Nyligen publicerat

 • Haley Palmer
  Publicerad .

  Kval väntar för Vasa IFK – Merilappi faller

  Vasa IFK lyckades inte besegra Nice Futis i den sista omgången i damligan och nu väntar kval om ligaplatsen mot ONS. Merilappi United får i sin tur lämna den högsta serien.

 • Nabaz Baki kom till Finland som flykting.
  Publicerad .

  Från helvetet i Irak till himlen i Ekenäs2

  Nabaz Baki var bara fem år gammal då hans familj flydde från kriget i Irak med bombplanen flygandes över huvudet.

 • Solpaneler på hustak.
  Publicerad .

  Förslag: Starta solenergiutbildning i Närpes

  Energitäta Närpes kunde bli testlaboratorium för solenergiutbildning. Närpes har redan utbildning av vindkraftsmontörer. På andra sidan Kvarken i Härnösand finns utbildning av solenergiingenjörer. Ett samarbete mellan orterna föreslås.

 • KPV laddar för slutspurt och avancemangskval.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bengaler avbröt kvalmatch i Karleby2

  Matchen mellan KPV och Honka i avancemangskvalet till division 1 fick avbrytas i början av den andra halvleken sedan bengaler kastats in på planen i Karleby. KPV vann till slut matchen med 1–0.

 • KPV laddar för slutspurt och avancemangskval.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bengaler avbröt kvalmatch – fördel KPV och Grankulla IFK2

  Matchen mellan KPV och Honka i avancemangskvalet till division 1 fick avbrytas i början av den andra halvleken sedan bengaler kastats in på planen. KPV vann till slut matchen med 1–0 medan Grankulla IFK krossade Klubi 04 med hela 5–1.

 • Den turkiska ambassadens fönster har träffats av råa ägg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Demonstranter söndrade fönster vid turkiska ambassaden

  Polisen grep på lördagen några personer som söndrat fönster vid den turkiska ambassaden i Brunnsparken i Helsingfors. Demonstranterna kastade ägg och stenar mot ambassaden och mot de poliser som kom till platsen för att stoppa förstörelsen.

 • Atlas
  Publicerad . Uppdaterad

  Atlas visade moral – hämtade upp underläge1

  Atlas tog sin andra seger för säsongen i herrarnas handbollsliga när man besegrade BK-46 på hemmaplan med 28–24. Atlas låg i två omgångar under med fyra bollar.

 • Kravallpolis vid demonstration på Narinken i Helsingfors.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kravallpolis bevakade två flyktingdemonstrationer på Narinken1

  Två demonstrationer ägde rum på lördagen på Narinkens torg i centrala Helsingfors. Grupper för och emot invandring var på plats i Helsingfors.

 • William Lindqvist i kamp om bollen
  Publicerad . Uppdaterad

  EIF föll i sista hemmamatchen2

  AC Oulu från Uleåborg vann över Ekenäs IF i säsongens sista division 1 match på Centrumplan i Ekenäs. Uleåborgslaget vann matchen med uddamålet som gjordes av Antti Uimaniemi i första halvleken.

 • Publicerad .

  Rattfulla i farten i Vasaregionen

  Tre personer fastnade i polisens blåstest i Vasaregionen på fredagen. En man i Vörå, en kvinna i Vasa och en man i Lillkyro.

 • Skarvträd
  Publicerad . Uppdaterad

  Metalband kräver Skarvens död

  Barabbas Julin är frontmannen i metalbandet Warriors of Abbornata. Med sin nya singel ”Skarvens död” vill de kommentera den enligt dem ohållbara skarvsituationen.

 • Brändö bibliotek, Vasa.
  Publicerad .

  Bibliotek hänger på skör tråd i Vasa

  Brändö och Roparnäs bibliotek i Vasa hotas av stängning. Förslaget att de två filialbiblioteken ska stängas när stadsstyrelsen har ärendet sitt bord på måndag.

 • Polisbil
  Publicerad .

  Möjlig skottlossning i Vasa

  En person hörde skottlossning från en privatbostad på Fångstmannagatan i Korsnäståget i Vasa natten till lördagen. Men polisen hittade inga tecken på skottlossning.

 • brandbil
  Publicerad . Uppdaterad

  ÖT: Långtradare i diket i Nykarleby

  Kovjokivägen i Nykarleby är avstängd sedan en långtradare kört i diket, skriver Österbottens tidning (ÖT). Röjningsarbetet beräknas ta till klockan 15.

 • Publicerad .

  Kajland: Till havs

  Andra avsnittet av Humorgruppen KAJs podcast är här. I veckans avsnitt försöker KAJ håva in extra pengar genom att åka och fiska, men Kevins fiskfobi ställer till det. Annat som händer är att en glömsk bilist får en överraskning i Pörtom och dokusåpan Kändissnittet har snart premiär.