Vindruvsmarmelad med sherry

En marmelad som passar utmärkt till chèvre eller vilt.

Vindruvsmarmelad med sherry
Vindruvsmarmelad med sherry Vindruvsmarmelad med sherry Bild: YLE / Leo Gammals

Ingredienser

Anvisningar: 

Skölj druvorna väl och kör dem i en hushållsberedare. Safta dem i en juicemaskin om du inte vill ha skalen med i marmeladen.

Koka druvorna tillsammans med sockret i ca 15 minuter. Medan detta kokar rispa av citronskalet och pressa saften ur citronen.

Häll i sherryn, citronsaften och -skalet och låt koka ihop ca 10 minuter på mellanvärme. Stäng sedan av plattan och låt stå en stund och svalna.

Häll upp i en burk som är ren och het. Lägg på locket och låt svalna ytterligare.

Du kan variera balansen mellan socker och syra, genom att byta ut en del av vindruvorna mot t ex krusbär, minska sockermängden en aning
eller öka mängden citronskal om du vill ha marmeladen mer geléaktig.

Servera på ett smakfullt fullkornsbröd tillsammans med getost. Marmeladen passar också till kötträtter, t ex vilt.

Gjord av

Publicerad . Uppdaterad