Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Grönbacka blev plantskola

  Nu mognar bären på trädgårdens buskar. Handeln med bär domineras av jordgubbe och hallon både i volym och värde men hemma i trädgårdarna är utbudet bredare.Konsumenternas intresse för hälsa, nya smakupplevelser och exotiska egenskaper har skapat en nisch också för andra bär. Nischprodukterna säljs i små volymer men till högre pris.

 • En brandman kämpar mot en till synes övermäktig bran
  Publicerad .

  Markbrand utanför Jakobstad

  En markbrand har brutit ut intill Kållbyvägen i Jakobstad vid avfarten mot Östensö. Ett 100 gånger 200 meter stort område brinner och brandkåren försöker få kontroll över elden.

 • Publicerad .

  Krämtjuv försökte köra på vakt

  En 62-årig helsingforsdam har gjort sig skyldig till rån, försök till misshandel och diverse trafikbrott.

 • Publicerad .

  Kråkstan eller Kräknäs - var bor du?

  På tisdag tar dialektsändningen i God morgon Västnyland upp lokala namn på olika platser runt om i regionen. Tipsa om dina lokala namn - bor du i Kråkstan, Stigelbackan eller Lankka?

 • Publicerad .

  Vattenproduktionen i Korpo ökas under helgen

  Pargas vattentjänstverk har temporärt ökat produktionskapaciteten vid vattenverken i Korpo för att kunna producera tillräckligt med vatten under Korpo Sea Jazz -festivalen.

 • Marcus Grönholm, ex-rallyförare
  Publicerad .

  Marcus Grönholm kör rally med främmande bil

  Stora stjärnor kör rally i Sandviken i Helsingfors nu i lördag. Gamla rävar som Marcus Grönholm tävlar mot dagens stjärnor.

 • åbo universitet,
  Publicerad . Uppdaterad

  Radioaktivt ämne har hittats vid Åbo universitet

  Ett radioaktivt ämne har hittats under renoveringen av Åbo universitet. Området är nu isolerat. Enligt Strålsäkerhetscentralen STUK är det fråga om ämnet cesium isotop 137.

 • Jeppis Pride inleddes med seminariedag.
  Publicerad . Uppdaterad

  Chock för mamma och pappa när barnet kommer ut2

  Jeppis Pride 2014 inleddes i dag i Jakobstad. På dagens program står bland annat en sammankomst för föräldrar till HBT-barn. För många föräldrar är det en omtumlande situation när barnet berättar om sin homosexualitet. Då är stödet av andra i samma situation livsviktigt.

 • Lili-Ann Junell-Kousa och Max Forsman
  Publicerad . Uppdaterad

  Byråkrater, alger och skräpfisk

  Det var ett avslappnat sommargäng som slog ner sig i den blåa soffan. Men trots en uppsluppen stämning med snack om värmen, kräftskivor och skräpfisk innehöll Fredagssnack även allvar. Algläget i havet oroar både den nya snackaren Max Forsman och gamla godingen Lili-Ann Junell-Kousa.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Fina resultat vid juniortävlingarna i Karis

  Vid torsdagens juniortävlingar i friidrott på Karis sportplan gjordes många nya personliga rekord. I tävlingarna som genomfördes i sommarhettan deltog över 170 idrottare.

 • pilvilinna
  Publicerad . Uppdaterad

  Brandkårsfest i Liljendal ordnas i talkoanda

  På lokalen Pilvilinna i byn Grevnäs i Liljendal ska det bli brandkårsfest på lördag. Det är byaföreningen Grevnäs-Mickelspiltom i samarbete med andra föreningar som håller i trådarna. Program utlovas för såväl gammal som ung.

 • sopkärl
  Publicerad . Uppdaterad

  Åbonejdens avfallsservice svarar på lyssnarnas frågor

  Svenska Yles öppna granskning #FixaSkärgården pågår just nu och många av de tips och frågor som skickats in har berört avfallshanteringen. Yle Åboland träffade Cati Huhta från Åbonejdens avfallsservice som svarade på lyssnarnas frågor.

 • Kräftor
  Publicerad . Uppdaterad

  Sommarmat med Morgonöppet- Kräftsäsongen är här

  Kalatukku Eriksson kokar årligen 400 000 kräftor. Inköps- och försäljningschef Martin Söderström är därför rätt person att fråga om tips när det gäller kräftkok.

 • Kärnkraftverket i Lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Säkerhetsmiss i Lovisa kärnkraftverk1

  Det begicks ett misstag under provblåsningen av ventiler i enhet 1 i Lovisa kärnkraftverk. Missen resulterade inte i skador för varken människor eller natur.

 • Öronmaneter
  Publicerad .

  Miljöcentralen ber om manetobservationer

  Finlands miljöcentral fortsätter samla in observationer av maneter i Östersjön och längs med Finlands kust. På sensommaren och hösten kan öronmaneterna fastna i fiskenät och täppa till rör till kraftverk.