Nyligen publicerat

 • Fotboll
  Publicerad .

  PK-35 kan riva ifrån – krossade Ilves

  Vandaklubben PK-35 förbättrade sina ställningar i damligan i fotboll. Hemmalaget i Tammefors, Ilves, fick ge sig med 0–3 (0–1) under lördagens omgång.

 • Polisbil
  Publicerad .

  Misshandel och cykelstölder i Karleby

  Tre unga män i Karleby fördes till sjukhus på fredag kväll. De hade festat ihop men festen slutade med misshandel. I Jakobstad har någon stulit instrument.

 • Zenitha Eriksson etta, Karin Storabacka tvåa, 800m Joensuu, 23.7.2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Falkendamer lekande lätt till final på 800 meter

  Både Karin Storbacka och Zenitha Eriksson tog sig lätt till söndagens final på 800 meter. Storbacka vann det andra heatet medan Eriksson var trea i det första.

 • Eero Haapala, juli 2015.
  Publicerad .

  Dag 2: ”Kan slå alla friidrottsvänner med häpnad”

  Slägga, längd och spjut – och några getingbon på löpbanorna. Det har blivit dags för den andra stadiondagen av Kalevaspelen 2015. Yle Sporten går igenom förutsättningarna inför varje finalgren i Björneborg. Se Kalevaspelens andra finalpass kl. 17.30!

 • Lambretta-skoter från 1969.
  Publicerad .

  Hangöbo erövrade Island på gammal skoter

  På din semester kan du åka till stugan, bila i Finland eller ta flyget till värmen på Kanarieöarna. Hangöbon Jan Sandberg tankade sin skoter och erövrade det karga landskapet på Island. Där lärde han sig att inte köra med färska ägg.

 • Daniel Örlund, HJK.
  Publicerad .

  Örlund kan bryta kontraktet med HJK: "Saknar familjen enormt"

  HJK-målvakten Daniel Örlund säger i en intervju med webbsajten Fotbollskanalen att han kan lämna HJK i sommar ifall laget inte klarar sig i Europa.

 • Två flickor kör i en leksaksbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Inomhuslekparkerna pop i regnet

  Den regniga sommaren har varit till mångas förtret, men för inomhuslekparkerna i huvudstadsregionen har det mulna vädret inneburit klirr i kassan.

 • Gamla stan i Borgå med domkyrkan. Bilden är tagen 23.8.1896, klockan 10.30
  Publicerad .

  Borgå förr och nu

  Kolla in hur Borgå såg ut på 1890 talet jämfört med nu. Hur skulle ett framtidens Borgå se ut och vad var viktiga ingredienser i staden för 125 år sedan? Dra på bilderna och häpnas över hur staden förändrats.

 • alger i en å
  Publicerad .

  Lik hittat i Lappträsk

  Ett lik har hittats vid Tessjö å i Lappträsk. Enligt polisen har personen varit död ”en längre tid”.

 • HJK-fans, Ventspils-HJK, 14.7.2015.
  Publicerad .

  Liverpoolmatch delar fotbollsfolket

  Det brittiska storlaget Liverpool kommer till Helsingfors för att möta HJK, men känslorna inför mötet går heta. Åtminstone om man frågar HJK-anhängarna.

 • stefan strömborg,
  Publicerad .

  Stefan Strömborg siktar högt

  ÅIFK-tränaren Stefan Strömborg känner sig redo att ta steget upp och ta tränaransvaret för ett ligalag inom de närmaste åren.

 • Johan Åkerlund, Kalevaspelen 2015.
  Publicerad .

  50-årig diskusveteran: Det är roligt att retas

  Johan Åkerlund är inte vilken 50-åring som helst. Krutgubben kastar fortfarande diskus på hög nivå i Finland och kommer att fortsätta ett bra tag till. – Inte tycker 20-åringarna om när jag vinner.

 • Baskettimme på Mäkelänrinne idrottsgymnasium.
  Publicerad .

  Sommarquiz: basket

  Vad brukar Finlands basketlandslag kallas på finska? Vad är speltiden i en basketmatch? Testa din allmänbildning om basket med våra fem snabba frågor!