Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Rastlös vagabond har hittat sitt hem i Bali

Cia har alltid känt att hon inte hör hemma någonstans.

En ständig rastlöshet har gjort att före detta Helsingforsbon Cia Lönnström har bott utomlands i flera repriser. Sedan fem år tillbaka bor Cia på ön Bali i Indonesien och har inga planer på att återvända till Finland trots att hon är allvarligt sjuk.

Naturåret sätter Finlands vackra natur i fokus

Serier, Naturväktare och en vecka i Kvarken.

Naturåret på Yle sätter fokus på Finlands vackra och skiftande natur. Via naturprogram får vi följa årstidernas växlingar, djurliv och små under som ibland finns nära hemknutarna. Naturväktarna gör sig redo för nya frågor kring djur och natur och världsnaturarvet i Kvarken välkomnar radion en hel vecka under sommaren.

Vill du sommarprata i år?

Succén med Lyssnarnas sommarpratare fortsätter.

Vill du bli en av Vegas sommarpratare? Du behöver inte vara känd, tvärtom är det en klar fördel om du är en riktig doldis. Huvudsaken är att du har en historia att berätta. Din historia behöver inte vara olidligt spännande eller grymt sorglig, men ju intressantare berättelse du har, desto större är chansen att du blir lyssnarnas sommarpratare 2016.

Prince - en kameleont på scen

Björn Krause minns två konserter med Prince

Jag såg Prince två gånger. Första gången i Stockholm under Sign O The Times-turnén i maj 1987, andra gången i Helsingfors i juli 2011, den enda gången han var i Finland. Här följer några minnen och intryck av konserterna. Med lite utomstående hjälp.

Publikens Yle-minnen

För Yles 90-årsjubileum samlat in av publikens minnen.

I år firar vi att Yle fyller 90 år. Yles uppdrag är att finnas till för finländarna, publiken, och därför är det med er vi vill fira. Vi har därför samlat in av era Yle-minnen.

Aktuella program i Radio Vega

Vega Visor: Valborg och första maj

Thomas Lundin och Gunilla Ginström firar vårens ankomst med visor om vår och sommar, kärlek och fest. Det blir sånger av Edith Piaf, Ted Gärdestad, Peps Persson, Benny Anderssons orkester och Trio Saludo.
Söndag 1.5 kl. 8.05

Första maj i Kajsaniemi – Akademen sjunger in våren

Förutom Vintern rasat och Ljuva flicka utlovas också överraskningar av kören som leds av Kari Turunen. Benny Törnroos och Pia Abrahamsson rör sig i folkvimlet och diskuterar bland annat sillfrukost med matexperten Kenneth Nars.
Söndag 1.5 kl. 9.03-11.00

Radioteater: Det du minns

Hur länge kan vi pinas av de oförrätter vi har fått uppleva som barn? Bland annat den frågan lyfter Tobias Zilliacus fram i sin hörspelsthriller. Det handlar om ett möte två vuxna män emellan. Mötet för oss dock snabbt 20 år tillbaka i tiden och obekväma och odrägliga minnen stiger fram.
Söndag 1.5 kl. 15.03

Bokmagasinet

Bokmagasinet dyker ner i den sovjetiske författaren Jevgenij Zamjatins 1920-talsklassiker, den stilbildande dystopiska romanen ”Vi”. Camilla Stens (bild) roman ”En annan gryning” handlar om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet.
Söndag 1.5 kl. 16.20

Nyligen publicerat

  • #minkör: Barbershop har förändrat mitt liv

    Atte Heikkinen önskar att stilen skulle växa i Finland

    När jag som 16-åring i gymnasiet hörde en seniorkvartett av 60+ åriga herrar sjunga barbershopklassikern My Wild Irish Rose från 1899, visste jag inte vart det allt skulle leda, berättar Atte Heikkinen.

  • Fira Valborg och 1 maj med Svenska Yle!

    Följ med valborgsfirandet i alla våra kanaler.

    Äntligen - nu blir det vår på riktigt! På Vårdberget i Åbo sjunger Brahe Djäknar in våren på Valborgsmässoafton och på 1 maj är det Akademiska Sångföreningen som hyllar våren traditionsenligt i Kajsaniemiparken i Helsingfors.