Nyligen publicerat

 • boundbirsen,
  Publicerad .

  Följ Yle Åbolands livesändning från Boundbirsen

  Yle Åboland bjuder idag på direktsänd webb-tv från Boundbirsen i Pargas. Vi sänder direkt mellan klockan 10:00-11:30. Följ sändningen här!

 • Höjdhopparen Linda Sandblom, Hangö IK:
  Publicerad .

  Ingen FM-medalj för Linda Sandblom i höjd

  Hangö IK:s Linda Sandblom blev utan medalj också i årets FM-tävlingar i friidrott. I fredagens höjdtävling i Kalevaspelen i Kuopio blev hon fjärde.

 • Etchu Tabe, Ekenäs IF
  Publicerad . Uppdaterad

  Ekenäs IF slog Klubi 04 i fotbollstvåan

  Ekenäs IF fortsätter i tabelltoppen i herrarnas division 2, södra zonen. På fredagskvällen vann EIF över Helsingforslaget Klubi 04 på centrumplan i Ekenäs.

 • Elina Torro, FM 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Dramatik när Nygård tog brons

  Hon förlorade guldet med bara åtta centimeter, men å andra sidan knep hon brons med endast en centimeters marginal. Sanna Nygård tog ett tredje raka FM-brons i tresteg med resultatet 13,29.

 • Ida Otstavel
  Publicerad . Uppdaterad

  Rautelin i rejäl rekordfart

  Esbo IF:s jättelöfte Jessica Rautelin är på väg mot en ordentlig rekordförbättring i damernas sjukamp. 17-åringen ligger femma efter den första dagen av Kalevaspelen i Kuopio, drygt hundra poäng bakom ledande Henna Palosaari.

 • Sanna Aaltonen, HIFK-friidrott
  Publicerad . Uppdaterad

  Aaltonen tvåa – Back utanför medalj

  Åt suveräna Katri Mustola, som förbättrade sitt personbästa med en dryg sekund och samtidigt är klar för EM i Zürich kunde hon inget, men silvret tog Sanna Aaltonen hand om på damernas 400 meter. I herrloppet blev klubbkamraten Erik Back utan medalj.

 • David Söderberg, juli 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Säker Söderberg tog andra raka

  David Söderberg har tagit sitt andra raka FM-guld i slägga. IF VOM-kastaren utmanades av Tuomas Seppänen men vann med dryga halvmetern med resultatet 75,75.

 • Sandra Eriksson.
  Publicerad . Uppdaterad

  Eriksson erövrade elfte guldet2

  Med en mäktig spurt tog Sandra Eriksson karriärens elfte individuella FM-guld i friidrott i Kuopio på fredagen. IK Falken-löparen besegrade Kristiina Mäki med dryga sekunden på 1500 meter.

 • åa
  Publicerad . Uppdaterad

  Fyra personer vill bli rektor för Åbo Akademi

  I dag gick tiden för ansökningen till tjänsten som rektor vid Åbo Akademi ut. Fyra personer har sökt tjänsten som omfattar fyra år och inleds den 1 januari 2015.

 • Kumo älv, Nakkila, ca en vecka efter nickelutsläppet.
  Publicerad .

  Förundersökningen och uppföljningen av nickelutsläppet fortgår

  Polisen i sydvästra Finland har fortsatt förundersökningen av Norilsk Nickels nickelutsläpp i Kumo älv genom att förhöra olika parter i händelsen. Brottsrubriceringen är fortfarande grov miljöförstöring.

 • Många ungdomar hade sökt sig till Gamla hamn för att njuta av vädret
  Publicerad .

  Badförbud vid Gamla hamnvikens badplats i Karleby

  Badförbud gäller vid Gamla hamn vikens badplats i anslutning till campingområdet i Karleby. Morgonnattens kraftiga skyfall på torsdag ledde till att avloppsledningarna översvämmades och enligt vattenavloppsverkets bedömning kom cirka 500 kubikmeter orenat avloppsvatten ut i terrängen varav en del rann ner i Gamla hamnviken

 • Eestin Herkut i Östra Böle i Helsingfors.
  Publicerad .

  Ingen svensk text på förpackningar - affär kan få vite6

  Affären Eestin Herkut i Helsingfors kan få vite på 8 000 euro för att varuförpackningarna i affären inte har text på finska eller svenska. - En av våra få svenskspråkiga kunder jobbar som journalist på Hbl och har aldrig klagat över bristen, säger affärens köpman.

 • Brandröken stiger upp mellan träden i ett skogsparti, sett från Österhankmovägen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Skogsbrand har brutit ut i Korsholm

  En brand har brutit ut i skogen längs med Österhankmovägen i Korsholm. Korsholmsbrandkår finns på plats och inleder nu släckningsarbetet.

 • Jonna Berghem, Hangö IK.
  Publicerad .

  Berghem: Det känns jobbigt

  Friidrottssäsongen är över för Jonna Berghem som skadade sitt baklår på torsdagens försöksheat i Kalevaspelen. Det känns tungt just nu, men Hangö IK-sprintern ställer redan siktet mot nästa sommar.