Nyligen publicerat

 • BK-46 herrlag i handboll
  Publicerad . Uppdaterad

  Siggberg leder BK handboll

  Företagaren och SFP-politikern Björn Siggberg är ny ordförande för BK-46:s handbollsstyrelse. Så gott som hela styrelsen byttes ut efter en turbulent sommar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Wasa Express kan inte lämna hamnen

  M/S Wasa Express har inte kunnat lämna hamnen i Holmsund på grund av hårda sydliga vindar. Avgång sker tidigast vid midnatt.

 • Elever i Norrby skola hösten 2014.
  Publicerad .

  Lovisafullmäktige tar time out i skolfrågan

  Mycket tyder på att Lovisa stadsfullmäktige inte ännu är redo att dra in skolor. Men beslutet fattas troligtvis efter en mycket jämn omröstning. Det visar en rundringning till fullmäktigegruppernas ordförande..

 • Fredrik Nygård
  Publicerad .

  Han har 2,5 miljoner euro i skuld1

  På en enda kväll kunde Fredrik Nygård vinna 50 000 eller 100 000 euro. En vecka senare var han "gul" igen. Alltså pank på pokerspråk.

 • Jessica Timgren och Vaillant.
  Publicerad .

  VM-ryttare: I galopp blir selfien suddig

  I slutet av mars i år föddes proffsryttaren och hästuppfödaren Jessica Timgrens dotter Ronja. I slutskedet av graviditeten fick Timgren inte längre rida, så hon startade en blogg för att bota tristessen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  One Direction kommer till Helsingfors!1

  Fansen har blivit hörda - den brittisk-irländska popgruppen One Direction ska göra en spelning i Finland nästa sommar. Harry, Zayn, Niall, Liam och Louis kommer att uppträda i Helsingfors den 27 juni.

 • Publicerad .

  Fyrstrandens olja städas fortfarande

  Arbetet med att städa upp efter oljeläckaget vid Fyrstranden i Åbo fortsätter. Myndigheterna har nu tömt den rinnande oljecisternen och största delen av den förorenade marken har grävts upp.

 • Vindkraft, Karlö 2012
  Publicerad . Uppdaterad

  NTM-centralen: Högst en handfull möllor i Olofsgård1

  Konstsamfundets planerade vindkraftspark med nio eller femton möllor är sannolikt ogenomförbar i Olofsgård på Kimitoön. Detta visar Egentliga Finlands NTM-centrals miljökonsekvensbeskrivning. Orsaken är fågelbeståndet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Närpes ett steg närmare tvåspråkighet

  Statsrådet vill ändra på språklagens femte paragraf, som kan göra det möjligt för Närpes att ansöka om att bli tvåspråkig nästa år.

 • Höststädat på Hovrättsesplanaden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Höststädning pågår i Vasa

  Höststädning pågår som bäst i Vasa. Ungefär tjugo personer arbetar med att bland annat kratta upp löven runt om i staden. Man har behövt hyra extra traktorer som för bort löven, säger ansvariga trädgårdsmästaren Kaj-Erik Grandell.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Begränsat studiestöd vidare till riksdagen 4

  Från och med hösten 2016 ska studerande få lyfta studiestöd för endast en högskoleexamen. Det här föreslår regeringen i en proposition som har överlämnats till riksdagen.

 • Strömming som fångats.
  Publicerad . Uppdaterad

  Årets delikatesströmming från Åland

  Den traditionella tävlingen för strömmingsprodukter ordnades på Strömmingsmarknaden i Åbo på torsdagen och segern gick till Åland. Den första dagen av marknaden besöktes av 15 000 personer.

 • Pojo kyrka.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ann-Sofi Nylund ny kaplan i Pojo 1

  Ann-Sofi Nylund blir ny kaplan i Karis-Pojo svenska församling. Hon kommer att vara stationerad i Pojo, men jobba för hela församlingen.

 • Lodjur
  Publicerad .

  Lodjursbeståndet gallras med hård hand2

  Sammanlagt 55 lodjur får fällas i Egentliga Finland under kommande jaktperiod. Finlands viltcentral har beviljat dispenser för lodjur i stamvårdande syfte och för Egentliga Finlands del är antalet nästan samma som ifjol.

 • Potatisar på rad.
  Publicerad .

  Odlare efterlyser konsumenters åsikter3

  41 potatissorter och 9 tomatsorter. Det fick allmänheten smaka på vid Vasa yrkesinstitut på torsdagen. Jeppo potatis och Närpes grönsakers tanke var att få konsumenternas synpunkter på produkterna.