Christina Lindberg
27.03.2015 Kultur och nöje

Christina Lindberg tillbaka till rötterna

Tänk att sjunga om de sista ljuva åren när man är 20 år. Och fortsätta med det i några decennier. Det har iallafall Christina Lindberg gjort. Duetten med Olle Jönsson i Lasse Stefanz blev genombrottet för Christina Lindberg, som sedan unga år drömt om en plats på stjärnhimlen. De sista ljuva åren lämnar henne aldrig.
 • Arvingarna
  19.03.2015 Kultur och nöje

  Arvingarna tog Guld

  Arvingarna gjorde en snygg sorti efter ett helt år på Danslistan. Bandet röstades fram till första plats, första gången under 40 veckor. Balladen Finns det någon annan nu, med Lars "Lasseman" Larsson som solist, har träffat rakt i hjärtat på många dansvänner.
 • Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
  12.03.2015 Kultur och nöje

  Vem kan ge Tommys en match?

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.
 • Dansbandet Susann Sonntag´s, Kenneth Wollsten, Johan Karlsson, Susann Sonntag, Kenneth Sonntag, Hans-Åke Manelius
  06.03.2015 Kultur och nöje

  Land och rike runt i 30 år

  Susann Sonntag´s har bokstavligen rest land och rike runt i 30 års tid. Bandets första produktion Land och rike runt släpptes både på lp, kassett och cd. Sannes, som bandet hette då, var därmed föregångare i Svenskfinland. Ingen annan hade släppt en cd-skiva före 1988.
 • Peter Svanström, singersongwriter från Jakobstad
  27.02.2015 Kultur och nöje

  Svanström med Vingar som bär

  Jakobstadsmusikern Peter Svanström debuterar på Danslistan med nya låten Vingar som bär. Ett album är på kommande i vår med låtar mitt-i-livet. Vingar som bär är en kärleksballad och som vanligt står Svanström för både text och musik.
 • Svensk-finska countrybandet YouAndYou med Håkan Streng som solist
  13.02.2015 Kultur och nöje

  UnU med fiol, steelguitar och bouzouki

  Svensk-finländska bandet UnU, eller YouAndYou, satsar på både fiol och bouzouki när de gör countrymusik på svenska. Influenserna kommer från country, blues och folkballader plus grekiskt inspirerad dansmusik. Lägg steel guitar och stämsång därtill och du har ett band med en helt egen repertoar och ett eget sound. UnU utmanar dansvännerna i Finland med Lyckostigen.
 • Mona Gustafsson, dansbandssångerska från Sverige
  30.01.2015 Kultur och nöje

  Mona G fortfarande på G

  Dansbandssångerskan Mona G är still going strong efter över 40 år i branschen. Hennes senaste radiosingel Jag glömmer ej men jag går vidare röstades in på Danslistans sjunde plats. Som vanligt står Mona Gustafsson för både text och musik själv, vilket inte är helt vanligt bland dansbandsmusikerna.
  1
 • Nya och galma Dansdaxmedlemmar. Från vänster: Gösta Hjerpe, Max Åkersten, Mikael Österberg, Yngve Lithén, Gerhard Loo, Per-Anders Lindell
  27.01.2015 Österbotten

  Dansdax gör comeback

  Dansdax grundades år 1977 och upplevde många framgångsrika år, i en mängd olika konstellationer. Nu "återuppstår" bandet och en fyra låtars EP är så gott som klar att lansera.
 • Dansbandet Carisma (2014)
  23.01.2015 Kultur och nöje

  Carisma in i Guldklassen

  Österbottniska dansbandet Carisma har åkt in i Danslistans Guldklass. Efter ett år på listan intar bandet en plats i hedersklubben. En snygg prestation av ett band som har bara några år på nacken och som endast har släppt en CD-singel med två låtar!
 • Dansbandet San Marino & Linda, Maxmo
  16.01.2015 Kultur och nöje

  Nu kommer dansbandskonserterna

  I Sverige har dansbanden gjort konserter för sittande publik i flera år och nu kommer konceptet till Finland. Maxmobandet San Marino & Linda är först ut. Det blir tre konserter i Österbotten i vinter. Ett spännande försök att nå dansbandsdiggare som inte nödvändigtvis vill dansa.
  7
 • Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
  09.01.2015 Kultur och nöje

  Tommys är Danslistans vinnare

  Tommys är fjolårets stora vinnare på Danslistan. Bandet tog en plats i Guldklassen med låten En duva med bruten vinge i januari 2014. Nu fortsätter framgången med nya låten Att ännu älska dig. Tommys öppnar detta år som etta på listan.
 • Cecilia Kyllinge
  19.12.2014 Kultur och nöje

  "För stark betoning på Afzelius kvinnor"

  Dokumentären om Björn Afzelius, Tusen bitar, lägger lite för mycket betoning på Afzelius kvinnoaffärer och lite för lite på allt det fina han gjorde för människor i Sverige och internationellt. Det anser skådespelerskan och sångerskan Cecilia Kyllinge.
 • Norska dansbandet Björns orkester
  11.12.2014 Kultur och nöje

  Bjørns orkester firar jul till havs

  Norska bandet Bjørns orkester har släppt årets jullåt, Jul i messa. Låten är med på samlingsalbumet från Tylden & Co och utmanar på Danslistan. Listans andra norska band Ole Ivars firar sin sjuttonde vecka på Danslistans första plats.
 • Schlagersångare Henrik Åberg (2014)
  05.12.2014 Kultur och nöje

  Henrik Åberg debuterar med julalbum

  Svenska sångaren Henrik Åberg har släppt sin första julskiva, Mitt julalbum. Här blandas låtar på svenska och engelska och Christmas is Here är Åbergs egen komposition, med text av Angelica Snygg.
 • Dansbandet Titanix
  28.11.2014 Kultur och nöje

  Titanix testas för första gången

  Dansbandet Titanix debuterar som utmanare på Danslistan. Bandet från Valdemarsvik har spelat allt sen 1979 och nu testas låten Kyss mig från nya albumet Om då var nu. Upphovsmännen till detta bonusspår är samma gävletrio som skrev Brandsta City Släckers melodifestivallåt Kom och ta mig år 2002.
 • Dansbandet Charlies med Bo Söderholm som sångare
  21.11.2014 Kultur och nöje

  Bo Söderholm sångare i Charlies

  Sångaren och låtskrivaren Bo Söderholm är Charlies nya sångare. Första smakprovet på hur det låter är singeln Här och nu. Den finska versionen är Tästä eteenpäin, för Charlies fortsätter spela i finska Finland också med Söderholm som frontfigur.
 • Dansbandet Marlenes, Marlene Östersund
  14.11.2014 Kultur och nöje

  Marlenes slog Tommys på Danslistan

  Unga dansbandet Marlenes fick in en fullträff på Danslistan. För första gången på nio veckor åkte de upp i toppen och ligger etta med sången Angelina. Marlenes bredade Tommys, som innehaft ledningen på listan i två månader.
 • Countrysångare Mats Rådberg/större format
  07.11.2014 Kultur och nöje

  Mats Rådberg släpper album efter 12 år

  Sveriges countrykung Mats Rådberg släpper ett nytt album efter en paus på 12 år. Denhär gången med sju kända countrymusiker från Nashville. Rådberg kallar projektet för en digital resa tur och retur, en resa mellan honom hemma i Skara och musikerna i studion i Nashville. Rådberg-klassikerna Peta in en pinne i brasan och De e inte lätt att va ödmjuk är med på skivan i nya nashvilleversioner.
 • Bluesbandet Essi Blues
  31.10.2014 Musik

  Tre nykomlingar på Danslistan

  Alla utmanare har tagit plats på veckans Danslista, vilket är riktigt ovanligt. Nykomlingarna är norsk-svenska Mona Jill Band, svenska Elisa´s samt österbottniska Essi Blues. Mona Jill Band och Essi Blues gör debut på listan, för Elisa´s är detta en comeback.
 • solist i Elisa´s
  24.10.2014 Kultur och nöje

  Dansbandet Elisa´s är här igen

  Dansbandet Elisa´s har gästat både Vegalistan och Danslistan under de senaste åren. Nu är de ute med nytt material med Henrik Sethsson som producent. Det är också han som skrivit singeln Tänk om vi aldrig, som utmanar på Danslistan.

Låtar spelade i programmet

Danslistan tisdag 21.10

Tidigare sändningar

Subscribe to Danslistan