Hur ska vi bäst behandla depression? 20

För att nå bästa resultat ska depression behandlas med antidepressiva läkemedel och psykoterapi samtidigt, visar nya behandlingsrekommendationer från Finska Läkarföreningen Duodecim. Rekommendationerna blåser nytt liv i debatten om läkemedlens överdrivna effekter.

Publicerad . Uppdaterad .
 • Höstpromenad
  01.10.2014 Inrikes

  Hur ska vi bäst behandla depression?

  För att nå bästa resultat ska depression behandlas med antidepressiva läkemedel och psykoterapi samtidigt, visar nya behandlingsrekommendationer från Finska Läkarföreningen Duodecim. Rekommendationerna blåser nytt liv i debatten om läkemedlens överdrivna effekter.
  20
 • Bild från Sex & sånt
  30.09.2014 X3M

  Så här skrämmande är ett hiv-test

  Ungefär varannan dag hittas ett nytt hiv-fall i Finland. Dessutom beräknas det finnas ca 1 000 hiv-smittade personer i Finland som inte vet om att de bär på smittan.
  3
 • 30.09.2014 Österbotten

  Kronoby går norrut i vårdreformen

  Kronoby kommun ska höra till Norra Finlands vårdområde. Det anser kommunstyrelsen efter en omröstning som slutade 7-2.
  1
 • Äldre person i rullstol.
  30.09.2014 Utrikes

  Dementa fick stryk på äldreboende

  En anställd vid ett äldreboende i Borås i Sverige har misshandlat och kränkt dementa människor, visar kommunens egen utredning.
  1
 • Överläkare Karolina Lönnberg
  29.09.2014 Österbotten

  Vasa centralsjukhus tar över jouren

  Från och med onsdag är det Vasa centralsjukhus samjour som sköter alla jourpatienter kvällstid och helger. Den egna hälsocentralen tar fortsättningsvis emot patienter i behov av akut vård dagtid. Överläkare Karolina Lönnberg ser många fördelar med de nya arrangemangen.
 • Anne-Marie Nygrén hösten 2014
  29.09.2014 Åboland

  "Viktigt med kamratstöd då man insjunknat i cancer"

  En ny svenskspråkig stödgrupp för personer som insjuknat i tarmcancer startar i Åbo. Eftersom cancerformen är vanlig finns det också behov för stödgrupper.
 • Promenad i Brunnsparken
  27.09.2014 Inrikes

  Se till att gå på rätt sätt!

  Vi finländare sitter allt mer och det har lett till att många går onaturligt. Därmed riskerar vi att råka ut för problem med våra rörelse- och stödorgan.
  2
 • Vårdpersonal i Liberia tar hand om smittade patienter.
  26.09.2014 Utrikes

  WHO: Ebolan dödar allt fler

  Ebolaviruset skördar allt fler offer i Västafrika. Världshälsoorganisationen WHO rapporterar att dödssiffran nu är uppe i närmare 3 100. Läs också: Därför spred sig ebolan så snabbt i Västafrika
 • Nordkoreas ledare Kim Jong-un ser över militära strategier
  26.09.2014 Utrikes

  Kim Jong-un lider av "obehag"

  Nordkorea medger nu att landets ledare är sjuk. Kim Jong-un har inte setts i offentligheten sedan början av september, och det har lett till vilda spekulationer om hans hälsa.
  1
 • Henrik Huldéns biografi över Claës Cedercreutz
  26.09.2014 Kultur och nöje

  Kirurgen som kunde trolla

  I boken "Kirurgen som kunde trolla" porträtterar Henrik Huldén kirurgen Claës Cedercreutz som bl.a. beskrivs som en burdus läkare, hypnoterapeut, cirkusdirektör, visförfattare, rimmare och regelbrytare.
 • Christian Blom mäter strålning från en basstation i närheten
  26.09.2014 Samhälle

  Misstänker mobiltelefonen som orsak till cancern

  Christian Blom fyllde med läkarna i en blankett för cancerstatistiken, men där fanns inga frågor om mobiltelefonanvändning.
  38
 • Lilli Sukula-Lindblom och Maija Kaukolehto på hanna hemmets demensavdelning
  26.09.2014 Åboland

  Glädje och närvaro för minnessjuka

  Lilli och Maija kommer utstyrda i färggranna kjolar och försedda med en stor dos gott humör och empati - och på några minuter har de fått en hel demensavdelning att sjunga, skratta och klappa i händerna!
 • En ekenäsflicka som fötts på Lojo BB.
  25.09.2014 Inrikes

  Överviktiga mödrar föder oftare i förtid

  Allt fler gravida bär på övervikt och det resulterar i att andelen barn som föds för tidigt ökar i vår del av världen. Fetma ligger också bakom andra graviditetskomplikationer.
 • vaccinering
  25.09.2014 Österbotten

  Nytt vaccin mot sjukhusbakterie testas i Karleby

  I Karlebyregionen söks nu testpersoner som vill få vaccin mot diarré. Det är vaccinforskningscentralen som testar ett nytt vaccin mot en bakterieinfektion som blir allt vanligare på sjukhusen.
  3
 • Tomma sängar i ett sjukhus
  24.09.2014 Inrikes

  Finlandssvensk förening stöder långtidssjuka barn

  En nygrundad finlandssvensk förening vill ge ett bättre vardagsliv för långtidssjuka barn och deras familjer. Project liv vill införa mera glädje i deras vardag, säger föreningens taleskvinna Nina Brännkärr-Friberg till Yle Nyheter.
  2
 • When I walk
  23.09.2014 Titta och lyssna

  När benen plötsligt inte längre bär

  Allt startade på en familjesemester 2006. 25 år unga Jason DaSilva tillbringade en dag med sin familj på stranden när han plötsligt inte kunde resa sig. Läkarnas dom var Multipel Skleros, MS.
 • Kebab är populär snabbmat
  23.09.2014 Inrikes

  "Vi äter och sitter oss till döds"

  Svenskarna är friska 14 år längre än finländarna. Det här framgår av uppgifter från EU:s statistikmyndighet Eurostat. Finlands tunga krigserfarenheter belastar fortfarande folkhälsan, men det stora hotet mot folkhälsan är våra matvanor. Vi äter och sitter oss helt enkelt till döds.
  19
 • Skylt på Västra Nylands sjukhusområde i Ekenäs.
  22.09.2014 Västnyland

  Västra Nylands sjukhus överraskar och går på plus

  Sjukhuset i Ekenäs verkar i år mot förmodan göra ett plus. Budgeten visade ett litet minus, men nu visar siffrorna drygt en miljon på plus.
 • Nya förlossningssalen vid Lojo sjukhus
  21.09.2014 Västnyland

  Chefsläkare: Lojo bb är inte hotat

  Förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus hotas för tillfället inte av nedläggning. Det säger sjukhusets chefsläkare Tom Löfstedt.
  1