Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö denna vecka

Väck väggarna till liv med muralmåleri!

Dags att fara upp längs väggarna!

Att måla eller rita på väggarna är någonting som de flesta av oss har blivit tillsagda att inte göra när vi var små. Många gjorde det ändå och var väldigt nöjda över resultatet. Den känslan ska vi använda oss av.

Fastlags-Charlotte

Årets fastlagsbulle är en tårta! Den har alla de rätta ingredienserna för succé: kardemummakaka, grädde och en extragod hemgjord mandelmassa.

Julia Scheinin

Mathantverkare efterlyses

Mathantverkskurser ordnas igen

Småskalig livsmedelsförädling kan ge upphov till nya småföretag. Det är ett av målen för den mathantverksutbildning som börjar i mars i Svenskfinland.

Allt du vill veta om blinier

Fiskrom med blinier, gräddfil och lök

Att säga att man tycker om rom är som att säga att man tycker om mat. Det finns lika många romsorter som det finns fiskar och vissa fiskar har elegantare rom än andra. Här serveras rom med nystekta blinier.

Michael Björklunds blinier

En frasig väljäst blini är god festmat som uppskattas av dom flesta. Michaels blinier kan också lagas glutenfria genom att bara använda bovetemjöl.

Blinier och pannkakor

Nu går vi mot bättre tider- blinitider.

Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl. Namnet kommer från det fornslaviska mlin, vilket betyder mala. Blinier görs vanligen för att fira vinterns slut och för äta upp sig inför stora fastan i Ryssland under Maslenitsa.

Svamp och lök till ragu

Återvinn råvaror och lagad mat

Tips på återvinning

I Strömsös kök lagas ofta mat av udda råvaror, svampar, vilda örter och växter samt överblivna rester och mat som kan frysas ner och ätas senare. Här är några tips på hur du kan variera din matlagning.

Trashanksmode i recessionstider?

Hur blint följer vi trender och hur viktig är klädseln för oss. Och vad händer i ekonomiskt kärva tider? Måste vi sluta följa trender eller kan vi utnyttja recessionen då vi skapar och köper kläder.

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Nyligen publicerat