Jessica sköljer näsan 7

Under en Radiodoktornsändning tidigare i år avtvingade doktorn Otto Lindberg redaktören Jessica Edén ett löfte om att "innan vi gör nästa sändning tillsammans ska du ha sköljt din näsa med en nässköljningskanna". Bakgrunden var att Otto i alla år har förespråkat nässköljning och att Jessica varje gång har sagt "usch, det låter äckligt". Till slut reagerade lyssnarna och tyckte att Jessica skrämde upp alla dem som inte vet hur en sköljning känns.

Publicerad . Uppdaterad .
 • Dörren till jourpoliklinik.
  26.11.2014 Västnyland

  VNS: Operationsstopp på helger i Ekenäs dyrt och illa för patienter

  Västra Nylands sjukhus i Ekenäs vill gärna fortsätta operera jourfall också under helger. Men den nya jourförordningen kan sätta stopp för det och leda till högre kostnader, befarar man på sjukhuset.
  6
 • Influensavaccin.
  26.11.2014 Åboland

  Äldre uppmanas ta vaccin innan det är förkylt!

  Åbo stad uppmanar sina äldre invånare att ta influensavaccin. I fjol var det färre än hälften av de 65 år fyllda som tog gratis influensavaccin
 • Fetma
  26.11.2014 Hälsa

  Fetma är stor cancerrisk

  Övervikt och fetma är kopplat till närmare en halv miljon cancerfall årligen, framgår det ur en ny undersökning. Enligt forskarna skulle en fjärdedel av fallen gå att undvika om personerna skulle väga mindre.
  4
 • Var får man onanera?
  25.11.2014 X3M

  Var får man onanera?

  Myterna om att det är farligt att onanera börjar småningom vara en del av historien. Ingen tror väl egentligen att man får håriga handflator längre av att ha sex med sig själv, men får din kompis runka på din toalett?
 • U-sjukhuset vid ÅUCS
  25.11.2014 Åboland

  Nu ska inomhusluften i ÅUCS åtgärdas

  Sjukvårdsdistriktet anställer en ansvarsperson som ska se till att problemen med inomhusluften i fuktskadade U-sjukhuset åtgärdas. Det beslöt sjukvårdsdistriktets styrelse på tisdagen.
 • Sjukhusdirektör Sune Lang
  25.11.2014 Östnyland

  Borgås sjukhusdirektör: ”Jag är förbryllad”

  Sjukhusdirektör Sune Lang är förundrad över hur Borgå sjukhus kirurgiska jour och psykiatriska avdelning har behandlats av sjukvårdsdistriktet.
  1
 • 25.11.2014 Västnyland

  Lojo fortsätter köpa privata vårdtjänster

  Lojo stad fortsätter köpa privata läkartjänster vid hälsostationerna i Karislojo, Pusula och Sammatti. Staden förlänger avtalet med bolaget Mediverkko fram till våren 2017.
 • Anne Söderlund är redaktör och arbetar för Svenska Yle.
  25.11.2014 Inrikes

  Anne Söderlund: Är det sådan här vård vi vill ha?

  Ett plötsligt och oförklarligt svimningsanfall och ett fall mot bordskanten med ett ymnigt, blödande sår i pannan som följd. Så började ett förvirrat dygn för den annars mycket aktiva och alerta 95-åringen. Pratet om den stora vårdreformen ter sig märkligt mot bakgrunden av verkligheten inom vården idag...
  1
 • Den nya akuten vid Vasa centralsjukhus
  25.11.2014 Österbotten

  Jouren vid Vasa centralsjukhus har fått en bra start

  Den nya samjouren vid Vasa centralsjukhus som nu varit verksam i snart två månader fungerar överlag bra. Stundtals förekommer det ändå långa köer. Överläkare Karolina Lönnberg säger att det är svårt att förutsäga när köer uppstår.
  1
 • Sjukvårdspersonal och med kirurgiska instrument
  24.11.2014 Österbotten

  Nu avgörs hjärtkirurgins framtid

 • Tuberkulos
  24.11.2014 Inrikes

  Tuberkulos i Tammerfors

  Ett tuberkulosfall har upptäckts vid Tammerforsregionens yrkesskola. Enligt experter har omkring 30 personer utsatts för smittan och de måste undersökas.
 • En affisch som visar information om patientdataarkivet Kanta.
  24.11.2014 Österbotten

  Nu finns Jakobstadsbornas patientuppgifter på nätet

  Nu kan också invånarna i Jakobstadsregionen kolla sina patientuppgifter, laboratorieprover och uppgifter om mediciner via en dator. Förra onsdagen anslöt sig social- och hälsovårdsverket i Jakobstad till det nationella patientdataarkivet Kanta.
  1
 • Demonstration mot barnäktenskap i Indien år 2006.
  22.11.2014 Utrikes

  FN-kommitté vill stoppa barnäktenskap

  Kommittén för mänskliga rättigheter vid FN:s generalförsamling godkände en resolution gällande barnäktenskap på fredagen. I resolutionen uppmanas alla medlemsländer att stifta lagar där barnäkenskap förbjuds. Ungefär 15 miljoner minderåriga flickor gifter sig varje år.
  3
 • 22.11.2014 Inrikes

  Vad händer med det anrika apoteket Svanen?

  Framtiden för landets äldsta apotek är i vågskålen. Det över hundra år gamla apoteket Svanen i Helsingfors hotas av nedläggning. Apotekaren Bengt Mattila kämpar hårt för att hålla det förlustbringande apoteket på fötter.
  3
 • 22.11.2014 Inrikes

  Ensamhet sitter mellan öronen

  Många äldre känner sig ensamma och studier visar att det är inte nyttigt för hälsan att vara ensam. Men det är inte säkert att lösningen är att bunta ihop människor som känner sig ensamma med andra ensamma på till exempel ett äldreboende, anser Lars Andersson, professor i gerontologi.
  4
 • Nyfött barn
  21.11.2014 Östnyland

  Facket sällar sig till Borgå bb:s stödtrupper

  Fackförbundet JHL välkomnar HNS beslut att ansöka om ett par års förlängning för förlossningsavdelningen vid Borgå sjukhus. 130 av de anställda på Borgå sjukhus är medlemmar i JHL.
 • Operationsverktyg på Vasa centralsjukhus.
  21.11.2014 Östnyland

  Borgå stad oroar sig för sjukhusets framtid

  De brådskande operationerna får inte försvinna från Borgå sjukhus, konstaterar Borgå stad. Det skulle föra med sig betydande extra kostnader för de östnyländska kommunerna.
 • Bild på Anna Rukko.
  21.11.2014 X3M

  Presidenten bjöd Anna Rukko på fest

  Anna Rukko har samlat in 50 000 euro till det nya barnsjukhuset genom att göra smycken och auktionera ut dem på nätet. Förra veckan hittade hon en överraskning bland posten, presidenten bjöd henne till självständighetsbalen.
 • 20.11.2014 Östnyland

  SS: Långa väntetider till läkaren i Sibbo

  Sibbobor som vill ha läkartid kan få vänta i sex veckor, skriver Sipoon Sanomat. Köerna har blivit längre bland annat på grund av Operation Grytlock.