Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Köpmansgatan får cykelvägar

  Köpmansgatan i centrum av Åbo får enkelriktade cykelvägar mellan Universitetsgatan och Eriksgatan. Fastighetsaffärsverkets direktion beslöt på onsdag att föra cykelvägsplanerna vidare.

 • Sjundeå IF
  Publicerad .

  SIF ännu med i spelet

  Sjundeå IF besegrade HC West och utjämnade den jämna kvartsfinalserien till 2-2 i herrarnas handbollslutspel. Vid paus hade West ännu grepp om en semifinalbiljett men till slut var SIF bättre med 27-24.

 • Mikaelskolans skylt.
  Publicerad .

  Ingen ny anslutning till Mikaelskolan

  En ny gatuanslutning till Mikaelskolan i Västerby i Ekenäs gör inte trafiken säkrare. Det håller samhällstekniska nämnden i Raseborg fast vid. I stället ska staden och staten utreda hur den nuvarande anslutningen kan förbättras.

 • brandbilar
  Publicerad .

  Ljusbåge orsakade markbrand

  En hektar mark brann i Ylike i Borgå på onsdag eftermiddag. Branden uppstod i samband med energiverkets rensningsarbeten. Många enheter var på plats för att släcka branden.

 • Publicerad .

  Inget jävproblem i dagisfrågan

  Det finns inget jävproblem i ordnandet av svenskspråkig dagvård i S:t Karins, anser bildningsnämnden i sin utredning till Regionförvaltningsverket.

 • Publicerad .

  HS:Taru Tujunen vill inte bli partiordförande

  Borgåpolitikern Taru Tujunen (Saml.) säger till Helsingin Sanomat att hon inte ställer upp i partiordförandevalet.

 • Korsholms kommun
  Publicerad .

  Annica Reini ny kultursekreterare i Korsholm

  Bland 68 sökande valdes Annica Reini till ny kultursekreterare i Korsholm. Reini är kulturproducent och jobbar just nu på Brages friluftsmuseum. Hon börjar jobba i Korsholm i höst.

 • Springbrunnen invid Ystadsgården i Ekenäs.
  Publicerad .

  Marmorstatyn i Ystadsskvären försvunnen

  Marmorstatyn som tidigare fanns i Ystadsskvären i Ekenäs har försvunnit. Samhällstekniska nämnden i Raseborg vill nu utreda vad som har hänt med med statyn som tidigare fanns i springbrunnen.

 • Kerstin Romberg, rektor för Västra Nylands folkhögskola i Karis
  Publicerad . Uppdaterad

  VNF-rektor ambivalent till skolfusion

  Det finns både fördelar och nackdelar med en fusion mellan tre folkhögskolor i södra Finland, säger Kerstin Romberg, rektor för Västra Nylands folkhögskola (VNF) i Karis. Om den ekonomiska pressen blir för hård kan en fusion ändå vara en tvungen sak.

 • Nedbrunnet radhus i Gammelbacka
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Alla kan vi hjälpa varandra”

  Ett presentkort är en bra gåva till den som har mist sitt hem. Det är också bra att finnas till som stöd för de som drabbades av onsdagens radhusbrand i Gammelbacka.

 • folk som promenerar på Kungsgatan i Ekenäs.
  Publicerad .

  Vårdslösa varutransporter på Kungsgatan4

  Varutransporterna längs Kungsgatan i Ekenäs utgör ibland en säkerhetsrisk. Det anser samhällstekniska nämnden i Raseborg som nu vill att stadens tjänstemän bereder frågan och tar fram åtgärder för att förbättra säkerheten.

 • Nanna Vainio
  Publicerad . Uppdaterad

  Vainios och Heinos EM snabbt över

  Både den tidigare Ekenäsbon Nanna Vainio och Eetu Heino slogs ut i den första omgången i badminton-EM i Kazan. Bägge finländarna vann öppningsseten men speciellt Heino rasade märkligt i slutet av sin match.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Läcka på Inga

  Galeasen Inga i Kasnäs tog in vatten på onsdag eftermiddag. Räddningsverket fick pumpa ut vattnet.

 • Publicerad .

  Åbo svenska församling premierades

  Åbo svenska församling belönades av kyrkostyrelsen för sin förnyelse av skriftskolarbetet. Taket på Nagu kyrka får pengar för tjärning.

 • Arkivbild av en man som håller paraplyet för sin mormor i Florida.
  Publicerad .

  Allt fler vårdar anhöriga i Vasa

  Vasa stads pengar för närståendevård kommer inte att räcka hela året. I fjol fick 380 personer stöd för närståendevård, i år är det 430. Stadens budgetmedel för ändamålet räcker troligen bara till juni.