Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Åska startade markbrand i Kimito

  Under onsdagkvällen har cirka en halv hektar mark brunnit i Hulta i Kimito. Markbranden startade under kvällens åskväder.

 • Kinesisk restaurang i Karleby
  Publicerad .

  Inbrott i restaurang i Karleby1

  Polisen efterlyser tips om ett inbrott i en kinesisk restaurang i Karleby. I synnerhet vill polisen veta om någon har försökt växla kinesiska sedlar.

 • Ispois simstrand
  Publicerad . Uppdaterad

  Flicka drunknade i Åbo

  Under onsdagseftermiddagen har en ung flicka drunknat vid Ispois badstrand i Åbo. Trots återupplivningsförsök gick inte flickans liv att rädda.

 • Öppningskonsert 2013 med Mellersta Österbottens Kammarorkester
  Publicerad .

  Nordiskt tema på årets musikfestspel

  Musikfestspelen i Korsholm inleds i kväll (onsdag) till musik av Mellersta Österbottens Kammarorkester. Årets tema är "Nordiskt perspektiv", och musiken ljuder förutom i Vasa och Korsholm också i Umeå, Nykarleby och Karleby.

 • Tåg i Sjundeå
  Publicerad . Uppdaterad

  Elsabanan aktuell redan på 1970-talet i Sjundeå1

  Yle Västnylands resa i arkivet landar nu i Sjundeå. Arkivplocken handlar om att det år 1986 var trettio år sedan Porkalaparentesen upphörde, om förhoppningarna kring Elsabanan och om hur öde de nordliga byarna på sjuttiotalet var i Sjundeå.

 • Boundbirsen
  Publicerad . Uppdaterad

  Boundbirsen live på Yle Åboland

  I år kan du uppleva Boundbirsen även fast du inte själv kan vara på plats. Yle Åboland bjuder på direktsänd webb-tv från Boundbirsen som arrangeras i Pargas nu på lördag den 2 augusti.

 • En markbrand har brutit ut i Tattarmossen i Helsingfors
  Publicerad .

  Markbrand i Lovisa hann släckas i tid

  Det började brinna på ett hygge i Keitala, i Lovisa, på onsdagen. En gnista som spred sig från en skogsmaskin orsakade markbranden. Brandkåren hann lyckligtvis till olycksplatsen i tid och hann släcka elden innan den spred sig.

 • Skarvbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Tusentals skarvar häckade i Ingå och Sjundeå4

  En del av Finlands största skarvkoloni häckar i Sjundeå och Ingå. Men skarvarna ökar inte längre lika snabbt som i början av 2000-talet.

 • Publicerad .

  Zinkfabrik ännu på halvfart efter olycka

  En del av produktionen ligger fortfarande nere på Bolidens zinkfabrik i Karleby. Nu ska utomstående experter reda ut hur en så gott som ny tank kunde börja läcka frätande svavelsyra.

 • ölvin lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Kunder hittar till uteserveringar då vädret är varmt

  Juli har varit en bra månad både för restaurang Ölvin och kafeet Tuhannen tuskan kahvila i Lovisa.

 • En skylt med texten "Rautatieasema Järnvägsstation". I bakgrunden ett litet grönt fjärrvärmeverk med två skorstenar, en paketbil står utanför värmeverket. Grönt gräs.
  Publicerad .

  Nu kan Sjundeåbon köpa biljett i Helsingfors

  Sjundeåpendlare behöver i framtiden inte åka till Karis för att köpa sin pendlarbiljett. VR meddelade på onsdagen att biljetten från och med augusti trots allt kan köpas på stationerna i Böle och Helsingfors centrum. - Jag är jätteförvånad, säger Tina Nordman på Sjundeå kommun.

 • Som chefstränare hoppas Juhani Tamminen på att göra TuTo till ett nytt hockeyfenomen i Finland.
  Publicerad .

  Tami roastas på Åbos ståuppfestival

  I slutet av september är det dags för Stand Up, Turku! -festivalen. Det blir också en svenskspråkig föreställning med Anders Helenius, André Wickström och Thomas Järvheden.

 • Gruvsta kyrka
  Publicerad .

  Kyrka rivs i Vanda - "väldigt ovanligt"

  Rivningen av Gruvsta kyrka i Vanda är nu i full gång. Enligt kyrkostyrelsen är det sällsynt att en kyrka rivs i Finland. Fastighetschefen vid kyrkostyrelsen kommer inte ihåg ett enda motsvarande fall.

 • Lappfjärds å vid forsen i Pärus.
  Publicerad . Uppdaterad

  Två åar i olika skick

  Lappfjärds och Närpes åar ligger rätt nära varandra, men de är i väldigt olika skick. Grundvatten och forsar gör sitt för att Lappfjärds å är i mycket bättre skick än många andra åar i Österbotten.

 • Musiker Jaakko Kuusisto
  Publicerad . Uppdaterad

  Ovanlig konsert i Ekenäs kyrka

  Ikväll (30.7) kör serien av sommarkonserter igång i Ekenäs. Konserterna ordnas i kyrkan och på Rådhustorget var dag. Sista konserten går av stapeln på söndag (3.8).