Hoppa till huvudinnehåll

Öppet bråk inom Sannfinländarna i Karleby

Stadsdirektörsvalet i Karleby ledde till tvist inom Sannf.

Stadsdirektörsvalet i Karleby har lett till en tvist inom Sannfinländarna i staden. Fullmäktigeledamoten Alpo Ylitalo (Sannf) menar att man inom gruppen försökt styra stadsdirektörsvalet.

Katternö gjorde gott resultat

2,94 miljoner betalas ut i dividend.

Katternökoncernen gjorde ett gott reslutat för år 2015 visar bokslutet. Rörelsevinsten blev ungefär 18 miljoner euro och totalt kommer 2,94 miljoner euro att betalas ut i dividend.

Ungdomsverksamhet fick statsstöd

Alla ska ha lika möjligheter att delta i fritidsverksamhet.

Regionförvaltningsverket vill ge alla ungdomar jämlika möjligheter att delta i fritids- och idrottsverksamhet. Föreningar och kommuner fick statsstöd för barn och ungdom.

Polisen dirigerar inte trafiken i Vasa på valborg

Arrangörerna får ta stort ansvar för ordning och säkerhet.

I år måste arrangörerna själva ta allt större ansvar för ordning, säkerhet och trafikarrangemang kring valborgshelgens gatumarscher och fordonskorteger i Vasa. Polisen drar kortegerna men arrangörerna måste skaffa ordningsvakter och personer som dirigerar trafiken.

Dina hemknutar

Naturväktarna sänds från Vasa

Serier, Naturväktare och en vecka i Kvarken.

Naturväktarna gör sig redo för nya frågor kring djur och natur och världsnaturarvet i Kvarken välkomnar radion en hel vecka under sommaren.

Praovecka på Yle gav mersmak

Fyra praoelever berättar om sina erfarenheter.

Praoeleverna Amelia Kvist, Mathilda Syrenius, Ellen Linde och Filippa Sandberg skriver om sina praoerfarenheter. - Vi märkte exempelvis hur mycket mera jobb det är bakom programmen som visas på tv, än vad man tänker på när man sitter hemma i soffan.

Bil brann i Vasa

Bilen sannolikt stulen, uppger räddningsverket.

Tidigt på fredag morgon körde en bil av vägen vid Fiskaregatan i Vöråstan i Vasa. I samband med utkörningen knäcktes en lyktstolpe och bilen fattade eld.

Mäkelä HIFK:s hjälte – VPS åkte på storstryk

Juho Mäkelä var kung på plan då HIFK vann hemma.

Helsingfors IFK spelade en stark första halvlek som räckte till en 3–2-seger trots att KuPS nästan hann ikapp. Juho Mäkelä spelade en avgörande roll i båda ändorna av plan.

Demonstranter tuttade eld på polisbil i Pyhäjoki

Aktionen var planerad enligt polisen.

Läget har skärpts kring antikärnkraftsdemonstrationerna i Pyhäjoki. I torsdagens demonstration sattes enligt polisens uppgifter en polisbil i brand på eftermiddagen och demonstranterna kastade sten på polisen.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Följ oss på sociala medier

Österbotten på finska

Nyligen publicerat

 • Första matchen på 15 år: Jaro kryssade i premiären

  Säsongsstarten i division 1 gav en poäng mot TPS.

  FF Jaro spelade på fredagskvällen sin första match i division 1 på 15 år, då laget tog emot TPS i Jakobstad. Säsongspremiären slutade med delad pott framför 1100 åskådare.

 • #minkör: Körsången blev mammas och min gemensamma hobby

  Veronica Svenskberg njuter av att sjunga i Wallmokören

  Jag har sjungit i kör sen jag gick i lågstadiet, började i församlingens barnkör på 90-talet och år 2000 eller 2001, när jag var 14-15 år, tog min mamma med mig till den lokala damkören, Wallmokören, skriver Veronica Svenskberg.

 • Ungdomsverksamhet fick statsstöd

  Alla ska ha lika möjligheter att delta i fritidsverksamhet.

  Regionförvaltningsverket vill ge alla ungdomar jämlika möjligheter att delta i fritids- och idrottsverksamhet. Föreningar och kommuner fick statsstöd för barn och ungdom.