Nyligen publicerat

 • Tessa Turtonen och Martina Uotinen
  Publicerad .

  Vildvattenläger med språkbad på Fort Sommarö

  Att leva strandliv, simma, leka, sova i tält och göra spännande experiment. Det står på programmet på det tvåvägs språkbadsläger som ordnas i Korsholm den 1-5 juni.

 • Knights Teemu Manninen i mitten, Teemu-Petteri Tuominen till vänster
  Publicerad .

  Knights spurt räckte inte till i Nyslott

  Det blir en tredje och avgörande match i herrarnas division 1-kval i innebandy. FBC Raseborg Knights förlorade nämligen den andra kvalmatchen som spelades på söndagen i Nyslott.

 • Ville Niinistö håller presskonferens om de grönas regeringsmedverkan 15.9.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Vad vill du fråga Ville Niinistö?8

  De gröna talar för en grundinkomst för alla men vem ska betala? Och vad tycker Ville Niinistö om frivillig svenska i skolor i östra Finland? Ställ De Grönas ordförande just din fråga inför valet och få svar i direktchatt kl. 14 på måndag.

 • Spelaren Simon Nässlin och målvaktstränaren Jens Friis från Hermes.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nästa kabinettbeslut: Hermes spelar i Mestis

  Hermes från Karleby och RoKi från Rovaniemi kommer att spela i Mestis nästa säsong. Ishockeyförbundets licenskommitté fattade beslutet på söndagen.

 • Anna Abrahamsson, SFP, Sibbo, kandidat i riksdagsvalet 2015.
  Publicerad .

  Östnyländska kandidater: Anna Abrahamsson (SFP)

  Det drar ihop sig till riksdagsval. Har du koll på kandidaterna från din region? Yle Östnyland har plockat fram kandidaterna från bygden.

 • Matti Heikkinen i farten i skidspåret.
  Publicerad . Uppdaterad

  Heikkinen kroknade – vann ändå

  Matti Heikkinen vann FM-tävlingen i längdåkning över 50 kilometer med fri stil i Ruka. Heikkinen hade kontroll på loppet från start till mål och vann klart före Kusti Kittilä och Ville Nousiainen, trots att han kroknade rejält mot slutet.

 • Publicerad .

  Ekenäs CC elfte i inomhusligan

  Ekenäs Cricket Club avslutade inomhusserien i cricket med en seger över SKK i Helsingfors. Därmed placerade sig ECC på en elfte plats i serien.

 • Krista Pärmäkoski, FM, Ruka, våren 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Plåster på Pärmäkoskis sår – Piippo orkade nästan ända fram

  Krista Pärmäkoski fick avsluta en svår säsong med ett FM-guld då hon var överlägsen på 30 kilometer med fri skidteknik i Ruka. IK Kronans 17-åring Eveliina Piippo var bästa FSS:are trots att hon kroknade på slutet.

 • Fiskars i Raseborg.
  Publicerad .

  Raseborg tillbaka i minusträsket 12

  Bokslutet för 2014 visar ett underskott på nästan 4 miljoner euro. Staden har ursprungligen hoppats på ett plus om 1,5 miljoner euro så resultatet blev hela 5,5 miljoner euro sämre än beräknat.

 • En järnvägsräls.
  Publicerad .

  Hangös minus ifjol mindre än befarat2

  Bokslutet för ifjol landar på minus 1,4 miljoner euro, men det är bättre än det budgeterade minuset på 3,1 miljoner euro. Hangö har lyckats spara trots att skatteinkomsterna inte ökade.

 • Publicerad .

  "Daghem i Rödjan bästa lösningen"

  Barnhemmet i Rödjan kommer att bli ett bra daghem. Det tror Pargas stads utbildningschef Ulrika Lundberg. Hon är inte orolig för att staden ska köpa ett framtida mögelhus.