Jessica sköljer näsan 7

Under en Radiodoktornsändning tidigare i år avtvingade doktorn Otto Lindberg redaktören Jessica Edén ett löfte om att "innan vi gör nästa sändning tillsammans ska du ha sköljt din näsa med en nässköljningskanna". Bakgrunden var att Otto i alla år har förespråkat nässköljning och att Jessica varje gång har sagt "usch, det låter äckligt". Till slut reagerade lyssnarna och tyckte att Jessica skrämde upp alla dem som inte vet hur en sköljning känns.

Publicerad . Uppdaterad .
stevia växt

Sötningsmedel kan öka diabetesrisken 4

Forskningsresultatet tas emot med en nypa salt i vetenskapsvärlden. Enligt näringsexperter kan man inte dra några definitiva slutsatser på basis av forskningen.

Publicerad . Uppdaterad .
Röd solhatt förebygger förkylningar.

Sant eller strunt: Solhatt botar förkylning 4

"Nej men oj vad du är förkyld! Se här, ta lite solhattsextrakt, det har alltid hjälpt mig!" Låter det bekant? Vad säger vetenskapen om solhatt eller Echinacea, kurerar den din flunsa på riktigt?

Publicerad . Uppdaterad .
Deltagare i Kanontian 2013 i Ekenäs

Konditionstest

Det finns många olika sätt att mäta konditionen på, ett av de enklaste är Coopertestet, som helt enkelt går ut på att se hur långt du orkar springa på 12 minuter. Testet utvecklades av Kenneth H.

Publicerad . Uppdaterad .

Insulinresistens och midjemått 3

Ett midjemått på över 80 cm hos kvinnor och över 94 cm hos män, förhöjda triglyceridvärden, ett lågt HDL, förhöjt blodtryck och förhöjt blodsockervärde = metabolt syndrom = insulinresistens = ett stort steg mot diabetes.

Publicerad . Uppdaterad .