Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Höghus får inte byggas på Bangårdsgatan

  Höghus får inte byggas i korsningen av Skolgatan och Bangårdsgatan i Åbo. Åbo förvaltningsdomstol har upphävt stadsfullmäktiges beslut gällande detaljplanen för området.

 • Victor Kock i lagret på Rettig
  Publicerad . Uppdaterad

  Rettigavskedade har fått nytt jobb

  25 har fått nytt jobb, 5 studerar. Bättre än väntat, säger Viktor Kock, en av dom som avskedades när Rettig i somras meddelade att radiatorfabriken i Jakobstad ska flyttas till Polen.

 • Tahdon 2013-pinser, 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusentals demonstrerar för könsneutrala äktenskap

  Inför riksdagens omröstning om samkönade äktenskap ordnas en demonstration utanför riksdagshuset till förmån medborgarinitiativet. På demonstrationens Facebooksida har 15 000 deltagare anmält sig.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Utredare föreslår att Åbo blir storkommun

  Kommunutredningen för Åbotrakten presenterades i Åbo stadshus på torsdagen. Kommunutredarna föreslår att Åbo, Reso, S:t Karins, Rusko och Lundo bildar en kommun.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ingen DBTL vid Åbo domkyrka

  Stadsfestivalen Down by the laituri kommer inte att ordnas invid Åbo domkyrka nästa sommar, i alla fall om Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet får bestämma.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stora hälsoskillnader mellan Finlands städer

  Finländarnas hälsotillstånd varierar mycket beroende på var de bor visar uppgifter från Institutet för hälsa och välfärd, THL. I Kotka insjuknar man upp till en och en halv gång oftare än i Esbo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Esbo har landets friskaste invånare

  Huvudstadsregionen har ovanligt friska invånare då man jämför storstäderna i Finland. Städer med över 50 000 invånare togs med i jämförelsen.

 • Bo-Åke Ljungars i sin verkstad.
  Publicerad .

  Skräpmaterial blir hantverk

  Bo-Åke Ljungars gör askar med svepteknik. Den här tekniken är känd sedan förhistorisk tid och kom till Finland på 1500-talet. Materialet är klibbal, sälg, masurbjörk och björkrötter. Allt det här är träslag som skogsindustrin inte har någon användning för.

 • Masten slipas
  Publicerad . Uppdaterad

  Byggnadsvård är framtiden i Kuggom

  Gamla hantverk och traditioner skall bevaras i Lovisa med ett traditionscentrum och med utbildning inom byggnadsvård.

 • En brinnande lastbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Långtradare brann på Skärgårdsvägen 1

  En långtradare brann på Skärgårdsvägen i Pargas på fredag morgon. Långtradaren var på väg mot Åbo då fordonet började brinna vid Kårlax vägskäl.

 • Ted Urho arbetar för Svenska Yle.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ted Urho: ”Nå för att man inte kan”12

  Idag kulminerar den hetaste debatten på länge, då riksdagen ska rösta Ja, Nej, Blankt eller Frånvarande i frågan om en könsneutral äktenskapslag. Ted Urho noterar att motståndarna verkar ha slut på argumenten.

 • Tuomo Rinne
  Publicerad . Uppdaterad

  Världsunik hyvelmakare i Fiskars

  Tuomo Rinne i Fiskars håller på och lär sig så mycket det bara är möjligt om att tillverka traditionella handhyvlar. Snart kan han vara den sista i världen som för kunskapen vidare.

 • Illustration av importhamnen
  Publicerad .

  Tolkis ännu ett alternativ för gasterminalen

  Bolaget Gasum måste göra en ny miljökonsekvensbedömning för den naturgasterminal som planerats i Tolkis i Borgå.

 • Publicerad .

  Här ligger Helsingfors stads arbetsplatser

  Idag ligger många av Helsingfors stads affärsverk och ämbetshus i innerstaden. Miljöcentralen lämnade stadskärnan för tre år sedan och nu är frågan vart Byggnadskontoret ska flytta om två år. De grönas Tuomas Rantanen tycker ämbetsverken kunde ligga utanför stadskärnan.

 • Skolkök
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Vi blir sannolikt tvingade att jobba i skift”

  Skolmaten riskerar bli mer ensidig och färdigmaten ökar efter årsskiftet i en del kommunala kök - det misstänker en husmor i Raseborg. Pressen på skolmatsköken i staden blir hård i vinter.