MGP 2014

Bild: Yle

MGP 2014 är stängd

Inlämningstiden av bidrag till MGP 2014 är över. Nu kommer två förgallringsjuryn att lyssna, analysera och till slut rösta fram de tio finalister som kommer att tävla om pikalen MGP 2014.

Finalisterna publiceras i början av maj här på svenska.yle.fi/mgp

 

MGP final

Finalen är på lördagen 4.10.2014 i Yle Fem och Yle Arenan. Programledare är Anna-Karin Siegfrids och Jonathan ”Jontti” Granbacka. Närmare info om bidragen ger FSU eller Svenska Yle, Sam Stäuber sam.stauber@yle.fi Mera information och regler om MGP 2014 kommer att uppdateras inom kort här på webbplatsen svenska.yle.fi/mgp Följ oss också på Twitter och Instagram med taggen #mgpfinland


Ella-Fina vann MGP 2013!

Duon Ella-Fina från Larsmo som vann MGP 2013 med låten En stjärna! Duon var också juryns favorit. Melodi/text: Ella Svarvar, Josefin Asplund. Låten ”En stjärna” handlar om flickornas idoler. På andra plats i MGP var Nora&Ursula från Nykarleby med låten Den du egentligen är, de var också publikens favorit. På tredje plats kom Elin från Vasa med sin låt Vän, på fjärde plats kom Duoble M från Sibbo med låten Trött på vintern och Poppisarna från Kronoby kom på femte plats med låten Rymden.