Nyligen publicerat

 • Carina Bruun.
  Publicerad . Uppdaterad

  Carina Bruun: Joma mera, joma rätt

  Kundservice, bra betjäning och vänlig personal - det ska vi kräva. Carina Bruun har granskat kundservicen i huvudstadsregionen hela veckan och uppmanar folk att våga säga till, på rätt sätt, när kundbetjäningen går åt pipan.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nödraketer och småbränder

  Villaavslutningen har firats i mestadels lugna tecken. I Jakobstadstrakten noterades ett par falsklarm med nödraketer, i Vasa fick brandkåren larm om ett antal småbränder och i Karleby sysselsattes polisen av bråkmakare och rattfulla.

 • Stockmanns varuhus i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Oroliga Stockmannfans samlas på söndag

  Facebookgruppen Pelastetaan Stockmann (på svenska Låt oss rädda Stockmann) ordnar sin första träff på söndag på Helsingforsvaruhusets åttonde våning. Diskussionsgruppen samlar folk som är oroliga över att det den senaste tiden ständigt kommer dåliga nyheter från Stockmannkoncernen.

 • Marie Börman, Sofie Tuomela, EIF
  Publicerad . Uppdaterad

  Enkel seger för EIF-damer i Masku

  Ekenäs IF:s damlag fortsätter i tabelltoppen i fotbollens division 2, zon B. På lördagseftermiddagen (30.8) slog EIF MaPS i Masku.

 • BK:s Casper Källberg och EIF: Johan Estlander
  Publicerad . Uppdaterad

  Oavgjort i södertvåans Raseborgsderby10

  Trots ett klart övertag av hemmalaget Ekenäs IF slutade säsongens tredje Raseborgsderby i herrarnas fotbollstvåa oavgjort. BK-46 från Karis försvarade tappert och kontrade effektivt på centrumplan i Ekenäs på lördagseftermiddagen (30.8).

 • David Söderberg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jämn kamp bland herrarna3

  De svenska herrarna tog på lördagens avslutande gren över ledningen i landskampen i friidrott mellan Finland och Sverige framför ca 26 000 åskådare på Olympiastadion i Helsingfors. Detta trots blåvita trippelsegrar i slägga och tresteg.

 • Hanna-Maari Latvala.
  Publicerad . Uppdaterad

  Svensk ledning i damkampen

  Damernas landskamp i friidrott mellan Finland och Sverige förväntades på förhand bli oerhört jämn – och öppningsdagen visade att profetian verkar uppfyllas. Finland ledde halvvägs in på lördagen men Sverige tog senare över ledningen och har täten med elva poängs marginal.

 • Polislejonet - maskot vid Helsingforspolisen
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusentals besökare när polisen visade upp sig

  Polisens dag har i dag firats på olika håll runtom i landet. I Helsingfors hann mer än 10 000 personer bekanta sig med polisen. Många av dem var barn.

 • Christian Wennerstrand utanför sin husbåt
  Publicerad . Uppdaterad

  Stig ombord på min husbåt!

  Att bo urbant kan se ut på många olika sätt. Miljöföreningen Dodo ordnade en alternativ boendemässa där det gick att se studentbostäder, kollektiva hem och husbåtar. Christian Wennerstrand tog emot på m/s Ettrick.

 • Oliver Helander, IF Raseborg
  Publicerad . Uppdaterad

  Rekord av Rautelin och Helander

  I juniorlandskamperna i landskampen mot Sverige har det gått bra för Finland under lördagen. Både Esbo IF:s Jessica Rautelin och IF Raseborgs Oliver Helander slog personliga rekord då de vann sina grenar.

 • Heidi Kivelä skyddar bollen för PK-35 mot HJK.
  Publicerad . Uppdaterad

  PK-35 vann enkelt - se målen1

  På lördagen tog PK-35 emot fotbollsdamligans jumbo ONS från Uleåborg. Det skulle inte innebära några problem för Vandalaget och det gjorde det inte heller. Slutresultatet skrevs 4-0.

 • Publicerad .

  Polisen på stan under Veneziaden i Karleby

  Barnen får ge fingeravtryck på vykort och allmänheten får ta en titt på nya polismajan. Under Veneziaden i Karleby kommer polisen att visa upp sig för allmänheten.

 • Elli Flén.
  Publicerad .

  Riksdagen lockar Elli Flén8

  Nykarlebypolitikern Elli Flén (SFP) ställer upp i riksdagsvalet nästa år. - Efter några år i politiken har jag sett att man faktiskt kan påverka om man jobbar hårt, säger Flén.

 • En operation vid ett sjukhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Hjärtkirurgi åter igång i november?3

  Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. - Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd och för min del är jag beredd på en flytt till Vasa i november, säger Werkkala.