Nyligen publicerat

 • Slantar och räkningar.
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Företagens resultat görs med hjälp av nedskärningar”2

  Exportindustrin mår bättre, Nokias resultat är extremt bra och företagen gör sina resultat på personalens bekostnad. Så tolkar sparekonomen Martin Paasi det ekonomiska läget efter årets tredje kvartalsrapport.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Begränsat studiestöd vidare till riksdagen 13

  Från och med hösten 2016 ska studerande få lyfta studiestöd för endast en högskoleexamen. Det här föreslår regeringen i en proposition som har överlämnats till riksdagen.

 • Mathias Dahlqvist
  Publicerad . Uppdaterad

  "Bolla inte idéer med mamma"

  22-åriga Mathias Dahlqvist trotsar de dystra ekonomiska utsikterna och vinner mark inom IT-sektorn. Med ett nystartat konsultbolag och en cykeluthyrningstjänst i bagaget är han på god väg att förverkliga sin dröm.

 • Flygbolaget Norwegians passagerarplan på väg att landa
  Publicerad . Uppdaterad

  Tekniska problem drar ner på Norwegians lönsamhet1

  Flygbolaget Norwegians plan har dragits med tekniska problem - ersättande flyg och extra hotellövernattningar har blivit dyra. Resultatet för årets tredje kvartal är sämre än i fjol, men samtidigt växer flygbolaget i Europa.

 • Publicerad . Uppdaterad

  ”Sverige borde anamma euron”23

  Euron och EU är oförtjänta syndabockar i den nuvarande krisen, säger nationalekonomen Jean Tirole, årets mottagare av Ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Också Sverige borde ansluta sig till den gemensamma valutan, menar han.

 • Fortums huvudkontor i Esbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Ljusare för Neste och Fortum

  Bland annat Metso, Wärtsilä, Fortum och Neste Oil har publicerat sina resultat för årets tredje kvartal. Flera företag har försiktigt positiva utsikter.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Brakförlust för Nokia - men affärerna går bra2

  Nätverksbolaget Nokia rapporterar om rejäl förlust för årets tredje kvartal. Förlusten blev 810 miljoner euro, huvudsakligen på grund av en nedskrivning på värdet av karttjänsterna. Samtidigt slopar Microsoft varumärket Nokia på telefonerna. Men kursen på Nokias aktier har gått upp.

 • närbild av en oljemålning i guldram
  Publicerad . Uppdaterad

  Vad är det som gör en tavla värdefull?

  Blir en konstnär populär och eftertraktad om tavlorna har varit utställda på kända gallerier? Vad är det som påverkar priset på en tavla? Hur stor betydelse har det vad konstkritiker säger och hur värderar museifolk de tavlor de köper in eller får i donation?

 • Publicerad . Uppdaterad

  Paroc säljs för 700 miljoner6

  Mineralullstillverkaren Paroc har sålts för 700 miljoner euro till det internationella kapitalplaceringsbolaget CVC Capital Partners.

 • anttilabutik, åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Kesko överväger att sälja Anttila

  Kesko uppger i sin delårsrapport att man överväger försäljning av Anttila samt inrättande av en fastighetsfond. Fram till slutet av september hade sex Anttila-varuhus redan stängts.

 • Hbl:s torn i bakgrunden och ÖT samt Vasabladet i förgrunden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Alla tidningshus utom ett på minus13

  Omvälvningarna inom mediebranschen slår hårt mot de finlandssvenska tidningshusen. Enligt Yle Nyheters översikt förlorade de tillsammans över fem miljoner euro i fjol. Ålandstidningen är ändå ett undantag och uppvisar goda resultat år efter år.

 • Publicerad .

  Uppvärmningsoljan billigare än på länge

  Det har blivit billigare att hålla sitt hus varmt för den som har oljevärme. Priset på olja för uppvärmning har sjunkit märkbart under de senaste månaderna.

 • Anställda vid Bundesbank visar upp guldtackor under en presskonferens på centralbankens huvudkontor den 16 januari 2013.
  Publicerad . Uppdaterad

  Schweiz folkomröstar om guldreserven2

  Schweizarna folkomröstar i höst om landets guldreserv som minskat med över hälften sedan år 2000. Om ja-sidan vinner måste centralbanken mer än fördubbla sitt guldinnehav. Regeringen, parlamentet och centralbanken motsätter sig förslaget.

 • Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänkte Rysslands kreditbetyg den 17 oktober 2014.
  Publicerad .

  Moody's sänker Rysslands kreditbetyg2

  Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Rysslands kreditbetyg. Moody's förklarar nedvärderingen med den allt sämre tillväxten i Ryssland, kapitalflykten ur landet, samt de ekonomiska sanktionerna till följd av krisen i Ukraina.

 • Det kommer att finnas kartor för att kunderna ska kunna hitta rätt hylla.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Frihandel ingen risk för matsäkerheten"9

  Diskussionen om frihandelsavtalet mellan USA och Europa har slirat fast i frågan om genmodifierad mat. Den saken förhandlar vi inte ens om, säger professor Daniel Hamilton, som efterlyser större samarbete världsdelarna emellan.