Nyligen publicerat

 • HJK-fans, juli 2014
  Publicerad .

  Stort intresse för HJK:s Europaäventyr

  Bara några tusen biljetter är osålda till HJK:s första delmöte i Champions League-kvalets tredje omgång mot cypriotiska Apoel. HJK väntar sig fullsatta läktare på onsdag.

 • Sol på blå himmel
  Publicerad .

  Heta dagar på Vasa centralsjukhus

  Det är nästan 30 grader varmt i vissa delar av Vasa centralsjukhus. Enligt Vasabladet klarar inte sjukhusets kylsystem att det är varmare än 25 grader utomhus.

 • Jake Virtanen, sommar 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstadsättad spelare skrev NHL-kontrakt2

  Vancouver Canucks har undertecknat ett avtal med Jake Virtanen med rötter i Jakobstad. Den kanadensiska yttern valdes som sjätte spelare i sommarens NHL-draft.

 • En terrängbrand bröt ut på Anderbackavägen i Bromarv.
  Publicerad . Uppdaterad

  Seg markbrand i Karleby

  Brandkåren har kämpat hela natten med att släcka en markbrand i Karleby. Terrängen är torr och allt vatten måste köras till brandområdet med bil.

 • Jessica Aminoff/ Billnäs Amorin
  Publicerad .

  Jessica Aminoff fredagens dubbelsegrare1

  Billnäsryttaren Jessica Aminoff var fredagens verkliga storsegrare i Sea Horse Week. Hon vann två klasser och inkasserade dessutom en åttonde placering.

 • Peter Kihlstedt, BK-46
  Publicerad . Uppdaterad

  BK-herrarnas spelartrupp presenterades

  Karisklubben BK-46:s handbollsherrar har offentliggjort sin spelatrupp för ligasäsongen 2014-15. Truppen presenterades på Köpmansgatan under Karisnatten på fredagen (25.7).

 • Del av plansch
  Publicerad . Uppdaterad

  Jeppis Pride tar plats i kyrkan5

  Pride går på gudstjänst och kyrkan i bibelbältet säger inte nej. Jeppis Pride 2014 beskyddas av stadsdirektören och helt "vanliga" mänskor deltar. Vad har hänt med Priderörelsen?

 • Tennisspelaren Jarkko Nieminen
  Publicerad . Uppdaterad

  Nieminen klar för semifinal

  Jarkko Nieminen fick slita hårt för att ta sig till semifinal i Tampere Open. Nieminen vann över Rogerio Dutra Silva med 2-1 i set.

 • Plånbok med tjugolappar som sticker ut
  Publicerad .

  Ficktjuvar i farten i Österbotten1

  De senaste dagarna har en grupp ficktjuvar rört sig i Österbotten med en grå Volkswagen Polo. Två män från guppen har åtminstone stulit två plånböcker, en i en butik i Vasa och en i Kvevlax.

 • Georg Judén, överbrandman vid Berghälls brandkår i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Gamla hus i Helsingfors är svåra att släcka1

  Brandkåren i Helsingfors har fullt upp. Gamla innerstadshus i kombination med det varma vädret och färre personal i semestertider gör räddningsarbetet extra svårt. Det tog över åtta timmar att släcka torsdagens brand på Stora Robertsgatan.

 • Pajbacka i Pargas sommaren 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skadorna har lärt mig en hel del"

  Bakom sig har han några skadepräglade år men nu kör medeldistanslöparen Anders Lindahl på för fulla muggar igen. I sommar har det blivit rekord på såväl 1500 som 3000 meter.

 • Publicerad .

  Roddbåt stulen i Karleby1

  En roddbåt utan åror har stulits på Brudskär i Karleby från en trädgård. Polisen vill nu ha tips från allmänheten.

 • Klara för start Jakob marathon 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Startskottet gick för Jakob Marathon

  Runt 500 löpare samlades på Centralplan i Jakobstad för årets upplaga av Jakob Marathon. 42 män och 7 kvinnor är anmälda till helmarathon, men många valde en kortare stäcka på grund av hettan. Och tiotals löpare hämtade inte ut sina startnummer.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Läckage av svavelsyra i Karleby

  En nödsituation uppstod på fredag eftermiddag vid Bolidens zinkfabrik i Karleby på grund av ett läckage. En nästan 400 kubikmeter stor tank läckte ut tioprocentig frätande svavelsyra i en fabrikshall. UPPDATERAD

 • Maria Nylund är nyhetschef på Svenska Yle i Åboland
  Publicerad . Uppdaterad

  Ödmjukt tack till alla er som hjälpt oss granska skärgården! 6

  Det har varit otroligt inspirerande för oss att få ge oss i kast med problem och frågor som just du tycker att borde granskas. Responsen från er lyssnare, tittare och läsare har varit enorm. Tusen tack för den, skriver #FixaSkärgårdens Maria Nylund.