Hoppa till huvudinnehåll

De Eurovisas poäng i del två

Panelen var oense om många bidrag den här gångenn.

Nio låtar poängsattes i det andra avsnittet av De Eurovisa. Vilken låt tyckte Patric Sarin lät som något man hör i Sverigebåtens nattklubb och vilken låt fick Lilian Brunell att vilja äta maräng?

De Eurovisas poäng i del ett

Bland annat Finland och Ryssland fick poäng av panelen.

I det första avsnittet av de Eurovisa gav panelen poäng till åtta låtar i den första semifinalen. Bland dem Finlands Sandhja och Rysslands Sergey.

Finlands Sandhja får De Eurovisa att dansa

I det första avsnittet ställs Finlands bidrag mot Rysslands.

Genast i det första avsnittet av De Eurovisa ska panelen ge poäng till Finlands Eurovisionsbidrag. Vilka funderingar har Hannah Norrena och Janne Engblom om Sandhjas, Rysslands och Greklands bidrag?

Se alla avsnitt av De Eurovisa

På Yle Arenan kan du se alla fem avsnitt av De Eurovisa.

På Yle Arenan kan du se alla fem avsnitt av De Eurovisa. De Eurovisa analyserar och ger poäng till alla de 43 Eurovisionsbidrag som i år ska tävla i Stockholm i maj.

De Eurovisa podcast

De Eurovisa podcast #10 Är du Björn eller Benny?

Om behovet av en stjärna och rumänskt penningstrul.

Om behovet av en stjärna, rumänskt penningstrul och skillnaden mellan Benny och Björn. Eva Frantz och Johan Lindroos diskuterar ämnen kring Eurovisionen.

De Eurovisa podcast #9 Eurovisions-baksmällan

Vad innebär det för psyket att vara förhandsfavorit?

Vad innebär det för psyket att vara förhandsfavorit? Är det dåligt att vara ute först i semifinalen? Varför är man allmänt bakis efter Eurovisionen?

Du minns väl Muistathan?

Päivi Paunu och Kim Floor i Eurovisionen 1972.

Mikrofonen skakade och domarna undrade hur detta skulle sluta. Men det gick någorlunda bra för Päivi Paunu och Kim Floor i Eurovisionen 1972.

Makalösa Marion

När en 16-årig frisörstuderande blev Eurovisionsstjärna.

Hon var vår andra Eurovisionsrepresentant och i denna dag en av de mest framgångsrika. Visst minns du Tipi-tii och Tom tom tom?

Aktuellt

Anckie - från Playboy till soul

Efter en krånglig urvalsprocess vann Ann Christine.

År 1966 försökte man på alla sätt se till att urvalsprocessen för Eurovisionen var rättvis och tydlig. Skandaler blev det i alla fall, men till sist fick Ann Christine Nyström åka till Luxemburg.

UMK 2016 bakom kulisserna

Första deltävling börjar imorgon gott folk!

På lördag är det dags att festa loss. Första deltävlingen i UMK är äntligen här. Imorgon kommer sex fina artister att ta scenen med storm i en fantastisk direktsändning. Du som tittare får rösta på vem som kommer att gå vidare till finalen. X3M fick också äran att ta en titt bakom UMK-kulisserna.

Nyligen publicerat