Nyligen publicerat

 • Michel Sapin
  Publicerad . Uppdaterad

  Sapin bekräftar: Ingen Grexit1

  Frankrikes finansminister Michel Sapin bekräftar att Grekland inte kommer att lämna euron, trots skuldkrisen som rådet i landet. Redan tidigare på fredagen uppgav en källa nära Greklands långivare att Grekland inte lämnar euron.

 • Vy över Aten
  Publicerad . Uppdaterad

  "Långivarna fast beslutna att rädda Grekland"1

  Skuldkrisen i Grekland kommer inte att leda till att landet lämnar euron ifall EU-länderna godkänner långivarnas vision om hur Grekland ska fås på fötter, bedömer en källa nära långivarna.

 • Christine lLagarde, IMF med Jens Weidman, ordförande för tyska Bundesbank
  Publicerad .

  IMF-chefen: Grexit skulle inte vara slutet för euron 2

  Greklands utträde ur eurozonen, det så kallade grexit, är en möjlighet. Men det skulle inte innebära ett slut för euron som valuta, säger chefen för Internationella valutafonden IMF, Christine Lagarde.

 • Fartyget Aila
  Publicerad .

  Konkurrenskraften sjunker ytterligare4

  Finlands konkurrenskraft har försämrats med två placeringar som följd av ineffektivitet inom både privat och offentlig sektor. Det visar World competitiveness yearbook som nu rankar Finland på plats 20 av 61. Hur allvarligt läget är råder det delade meningar om.

 • Pengar.
  Publicerad . Uppdaterad

  Finland tappar i konkurrenskraft4

  Finland faller två pinnhål från ifjol och kommer nu på en tjugonde plats. USA är bäst i världen.

 • alexander stubb, timo soini, juha sipilä
  Publicerad . Uppdaterad

  "De strukturella förändringarna intresserar mest"1

  Trojkan med Juha Sipilä i spetsen har gjort ett gott intryck hittills och Sipilä verkar ha god kontroll, bedömer Nordeas chefsanalytiker Jan von Gerich. Akavas ordförande Sture Fjäder är mest nyfiken på nedskärningarnas storlek.

 • Bild på planerade nya bostäder
  Publicerad . Uppdaterad

  Risker med amorteringsfria år3

  Nu lockar finländska banker med pauser i avbetalningen av lån. Den som har ett banklån kan under pausen använda pengarna till annat. Bankerna säger att de vill stimulera ekonomin. Finlands Bank varnar för utvecklingen.

 • Hus i Sverige.
  Publicerad .

  Svenskarna lever på lånta pengar 28

  I Sverige är en betydande del av bostadslånen alltjämt amorteringsfria - i kombination med låga räntor ger det mer pengar för hushållen att leva på. Samtidigt varnar experter för en bostadsbubbla och regeringen vill införa amorteringskrav.

 • Partiledarna Alexander Stubb, Timo Soini och Juha Sipilä.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det ska bli slut på regeringens såsande14

  Den förra regeringen misslyckades kapitalt med sina stora projekt, kommunreformen och hälsovårdsreformen. Nu föreslår en arbetsgrupp, som tillsattes av den avgående regeringen, en oberoende expertnämnd som läser igenom regeringens förslag innan de går till riksdagen.

 • Allryska föreningen för valutalåntagare har dragit ut på gatan i S:t Petersburg för att kräva ett slut på "folkmordet på valutalåntagare".
  Publicerad .

  Ryska låntagare på krigsstigen11

  Den ekonomiska krisen i Ryssland har lett till att allt fler ryssar har problem med sina banklån. Då den ryska staten dessutom vägrar hjälpa hotas nu många låntagare av personlig konkurs.

 • Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.
  Publicerad .

  Ekonomiska krisen över i Danmark1

  I Danmark är krisen förbi och landet befinner sig i ekonomisk tillväxt för första gången på flera år, enligt siffror som Danmarks Radio fått tag på.

 • Pappersfabriken i Kauttua läggs ner.
  Publicerad . Uppdaterad

  Slutet på en epok: Ahlström lägger ner i Kauttua

  Veckan före midsommar stannar den sista av Ahlström-koncernens pappersmaskiner i Kauttua. Papperstillverkningen inleddes på den lilla bruksorten i Satakunta år 1908.

 • Greklands inrikesminister Nikos Voutsis på Syrizas centralkommittémöte 23.5.2015.
  Publicerad .

  Grekisk minister: Det finns inte pengar10

  Greklands inrikesminister Nikos Voutsis säger att landet inte kommer att sköta sina återbetalningar till Internationella valutafonden IMF i juni. Han säger att Grekland inte har pengar att betala med.

 • Nordea.
  Publicerad .

  Avbrott i Nordeas banktjänster på söndag

  Nordea har ett avbrott i sina banktjänster på söndag. Avbrottet inleds vid fyratiden på morgonen och väntas pågå fram till klockan 18. Banken uppmanar sina kunder att lyfta pengar och betala räkningarna i tid före avrbrottet.

 • Finlands Bank i Helsingfors en solig dag
  Publicerad .

  Finlands Bank: Skärpta regler för bolånen behövs2

  En tiondedel av hushållen sitter på över hälften av bolånestocken. Det här kan bli ett oroande scenario i det skede som räntorna går upp, varnar man på Finlands Bank.