltal mera än andra finländare. Skillnaden beror på att den tiondel som förtjänar mest är bosatt i Nyland. Läkarna är den yrkesgrupp som har de högsta inkomsterna.