Hoppa till huvudinnehåll

Danslistan

Ge din röst till Danslistan

Ge din röst till Danslistan nedan

Dansmusik från de nordiska länderna på de nordiska språken i Radio Vega söndagar kl. 14.06 och tisdagar kl. 13.03. På Arenan nytt avsnitt varje fredag kl 14 (samtidigt uppdateras omröstningen). Redaktör är Gunilla Ginström. E-post: danslistan@yle.fi

Dina kontaktuppgifter

Ange ditt namn (ej smeknamn) och din e-postadress då du röstar. Det är tillåtet att rösta en gång per person per vecka.

Regler

 1. Rösta på tre låtar från listan! Deadline för röstningen är på torsdag kl. 14. Om du bara röstat på en eller två registreras din röst inte.
 2. Danslistans jury röstar enligt anvisningar som medlemmarna fått per e-post.
 3. Juryn står för häften av slutresultatet, allmänhten för den andra halvan. Både juryns och allmänhetens röster räknas om enligt en poängskala. Om två låtar får lika många röster väger allmänhetens åsikt tyngre än juryns.

Titta & lyssna på Arenan

 • Mikael Wiehe rasar över världseliten i skatteparadisen

  04.04.20162Kultur och nöje
  Han är inte överraskad av avslöjandena i Panama-dokumenten. Enligt Wiehe handlar det om det nyliberala projektet som överhuvudtaget gör det möjligt för de rika att berika sig, på flertalets bekostnad.
 • Hans Martin - Ännu en gång

  18.02.2016Österbotten
  Den 26 februari släpps Hans Martins nya skiva “Ännu en gång”. Skivan innehåller både nyskrivna låtar och gamla favoriter... bland annat av Roy Orbison och Bee-Gees.
 • Värmlandstjej med crush för country

  29.01.2016Kultur och nöje
  Debutskivan släpptes före jul, men redan innan releasen hade hennes hyllningssång till hembygden gjort supersuccé. Sången om Värmland fick 1 miljon streamingar på bara en månad!
 • Dansdax lever sin dröm

  08.01.2016Kultur och nöje
  Österbottniska dansbandet Dansdax har ett succéår bakom sig. Bandet gjorde en omstart och återtog bandnamnet ifjol vintras. Killarna släppte en EP skiva och har snart ett helt år bakom sig på Radio Vegas danslista. Dessutom just nu på första plats.
 • Succélåtarna i Guldklassen

  18.12.20153Kultur och nöje
  Maxmobandet San Marino & Linda är nyaste medlemmarna i Danslistans Guldklass. Bandet fick ett helt år på listan med låten Du tog plats i mitt liv och lämpligt inför jul intog de en plats i hedersklubben. San Marino & Linda gör sällskap med 18 andra band och artister som lyckats hålla sig kvar på Vegas hitlistor i maxantalet 40 veckor.
 • Det startade med Atlantis ur transistorradion

  22.11.2015Kultur och nöje
  En gång diggare, alltid diggare. Det gäller många musikstilar, men alldeles särskilt ståltrådsmusiken. Uffe Forsström, gitarrist och sångare i gitarrbandet The Re-Sounds, fastnade sommaren 1963 och har aldrig kommit loss.
 • Charlies på både finska och svenska

  12.11.2015Kultur och nöje
  Dansbandet Charlies hör till våra finlandssvenska "exporter" till finska Finland. Med nya solisten och låtskrivaren Bo Håkan Söderholm fortsätter de att charma publiken på finskt håll.
 • Roxie tackar för sig

  23.10.2015Kultur och nöje
  Österbottniska dansbandet Roxie har beslutat att upphöra som dansband. Orsaken är för många musikaliska engagemang utanför dansbandet. Dessutom har österbotten ett 40-tal aktiva dansband, så marknaden är ganska mättad.
 • Dansbandet Elisa´s tar en paus

  16.10.2015Kultur och nöje
  De var Sveriges yngsta dansband när de slog igenom år 2010. Bandmedlemmarna var skolkompisar i Skövde. Segern i Dansbandskampen förde dem ut till dansbanorna i Norden.
 • Lasse Stefanz om människans bästa vän

  25.09.20155Kultur och nöje
  Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.
 • You and You tar ut countrysvängarna

  11.09.2015Kultur och nöje
  Countrybandet UnU, eller You and You, har släppt en ny singel med två låtar, skrivna av bandets solist Håkan Streng. Skivan har fått namnet Andra Svängen eftersom det här är fortsättningen på låtarna som kom tidigare i år. Lyckostigen lyckades inte ta en plats på Danslistan, nu testar vi Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.
 • Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

  04.09.2015Kultur och nöje
  Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.
 • Alfred Backas Förbudstiidin på Danslistan

  28.08.20154Kultur och nöje
  Komikern Alfred Backa har stått på många scener och nu debuterar han också på Vegas Danslista. Backa utmanar dansvännerna med låten Förbudstiidin från nya albumet Komitragik. Som uppbackning har han Vörå Spelmansklubb.
 • Christina Lindberg fick in en fullträff

  21.08.2015Kultur och nöje
  Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.
 • Dansmusik i Vega hela sommaren

  18.06.20154Kultur och nöje
  Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.
 • Thomas Lundins tango på Danslistan

  29.05.20158Kultur och nöje
  Nyskrivna tangon Sommar för evigt igen har gett namn åt Thomas Lundins nya visskiva. En glad låt med mycket solsken och sommar, vilket också är temat för Lundins andra soloalbum.
 • Sonja Biskop och Geir Rönning gör duett

  15.05.20158Kultur och nöje
  Sonja Biskop och Geir Rönning har släppt Mysteriet deg som radiosingel. Låten kommer med på en julskiva för Röda Korsets katastroffond och är ett första samarbete mellan Biskop och Rönning. Precis som i originalet med Bjørn Eidsvåg och Lisa Nilsson gör de låten på två språk, norska och svenska.
 • Heléne toppar och släpper skiva

  02.05.2015Kultur och nöje
  Heléne Nyberg kilade förbi toppbandet Tommys på Danslistan. Vinnarlåten Lika tyst som löven faller är från hennes nya album Klangen i din röst.
 • Hans Martin kom hem och bildade band

  24.04.2015Kultur och nöje
  Den här våren har det gått 35 år sedan Hans Martin startade upp Tommys hemma i Sundom. Efter några år i Sverige valde han mellan ett sommarhus i Stockholms skärgård och en återflytt till österbotten. Hemma vägde tyngst. Martin lämnade både Sverige och ett erbjudande om att spela i ett proffsband. Istället grundade han Tommys.
 • Contrazt genom alla dessa år

  17.04.2015Kultur och nöje
  Norska dansbandet Contrazt har gjort fem korta visiter på Vegas Danslista, men aldrig lyckats ta en plats bland de 10 bästa. Bandet har testats med egna låtar, men också med en cover på Hasse Anderssons vackra låt Det handlar om att leva (Det hainnle om å leve) samt med Lasse Stefanz hiten Nere på söder. Nu är det kanske sjätte gången gillt.

Redaktörer

Relaterade ämnen