Alexandra De Paolis propolissalva hälls upp i burkar.
22.03.2015 Recept

Recept på salva med bivax, honung och propolis

Det här är en fantastisk salva på torr hud, torrfläckar och hudsprickor, och kan också ge fin effekt på utslag och eksem.
 • bin
  22.03.2015 Mat och fritid

  Bin räddar världen

  Utan bin skulle världen stanna. Alla växter som bär frukt ska pollineras och utan bin blir det inga bär, inga frukter eller blommor.
 • Svartvit målning av olika insekter
  22.03.2015 Mat och fritid

  Insekttavla

  Som trädgårdsälskare är de små insekterna dina bästa vänner och dina bästa vänner vill du förstås ha på väggen året om. Fram med skissblocket och penslarna och ta dig an de vackra krypen!
 • Timjansirap i skafferiet.
  22.03.2015 Recept

  Timjansirap mot hosta

  Det här är en supergod hostmedicin som lindrar hostan och löser slem.
  5
 • Ett bi på en röd solros sett genom ett förstoringsglas.
  22.03.2015 Mat och fritid

  Honung, bivax och propolis - binas hemgjorda läkemedel

  Bina har varit i människans tjänst i tusentals år, både som pollinerare och som leverantörer av sötningsmedel, läkande bivax och propolis. Fortfarande gör forskarna häpnadsväckande upptäckter när det gäller bin och deras produkter.
 • tre skivor rulltårta
  22.03.2015 Mat och fritid

  Lite om sötsug

  Sötsug och sockerberoende kan vara besvärligt att ta sig ur. Ett sätt kan vara att lägga om kosten på lång sikt och att jobba med sitt belöningssystem.
 • ett bi på en blomma
  20.03.2015 Mat och fritid

  Småkrypen - dina bästa vänner

  Det är de små, små detaljerna som gör det. Det är även de små, små insekterna som behövs för att din trädgård ska bli till något alls.
 • ris och tegelstenar
  20.03.2015 Mat och fritid

  Vi måste börja tänka på de minsta!

  Tänk på våra livsviktiga små vänner – insekterna. Bygg din trädgård så att de känner sig välkomna. Var inte så noga med städningen. Skapa oaser med lite ovårdad växtlighet, nässlor, ris och gamla stubbar. Anlägg en äng som drar till sig pollinerare. Bygg bon åt fjärilar och humlor och framförallt – glöm alla kemikalier!
 • Blommor av krasse.
  15.03.2015 Recept

  Nyttig snabbsorbet av frysta bär med blomdekoration

  Ätbara blommor gör maten visuellt vacker och tilltalande. Använd säsongens blommor till att dekorera denna enkla sorbet på frysta bär.
 • Ett fröknäcke med blomstersmör.
  15.03.2015 Recept

  Blomstersmör

  Med ätbara blommor kan du pigga upp mycket i din matlagning, också ett så enkelt tillbehör som smör. Blommorna ger blomstersmöret både färg, textur och smak - helt enkelt en förhöjd upplevelse!
 • groddar
  15.03.2015 Mat och fritid

  Groddarna är nyttigast

  En liten trasslig tuss med späda groddar kan pigga upp vilken maträtt som helst. De är vackra att se på, härligt krispiga och smakrika och dessutom den allra nyttigaste formen av en grönsak.
 • Groddar i groddlåda.
  15.03.2015 Recept

  Grodda frön

  Förutom att groddar är nyttiga och smakrika är de också ett estetiskt tillskott i maten. Det är lätt att grodda frön och alternativen är många - det är bara att välja färg och smak!
 • en tårta dekorerad med blommor
  15.03.2015 Mat och fritid

  Äta blommor är nyttigt för själen

  En måltid smyckad med ätliga blommor är något av det underbaraste man kan äta. Ibland räcker det med en enda blomma som flyter omkring i måltidsdrycken och ibland kan man fylla en sallad med indiankrasse, ringblommor och gurkört. Till sommarens tårtor är det nästan ett måste med rosenblad, violer och kaprifol. Jag tycker att man ska äta blommor så ofta som möjligt när de är i säsong.
 • en trädgård i Enare
  15.03.2015 Mat och fritid

  Från sandmo till trädgård i Enare

  En jordsäck är en ypperlig present om man besöker en trädgårdsodlare i Lappland. Normalt växer nästan ingenting i norra Lappland av det som finns i södra Finland, men med några knep och goda råd kan en frodig trädgård bli till även i det kargaste landskap.
 • Växt i konservburk
  13.03.2015 Mat och fritid

  Vår krukodling - en salig blandning

  Det första intrycket är alltid det viktigaste, det gäller både då man träffar nya människor men också då man besöker en trädgård första gången. En inbjudande entré som speglar trädgården och väcker lusten att upptäcka resten är något att sträva efter.
 • Prunkande trädgård kring växthuset på Strömsö
  13.03.2015 Mat och fritid

  Välkomnande krukor

  Krukor fascinerar, gärna många på samma ställe och i olika storlekar! Och här kan man gärna gå efter devisen: Man tager vad man haver!
 • Valamo kloster
  08.03.2015 Mat och fritid

  Nunnorna vill vara självförsörjande

  Den nordiska trädgårdens historia söker sina rötter i klosterträdgårdarna under medeltiden. I Lintula kloster odlar nunnorna i trädgården för att vara självförsörjande - precis som förr.
 • glasburkar med örter i
  08.03.2015 Mat och fritid

  Örtagården - ett behändigt husapotek

  En örtagård är ett praktiskt sätt att ha alla sina läkeväxter och kryddörter till hands just när man behöver dem. Dessutom är örtagården en nästan magisk plats med sina dofter, sina milda färger och surret från pollinerande insekter.
 • två på påsar av säckväv
  08.03.2015 Mat och fritid

  Bittra örter hjälper magen

  Många örter smakar bittert när man biter i dem. Det bittra kanske inte är så gott, men det är väldigt nyttigt. En kopp bittert te kan lösa en förstoppning eller lätta på väderspänning.
 • örter i rabatt
  08.03.2015 Recept

  Örtolja

  Plocka örterna färska och torra till en olja enligt smak och behov.
Subscribe to Strömsö