Dekorativa pumpor från Strömsö.
31.10.2014 Hobby och hantverk

Dekorera med pumpor

När det gäller pumpor så finns det en grundläggande linje, ju fler desto bättre! Mängden pumpor skapar det dramatiskt vackra och när det naturliga är nog. Man behöver inte göra så mycket mer än att rada dem i olika höjder med hjälp av trappsteg eller lådor! Formgivaren Johanna Högväg gästade Strömsö och fick det stora nöjet att göra mönster i och dekorera pumpor.
 • Gnistskydd i plåt
  31.10.2014 Bygga och bo

  Gnistskydd av plåt

  En öppen eld i vardagsrummet är så säker, trygg och mysig som du gör den. Använder du granved kan det vara på sin palst med ett gnistskydd. Jim gör ett präktigt sådant i plåt med målade höghus.
 • Pauls pitabröd med lamm yttre filé
  28.10.2014 Recept

  Kebab i ny tappning

  Kebaben har ett oförtjänt dåligt rykte eftersom den ofta serveras som fantasilös snabbmat. En riktigt god kebab kräver är ett nybakt bröd, ett kött av lite bättre kvalitet och en god sås. Serverar man kebaben såhär har den plötsligt blivit festmat.
 • Chiliolja på flaska och rester.
  28.10.2014 Trädgård och natur

  Chililiniment

  De starka chilifrukterna har många hälsoeffekter. De värmer kroppen, motverkar inflammationer och lär ska stärka sexlusten. Alexandra har testat både beprövade och obeprövade chilirecept, varav ett var riktigt märkligt.
  2
 • Malin Båtmästars hälsosamma kex
  27.10.2014 Recept

  Hälsosamma frökex

  Bloggaren Malin Båtmästar bakar hälsosamma kex med bla quinoa, sesam- och linfrön i.
 • Glutenfri morotskaka
  27.10.2014 Recept

  Engelsk morotskaka

  Bloggaren Malin Båtmästar bakar en glutenfri morotskaka med engelsk förebild.
 • Camillas figurer med brännpenna.
  23.10.2014 Hobby och hantverk

  Brända mönster på trä

  Camilla slår ett slag för den gamla hederliga lödkolven! Perfekt redskap när man vill haka på etnotrenden och göra snygga grafiska mönster på olika träytor!
 • Jims förlängda stuprör på Strömsö
  23.10.2014 Bygga och bo

  Förlängda stuprör och stuprännor

  Ett hus mår bra om marken runt grunden / stenfoten hålls så torr som möjligt. När höstregnen kommer och det blir kallare är det bra att hjälpa till och få regnvatten att rinna en bit bort från huset.
 • Blodpudding med bacon och lingon.
  21.10.2014 Recept

  Blodpudding

  Blodpudding kan vara både frasig och krämig om man serverar den på rätt sätt. Den görs dagen innan och med läckra tillbehör är det här en riktig goding som hör hemma på vardagsmenyn; syrliga äpplen, söt lingonröra och knaperstekt bacon - wow vilken middag!
 • Kuddar med geometriska former
  21.10.2014 Hobby och hantverk

  Tygtryck med potatis, penna och pappersrulle

  Gör dina egna inredningstyger med egna mönster i valfria färger och geometriska former. En halverad potatis kan skäras och användas som stämpel i bästa 70-80-tals anda. Komplettera med hushållspappersrulle och en helt vanlig penna med suddgummi i toppen så gör du enkelt fler stämplar och former.
 • Freddis råghamburgare
  20.10.2014 Recept

  Freddis rågburgare

  Fredrik Smulter, regerande världsmästare och världsrekordhållare i bänkpress, bjuder på sin hälsosamma och mättande rågburgare. Smakmässigt är det rödlöken som gör det, säger han, så snåla inte med den!
 • Vid Allhelgona uppmärksammans de avlidna.
  16.10.2014 Mat och fritid

  Allhelgona på mexikanskt vis

  Det finns olika sätt att fira allhelgona. I Finland firar vi mera stillsamt med tända ljus, men på andra ställen i världen är helgen ett tillfälle för släkten att samlas. Elisabeth Morney var med när allhelgona firades på mexikanskt vis i Helsingfors.
 • Lee med påtad halstub och handledsvärmare.
  16.10.2014 Hobby och hantverk

  Sticka halstub och handledsvärmare med stickring

  Att sticka med stickring kallas påtning. Påtning är en teknik som går att göra i många olika variationer och storlekar. Det enda som behövs är någon typ av ring med taggar och något att lyfta garnet med. Med en rund ring kan man t ex göra en mössa, benvärmare, halstub eller handledsvärmare.
 • Fredrik och Anne med smaskiga hamburgare
  14.10.2014 Mat och fritid

  Fredrik Smulter gästar Strömsö

  Fredrik Smulter är världsmästare i bänkpress, tre gånger om. Han har tränat bänkpress sedan han var 14 år. Se klippet när han vrider ihop en stekpanna.
 • Churros är klassiker i spansktalande länder.
  14.10.2014 Recept

  Churros med söt mjölk och passionsfrukt

  Churros är den mexikanska varianten av våra munkar. I Mexico serveras churros ofta i gatustånd, på caféer eller till frukost. Prova också att doppa churros i en varm kakao.
  1
 • Pauls chili con carne
  14.10.2014 Recept

  Chili con carne

  Chili con carne är bra vardagsmat. Här kommer rätten i en förfinad form. Ett enkelt långkok som ger mustiga smaker. Kryddningen kan man välja själv, det här receptet ger en ganska het gryta, vill man ha en mildare version är det bara att minska på mängden chili.
 • Camillas hommage till Frida Kahlo
  14.10.2014 Konst

  Hommage a Frida Kahlo

  Hommage kommer från franskan och är en hyllning, en akt av vördnad. Termen används ofta inom konsten när man hyllar en annan konstnär genom sitt verk. Inspirerad av den färgstarka och dramatiska Frida Kahlo gör Camilla en stor tavla i blandteknik.
  1
 • Jims stöd för städ
  08.10.2014 Bygga och bo

  Stöd för städ

  Städet är smedens verktyg. Ett städ är en tung järnklimp som används som stöd när glödande järn skall bultas till en ny form. Städet är tungt och behöver ett stadigt underlag. Jim snickrar ihop en stadig kub av massivt virke som tål mycket bultande.
 • Kebu gästar Strömsö
  08.10.2014 Konst

  Kebu spelar i Strömsö

  Som liten fick han skruva båtmotorer i sin pappas verkstad. Tack vare det kan han idag skruva och serva sina syntar vid behov. Sebastian Kebu Teir är en sällsynt syntartist som skapar musik han själv saknar. Här berättar han om musiken, syntharna och livet.
 • Lees stoppade socka
  06.10.2014 Hobby och hantverk

  Stoppa stickade strumpor

  Det tar många timmar att sticka en strumpa så att lära sig stoppa den om det går hål på den är en riktig investering för både plånbok och miljö. Det finns många olika sätt att stoppa en strumpa. Lee visar här ett som är enkelt och snabbt. På samma sätt kan du även stoppa andra stickade plagg som vantar och tröjor.
Subscribe to Strömsö