Nyligen publicerat

 • fullmäktige i pargas
  Publicerad . Uppdaterad

  Svar om personalåtgärder dröjer

  Redan i våras skulle stadsstyrelsen i Pargas ha svarat på fullmäktiges fråga om det är möjligt att genom att säga upp personal spara 1,5 miljoner euro. Fullmäktige väntar ännu på svar.

 • vasa sport 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport slaktade Blues1

  Vasa Sport låg under men 0-1 efter den första perioden mot Blues men vände matchen totalt i den andra. Slutsiffrorna skrevs 6-2 och Sport kunde fira säsongens andra seger i ishockeyligan.

 • Berghälls hälsostation i Helsingfors
  Publicerad .

  Tre hälsostationer stänger i Helsingfors - nämnden godkände pilotprojekt

  Planen på en central för hälsa och välfärd i Fiskehamnen godkändes i dag tisdag av social- och hälsovårdsnämnden i Helsingfors. Det här innebär samtidigt att verksamheten i hälsostationerna i Vallgård, Hertonäs och Berghäll läggs ner. Däremot kommer knappast Berghälls hälsostation att stänga nästa år.

 • Döda musslor i Kumo älv.
  Publicerad .

  Nickelutsläppets konsekvenser för fiskenäringen utreds

  Konsekvenserna för fiskerinäringen måste utredas grundligt efter sommarens nickelutsläpp i Kumo älv. Det kräver NTM-centralen i Satakunta.

 • flygfoto över Borgå med Kokonområdet
  Publicerad . Uppdaterad

  Parker, promenader och strandkafeér - populära tidsfördriv i Borgå

  Borgåborna vill njuta av parkerna, promenera och besöka strandkafeerna. Det är också populärt att cykla titta på båtar och jogga vid åstranden och skogarna i Kokon

 • buss
  Publicerad .

  Seniorkort kan ge gratis busstur i Vasa

  Ett seniorkort som berättigar till gratis bussturer, simhallsbesök och användningen av stadens motionssalar kan bli verklighet i Vasa. Men helt gratis blir seniorkortet ändå inte.

 • Lovisa apotek
  Publicerad . Uppdaterad

  Apotekskunder i Lovisa får ge sig till tåls

  Apoteket i Lovisa planerar förbättringar, men de kan genomföras tidigast 2016. Nu funderar man på lösningar och förbättringar som går att göra i det skyddade huset vid torghörnet,

 • Publicerad .

  Hög sjukfrånvaro överskrider budget i Vasa

  1,8 miljoner euro. Så mycket överskrider social- och hälsovården i Vasa årets budget. Hög sjukfrånvaro är en av orsakerna.

 • Elever uppträder med dans då Merituulen koulu i Ingå firar taklagsfest för nybygget och renoveringen av skolan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Merituulen koulu i Ingå firade taklagsfest

  Eleverna i årskurs fyra, fem och sex uppträdde med sång och dans medan beslutsfattare och byggare fick äta köttsoppa och ostmacka då Ingå firade taklagsfest för nybygget och saneringen av den mögeldrabbade finska lågstadieskolan Merituuli ( se video med barnen som uppträder och bilder från skolan).

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kimitoöns kommunstyrelse säger ja till Gräsböle vindkraftspark3

  Kimitoöns kommunstyrelse beslöt under tisdagkvällen efter omröstning (5-4) att godkänna delgeneralplanen för Gräsböle vindkraftspark.

 • Mats Ekström och Robin Engman i metallklassen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Axxell lägger ner metallinjen i Pargas

  Den anrika metallutbildningen vid Axxell i Pargas läggs ner. "Beslutet motiveras med att det helt enkelt inte finns tillräckligt många sökande till den här utbildningen", säger Axxells rektor Lena Johansson.

 • strejk
  Publicerad . Uppdaterad

  Anarkisterna fick böter för tredska1

  De anarkister som på tisdagsmorgonen förhindrade bussarna i Helsingfors fick dagsböter för tredska uppger polisen. Strejken har inte lett till trafikstockningar, vilket Trafikverket befarade.

 • Publicerad .

  Grovt rattfylleri i Kullo

  En ung man utan giltigt körkort gjorde sig skyldig till grovt rattfylleri i Kullo i Borgå på måndagen. Mannen körde berusad till ett fabriksområde på morgonen.

 • Ärm på polisuniformen
  Publicerad .

  Polis efterlyser tips om krock i Karleby

  En personbil och en cyklist kolliderade i korsningen av Katarinegatan och Anders Chydeniusgatan vid 12-tiden idag tisdag. Polisen vill nu att personbilens chaufför tar kontakt med dem.

 • Nyfödd baby
  Publicerad .

  Dåliga nyheter för BB i Salo1

  Förlossningsavdelningen i Salo är igen hotad. Den här gången sätter social- och hälsovårdsministeriets nya jourförordning käppar i hjulen för avdelningen.