suann sonntag ny singel sommar 2014
18.04.2014 Musik

Susann Sonntag utmanar med ballad

Ingåsångerskan Susann Sonntag utmanar på Danslistan med nya låten Kan du se samma måne. Ifjol låg hon inne på listan med So-so-sommar och året innan med Min sommaräng. Susann har skrivit en personlig text och sången har legat ett tag och väntat på att hitta ut till sin publik.
 • Arvingarna
  11.04.2014 Musik

  Arvingarna nya på Danslistan

  Svenska Arvingarna är veckans nykomlingar på Danslistan. Bland alla upptempo låtar testade vi lugna låten Finns det någon annan nu och den gick hem. Arvingarna kom in på sjätte plats genast första veckan. Men kampen om rösterna är stenhård på Danslistan just nu.
 • Carisma
  04.04.2014 Musik

  Carisma toppar Danslistan

  Österbottniska dansbandet Carisma fick in en fullträff på Danslistan. Det såg lovande ut redan förra veckan och nu steg bandet till första plats med låten Vänd inte om. Inte illa med tanke på att bandet bara har tre år på nacken och endast två låtar inspelade. - Det här känns väldigt bra, detta vågade vi inte ens drömma om, säger en glad Tomas Fant.
 • solist i Elisa´s
  28.03.2014 Musik

  Elisa mot toppen

  Elisa Lindström fick röster som räckte till en fin femte plats på Danslistan. Hennes melodifestivallåt Casanova gillas av allt fler. Framförallt jurymedlemmarna röstar ivrigt på dansbandssångerskans debut på schlagerscenen.
 • Per-Erik Krooks, Charles Plogman och Björn Schauman med Gitarrgodingar
  21.03.2014 Musik

  Stråltrådsmusik väcker minnen

  Österbottniska gitarristerna Per-Erik Krooks och Charles Plogman röstades in på veckans Danslista med äkta stråltrådsmusik från 60-talet. För många är rautalanka en riktig nostalgitripp tillbaka till det glada 60-talet. Skivan Gitarrgodingar har fått god respons ända sen den släpptes ifjol.
 • 14.03.2014 Musik

  Spelmän, kör och rockabilly

  Både spelmän, körsångare och norsk rockabilly ingår i Danslistans repertoar för tillfället. Norska The Teddybears (bilden) utmanar med äkta 80-tals rockabilly. Dessutom testas gitarrmusik med två österbottningar, Per-Erik Krooks och Charles Plogman.
 • 07.03.2014 Musik

  Tufft för svenska dansband

  Det är tufft för de svenska dansbanden på Danslistan just nu. Endast tre av tio kommer från Sverige, de övriga är finlandssvenska artister och band. Claes Lövgrens (bilden) och Elisa Lindström ger sig in i veckans kamp om en plats på Danslistan. 1
 • 28.02.2014 Musik

  Spelmän på Danslistan

  Vörå Spelmansklubb är den första i sitt slag på Danslistan. Spelmännen utmanade med Wilhelm Skatas låt Brevet på nya skivan och fick röster som räckte in på listan. Nu breddar vi ytterligare. Den här veckan testas Nykarleby Manskör i en danslåt skriven av Thomas Enroth. 4
 • 20.02.2014 Musik

  Stella & Streamline tillbaka på Danslistan

  Östnyländska Stella & Streamline är tillbaka på Danslistan. De låg inne med Bara du och jag för ett år sen och på Vegalistan fick de hela 25 veckor med Mitt hav. Nu blev det tionde plats för låten Hur vi såg på varann.
 • Carisma
  14.02.2014 Musik

  Carisma på Danslistan igen

  Österbottnika dansbandet Carisma gör comebck på Danslistan. Nu med andra låten på höstens singelskiva, Vänd inte om. Senast blev det sju veckor på listan. Nu inleder de på en fin fjärde plats.
 • dansband
  07.02.2014 Musik

  Tre nykomlingar på samma vecka

  Förra veckans utmanare har klarat sig riktigt bra på Danslistan. Fernandoz (bilden) är inne på tredje plats, Hans Martin fick röster som räckte till sjätte plats och norska Ole Ivars kom in med lite darr på ribban. Men det var inte långkörarna som röstades ut. De sitter stadigt kvar.
 • Ole Ivars
  31.01.2014 Musik

  Norska Ole Ivars var nära

  Norska dansbandet Ole Ivars var riktigt nära en plats på Danslistan. De placerade sig strax utanför och får därmed en chans till som utmanare. Frågan är varför norrmännen har så svårt att samla röster? Inget norskt dansband har ännu röstats in på Danslistan. Också om de spelat i 50 år såsom Ole Ivars verkar de hopplöst okända för dansvänner i grannländerna.
 • Cecilia Kyllinge
  24.01.2014 Musik

  Cecilia Kyllinge ny etta på Danslistan

  Cecilia Kyllinges tolkning av Björn Afzelius Till min kära klev rakt in på första plats på Danslistan. Både webbröstare och jurymedlemmar gillade låten som är en i raden av Kyllinges covers på Afzelius. Veckans nya utmanare är Voize, Henrik Lindholm och norska Ole Ivars. 4
 • Cecilia Kyllinge
  17.01.2014 Musik

  Afzelius låt utmanar på Danslistan

  Björn Afzelius låt Till min kära utmanar på veckans Danslista. En låt från 1982 med politiskt budskap, men nu i en dansvänlig tolkning med Cecilia Kyllinge. Det här är kanske enda chansen att få med Afzelius i dehär sammanhangen. Allt beror på om dansvännerna som röstar kan tänka sig att ta en svängom till Björn Afzelius budskap.
 • Lasse Sigfridsson
  10.01.2014 Musik

  Danslistan är tillbaka

  Nya årets första Danslista är här. Närmare 900 personer har röstat fram den första Danslistan under jul- och nyårshelgen. Högtryck fortsätter i topp, tätt följda av Lasse Stefanz och San Marino & Linda. Svenska Donnez är nykomlingar, medan utmanarna för veckan är Lasse Sigfridsson (bilden), Gents samt norska Becca.
 • Tommys
  20.12.2013 Musik

  Tommys nära guld

  Dansbandet Tommys är nära en plats i Danslistans Guldklass. Tommys firar 37:e veckan på listan med En duva med bruten vinge. Når de 40 veckor blir de Guldklassens 13:e medlem. 12 artister har hittills lyckats hålla sig kvar på Vegas radiolista i över ett år.
 • Arvingarna
  13.12.2013 Musik

  Arvingarna släpper nytt album

  Svenska Arvingarna släpper sitt tionde album Änglar och en massa kärlek lämpligt till jul och utmanar på Danslistan med första singelsläppet Ta mig tillbaka nu.
 • Högtryck
  06.12.2013 Musik

  Högtryck fortsätter i toppen

  Åländska Högtryck fortsätter regera på Danslistan. Den här veckan var ålänningarna klar etta. Också i övrigt sitter banden och artisterna stadigt på listan just nu. Utmanare har svårt att ge de etablerade en riktig match. Endast Marika Forsander och Jörgen Furu var nära med sin julduett. 2
 • Marika Forsander, Jörgen Furu
  29.11.2013 Musik

  Julens tid är här

  Österbottniska sångarna Marika Forsander och Jörgen Furu utmanar på Danslistan med duetten Julens tid är här. Två listaveteraner är alltså tillbaka. Marika fick över 30 veckor med Fält av guld och Jörgen åkte in i Guldklassen tillsammans med bandet Exodus och låten Genom natten i höstas. Nu prövar de sina vingar tillsammans.
 • Heléne Nyberg
  22.11.2013 Musik

  Helène gör comeback på listan

  Helène Nyberg är igen aktuell på Danslistan. Hon är veckans nykomling och placerade sig genast bland topp-3. Låten Lys stjärna lys är nyskriven för hennes julskiva och ingår i Årets stora julkonsert turné som åker runt i svenskfinland just nu.

Låtar spelade i programmet

Danslistan tisdag 1.4

Tidigare sändningar

Subscribe to Danslistan