Nyligen publicerat

 • Markus Granholm, överläkare och barnläkare.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vaccinationskampanj i Jakobstad i höst

  Vaccinmotståndet i Jakobstadsregionen håller sakta på att avta. I höst ordnar barnavdelningen på sjukhuset i Jakobstad infomöten för att snabba på minskningen, säger överläkaren Markus Granholm.

 • Publicerad .

  Störningar i lokaltågstrafiken i Helsingfors

  Det förekommer störningar i lokaltågstrafiken i Helsingfors. Ett elfel gör att K- och P-tågen på väg in till Helsingfors inte kan stanna mellan Dickursby och Åggelby.

 • HJK-fans, Ventspils-HJK, 14.7.2015.
  Publicerad .

  HJK-chef: Böterna är befogade

  HJK:s vice vd Kari Haapiainen anser att straffet som klubben tilldelats på grund av fansens beteende i Helsingforsderbyt är välgrundat.

 • En person gör inbrott.
  Publicerad . Uppdaterad

  Två häktade för inbrotten i Malax och Korsnäs

  Två kvinnor är misstänkta för inbrotten i Malax och i byn Molpe i Korsnäs. De misstänks även för försök till inbrott i Vasa. Det skriver Vasabladet.

 • nypotatis
  Publicerad .

  Potatisskörden är två veckor försenad

  På grund av regnet och de låga temperaturerna är potatisskörden försenad med två veckor. Det samma gäller jordgubbar, hallon och vinbär.

 • Lauri Tuomilehto, juni 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Akillessprintern Tuomilehto knep silver – trots kramp i låret

  Borgå Akilles Lauri Tuomilehto var klar favorit inför finalen på 100 meter i europeiska ungdoms-OS i Georgien. En kramp i låret förstörde hans guldchanser, men finländaren lyckades ändå komma i mål på andra plats.

 • mänskor på demonstration
  Publicerad . Uppdaterad

  15 000 demonstrerade för ett öppet Finland 2

  Manifestationen mot rasism på Medborgartorget i Helsingfors drog tusentals mänskor ikväll. Demonstrationen hölls med anledning av den sannfinländske riksdagsledamoten Olli Immonens hätska Facebook-inlägg. Programmet var musikbetonat och varvades med tal av politiker och bland annat biskop Irja Askola.

 • Familjen Almqvist seglar tillsammans.
  Publicerad .

  "Senare sommarlov förlänger båtsäsongen"

  Att senarelägga skolornas sommarlov kunde vara till nytta för gästhamnarna som då kunde förlänga sin säsong. Det tror gästhamnsvärd Nicke Björkqvist vid Ekenäs gästhamn. Se video när Yle Västnyland provkör gästhamnens lilla elbil.

 • HIFK-fans under matchen mot HJK i juli
  Publicerad . Uppdaterad

  Hot om spel inför tomma läktare efter bengalerna i derbyt

  Bollförbundet straffar Helsingforslagen för fansens uppträdande under lokalmötet. HIFK tvingas betala 4000 euro och HJK 3000 euro. Och gör föreningarna inte bättring kan framtida matcher spelas inför tomma läktare.

 • Tatu Kantonen
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbosimmare knep guld i Special Olympics2

  Tatu Kantonen från Åbo har vunnit guld i Los Angeles där Special Olympics-tävlingarna pågår. Kantonen, som representerar Raision urheilijat, vann sin klass i 100 meter frisim.

 • David Söderberg, OS i London 2012.
  Publicerad .

  Osäker men försiktigt optimistisk Söderberg kastar i Kalevaspelen

  – Vilken tid är kvalet? David Söderberg har nyss bestämt sig för att delta i Kalevaspelen när Yle Sporten ringer upp, och är osäker på både tidtabellen och formen. Men de långa kasten finns i kroppen.

 • Stensböle gård i Borgå.
  Publicerad .

  Stensböle gård speglar herrgårdslivet på 1800-talet

  Stensböle gård i Borgå är en väl gömd hemlighet. Huset är som fryst i tiden och rummen speglar det typiska herrgårdshemmet på 1800-talet.

 • Fårholmsbron i Larsmo
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen efterlyser vittnen till eventuell olycka i Larsmo4

  Polisen söker fortfarande vittnen till en eventuell olyckshändelse på Fårholmsbron i Larsmo i söndags. Ring 029 5415 809 om du sett något.

 • alger i en å
  Publicerad .

  Algerna har försvunnit från Tessjö å

  Regnet har gjort att algerna har försvunnit från Tessjö å i Lindkoski i Lappträsk. Ben Silfvast har inte sett några döda fiskar i ån.

 • Justitieminister Anna-Maja Henriksson.
  Publicerad . Uppdaterad

  Fallet Immonen: Henriksson efterlyser klarspråk av Soini16

  Svenska riksdagsgruppen och Anna-Maja Henriksson (SFP) kräver ett tydligt ställningstagande av Timo Soini, Sannfinländarnas partiordförande, om riksdagsledamoten Olli Immonens (Sannf) skriverier.