Nyligen publicerat

 • Fotboll, Europaleague
  Publicerad . Uppdaterad

  HJK kollapsade i andra halvleken

  I 68 minuter höll HJK tätt bakåt mot F.C København men sedan rasade allt samman. Danskarna vann till slut med 2-0 på hemmaplan.

 • Ishockey
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport föll mot SaiPa - Blues överraskade

  Vasa Sport och SaiPa från Villmanstrand möttes på torsdag kväll i ishockeyligan. Sport hade i första perioden ledningen med 2-1 men sedan kom SaiPa starkt för att vinna med 5-2.

 • Testvindmöllan i Sundom i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  Ja till vindkraft – om priset är rätt!1

  Några politiker från de tre största partierna i Helsingfors fick svara på frågor om vindkraft. Åsikten tycks vara försiktigt positiv till energiformen.

 • Publicerad .

  Karleby ordnar tomtlotteri

  I Karleby förnyas systemet för utdelning av egnahemstomter helt och hållet, redan i höst övergår staden till ett system med lottning.

 • Bygget av Havsvindsvägen i Hagalund
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen bussterminal i Hagalund när metron öppnar

  Flera hundra meter är det tänkt att de som vill byta från buss till metro ska gå i Hagalund. Bussterminalen blir klar två år senare än metrostationen. Det här eftersom kommersen måste få pågå ostörd under hela byggnadsskedet.

 • Jowan, Melvin, Miro och Venla vid Rasebo daghem i Ekenäs.
  Publicerad .

  Nej till lokala äpplen i Lojo1

  Ett lokalt äpple som inte har gått igenom en offentlig upphandlingsrunda tas emot väldigt olika i de kommunala köken i Västnyland. I Lojo får äpplet inte tillreda på grund av hälsorisken medan man i Raseborg gärna gör äppelmos av det.

 • Jim Björni sätter taket på plats.
  Publicerad . Uppdaterad

  Strömsöbastun byggs klar2

  Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas.

 • Degerby i Ingå
  Publicerad .

  Biblioteket i Degerby kan stänga2

  Filialbiblioteket i Degerby stängs och Ingå slutar köpa biblioteksbusservice från Raseborg från och med början av nästa år. Det föreslår förvaltningschefen inför Ingå bildningsnämnds möte på onsdag.

 • Det renoverade Lojo bb beräknas vara färdigt i november 2012.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lojo bb just på gränsen5

  Det finns mycket som tyder på att Borgå och i Lojo läggs ner då regeringen godkände den nya jourförordningen idag (18.9). Samtidigt säger en av HNS styrelsemedlemmar att antalet förlossningar i Lojo nog ska räcka till för att klara sig över den ribba på 1000 förlossningar som nu lagts.

 • Maria Forslund
  Publicerad . Uppdaterad

  Duktig flicka brände ut sig

  Maria Forslund i Nykarleby är trettiofyra år gammal, trebarnsmor och fysioterapeut med egen firma. Redan som som ung var hon väldigt prestationsinriktad, och hon ställde höga krav på sig själv i skolan. Så fortsatte det under studietiden i Sverige, och när hon väl kom ut i arbetslivet var hon helt utmattad. Maria gick i väggen när hon ännu inte hade fyllt trettio, men under sjukskrivningstiden kom hon till insikt om att man faktiskt inte alltid behöver vara duktig på allt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Åbo Energi ser gärna ett ökat inhemskt ägande i Fennovoima

  Tidigare idag godkände regeringen Fennovoimas kompletterande ansökan om att få bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki. Flera energibolag är med i Fennovoimaprojektet, bland annat Åbo Energi. Något som Åbo Energi också vill fortsätta med.

 • Sylvia och Cora gör tecknandet till en performans. Till vänster ser du historien om Empire State Building och frieriet.
  Publicerad .

  De målar upp historier

  De flesta av oss sitter på en eller två riktigt bra historier. Sylvia Javén och Cora Wöllenstein har en hel drös av dem, och nu målas de upp på väggen i Konsthallen i Vasa. På söndag får vem som helst komma dit och klippa ut sin favoritbild.

 • Henrika Nordin, rektor för Borgå Folkakademi
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlands största folkhögskola i Nyland?

  Hur ser framtiden ut för de nyländska folkhögskolorna, det berättar Henrika Nordin, rektor för Borgå Folkakademi, om. Hör intervjun med henne här!