Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Två personer skadades i avkörning i Pargas

  På onsdagskväll tappade en bilist kontrollen över sin bil på Seivisvägen i Pargas. Bilisten och passageraren fick uppsöka vård.

 • Östra hamnen i Hangö en solig höstdag
  Publicerad .

  Hangöbor får hyra båtplatser vid Boijes brygga

  Försöket att göra Boijes brygga i Östra hamnen i Hangö till en brygga för gästbåtar har inte lyckats. Tekniska nämnden beslöt därför på sitt möte i går (16.4) att bryggan ska användas som de övriga hemmahamnsplatserna.

 • Det höghus i två våningar som brann i Helsingfors.
  Publicerad . Uppdaterad

  Branden i Malmgård var anlagd

  Undersökningarna kring den våldsamma branden i Malmgård i Helsingfors på onsdag morgon framskrider. Polisen finner nu orsak att misstänka en person för att ha anlagt branden i sin egen lägenhet. De övriga döda bodde i våningen ovanför.

 • Loja Saarinen på 1940-talet framför väggbonaden "The Cranbrook Map".
  Publicerad .

  Loja Saarinen på Hvitträsk

  De flesta som tar sig ut till Hvitträsk kommer för att se Eliel Saarinens nyskapande och snillrika arkitektur. Få känner till att Eliels hustru Loja också var konstnär och bl.a. hade en egen textilstudio.

 • Skåldö vattenandelslag
  Publicerad .

  Fortsatta oklarheter om Skåldö vattenandelslag

  Det är fortfarande oklart vilka områden som ska höra till det som tidigare var Skåldö vattenandelslag. Miljö- och byggnadsnämnden behöver mera information före den kan ge ett utlåtande om ärendet.

 • Madeleine Långkvist
  Publicerad . Uppdaterad

  Vaktelägg - en allt populärare delikatess

  Dollis farm i Malax sjuder av liv. Bland kaniner, guldfasan och ankor finns en liten och speciell hönsfågel - vakteln. Den väger knappt 200 gram men värper upp till två ägg dagligen och blir allt populärare.

 • Fullmäktigeordförande Patrick Ragnäs, styrelseordförande Bernhard Utter och stadsdirektör Riitta El Nemr i Kristinestad
  Publicerad .

  Misstroende mot stadsstyrelsen i Kristinestad

  I Kristinestad har en motion om misstroende gentemot stadsstyrelsen lämnats in idag. Motionen är undertecknad av Kristdemokraternas, Centerns, Sannfinländarnas och Samlingspartiets ledamöter, undantaget Mikael Perjus.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tipsa oss om evenemang på din ort!

  Svensk sommar i Finland är snart tillbaka! Programmet där två modiga svenskar eller norrmän på stående fot får följa med Yles tv-team till Finland. Vad skulle du visa dem i din region?

 • Publicerad .

  Stöld och skadegörelse

  Stereo, fiskeredskap och verktyg blev saldot för den eller de som bröt sig in i två personbilar i Karleby. I Jakobstad har Kyrkostrands daghem utsatts för ofog.

 • Bilen hamnade på taket efter att ha rammat en lyktstolpe
  Publicerad . Uppdaterad

  Bil mot lyktstolpe i Larsmo

  En man i 35-40 års åldern skadades när hans bil rammade en lyktstolpe och sen körde sen in i ett bergsparti och välte. Olyckan inträffade klockan halv tio på väg 749 mellan Gertruds och Holm i Larsmo.

 • samhällspedagoger, novia
  Publicerad .

  Novias samhällspedagoger fick utmärkelse

  Samhällspedagogutbildningen vid Novia i Åbo har fått utmärkelsen "Nuori toimija" för sitt ungdomsarbete i Svenskfinland.