Nyligen publicerat

 • Putin höll sin årliga presskonferens
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Putin i en återvändsgränd”7

  Det försämrade ekonomiska läget i Ryssland kan i värsta fall vara en säkerhetsrisk för Finland. Det bedömde europaparlamentariker Heidi Hautala i Slaget efter tolv på fredagen.

 • Fortum hjälm
  Publicerad .

  "Statligt ägande hindrar utländska investeringar"4

  Finland är i stort behov av utländska investeringar. Trots toppnoteringar i jämförelser av konkurrenskraften lockar Finland inte investerare. För Finland gäller det att satsa på branscher som kräver kunskap, säger experter.

 • Europeiska centralbankens nya huvudbyggnad i Frankfurt
  Publicerad .

  ECB förbättrar offentligheten

  Europeiska centralbanken kommer från och med januari nästa år att redovisa för bankens penningpolitiska diskussioner. Men ECB kommer inte att publicera hur de olika medlemmarna i rådet har röstat

 • Skatter logo
  Publicerad . Uppdaterad

  Höjningar och skärpningar i skatterna nästa år8

  År 2015 för med sig skattehöjningar och -skärpningar. Bland annat stiger fastighetsskatten och kommunalskatten i många kommuner och kapitalinkomsbeskattningen och arvsbeskattningen skärps.

 • Vladimir Putin
  Publicerad . Uppdaterad

  I dag förväntas Putin rädda rubeln21

  På torsdag håller president Vladimir Putin sin årliga stora presskonferens i Moskva. Det viktigaste temat förväntas bli rubelraset. Hittills har president Putin inte kommenterat krisen.

 • Alexander Stubb i A-studio.
  Publicerad .

  Revisionsverket sågar regeringen4

  Statens revisionsverk kritiserar regeringen för att ha misslyckats med att stabilisera Finlands ekonomi. Befolkningen åldras, produktiviteten har minskat och den ekonomiska krisen håller i sig. Regeringen har i sina beslut ofta räknat med en orealistisk ekonomisk tillväxt.

 • Rysk rubel faller
  Publicerad . Uppdaterad

  Rubeln i fritt fall trots chockhöjning av räntan 12

  Den ryska rubelns värde började falla igen i förmiddags trots att Rysslands centralbank beslöt höja sin viktigaste styrränta. Räntan höjs från 10,5 till 17 procent. Trots höjningen hade rubeln backat med 20 procent på tisdag eftermiddag. För en euro får man nu 100 rubel.

  Läs också: Rysslands nöd påverkar också Finland

 • Publicerad . Uppdaterad

  Rysslands nöd påverkar också Finland1

  Finländska ekonomer ser dystert på de ekonomiska utsikterna i Ryssland. Det är sannolikt att den ryska totalproduktionen krymper också nästa år.

 • Kinesiska turister i Thailand i april 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Nokia levererar karttjänster till Kina

  Nokias karttjänster, Here, kommer att leverera kart- och lokaliseringstjänster till den kinesiska sökjätten Baidus desktopversion och appar.

 • En kvinna på en gata i Moskva
  Publicerad . Uppdaterad

  Deltid är gift för kvinnans ekonomi25

  Kvinnor ska sluta drömma och i stället sätta undan pengar, anser kvinnlig ekonomijournalist som varnar för fattiga pensionärsdagar. Det är nämligen kvinnorna som kommer att ta smällarna för det så kallade hållbarhetsgapet.

 • Det indonesiska flygbolaget Lion Airs plan lyfter i Batam, Riau i Indonesien den 21 november 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Priset på flygbränsle sjunker - flygbolag håller fast vid bränsletillägg2

  Trots det snabbt sjunkande oljepriset är flygbolagen är ovilliga att sänka det bränsletillägg som införts på flygbiljetter. På vissa långdistansflyg kan bränsletillägget idag utgöra mer än hälften av biljettpriset.

 • Trainers' House logo.
  Publicerad .

  Trainers’ House ansöker om företagssanering

  Konsultbolaget Trainers’ House ansöker om företagssanering. Bolaget som grundats av Jari Sarasvuo kan dessutom komma att minska sin personal med 15 personer.

 • Tallink Grupp beställer nytt fartyg av Åbovarvet
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbovarvet förhandlar om nytt Tallinkfartyg12

  Åbovarvet förhandlar om att bygga ett nytt passagerarfartyg som ska gå mellan Helsingfors och Tallinn. Meyer Turku och Tallink Grupp har undertecknat ett intentionsavtal.

 • Obs debatt 04.12.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Anders Borg är ute och cyklar” 2

  Anders Borg är ute och cyklar beträffande den ekonomiska politik man borde föra i Finland, säger Vänsterungas ordförande Li Andersson. Hon anser att Finland borde satsa på att stimulera, inte skära ned på lönerna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Recessionen i Japan djupare än väntat

  Recessionen i Japan är djupare än befarat. Landets bruttonationalprodukt har minskat mer än väntat under årets tredje kvartal.