Mole – tacobuffé med choklad

Choklad förknippar man gärna med varm choklad eller chokladtårta. Men i kakaobönans hemland Mexiko använder man choklad som en krydda. Vi skall göra Mole som är en gryta smaksatt med choklad. Vi skall servera tacoskal till och en härlig grönsallad.

Ingredienser till en mole
Ingredienser till en mole Ingredienser till en mole Bild: YLE/Strömsö

Ingredienser

Anvisningar: 

Choklad förknippar man gärna med varm choklad eller chokladtårta. Men i kakaobönans hemland Mexiko använder man choklad som en krydda. Jag gör Mole som är en gryta smaksatt med choklad och som jag serverar i tacoskal med en härlig grönsallad till.
- Paul -

Skär köttet i bitar och stek hårt. Svetta strimlad lök, tärnad morot, krossad vitlök och finskuren chili. Tillsätt övriga kryddor utom citron och choklad. Slå på vatten och krossade tomater.

Tillsätt det stekta köttet och låt koka tills köttet lätt glider av en gaffel (ca 1½h). Tillsätt vatten efterhand så att köttet är täckt. Plocka upp ben och hårda kryddor och smaka av med citronskal och riven choklad.

Låt gräddfil rinna av i kaffefilter. Skala och tärna avocado, pressa i limejuice och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera mole i tacoskal med avocado, sallad och gräddfil.

Gjord av

Anknyter till program

Hitta relaterat innehåll