Nyligen publicerat

 • Snöoväder.
  Publicerad . Uppdaterad

  Snön hålls på marken i några dagar

  Snön som kom på fredagen hålls på marken åtminstone till början av nästa vecka. Det kommer att snöa lite till under lördagen, men snöfallsområdet har försvagats sedan igår, enligt Meteorologiska institutet.

 • Arbetena med Dönsby West påverkar ibland trafiken invid.
  Publicerad .

  Dönsby West vill sälja alla tomterna till Raseborgs stad

  Ägarna till det nya stora bostadsområdet Dönsby West i Karis vill sälja alla färdiga tomter till Raseborgs stad. På området finns kring 80 tomter.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Varde ljus!

  Nu lyses novembermörkret upp i Wolffska parken på Brändö. Installationen “Vaasa by light” har fått sin inspiration från Alingsås i Sverige.

 • nödnumret på en ambulans
  Publicerad .

  Krock i Korsholm efter u-sväng

  På fredag kväll krockade två personbilar i korsningen av Kunivägen och Riksväg 8. Tre personer fördes till sjukhus men klarade sig med lindriga skador.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Vad händer med det anrika apoteket Svanen?1

  Framtiden för landets äldsta apotek är i vågskålen. Det över hundra år gamla apoteket Svanen i Helsingfors hotas av nedläggning. Apotekaren Bengt Mattila kämpar hårt för att hålla det förlustbringande apoteket på fötter.

 • Trafikproblem nära ring 1 vid Otnäs den 21 november 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  30-tal trafikolyckor i huvudstadsregionen

  Ett trettiotal trafikolyckor har inträffat i huvudstadsregionen under det snöoväder som började i eftermiddags. Dikeskörningar och krockar skedde bland annat på alla infartsleder till Helsingfors i det ymniga snöfallet.

 • Daniel Forsell, HaHy
  Publicerad .

  Seger för Knights, HaHy och LoSB förlorade

  Raseborg Knights fortsätter obesegrad i herrarnas innebandy. Hangölaget HaHy och LoSB från Lojo förlorade sina matcher på fredagen (21.11) i division 2.

 • Byggarbetsplats inomhus, kontor byggs om, verktyg och virke på golvet, sopsäckar, papp täcker en del av golvet.
  Publicerad .

  Raseborgare rasar mot byggnadstillsynen

  Byggnadstillsynen i Raseborg och stadens förfarande får hård kritik på insändarplats i tidningen Västra Nyland i dag. Bakgrunden är en artikel som Västra Nyland publicerade på onsdagen.

 • Karleby centrum oktober 2014
  Publicerad .

  Karleby söker febrilt efter inbesparingar

  Karleby stad tar nu till strukturella förändringar för att få till stånd inbesparingar. Senast i slutet av januari ska stadens nämnder komma med förslag om vilka verksamheter som kan avslutas.

 • Konstverket Ceci n'est pas pas mon corps, en del av Baltic Circle teaterfestivalen år 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det här är inte en naken kvinna25

  Men vad är det? Svaret är enkelt: Det här är ett konstverk. Och när det är ett konstverk visar det inte verkligheten utan avbildar verkligheten, ger ett sken av verkligheten. Därför är det du ser inte en naken kvinna.

 • Skatila UF är byggt år 1910.
  Publicerad .

  Renoveringen av Skatila UF drar ut på tiden

  Renoveringen av Skatila UF blir klar först till sommaren. Det blir alltså inget 120-års jubileum nu under hösten som det var tänkt.