WHO: Över 2400 döda i Ebola

Antalet patienter som drabbas av ebolaviruset växer snabbare än förmågan att ta hand om dem, varnar Världshälsoorganisationen WHO. Epidemin har nu lett till över 2400 dödsfall.

Publicerad . Uppdaterad .
 • Kvinna sitter på parkbänk och tittar ut över havet
  18.09.2014 Hälsa

  Mera känslor åt folket?

  Vi vill gärna se oss själva som förnuftstyrda varelser som gör rationella beslut, men ändå är känslorna ständigt närvarande i allt vi gör.
 • 18.09.2014 Åboland

  Tekniska strul vid hälsocentralen i Nådendal

  Hälsocentralen i Nådendal kämpar med tekniska problem. Det är patientregistret som inte fungerar för tillfället.
 • stevia växt
  18.09.2014 Hälsa

  Sötningsmedel kan öka diabetesrisken

  Forskningsresultatet tas emot med en nypa salt i vetenskapsvärlden. Enligt näringsexperter kan man inte dra några definitiva slutsatser på basis av forskningen.
  3
 • 18.09.2014 Österbotten

  Kristina Medi vill erbjuda arbetshälsovård i Kristiestad

  Kristina Medi i Kristinestad är redo att starta arbetshälsovård. Efterfrågan på arbetshälsovård är stor i området, säger överläkare Kaido Kotkas.
  1
 • Sune Lang, Borgå sjukhusdirektör
  18.09.2014 Östnyland

  Borgå bb:s öde avgörs i dag

  Klockan 13 kommer beslutet om den nya jourförordningen som i allra högsta grad påverkar framtiden för Borgå sjukhus. Dags att se verkligheten i vitögat, säger sjukvårdsområdets direktör Sune Lang.
 • Jukka-Pekka Juuti vid rehabiliteringshemmet på Roparnäs.
  18.09.2014 Österbotten

  33 vårdplatser bort från Roparnäs

  I år försvinner tre av tio vårdplatser inom vuxen- och äldrepsykiatrin på Roparnäs sjukhus i Vasa. De ersätts av mer öppenvård. Patienten Jukka-Pekka Juuti prisar psykiatriska avdelningen i Roparnäs där han bott i omgångar sedan 2005. Har du erfarenheter av den öppna vården? Berätta för oss!
  3
 • Entrén till akutpolikliniken på VCS
  17.09.2014 Österbotten

  Hjärtgruppen oense - ingen rapport till fullmäktige

  Den så kallade hjärtgruppen gick igenom den rapport som det var tänkt att skulle presenteras för Vasa sjukvårdsdistrikts fullmäktige i början av oktober. Men meningsskiljaktigheterna om rapportens innehåll var så stora att den måste omarbetas.
  4
 • Läkare Ron Liebkind.
  17.09.2014 X3M

  Döden, läkarsprit och Dr. House

  Varje onsdag har Succémorgon en specialgäst som är expert inom ett visst område. Idag hade vi läkaren och neurologen Ron Liebkind som svarade på alla frågor gällande läkaryrket. Vi snackade bland annat om vacciner, bacillskräck och om hur man som läkare meddelar att någon kommer att dö.
  1
 • Jonás Gutiérrez, Newcastle 2013
  17.09.2014 Sport

  Premier League-spelare drabbad av cancer

  Den argentinske fotbollsspelaren Jonás Gutiérrez har inte medverkat i Newcastles matcher under början av säsongen. Nu står det klart varför: Gutiérrez har drabbats av testikelcancer.
 • I am breathing
  16.09.2014 Titta och lyssna

  ALS innan Ice Bucket Challenge

  Ice Bucket Challenge gjorde världen uppmärksam på sjukdomen ALS under 2014. Neil Patrick fick diagnosen 2008. De sista månaderna av sitt liv ägnar Neil Platt åt att funderingar om liv och död.
 • 16.09.2014 Huvudstadsregionen

  HNS splitternya datorsystem kraschade

  Personalen var tvungen att skriva medicinlistor för hand i måndags när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts nya datorsystem slutade fungera.
  3
 • Halvfull askkopp.
  16.09.2014 Inrikes

  Krav på tobaksförbud i höghuslägenheter

  De centrala intresseorganisationerna för folk med besvär i andningsorganen krävde på tisdagen att tobaksrökning både på balkongerna och i lägenheterna i höghus ska förbjudas i lag.
  19
 • 13.09.2014 Inrikes

  Du kan rädda liv

  I nio fall av tio är det en vanlig förbipasserande som räddar en olycksdrabbad person i livsfara. Alla kan lära sig den grundläggande första hjälpen, påminner Röda Korset på internationella första hjälpen-dagen.
 • Vårdare som sköter ebola-patienter klär sig i skyddsdräkt.
  12.09.2014 Utrikes

  WHO: Över 2400 döda i Ebola

  Antalet patienter som drabbas av ebolaviruset växer snabbare än förmågan att ta hand om dem, varnar Världshälsoorganisationen WHO. Epidemin har nu lett till över 2400 dödsfall.
 • 12.09.2014 Östnyland

  Liveblogg från debatt om Borgå bb

 • förtvivlad man
  12.09.2014 Utrikes

  "Svårt att klara krigsupplevelser med sinnet i balans"

  Såväl soldater som deras anhöriga lider oerhört av kriget i Ukraina. Sjukhusen skulle inte klara sig utan hjälp av frivilliga.
  1
 • Svidja slott, utsikt från andra våningen
  11.09.2014 Åboland

  "Dålig inomhusluft tvingar människor ut i marginalen"

  Personer som insjuknar efter att ha utsatts för dålig inomhusluft riskerar att hamna utanför samhällets skyddsnät. Det varnar man för vid Andningsförbundet, som nu gör kampanj i landets kommuner för att informera om inomhusproblemen.
 • 11.09.2014 Vetenskap

  Mer diabetes i världen

  Vi har en hel del diabetes typ två i Finland, men det finns regioner i världen där mångdubbelt fler är drabbade än hos oss. Diabetesepidemin har vuxit fram på enbart några decennier, säger diabetesforskaren Leif Groop.
  5
 • Hus i gammelbacka
  11.09.2014 Östnyland

  Tom hälsocentral blir välfärdscenter i Gammelbacka

  Den före detta hälsocentralen i köpcentret blir sakta men säkert ett välfärdscenter med plats för många olikaaktörer. Tanken är att skapa ett vardagsrum för alla Gammelbackabor.