Nyligen publicerat

 • En arkivbild föreställande Compair 8-planet.
  Publicerad .

  "Man ska ha jävla tur att komma ut när planet börjar spinna"

  När centrifugalkraften slår till är det dessvärre kört. Det säger flygaren Tommy Hollsten från Skärgårdens flygklubb i Dragsfjärd efter olyckan i Jämijärvi i söndags.

 • Flygolycka
  Publicerad . Uppdaterad

  Offren var alla rätt unga

  Offren för flygolyckan i Jämijärvi i går var alla relativt unga människor från olika orter. De förenades av sitt intresse för att hoppa fallskärm. Polisen har underrättat de åtta offrens anhöriga. Offren i Jämijärvi svåra att identifiera

 • viking grace
  Publicerad . Uppdaterad

  "Jag såg aldrig Viking Grace"3

  Föraren på den taxibåt som kolliderade med Viking Grace säger att han aldrig lade märke till jättefärjan. Anders Waldvik säger till Aftonbladet att färjan dök upp som ur tomma intet. Han varken såg den radarn eller hörde någon mistlur. Båt krockade med Viking Grace

 • olycksfallsutredningscentralen
  Publicerad . Uppdaterad

  Lossnade planets vinge?

  Olycksfallscentralens ledande forskare Ismo Aaltonen säger att man nu börjar utreda om planets vinge lossnade och i så fall när det här skedde - det finns ögonvittnen som sett att delar föll från planet innan det kraschade.

 • Brandsläckare.
  Publicerad .

  Brand på serviceboende i Lojo1

  En hotfull brand bröt ut på ett serviceboende i Lojo sent i går kväll. I huset bor 20 äldre som har svårt att röra sig, och personalen måste föra dem i säkerhet.

 • Den här bilden togs av ett ögonvittne när planet störtade.
  Publicerad . Uppdaterad

  Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi

  Åtta personer omkom i en av de värsta flygolyckorna i Finland på årtionden. Tre av de elva som befann sig ombord hoppade från planet med sina fallskärmar och vårdas nu på sjukhus. En av de överlevande är planets pilot, uppger myndigheterna.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Markbrand i Töjby

  En markbrand bröt ut i Töjby i Närpes på söndag eftermiddag. I närheten av branden fanns flera hus som med nöd och näppe klarade sig undan elden, som nu är släckt.

 • Harry Sandberg passade på att tvätta båten på påskdagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Påskfirande i strålande solsken

  Solen gassade över Vasa på påskdagen. På Smulterö i Vasa var det många som tog sig ut i det värmande solskenet. Flera tog vara på vårvädret och satte sina båtar i körskick.

 • nedbrunnen båtklubb
  Publicerad .

  Klubbhus förstördes i brand i Helsingfors

  En brand i en klubblokal i Nordsjö i Helsingfors har vållat stora skador. Skadorna beräknas till över 200 000 euro.

 • Publicerad .

  Polisen grep drogpåverkad bilist i Korsholm

  Bilister och bilstöld sysselsatte polisen i Korsholm och Vasa under påskdagen. En man körde 172 km/h på motorvägen och är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Misshandel i Jakobstad5

  Slagsmål bröt ut på en krog i Jakobstad natten till söndag. En man fördes till sjukhus efter att ha blivit slagen i huvdet med ett ölstop.

 • Mikael Crawford arbetar för Svenska Yle som redaktionschef för Radio Vega Östnyland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mikael Crawford: Borgåborna är ärligast i Finland!1

  För några år sedan gick farbror reporter till läkaren för något slag av årsgranskning. Läkaren frågade bland hur mycket farbror reporter super.

 • Publicerad .

  Hård kille med mjuka intressen

  Peter Ramstén har jobbat som fredsbevarare i Kosovo. Han kom dit redan ett par månader efter krigsslutet och har därmed sett folk bli dödade på öppen gata. I Samtal om livet rör sig Peter i Kosovo och på andra håll där finländska fredsbevarare tjänstgör eller har gjort det. Men det ska också handla om inredning, naturfotografering och hur Peter får äldre damer att prata om sina liv när han åker buss i Åbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Påskbrasor antände byggnader i Österbotten

  Minst två byggnader började brinna på lördagskvällen i Österbotten på grund av påskbrasor som spridit sig på oplanerat sätt. Den torra marken och hårda vinden kan orsaka ytterligare problem för oförsiktiga markägare som tänder brasor.

 • Vintergäck hör till de första som visar sig på våren
  Publicerad . Uppdaterad

  Över 17 grader varmt i Esbo

  I Esbo steg temperaturen på lördagen till rekordhöga 17,1 grader. På söndag kan det på många håll i södra Finland bli ännu varmare.