Nyligen publicerat

 • Pellingefärjan anländer
  Publicerad .

  "Det är då vi har en känsla av att man inte kommer ihåg oss"

  Skärgårdsbor i Borgå upplever att politiker och tjänstemän nog tycker att det är bra att de erbjuder sommargäster service, men då de själva vill ha service vintertid så är de bara till besvär.

 • Skärgårdstillägget försvinner fr.o.m. 2015
  Publicerad .

  Raseborg går miste om skärgårdspengar

  Skärgårdstillägget till kommuner med skärgårdsdel försvinner från och med nästa år. Det handlar om pengar som kommunen har fått - helt enkelt på den grunden att man har skärgård. För Raseborgs del är det frågan om cirka 900 000 euro per år.

 • Christian Lindén
  Publicerad .

  Ett plan kommer lastat med ålar

  Tisdagen den 22.7 flögs 147 000 ålar till Finland från England. Cirka 12 500 av dem planterades ut i Östnyland. Yle Östnylands reporter var med om att släppa ut en låda med yngel i Kalkstrand i Sibbo.

 • Slakteri i Kållby
  Publicerad . Uppdaterad

  Småskaligt slakteri öppnar i Kållby

  Det småskaliga slakteriet Tajma i Kållby väntar på en sista granskning från Evira. Därefter kan de 19 delägarna och köttproducenterna inleda verksamheten.

 • Fiskenät på tork utanför bod
  Publicerad . Uppdaterad

  Sikfångsten i Österbotten har minskat drastiskt

  Fiskare i Österbotten är oroliga över fiskbeståndet i regionen då sälarna äter upp siken och skarvarna äter upp abborren. Speciellt sikfångsten har minskat drastiskt under de senaste åren.

 • Döda musslor i Kumo älv.
  Publicerad .

  Vem tro på om nickelutsläppet?

  Jordbrukarna vid Kumoälv är konfysa - vem ska man tro på om nickelutsläppet. De som säger att nickel i älven ingenting är att bry sig om eller de som säger att det är farligt.

 • Publicerad .

  Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar

  Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna.

 • trädgårdsnäva rozanne
  Publicerad . Uppdaterad

  "Satsa på odlingsvärda blommor"1

  I den femte delen av vår sommarserie om Trädgård och närmat besöker vi Folke Mattssons trädgård i Houtskär för att tala om vilka blommor och växter det är värt att satsa på.

 • Cyklister längs med Skärgårdsvägen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Cykelvägar vid Skärgårdsvägen prioriteras inte

  Skärgårdsvägen är smal och gropig och folk kör bil i hög hastighet för att hinna till färjorna. Ändå försöker Pargas locka allt fler cykelturister till vägen som saknar cykelväg.

 • Vikarebryggan
  Publicerad .

  Service dras in i skärgården

  I skärgården dras allt mer service in. I Svenska Yles öppna granskning #FixaSkärgården har vi fått flera tips om indragningen av postkontor, bankkontor, båtturer, busslinjer, bryggor, hälsovård och förtursskyltar.

 • FC HIK - EBK 22.7.2014
  Publicerad .

  FC HIK inledde höstsäsongen med seger1

  FC HIK slog Esbo Bollklubb i herrarnas fotbollstrea på tisdagskvällen. Matchen spelades på Rukki Arena i Hangö.

 • Bränderna fortsätter i ryska Karelen
  Publicerad .

  Markbrand i Bötom

  En markbrand bredde ut sig över ett drygt 12 hektar stort område i Bötom på tisdagkvällen. Brandmän från Bötom, Kauhajoki och Isojoki har lyckats begränsa branden och eftersläckningsarbete pågår.