Mer om: #mgpfinland

Alla deltar i inspelningarna av årets Mgp-musikvideo. Roligt är det, men ska A-K lyckas rädda Frihet?

Finalisterna och dansarna deltar i olika workshops på lägret. De träffar coacher i sångteknik, koreografi, tv-studioplanering, dans och studiobandning.

Finalisterna presenterar sina sånger för varandra. Ett första smakprov på årets låtar. #mgpfinland

Här var ju inte alla bidrag med..?

Finalisterna presenterar sina sånger för varandra. Ett första smakprov på årets låtar. #mgpfinland

Nä, det kan hända att jag inte hann filma riktigt alla - men huvudsaken är ju att alla är med i finalen sen, eller hur :-)

Nu börjar det! 10 finalister och 10 dansare startar upp årets Mgp. Träffen på Yle och resan till lägret.

Det vimlade av splitternya MGP-stjärnor på Stafettkarnevalen! Titta riktigt noga så kan det hända att du hittar nån du känner!

Det händer på Hajbos scen på stafettkarnevalen! Milly var med i MGP 2014. Nu står hon här och sjunger! Häftigt! #hajbo #mgpfinland #stafettkarnevalen


Softi

Duon Softi tävlar med låten Flickor e bra
Softi
Bild: Hajbo/YLE

Duon Softi består av Sofia Karlsson och Tinja Ruottinen. De kommer från Esbo och tävlar med låten "Flickor e bra". Här kan ni läsa mera om Softi och höra hur det lät när Anna-Karin ringde dem för att berätta att de är med i årets MGP-final!


Nora Lillas

Nora tävlar med låten Allt jag har
Nora Lillas
Bild: [c] Ove Lillas

Nora kommer från Nykarleby och tävlar med låten "Allt jag har". Här kan ni läsa mera om Nora och höra hur det lät när Anna-Karin ringde för att berätta att hon är en av finalisterna i MGP!


Niizen

Niizen tävlar med låten Dansa tills du dör
Niizen
Bild: Hajbo/YLE

Niizen från Ytteresse tävlar med låten "Dansa tills du dör". Här får du veta mera om Niizen och höra hur det lät när Anna-Karin ringde upp henne för att berätta att hon är en av finalisterna i MGP!