Paula Suokas med tävlingsnummer.
26.08.2015 Hälsa

Separationen blev början på ett aktivt liv

Då Paula Suokas blev lämnad för fyra år sedan lade hon sig inte ner på soffan med en flaska vin utan begav sig istället ut i löpspåret. Idag springer hon maraton.
 • deprimerad människa
  23.08.2015 Samhälle

  Självmord går att förhindra

  Det är individuellt vad som driver en människa till att begå självmord men några faktorer kan man se är gemensamma - ensamhet och stigmat som är förknippat med psykisk ohälsa och psykiskt illamående.
  2
 • Design Sofia Järnefelt
  21.08.2015 Samhälle

  Höstens modetrend - vuxen kvinna och skogshuggare

  Kasta bort dina tajta jeans, nu gäller det att se vuxen ut. Höstmodet 2015 bjuder på naturens djupa färger med sköna färgklickar och vuxen stil.
 • En grupp kollegor har möte runt ett kaffebord.
  18.08.2015 Samhälle

  Stress skapar mobbning på arbetsplatser

  Allt fler upplever att jobbet är psykiskt belastande. Tidspress och högt tempo gör att cirka 5 procent av arbetstagarna i Finland upplever mobbning på sina arbetsplatser varje vecka.
  3
 • Hannah Norrena
  11.08.2015 Radio Vega

  Programledare tappade masken i direktsändning

  Hannah Norrena, programledare för Nöjesfredag och Lördax i Radio Vega, fick en skrattattack mitt under en direktsändning i lördags. Hon höll på att läsa den långa väderrapporten och började plötsligt skratta och kunde inte sluta.
  5
 • tomas carlsson, FN
  08.08.2015 Samhälle

  Hoppet tillbaka i Nepal

  Drygt tre månader efter den förödande jordbävningen i Nepal har viljan att återuppbygga kommit. Svenska Tomas Carlsson åkte från Orsa i Dalarna till Kathmandu för att arbeta som projektchef för FN’s räkning. Trots chocken finns det en framåtanda och vilja hos de överlevande att återuppbygga landet, berättar han.
 • mediterande kvinna
  05.08.2015 Samhälle

  "Wellness ger oss ångest"

  Drömmen om ett bättre samhälle har ersatts av drömmar om att bli en bättre individ: lycklig, vältränad och framgångsrik. Vi har gått från att vara en välfärdsstat till ”wellnesstat", säger författaren till boken Wellnessyndromet Carl Cederström.
  6
 • 01.08.2015 Inrikes

  Ska vi oroa oss för krig i Finland?

  I torsdags gick försvarsminister Jussi Niinistö ut och varnade för att Finland måste förbereda sig för att Åland skulle kunna bli ockuperat. Finns det orsak för oss att oroa oss för en militär konflikt i Finland?
  8
 • Max Wahlund fångar en svärm
  18.07.2015 Samhälle

  Meningsfull hobby allt mer populär

  Självhushålla på honung och samtidigt bidra till att ekosystemet förblir balanserat är något som lockar allt flera.
  2
 • Synskade Kenneth Ekholm på promenad med sin ledarhund Duffe
  14.07.2015 Kultur och nöje

  Att se på livet utan att kunna se på livet

  Klockan var 18 när jag rullade in på den ekholmska gården i Nickby, Sibbos centrum. Glatt hälsades jag välkommen av Kenneth, hans hustru Kerttu och hans ledarhund Duffe, eller Herr Duffe som Kenneth kallar honom.
 • Peter Lüttge
  11.07.2015 Kultur och nöje

  Peter Lüttges Tour de Svenskfinland

  Peter Lüttge ska ut på tur i Svenskfinland och samtidigt tänker han testa finlandssvenskarnas gästfrihet. Går det att fixa övernattningar i svenskbygderna? Ring 040 844 2762 eller eposta peter.luttge@yle.fi för att erbjuda bastu och sängplats.
  22
 • balkongodling
  04.07.2015 Samhälle

  Bonde mitt i stan

  Självhushållning - den nya livsstilstrenden enligt experterna. I takt med att vi lämnar landet för staden så breder också lantligheten ut sig. Urbana odlare och koloniträdgårdsodlare tar sin plats i staden.
 • Stilig abborre, fångad med svirvel.
  12.06.2015 Kultur och nöje

  Fiske på dialekt

  Fiske har varit och är av stor betydelse på många håll i Svenskfinland. Därför finns det också en hel del dialektord om fiske. Kolla vår lista!
  9
 • Bild till fiskets dag-juttu.
  12.06.2015 Mat och fritid

  Fiskets dag 2015

  Fiske var tema i Radio Vega under en dag. Se alla artiklar kring fiske och fisk med recept och tips vi samlat under dagen. Du kan fortfarande delta via #fisketsdag eller lordax.vega@yle.fi Skicka oss bild på din största fångst i sommar!
 • Sikfiske om våren utanför Helsingfors.
  12.06.2015 Mat och fritid

  Fiskestory 1: "Numera köper man mask på burk"

  Har du en fiskehistoria eller ett speciellt minne förknippat med fiske? Fiskets dag i Radio Vega 13 juni och fortsättning hela sommaren alla lördagar i Lördax. Bidra med din berättelse!
 • Fisk kokt i diskmaskin
  10.06.2015 Mat och fritid

  Koka fisk i diskmaskinen

  Fisk kan kokas i diskmaskinen. Med bra isolering i aluminiumfolie uppnår fisken önskad temperatur och blir saftig och god.
  6
 • fisk
  10.06.2015 Mat och fritid

  Våra bästa fiskrecept

  Stå inte med oroad blick när du klubbat gäddan eller tömt näten på mört och braxen. Här ger vi våra bästa tips på rätter du kan tillreda av den fångade fisken.
 • Fiskekonsulent Petter Nissén med en nyfångad harr.
  06.06.2015 Mat och fritid

  Petter Nissén: Mer pengar till fisketurism och fisktrappor

  Unga är intresserade av fiske, särskilt sportfiske och hållbart fiske. Satsa på dem, uppmanar fiskerikonsulent Petter Nissén med hela Norra Finland som sitt arbetsområde.
  3
 • Gädda
  02.06.2015 Mat och fritid

  Flugfiska gädda

  Utelivs redaktion besökte Nagu där Stefan Jansson lärde sig flugfiske och Johannes Johansson smörstekte gädda.
  1
 • Sångaren Loreen.
  30.05.2015 Eurovision

  Loreen har fortfarande mycket att säga

  Den svenska Eurovisionsvinnaren hoppas att folket vänjer sig vid att hennes uppträdanden alltid kommer med tillhörande budskap. Orättvisorna hon upplevde under uppväxten får sångaren att agera idag.
Subscribe to Lördax