Knapparna och armbandet är gjorda av kvistar och återanvänd vinställning.
16.09.2014 Hobby och hantverk

Knappar och pärlor av trä

Gör dina egna knappar och pärlor av små kvistar som hittas på marken på skogsstigar eller i diken. Du kan också återanvända en träställning som t ex en vinställning från loppis. Borra ett eller två hål i en lagom lång bit så har du en knapp eller pärla som kan dekoreras i det oändliga om du så tycker!
 • Grönsaker med kallrökt grädde
  16.09.2014 Recept

  Kallrökt grädde och smör

  Röka smör och grädde visst låter det märkligt ? Ja det tycker också vi men rök är en underbar smaksättare för mejeriprodukter.. Och man behöver inte ens en röklåda, lite ugn och tejp går lika bra.
 • Strömsö får en oas med barrväxter, bl a serbisk dvärggran.
  16.09.2014 Trädgård och natur

  Plantera barrväxter på hösten

  Augusti – september är högaktuella planteringsmånader, speciellt om du vill plantera barrväxter men även andra buskar, träd och perenner kan med fördel planteras på hösten.
 • Karamelliserad mjölk med rårörda lingon och timjan.
  13.09.2014 Recept

  Karamelliserad mjölk med rårörda lingon och timjan

  Lingon med mjölk och socker är ett av Pauls starkaste smakminnen från barndomen. Hans farmor och farfar serverade det ofta. Här kommer rätten i en modernare variant med lite Creme Bruléetänk.
 • Alexandra och Anne skrubbar sig med sandskrubb.
  12.09.2014 Trädgård och natur

  Sandskrubb och nyponskrubb

  Sand är ett utmärkt slipmedel, inte bara för ingrodda stekpannor och smutsiga golv, utan även för sommarslitna fötter och torra ben. Känslan av att gå barfota på en sandstrand är något jag gärna vill spara över vintern, så här är två skrubbar som återskapar strandkänslan.
 • Camillas blå servetter färgade med shiboriteknik
  10.09.2014 Hobby och hantverk

  Batik - färga tyger med shiboriteknik

  Vika vrida klämma. Sätten är många och batikfärgning är både snabbt och roligt sätt att skapa egna mönster på tyg! Camilla introducerar en japansk metod.
 • Lees och Jim ankare utav plastkorkar
  10.09.2014 Hobby och hantverk

  Konstverk av plastkorkar

  Lee och Jim gör ett konstverk av plastkorkar på badhusets vägg. Efter några hundra korkar tappade de räkningen, men resultatet blev ett ankare i många färger.
 • Skärgårdsgryta med abborre och kräftor
  28.08.2014 Recept

  Skärgårdsgryta med abborre och kräftbuljong

  Kräftskalen från kräftskivan kan ses som ett illaluktande problemavfall eller som en utmärkt bas för en buljong till soppor och grytor. Här används buljongen i en härlig skärgårdsgryta. Skalen kan frysas för att senare bli buljong eller så kokar man buljongen och fryser in den.
 • Rök ur skorstenen skulle ha signalerat att bastun är färdig. Ugnen på plats men ingen rök
  19.06.2014 Inrikes

  Det gick inte riktigt som på Strömsö

  Bastubyggarna på Strömsö svettades, sågade, barkade och byggde i bästa Strömsöanda, men det blev aldrig något bad. Försöket att bygga en bastu på sex timmar blev ändå en publiksuccé som följdes av tittare från många hörn av världen.
  7
 • alexandras bastukvast
  18.06.2014 Mat och fritid

  Här är era bastubilder!

  Vi har efterlyst bilder av hur det ser ut i just era bastur, och det har kommit in glädjande många fina foton. Här under kan du se dem alla!
 • Mobila bastur på Strömsö.
  18.06.2014 Mat och fritid

  Mobila bastur på Strömsö

  En bastu behöver inte vara stationär, och den kan byggas nästan var som helst. Under Bastukväll på Strömsö-sändningen har vi en en hel by av mobila bastur.
 • Paul Svensson och Michael Björklund tillverkar bastukorv.
  18.06.2014 Recept

  Michaels bastukorv av lamm

 • Paul Svensson och Michael Björklund tillverkar bastukorv.
  18.06.2014 Recept

  Skånsk vinnarkorv med smak av lamm

 • 18.06.2014 Mat och fritid

  Så vill vi basta!

  Vi gav er chansen att berätta varför ni badar bastu, vilken temperatur som är den bästa och i vilket sällskap nakenheten känns bekväm.
 • alexandras bastukvast
  18.06.2014 Mat och fritid

  Bastukvasten – en hälsosam njutning

  För den invigde är bastukvasten en oumbärlig accessoar i bastubadandet, för den oinvigde kan kvasten se ut som ren självspäkning. Sanningen är att den är rena rama hälsokuren.
  1
 • Frida Lindholm i Baddräkt
  15.06.2014 X3M

  Baddräktskväll på Strömsö

  På onsdag (18.6) ordnas det något fantabulöst, nämligen ett bastumaraton på Strömsö. Vår Frida Lindholm kommer naturligtvis att vara på plats - i baddräkt.
  4
 • Två japaner på konferens i Helsingfors överraskas med bastubad på torget.
  14.06.2014 Mat och fritid

  Överrumplade utlänningar åker in i bastun

  Vad händer om vi knallar in på en internationell konferens, bjuder utländska gäster att bada bastu och sedan släpar iväg med dem på stubinen?
  1
 • Groblad är naturens plåster
  12.06.2014 Trädgård och natur

  Groblad

  Naturens bästa plåster heter groblad och växer i gräsmattor, på stigar och småvägar. På sommaren är det lätt att gå ut och plocka ett plåster i gräsmattan, men till vintern fryser man in blad eller gör en tinktur.
  2
 • En näckros i Monets anda
  12.06.2014 Konst

  Näckrosor i kol

  Det enkla är oftast det vackraste. Några kolstreck på brunt papper ackompanjerat av några vita fält. Och så några tankar om Claude Monet och hans älskade näckrosor.
 • Koirat tuli löylyttelemään. :D Keskimmäisen ilme kertoo kaiken!!!
  12.06.2014 Mat och fritid

  Bastubilder strömmar in

  Bastubilder från hela Finland och även mer exotiska ställen strömmar in till Bastukväll på Strömsö. Det är fina ögonblickbilder från era egna svettrum.
Subscribe to Strömsö