Nyligen publicerat

 • erica hjerpe tomatspelen 2015
  Publicerad .

  Hjerpe hoppade hem stavbronset

  Erica Hjerpe tog karriärens andra medalj i Kalevaspelen när hon slutade trea i Björneborg. 410 i det första försöket räckte till för ett brons.

 • Zenitha Eriksson ger över stafettpinnen till Karin Storbacka.
  Publicerad . Uppdaterad

  Storbacka sylvass i spurten – försvarade guldet

  Karin Storbacka tog sitt femte FM-guld på 800 meter när hon vann söndagens final i Björneborg. Storbacka vann närmast före Sara Kuivisto.

 • Kommundirektör i Pielavesi.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya stadsdirektören i Lojo vill ha nöjda invånare

  På måndag börjar Mika Sivula sitt nya jobb i stadshuset Monkola i Lojo. Den nya stadsdirektören vill jobba med att bryta den negativa flyttningstrenden och vända stadens utveckling till det bättre.

 • Folkhavet närmast scenen på Centralplanen i Jakobstad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Rullstolsläktaren glömdes bort på Scorpions-konserten i Jakobstad1

  Miina Fagerlund hade bokat rullstolsplats för fyra personer på Scorpions-konserten i Jakobstad. När de kom fick de veta att rullstolsläktaren hade glömts bort. I stället fick de komma in på VIP-området.

 • Tero Pitkämäki, Kalevaspelen 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Supersöndagen: Gren för gren

  Det sista finalpasset i Kalevaspelen 2015 bjuder bland annat på herrarnas spjut och damernas 3000 meter hinder, och ett väldigt spännande lopp på 800 meter. Plus mycket annat. Läs här vad som händer i kvällens samtliga finalgrenar!

 • Sandra Eriksson, stafett-FM 4.7.2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dag 3: Spjut, hinder och löppärla – ”En ny era kan inledas”

  Kalevaspelen kulminerar med den sista tävlingsdagen med en räcka godbitar att se fram emot. Yle Sporten går här igenom söndagen final för final! Se Kalevaspelens sista finalpass kl. 14.00!

 • Sun Cityspelare på Rukki Arena i Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sun City vann ödesmatch

  Hangölaget Sun Citys säsong fortsätter åtminstone med en match ännu. Sun City slog ECG i Helsingfors och går där med till semifinal i den amerikanska fotbollens division 2.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kallare än 25 grader hela sommaren i Vasa1

  I Kronoby och Karleby har det varit över 25 grader varmt i sommar. Men vid mätstationen i Klemetsö i Vasa har temperaturen stannat under 25 hela sommaren.

 • Stefan Paavola arbetar för Svenska Yle - Radio Vega Östnyland
  Publicerad .

  Stefan Paavola: Tantmagneten

  Det är roligt att vara bland folk med den dryga fem månader gamla lillbisin Edvin. För det mesta. Har stött på någon enstaka elak kommentar. Är du far till barnet, frågade en gubbe på en uteservering. Ja, svarade jag stolt. Oj herregud, svarade han med ett entydigt dömande kroppsspråk.

 • Olympiska spelens öppningsceremoni i Berlin 1936.
  Publicerad .

  Sommarquiz: OS i Berlin 1936

  Vem gjorde den kända propagandafilmen om OS i Berlin 1936? Vilket land bojkottade OS i Berlin? Det här och mera i dagens frågesport - testa din kunskap!