Hoppa till huvudinnehåll

Fråga Otto Knutar!

Är du rädd för att du har diabetes?

Radiodoktorn gästas på onsdagen av endokrinologen Otto Knutar. Ställ dina frågor anonymt här.

Dom trodde vi heja på Sverige i hockey

Tomas Jansson minns en skolteaterturné i Norra Karelen

Det är tjugo år sedan Tomas Jansson följde Paul Olin och Harriet Abrahamsson på en skolteaterturné till Norra Karelen. Det var minus 30 grader, mera nyfikenhet än fördomar om finlandssvenskar, och ett äventyr som "Pale" idag minns som den viktigaste skådisupplevelsen någonsin.

Gruvligt bra thriller om Talvivaara

Jätten är en politisk thriller som väcker samhällsintresse.

Bara ett år efter dokumentären Talvivaaran miehet granskas härvan kring gruvan i Sotkamo igen i visuell form. Även om själva ramen denna gång är fiktiv så bygger resonemangen på fakta - hämtade ur intervjuer och polisprotokoll. Och resultatet är häpnadsväckande.

Aktuella program i Radio Vega

Johan Lind från Esse samtalar om livet

På 1980-talet hörde Johan till eliten bland landets skidåkare. Sen drabbades han av flera tragiska olyckor som indirekt bidrog till att han i mitten av 90-talet avslutade sin skidkarriär. Idag är han bosatt i Haukipudas, och de senaste tjugo åren har han jobbat som försäljare.
Lördag 13.2 kl. 20.03

Frida är ny utmanare på Vegatoppen

Paul Oxley's Unit är fortfarande klar etta men Frida Anderssons Bara för att jag älskar dig tävlar också om första platsen. Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.
Lördag 13.2 kl. 21.05

Ny folkrock från Ryssland

Vega Folk bjuder på ny medryckande folkrock musik från Ryssland med gruppen Otava Yo. Samt nordiska klassiker i Brasiliansk chorostil med Nordic Choro, en finsk-brasiliansk musikgrupp. Redaktör: Mårten Holm.
Lördag 13.2 kl. 22.15

Ola Magnell 70 år

Ola Magnell är en av musiksveriges bästa ordkonstnärer. Det menar många i singer songwriter branschen ännu idag. Han har skrivit låtar sen tidigt 70-tal och publiken känner allt från tidiga Kliff och Nya Perspektiv till senare texter såsom Lisa Lucidor och Aftonpsalm. Redaktör Gunilla Ginström.
Söndag 14.2 kl. 8.05

Nyligen publicerat

 • författaren Carola Hanssons roman Masja, om masja tolstoj. 2015.

  Leo Tolstojs familjeliv nästan som en dokusåpa

  Leo Tolstojs familjeliv var nästan som en dokusåpa.

  I sina romaner om Leo Tolstojs familj ger den prisbelönta författaren Carola Hansson sin syn på Tolstojs dysfunktionella familj främst ur barnens synvinkel. I romanerna ”Andrej” och ”Masja” speglas livet som barn till en synnerligen auktoritär far.

 • Krista Siegfrids

  Se upp Melodifestivalen - här kommer Krista Siegfrids

  13.2 deltar Krista Siegfrids i Melodifestivalen

  Krista Siegfrids' barndomsdröm går i uppfyllelse på lördag då hon deltar i Melodifestivalen med sin låt Faller. Lilian Brunell träffade Krista i Malmö och tog ett snack kring förväntningarna inför lördagens tävling.

  4