Dansbandet Charlies med Bo Söderholm som sångare
21.11.2014 Kultur och nöje

Bo Söderholm sångare i Charlies

Sångaren och låtskrivaren Bo Söderholm är Charlies nya sångare. Första smakprovet på hur det låter är singeln Här och nu. Den finska versionen är Tästä eteenpäin, för Charlies fortsätter spela i finska Finland också med Söderholm som frontfigur.
 • Dansbandet Marlenes, Marlene Östersund
  14.11.2014 Kultur och nöje

  Marlenes slog Tommys på Danslistan

  Unga dansbandet Marlenes fick in en fullträff på Danslistan. För första gången på nio veckor åkte de upp i toppen och ligger etta med sången Angelina. Marlenes bredade Tommys, som innehaft ledningen på listan i två månader.
 • Countrysångare Mats Rådberg/större format
  07.11.2014 Kultur och nöje

  Mats Rådberg släpper album efter 12 år

  Sveriges countrykung Mats Rådberg släpper ett nytt album efter en paus på 12 år. Denhär gången med sju kända countrymusiker från Nashville. Rådberg kallar projektet för en digital resa tur och retur, en resa mellan honom hemma i Skara och musikerna i studion i Nashville. Rådberg-klassikerna Peta in en pinne i brasan och De e inte lätt att va ödmjuk är med på skivan i nya nashvilleversioner.
 • Bluesbandet Essi Blues
  31.10.2014 Musik

  Tre nykomlingar på Danslistan

  Alla utmanare har tagit plats på veckans Danslista, vilket är riktigt ovanligt. Nykomlingarna är norsk-svenska Mona Jill Band, svenska Elisa´s samt österbottniska Essi Blues. Mona Jill Band och Essi Blues gör debut på listan, för Elisa´s är detta en comeback.
 • solist i Elisa´s
  24.10.2014 Kultur och nöje

  Dansbandet Elisa´s är här igen

  Dansbandet Elisa´s har gästat både Vegalistan och Danslistan under de senaste åren. Nu är de ute med nytt material med Henrik Sethsson som producent. Det är också han som skrivit singeln Tänk om vi aldrig, som utmanar på Danslistan.
 • Musikartist, trubadur Håkan Streng
  18.10.2014 Kultur och nöje

  Håkan Streng in i Guldklassen

  Håkan Streng har fått 40 veckor fullt på Danslistan och åker in i Guldklassen med låten Möte i gränden. Han utmanade förra hösten och vännerna och fansen har troget röstat allt sedan dess. Själv säger Håkan Streng att han känner sig som efter ett maratonlopp, trött men segerrusig.
 • Dansbandsorkestern Streaplers
  10.10.2014 Kultur och nöje

  Streaplers spelar i Hangö och Vasa

  Sveriges rockigaste dansband. Bandet med det goa gunget. Eller Streaplers och evigheten, som dokumentären om 50-åriga Streaplers hette. I år firar bandet redan 55 år och är kanske Sveriges allra äldsta dansband. Nu kommer de till Hangö och Vasa.
 • Dansbandet Canyons 2013
  03.10.2014 Kultur och nöje

  Canyons I en annan värld på Danslistan

  Svenska dansbandet Canyons utmanar på Danslistan med en cover på Stiftelsens fjolårslåt En annan värld. I Canyons arrangemang blir det en buggversion av låten, som fått titeln I en annan värld. Sångerskan Tina Svensson ger sitt allt för att göra låten rättvisa.
 • Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
  26.09.2014 Kultur och nöje

  "Dansband är inte bara rim på hand och sand"

  Det säger Maritha Johansson, en flitig textförfattare till dansbandslåtar i hela Norden. Man kan inte gå den enkla vägen, utan texterna måste beröra, säger Johansson som skriver om minnen, förluster, önskningar, hopp, sorg och glädje.
 • Ole Ivars
  19.09.2014 Musik

  Första norrmännen i topp på Danslistan

  Norska dansbandet Ole Ivars firar 50 år i år och är historiens första norrmän som toppar Danslistan. De nordiska banden får sällan ens en plats på listan. Duetten med Kikki Danielsson, Jag trodde änglarna fanns, valdes till en av bandets bästa ballader och kom med på vårens jubileumsalbum. Och nu är de här!
 • Dansbandet Marlenes, Marlene Östersund
  11.09.2014 Kultur och nöje

  Angelina fick en egen sång

  Angelina vägde bara 470 gram när hon föddes. Det blev en tuff start för henne och familjen i Sundom. Idag mår Angelina bra och har fått en egen sång. Mamma Marlene Östersund i dansbandet Marlenes skrev en låt om sin lilla flicka. Marlene berättar att orden bara rann ur henne och att lilla Angelina redan gillar låten. Marlenes utmanar på veckans Danslista med nya singeln Angelina.
 • Thomas Lundin sångare, skådespelare, programledare och schlagerexpert.
  05.09.2014 Kultur och nöje

  Thomas Lundin fick fem frågor om dans

  Thomas Lundin debuterar på Danslistan med nya låten Bara när jag blundar. En sång skriven av vissångerskan Anna Döbling och i Thomas Enroths arrangemang en danslåt lämplig på vilket dansgolv som helst. Lundin har gästat Vegalistan under åren, men nu testar vi honom för första gången hos dansvännerna. Thomas fick fem frågor om hans förhållande till dansmusik.
 • Dansbandet Thor Görans med sångerskan Agneta Olsson
  29.08.2014 Radio Vega

  Danslistan bjuder in nya jurymedlemmar

  Danslistan välkomnar höstens nya jurymedlemmar som anmält intresse att vara med. Men ännu finns det öppna platser i den femtio hövdade truppen. Alla åldrar, kvinnor och män från hela svenskfinland är välkomna med. Enda som krävs är att du gillar dansmusik och är beredd att rösta varje vecka!
 • dansband
  22.08.2014 Kultur och nöje

  Fernandoz först ut som etta

  Värmländska dansbandet Fernandoz gör en riktigt storstilad comeback på Danslistan. I tiderna gjorde de rekord på Vegalistan med låten En helt ny dag. Nu blev det igen röster som räckte till första plats på höstens första Danslista.
 • Anders Nordlund, solist i dansbandet Fernandoz
  13.08.2014 Radio Vega

  I Finland och Norge går man på fest

  För svenska dansbandet Fernandoz har sommaren varit en av de mest hektiska på länge. Nu kommer de till Tenala och Lillby och sångaren i bandet, Anders Nordlund, ser fram emot den finländska danspubliken. - I Finland liksom i Norge går man på fest, medan svenskarna tar det mer på allvar och går på dans, nästan som till jobbet!
  2
 • Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz
  21.07.2014 Kultur och nöje

  Årets sångare hade underkänt i sång

  Olle Jönsson från dansbandet Lasse Stefanz fick en Guldklave i kategorin Årets sångare i Malung. Han är förstås glad över utnämningen, också om Lasse Stefanz håvat in ett otal Guldklavar under årens lopp. Till saken hör att Olle hade underkänt i sång i skolan, men det säger väl mer om skolan än om Olle med den mörka basrösten.
 • Programledare Thomas Deutgen P4 Dans
  08.07.2014 Musik

  Dags för dansbandens egen Grammis

  Guldklavengalan i Malung fyller 15 år och för första gången sänds galan i TV. SVT Play bjuder på två timmar direktsändning från galan på söndagkväll. Thomas Deutgen, som producerar galan, leder också radioprogrammet i P4 Dans. - En av danssveriges höjdpunkter, helt klart, säger dansbandsprofessor Thomas Deutgen, som också gästar Vega Dans denna vecka.
 • Dansbandsorkestern Streaplers
  18.06.2014 Musik

  Dans i Vega hela sommaren

  Radio Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Danslistan håller paus, men ersätts av sommarserien Vega Dans. Det blir dansmusik kring teman såsom Det bästa i dans-Sverige, 55-års jubilerande Streaplers, guldklassbandet Tommys, nordiska favoriter samt dansband som gästspelat i schlagervärlden.
 • Cecilia Kyllinge
  13.06.2014 Musik

  Fansen lämnar inte Cecilias afzeliussånger

  Cecilia Kyllinges tolkning av Björn Afzelius Till min kära har igen en gång stigit till första plats på Danslistan. Hon kom in i januari och har sedan dess legat etta i 8 veckor. Fansen vägrar lämna hennes afzeliussånger.
  2
 • Dansbandet Callinaz, Sverige
  06.06.2014 Musik

  Callinaz med Carolina i spetsen

  Svenska dansbandet Callinaz är ett av många nya band på kommande i Sverige. Frontfiguren Carolina, som grundade bandet 2010, är solist, men spelar också akustisk gitarr, elgitarr, dragspel och saxofon. Callinaz utmanar på Danslistan med Dom vackra orden.

Låtar spelade i programmet

Danslistan tisdag 21.10

Tidigare sändningar

Subscribe to Danslistan