Lasse Stefanz
25.09.2015 Kultur och nöje

Lasse Stefanz om människans bästa vän

Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.
5
 • Countrybandet YouandYou, Unu
  11.09.2015 Kultur och nöje

  You and You tar ut countrysvängarna

  Countrybandet UnU, eller You and You, har släppt en ny singel med två låtar, skrivna av bandets solist Håkan Streng. Skivan har fått namnet Andra Svängen eftersom det här är fortsättningen på låtarna som kom tidigare i år. Lyckostigen lyckades inte ta en plats på Danslistan, nu testar vi Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.
 • Gunilla Ginström
  04.09.2015 Kultur och nöje

  Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

  Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.
 • 28.08.2015 Kultur och nöje

  Alfred Backas Förbudstiidin på Danslistan

  Komikern Alfred Backa har stått på många scener och nu debuterar han också på Vegas Danslista. Backa utmanar dansvännerna med låten Förbudstiidin från nya albumet Komitragik. Som uppbackning har han Vörå Spelmansklubb.
  4
 • Christina Lindberg
  21.08.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg fick in en fullträff

  Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.
 • Larz-Kristerz
  18.06.2015 Kultur och nöje

  Dansmusik i Vega hela sommaren

  Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.
  4
 • Thomas Lundin med albumet Sommar för evigt igen
  29.05.2015 Kultur och nöje

  Thomas Lundins tango på Danslistan

  Nyskrivna tangon Sommar för evigt igen har gett namn åt Thomas Lundins nya visskiva. En glad låt med mycket solsken och sommar, vilket också är temat för Lundins andra soloalbum.
  8
 • Sonja Biskop och Geir Rönning.
  15.05.2015 Kultur och nöje

  Sonja Biskop och Geir Rönning gör duett

  Sonja Biskop och Geir Rönning har släppt Mysteriet deg som radiosingel. Låten kommer med på en julskiva för Röda Korsets katastroffond och är ett första samarbete mellan Biskop och Rönning. Precis som i originalet med Bjørn Eidsvåg och Lisa Nilsson gör de låten på två språk, norska och svenska.
  8
 • Heléne Nyberg blev världskänd i hela Svenskfinland när hon låg på "Vegalistan" i hela två år med sången "Till en fader",
  02.05.2015 Kultur och nöje

  Heléne toppar och släpper skiva

  Heléne Nyberg kilade förbi toppbandet Tommys på Danslistan. Vinnarlåten Lika tyst som löven faller är från hennes nya album Klangen i din röst.
 • 24.04.2015 Kultur och nöje

  Hans Martin kom hem och bildade band

  Den här våren har det gått 35 år sedan Hans Martin startade upp Tommys hemma i Sundom. Efter några år i Sverige valde han mellan ett sommarhus i Stockholms skärgård och en återflytt till österbotten. Hemma vägde tyngst. Martin lämnade både Sverige och ett erbjudande om att spela i ett proffsband. Istället grundade han Tommys.
 • Dansbandet Contrazt, Gro Anita Johansen, Leif Dybedahl
  17.04.2015 Kultur och nöje

  Contrazt genom alla dessa år

  Norska dansbandet Contrazt har gjort fem korta visiter på Vegas Danslista, men aldrig lyckats ta en plats bland de 10 bästa. Bandet har testats med egna låtar, men också med en cover på Hasse Anderssons vackra låt Det handlar om att leva (Det hainnle om å leve) samt med Lasse Stefanz hiten Nere på söder. Nu är det kanske sjätte gången gillt.
 • Janne Martins, dansband, Sverige
  03.04.2015 Kultur och nöje

  Ännu en Martin

  Dansbandsvärlden känner Hans Martin som grundare av Tommys och som låtskrivare tillsammans med hustrun Gunborg. Men hans mindre kända bror Janne Martin har också sitt eget dansband hemma i Sverige. Och vad heter det? Jo Janne Martins, naturligtvis.
 • Christina Lindberg
  27.03.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg tillbaka till rötterna

  Tänk att sjunga om de sista ljuva åren när man är 20 år. Och fortsätta med det i några decennier. Det har iallafall Christina Lindberg gjort. Duetten med Olle Jönsson i Lasse Stefanz blev genombrottet för Christina Lindberg, som sedan unga år drömt om en plats på stjärnhimlen. De sista ljuva åren lämnar henne aldrig.
 • Arvingarna
  19.03.2015 Kultur och nöje

  Arvingarna tog Guld

  Arvingarna gjorde en snygg sorti efter ett helt år på Danslistan. Bandet röstades fram till första plats, första gången under 40 veckor. Balladen Finns det någon annan nu, med Lars "Lasseman" Larsson som solist, har träffat rakt i hjärtat på många dansvänner.
 • Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
  12.03.2015 Kultur och nöje

  Vem kan ge Tommys en match?

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.
 • Dansbandet Susann Sonntag´s, Kenneth Wollsten, Johan Karlsson, Susann Sonntag, Kenneth Sonntag, Hans-Åke Manelius
  06.03.2015 Kultur och nöje

  Land och rike runt i 30 år

  Susann Sonntag´s har bokstavligen rest land och rike runt i 30 års tid. Bandets första produktion Land och rike runt släpptes både på lp, kassett och cd. Sannes, som bandet hette då, var därmed föregångare i Svenskfinland. Ingen annan hade släppt en cd-skiva före 1988.
 • Peter Svanström, singersongwriter från Jakobstad
  27.02.2015 Kultur och nöje

  Svanström med Vingar som bär

  Jakobstadsmusikern Peter Svanström debuterar på Danslistan med nya låten Vingar som bär. Ett album är på kommande i vår med låtar mitt-i-livet. Vingar som bär är en kärleksballad och som vanligt står Svanström för både text och musik.
 • Svensk-finska countrybandet YouAndYou med Håkan Streng som solist
  13.02.2015 Kultur och nöje

  UnU med fiol, steelguitar och bouzouki

  Svensk-finländska bandet UnU, eller YouAndYou, satsar på både fiol och bouzouki när de gör countrymusik på svenska. Influenserna kommer från country, blues och folkballader plus grekiskt inspirerad dansmusik. Lägg steel guitar och stämsång därtill och du har ett band med en helt egen repertoar och ett eget sound. UnU utmanar dansvännerna i Finland med Lyckostigen.
  2
 • Mona Gustafsson, dansbandssångerska från Sverige
  30.01.2015 Kultur och nöje

  Mona G fortfarande på G

  Dansbandssångerskan Mona G är still going strong efter över 40 år i branschen. Hennes senaste radiosingel Jag glömmer ej men jag går vidare röstades in på Danslistans sjunde plats. Som vanligt står Mona Gustafsson för både text och musik själv, vilket inte är helt vanligt bland dansbandsmusikerna.
  1
 • Nya och galma Dansdaxmedlemmar. Från vänster: Gösta Hjerpe, Max Åkersten, Mikael Österberg, Yngve Lithén, Gerhard Loo, Per-Anders Lindell
  27.01.2015 Österbotten

  Dansdax gör comeback

  Dansdax grundades år 1977 och upplevde många framgångsrika år, i en mängd olika konstellationer. Nu "återuppstår" bandet och en fyra låtars EP är så gott som klar att lansera.

Låtar spelade i programmet

Danslistan tisdag 14.4

Tidigare sändningar

Subscribe to Danslistan