Gädda med purjolök, västerbottenost och kantareller
21.07.2015 Mat och fritid

Gädda med kantareller och västerbottensost

Gädda är en riktigt elegant fisk, när man väl vet hur man ska tillaga den. Fiskfärs i alla ära, man vill ju ändå helst komma åt de benfria filéerna.
 • Färdig matlagningsmur
  12.06.2015 Mat och fritid

  En mur av stenar och en arbetsyta i betong

  Att plocka och rada stenar till en stenmur är ett tillfredsställande arbete. Muren växer långsamt fram och resultat av arbetet syns tydligt och känns bestående.
 • Jeans
  12.06.2015 Mat och fritid

  Jeanskjol och väska av ett par gamla jeans

  Många klipper benen av jeansen till sommaren för att få gå i jeansshorts och bara ben i värmen. Här är ett tips på vad du kan göra med tyget som blir över.
  2
 • En midsommarkrans.
  12.06.2015 Mat och fritid

  Midsommarstång eller majstång?

  Att resa midsommarstång eller majstång är en tradition som vi idag kopplar samman med midsommarfirandet, speciellt på Åland och i Sverige.
  1
 • En portion Osso buco med papardelle.
  09.06.2015 Recept

  Osso buco med grillad karaktär

  Paul lagar Osso buco som en somrig, lätt gryta. För karaktär grillas köttet på kolgrill innan långsam bräsering. Osso bucon serveras med nykokt papardelle, nyriven parmesan och en enkel tomatsallad.
 • soffa
  08.06.2015 Mat och fritid

  Nytt tyg på sitsen

  Att hitta ett möbeltyg som man gillar är inte det lättaste men genom att använda stadtyg på helt vanliga tygbitar kan man skapa sitt eget möbeltyg och klä om en stolsits eller träsoffa.
 • Blomarrangemang på Strömsös veranda.
  05.06.2015 Mat och fritid

  Inred din veranda med stil

  Strömsös veranda är bygd kring förra sekelskiftet. Vi ville ta vara på känslan och inreda med möbler och blommor som stilmässigt och tidsmässigt passar in.
 • startbild
  05.06.2015 Mat och fritid

  Ett gammalt skåp blir modernt

  Möbler från 50- och 60-talet är ofta välgjorda. Det var en tid när man fortfarande använde massivt trä som stomme. Möbler från just den tiden säljs billigt på loppisar och man kan vara ganska radikal i sin renovering.
 • Inkokta nektariner med hallonsorbet och vispgrädde
  04.06.2015 Recept

  Inkokta nektariner med hallonsorbet

  Vita nektariner och persikor är i säsong bara under tidig vår men den här läckra nektarindesserten blir förstås än mer färggrann med gula frukter. Smaken av sommar kokas däremot in oavsett färg, och tillsammans med sin utsökta geleartade lag och en enkel hallonsorbet blir det här en verkligt fräsch efterrätt.
  1
 • statyns huvud
  01.06.2015 Mat och fritid

  Skulptur av armeringsjärn och gammal takplåt

  Mitt skulpteringsprojekt började med ett huvud i järn och plåt, men att skulptera är roligt och till sist blev det en hel kropp som sitter på en stol.
 • broderi
  29.05.2015 Mat och fritid

  Brodera på metallstängsel

  Allt för att sprida glädje och kreativitet och mjuka upp våra omgivningar. Virkgraffiti, stickgraffiti eller garnbombning, namnen är många och garnen och hantverket kan variera.
 • Krukodlingen vid entrén.
  29.05.2015 Mat och fritid

  Sommarblommor och örter i samplantering

  Perennerna, bärbuskarna och videträden vi planterade ifjol har alla övervintrat bra, nu behövs lite beskärning och putsning. Vi fyller på med ny jord och gödsel och så är vi klara för en nyplantering.
 • Helgrillad rödlök med toppings
  27.05.2015 Recept

  Helgrillad rödlök med jordärtskocka

  En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute på bollgrillen vid sommarstugan som hemma i uteköket. En jättehit att dela med sej av i sommar!
 • Tavlor gjorda av drivved, föreställande fiskar
  22.05.2015 Mat och fritid

  Unik drivvedskonst

  Havet är bevisligen en fantastisk formgivare, det formar de vanligaste träbitar till unika former!
 • makramègardin
  22.05.2015 Mat och fritid

  Makramé av mattrasor kan bli en gardin

  En kvist som gardinstång med en luftig gardin inspirerad av fiskenät är Lees förslag som somrig inredning. Lätt att göra själv med två olika makramé knopar.
 • Potatis, ansjovis och vaktelägg
  22.05.2015 Recept

  Gubbröra deluxe

  Brynt smör är magiskt med sina kolatoner och rätt gjord lyfter det vilken enkel rätt som helst. Vår gubbröra presenteras vackert upplagd som en matig sallad istället för en röra, och är lätt att anpassa för många lunchgäster. På det här viset balanseras ansjovisens dominerande smak och alla råvarorna får träda fram.
 • Lavendelskorpor
  19.05.2015 Recept

  Lavendelskorpor

  I de här skorporna använder Alexandra torkade lavendelblommor som smaksättning. Lavendeln harmonierar fint med den mörka chokladen och de rostade hasselnötterna och resultatet blir härligt romantiska skorpor som man kan äta många av utan att känna sig däst!
 • Rosenlassi svalkar i sommarvärmen.
  19.05.2015 Recept

  Rosenlassi

  Lassi är en svalkande yoghurtdryck som är vanlig i Indien. Alexandra har gjort en variant som också hjälper mot solbränna.
 • Mousserande vin och hot dogs.
  16.05.2015 Mat och fritid

  Ellas bubbledogs

  Mousserande vin är en dryck som kan så mycket mer än att bara sparka igång ett kalas - det kan bli den perfekta följeslagaren genom hela måltiden.
  1
 • vikskärm med typ
  16.05.2015 Mat och fritid

  Vikskärm av trälister, rundstavar och tyg

  En rumsdelare, en råddgömmare eller helt enkelt en skärm att ostört byta kläder bakom, är några alternativ på hur vikskärmen kan komma till nytta.
Subscribe to Strömsö