Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Energi ser gärna ett ökat inhemskt ägande i Fennovoima

  Tidigare idag godkände regeringen Fennovoimas kompletterande ansökan om att få bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki. Flera energibolag är med i Fennovoimaprojektet, bland annat Åbo Energi. Något som Åbo Energi också vill fortsätta med.

 • Sylvia och Cora gör tecknandet till en performans. Till vänster ser du historien om Empire State Building och frieriet.
  Publicerad .

  De målar upp historier

  De flesta av oss sitter på en eller två riktigt bra historier. Sylvia Javén och Cora Wöllenstein har en hel drös av dem, och nu målas de upp på väggen i Konsthallen i Vasa. På söndag får vem som helst komma dit och klippa ut sin favoritbild.

 • Publicerad .

  Finlands största folkhögskola i Nyland?

  Hur ser framtiden ut för de nyländska folkhögskolorna, det berättar Henrika Nordin, rektor för Borgå Folkakademi, om. Hör intervjun med henne här!

 • Lovisa gymnasium
  Publicerad . Uppdaterad

  Stora skolinvesteringar i Lovisa

  Skolinvesteringarna fortsätter i Lovisa åtminstone framtill till 2022. Det framgår av bildningscentralens långtidsplaner.

 • broshyrer om fostervård
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå halverar antalet omhändertagna

  Allt flera finländska barn omhändertas. Men det finns ljuspunkter. I Borgå har barnskyddet lyckats halvera antalet barn som måste placeras utanför hemmet. Förklaringen är att Borgå har trotsat trenderna och anställt mera mänskor för barnskyddet.

 • Fred Karlsson, professor emeritus i språkvetenskap
  Publicerad . Uppdaterad

  Nytt konsortium ska rädda Brages pressarkiv

  Brages pressarkiv ska räddas av ett nytt konsortium, som Svenska litteratursällskapet SLS bildar tillsammans med andra finansiärer. Det beslöt SLS vid sitt styrelsemöte i Joensuu i eftermiddags.

 • Råmaterial
  Publicerad .

  Puukeskus stänger i Vasa

  Byggvaruhusen Starkki och Puukeskus fusioneras och det för med sig att åtta Puukeskus-affärer stänger, bland annat den i Vasa.

 • Västra hamnen i Hangö
  Publicerad .

  Staten stöder utbyggnaden av LNG-terminaler

  Arbets- och näringsministeriet stöder utbyggnaden av LNG-terminaler i Finland med drygt 65 miljoner euro. Stödet fördelas mellan tre LNG- terminaler i Björneborg, Raumo och Torneå.

 • Borgå förlossningsavdelning i Borgå sjukhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Jourförordningen godkänd – påverkar Borgå sjukhus1

  Regeringen har i dag som väntat godkänt jourförordningen. Det har konsekvenser för förlossningssjukhus.

 • Maria Vuorelma (de gröna) bredvid generalplanerare Alpo Tani från Helsingfors stadsplaneringskontoret
  Publicerad . Uppdaterad

  Vindmöllor i Helsingfors kan bli verklighet om tre år7

  Frågan om vindkraftverk i Helsingfors behöver utredas grundligt innan några planer kan skrida vidare, men det är inte omöjligt att Helsingfors siluett inom en snar framtid även innefattar vindmöllor.

 • Pekka Poutanen
  Publicerad . Uppdaterad

  Pekka Poutanen: Seniorer ska få aktiviteter

  Alla medger att en aktiv senior är friskare och klarar sig länge utan samhällets konkreta stöd. Utgående från detta borde våra beslutsfattare söka nya lösningar för att göra äldreomsorgen billigare. Det säger Pekka Poutanen i sin blogg.

 • Publicerad .

  Utvecklingssamtal ute i friska luften

  S:t Karins provar på ett nytt sätt att föra utvecklingssamtal med sin personal. De som jobbar på revisionsavdelningen har börjat föra sina utvecklingssamtal utomhus.

 • Lovisanejdens högstadium.
  Publicerad .

  Politiker vill ha nytt svenskt skolcentrum

  Ett nytt svenskspråkigt skolcentrum borde byggas omgående, föreslår Janne Lepola (Saml) i en motion till stadsstyrelsen i Lovisa.