Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

"Jag lärde känna igen sköterskornas steg"

Anorexipatient berättar om vägen till tillfrisknande.

Katarina Pettersson led av anorexi och depression i femton år. En stor del av vården fick hon på Lappvikens pyskiatriska sjukhus, där hon bland annat fick elbehandling mot djup depression. Katarinas berättelse är en del av Radioteaterns arbete om Lappvikens historia.

Aktuella program i Radio Vega

Vega Visor: Alf Hambe

Visans Vänner i Åbo har firat 50 års jubileum. Sällskapets gudfar allt sedan 1966 är Alf Hambe. Det blir sånger ur Molom och Undrens land, kanske nånting ur Vidundrans hus och en och annan grön greve. Redaktör Gunilla Ginström.
Söndag 29.5 kl. 8.05

Familjeliv om småbarnspedagogik

Daghemsvistelsen även för de allra minsta, borde vara mer än enbart vård, mat och vila. Men vad innebär en insiktsfull småbarnspedagogik i praktiken och vad står högst på föräldrarnas önskelista när det kommer till ett bra dagis?
Måndag 30.5 kl. 11.03

Ordförandekamp

SFP och Samlingspartiet håller ordförandeval inom kort. I det ena partiet tävlar kandidaterna på liv och död, i det andra går det lugnare till. De äldres råd diskuterar olikheterna i de två partiernas situation. I De äldres råd sitter Jutta Zilliacus, Ralf Friberg, Per-Erik Lönnfors och Geo Stenius.

Vega Visor: Staffan Hellstrand

Rockpoet, artist och låtskrivare allt sedan unga år. Staffan Hellstrand har fyllt 60 år och Thomas Lundin har valt bland hans alla pärlor som Fanfar, Sara-Li, Jag vill bara sova och Fiskarna i haven, förstås. Redaktör: Gunilla Ginström.
Måndag 30.5 kl. 20.05

Nyligen publicerat - Radio Vega

  • En bilälskares autobiografi - Neil Young och alla hans bilar

    Somliga män slösar sin kärlek på bilar.

    Jag har aldrig ägt en bil, en Mini eller Datsun i likhet med mina jämnåriga kompisar. Jag saknar till och med körkort. Men när jag läser den kanadensiske sångaren Neil Youngs bok Bilar och sånt (2015) förstår jag bättre varför somliga män slösar sin kärlek på motorfordon.

  • Veckans akademiska fest

    Milleniumprisfesten gick i lila.

    En ståtlig prisceremoni bjöd Teknikakademien på då årets Millenniumpris i teknologi delades ut i Helsingfors universitets festsal. Årets pristagare är Frances Arnold, amerikansk biokemist och professor vid California Institute of Technology. Kvanthopps Ulrica Fagerström lät mobilkameran snurra.