Musikartist, trubadur Håkan Streng
18.10.2014 Kultur och nöje

Håkan Streng in i Guldklassen

Håkan Streng har fått 40 veckor fullt på Danslistan och åker in i Guldklassen med låten Möte i gränden. Han utmanade förra hösten och vännerna och fansen har troget röstat allt sedan dess. Själv säger Håkan Streng att han känner sig som efter ett maratonlopp, trött men segerrusig.
 • Dansbandsorkestern Streaplers
  10.10.2014 Kultur och nöje

  Streaplers spelar i Hangö och Vasa

  Sveriges rockigaste dansband. Bandet med det goa gunget. Eller Streaplers och evigheten, som dokumentären om 50-åriga Streaplers hette. I år firar bandet redan 55 år och är kanske Sveriges allra äldsta dansband. Nu kommer de till Hangö och Vasa.
 • Dansbandet Canyons 2013
  03.10.2014 Kultur och nöje

  Canyons I en annan värld på Danslistan

  Svenska dansbandet Canyons utmanar på Danslistan med en cover på Stiftelsens fjolårslåt En annan värld. I Canyons arrangemang blir det en buggversion av låten, som fått titeln I en annan värld. Sångerskan Tina Svensson ger sitt allt för att göra låten rättvisa.
 • Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
  26.09.2014 Kultur och nöje

  "Dansband är inte bara rim på hand och sand"

  Det säger Maritha Johansson, en flitig textförfattare till dansbandslåtar i hela Norden. Man kan inte gå den enkla vägen, utan texterna måste beröra, säger Johansson som skriver om minnen, förluster, önskningar, hopp, sorg och glädje.
 • Ole Ivars
  19.09.2014 Musik

  Första norrmännen i topp på Danslistan

  Norska dansbandet Ole Ivars firar 50 år i år och är historiens första norrmän som toppar Danslistan. De nordiska banden får sällan ens en plats på listan. Duetten med Kikki Danielsson, Jag trodde änglarna fanns, valdes till en av bandets bästa ballader och kom med på vårens jubileumsalbum. Och nu är de här!
 • Dansbandet Marlenes, Marlene Östersund
  11.09.2014 Kultur och nöje

  Angelina fick en egen sång

  Angelina vägde bara 470 gram när hon föddes. Det blev en tuff start för henne och familjen i Sundom. Idag mår Angelina bra och har fått en egen sång. Mamma Marlene Östersund i dansbandet Marlenes skrev en låt om sin lilla flicka. Marlene berättar att orden bara rann ur henne och att lilla Angelina redan gillar låten. Marlenes utmanar på veckans Danslista med nya singeln Angelina.
 • Thomas Lundin sångare, skådespelare, programledare och schlagerexpert.
  05.09.2014 Kultur och nöje

  Thomas Lundin fick fem frågor om dans

  Thomas Lundin debuterar på Danslistan med nya låten Bara när jag blundar. En sång skriven av vissångerskan Anna Döbling och i Thomas Enroths arrangemang en danslåt lämplig på vilket dansgolv som helst. Lundin har gästat Vegalistan under åren, men nu testar vi honom för första gången hos dansvännerna. Thomas fick fem frågor om hans förhållande till dansmusik.
 • Dansbandet Thor Görans med sångerskan Agneta Olsson
  29.08.2014 Radio Vega

  Danslistan bjuder in nya jurymedlemmar

  Danslistan välkomnar höstens nya jurymedlemmar som anmält intresse att vara med. Men ännu finns det öppna platser i den femtio hövdade truppen. Alla åldrar, kvinnor och män från hela svenskfinland är välkomna med. Enda som krävs är att du gillar dansmusik och är beredd att rösta varje vecka!
 • dansband
  22.08.2014 Kultur och nöje

  Fernandoz först ut som etta

  Värmländska dansbandet Fernandoz gör en riktigt storstilad comeback på Danslistan. I tiderna gjorde de rekord på Vegalistan med låten En helt ny dag. Nu blev det igen röster som räckte till första plats på höstens första Danslista.
 • Anders Nordlund, solist i dansbandet Fernandoz
  13.08.2014 Radio Vega

  I Finland och Norge går man på fest

  För svenska dansbandet Fernandoz har sommaren varit en av de mest hektiska på länge. Nu kommer de till Tenala och Lillby och sångaren i bandet, Anders Nordlund, ser fram emot den finländska danspubliken. - I Finland liksom i Norge går man på fest, medan svenskarna tar det mer på allvar och går på dans, nästan som till jobbet!
  2
 • Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz
  21.07.2014 Kultur och nöje

  Årets sångare hade underkänt i sång

  Olle Jönsson från dansbandet Lasse Stefanz fick en Guldklave i kategorin Årets sångare i Malung. Han är förstås glad över utnämningen, också om Lasse Stefanz håvat in ett otal Guldklavar under årens lopp. Till saken hör att Olle hade underkänt i sång i skolan, men det säger väl mer om skolan än om Olle med den mörka basrösten.
 • Programledare Thomas Deutgen P4 Dans
  08.07.2014 Musik

  Dags för dansbandens egen Grammis

  Guldklavengalan i Malung fyller 15 år och för första gången sänds galan i TV. SVT Play bjuder på två timmar direktsändning från galan på söndagkväll. Thomas Deutgen, som producerar galan, leder också radioprogrammet i P4 Dans. - En av danssveriges höjdpunkter, helt klart, säger dansbandsprofessor Thomas Deutgen, som också gästar Vega Dans denna vecka.
 • Dansbandsorkestern Streaplers
  18.06.2014 Musik

  Dans i Vega hela sommaren

  Radio Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Danslistan håller paus, men ersätts av sommarserien Vega Dans. Det blir dansmusik kring teman såsom Det bästa i dans-Sverige, 55-års jubilerande Streaplers, guldklassbandet Tommys, nordiska favoriter samt dansband som gästspelat i schlagervärlden.
 • Cecilia Kyllinge
  13.06.2014 Musik

  Fansen lämnar inte Cecilias afzeliussånger

  Cecilia Kyllinges tolkning av Björn Afzelius Till min kära har igen en gång stigit till första plats på Danslistan. Hon kom in i januari och har sedan dess legat etta i 8 veckor. Fansen vägrar lämna hennes afzeliussånger.
  2
 • Dansbandet Callinaz, Sverige
  06.06.2014 Musik

  Callinaz med Carolina i spetsen

  Svenska dansbandet Callinaz är ett av många nya band på kommande i Sverige. Frontfiguren Carolina, som grundade bandet 2010, är solist, men spelar också akustisk gitarr, elgitarr, dragspel och saxofon. Callinaz utmanar på Danslistan med Dom vackra orden.
 • 29.05.2014 Musik

  Meurman och Oscarsson på Danslistan

  Unga musikprofilerna Kristian Meurman och Amanda Oscarsson testas på Danslistan. De debuterar med duetten Tur att jag har dig. För Kristian är det dessutom debut på svenska. Blir de Danslistans yngsta artister?
 • Stephan Nyman och Company i Från Nykarleby till Hon-I-Lule
  23.05.2014 Musik

  60-tals nostalgi i Nykarleby

  Den bejublade musikshowen Från Nykarleby till Hon-i-Lule lever vidare. Flera föreställningar utlovas i höst och 60-tals låtarna finns nu också på skiva. Stephan Nyman & Company utmanar på Danslistan med Vi ska gå hand i hand.
 • Högtryck
  16.05.2014 Musik

  Guld för Högtryck

  Åländska Högtryck har tagit plats i Danslistans Guldklass. Efter ett helt år på listan med låten Min stund på jorden kan bandet räkna in 13 veckor på första plats. De övriga veckorna har låten för det mesta legat bland topp-3. - Dethär känns jätteroligt! Vi är superglada allihop, säger Ramona Nordberg, solist i Högtryck.
 • Östnyländska dansbandet Stella & Streamline
  09.05.2014 Kultur och nöje

  Stella är lycklig nu

  Pörtöfödda sångerskan Stella Jonasson är lycklig nu. Snart är sommaren här och det blir bryggfest och glada skratt bland bästa vännerna igen. Den här känslan ligger bakom Stellas nya singel, Lycklig nu. Låten utmanar på veckans Danslista.
 • 01.05.2014 Musik

  David Strömbäck debuterar på Danslistan

  Närpessångaren och låtskrivaren David Strömbäck debuterar på Danslistan. David har släppt en trall- och dansvänlig sommarsingel Orkar än. Snart kommer också ett helt album med nyskrivna låtar och David är tillbaka på svenska igen.

Låtar spelade i programmet

Danslistan tisdag 21.10

Tidigare sändningar

Subscribe to Danslistan