Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Uusimaa: Borgå förlorar stort på samfundsskatter

  Då Neste Oil betalar betydligt mindre samfundsskatt än tidigare så förlorar Borgå stad flera miljoner euro. Det här betyder ett stort hål i stadens kassa de två följande åren.

 • Hälsocentralläkare Outi McDonald i Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangöläkaren McDonald försvarar sig1

  Jag har agerat enligt stadens tidigare praxis. Det är Hangöläkaren Outi McDonalds svar till stadsstyrelsens förslag att säga upp henne som hälsocentralläkare.

 • Ambulans på Kemora i Vetil
  Publicerad . Uppdaterad

  Ambulansförare övar på racerbana

  Akutvårdare i Karlebyregionen åker på halkbanan vid Kemora i Vetil den här veckan. Där lär de sig att köra ambulans snabbt och säkert.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Sjöräddningsföreningen Sydväst årets sjöräddare i Finland

  Sjöräddningsföreningen Sydväst och båten Ad Mares besättning, som är baserade i Pargas, har utsetts till årets sjöräddare i Finland.

 • Ett solrosfölt som inte skördats i östra Ukraina
  Publicerad . Uppdaterad

  Ukrainakrisen kan ge jobb i Vasa

  Krisen i Ukraina kan bli en möjlighet för energiklustret i Vasa. Ukrainas strävan efter att minska energiberoendet av Ryssland kan öppna exportmöjligheter. Företag och organisationer från regionen har varit i kontakt med ukrainska ambassadören.

 • Människor simmar i simhall.
  Publicerad .

  Sommarservice i Borgå simhall redan i mars

  Ett årligen återkommande sommartecken visar sig redan den här veckan, då Borgå simhall står inför sin årliga service. Servicen samt kommande simtävlingar påverkar även simhallsbesökarna.

 • Borgå konståkare tränar.
  Publicerad . Uppdaterad

  Teamåkarna tar över Borgå

  På lördag ses en hel del teamåkare på stan i Borgå. Borgå konståkare PTL står då värd för en rekordstor tävling med 22 lag från hela Finland och ett ända från Göteborgstrakten i Sverige.

 • Välkomsttavla vid Nannygårdens eftis i Smedsby
  Publicerad . Uppdaterad

  Finska också i andra skolämnen1

  Vad behövs för att elever verkligen ska börja lära sig finska i skolan? Mer praktiska övningar och mer finska också inom andra skolämnen, säger en lärare. Finskan ska inte bara finnas i klassrummet, säger en språkforskare. Även den nya läroplanen betonar att språket ska övas i riktiga situationer.

 • Stalkare
  Publicerad . Uppdaterad

  När blickar känns som knivar2

  Det förekommer trakasserier bland studerande vid Åbo Akademi, men det är bara några som vågar berätta om dem - vare sig det handlar om egna upplevelser eller om andra som utsatts för trakasserier.

 • dödsannons
  Publicerad . Uppdaterad

  Över tiotusen namn mot mobbning3

  Kimitoöbon Arja Marjatsalo-Kyllästinen har samlat över tiotusen namn mot mobbning. Hennes egen son dog som en följd av mobbning.

 • Annonsbladet 90 år
  Publicerad . Uppdaterad

  Världsbladet fyller nittio år 1

  - Vi kallar Annonsbladet för ”världsbladet” och dyker tidningen inte upp av någon anledning är torsdagen nog lite förstörd, det säger en av Annonsbladets cirka 4800 hängivna prenumeranter. I år fyller tidningen nittio år.

 • Stig Röberg
  Publicerad .

  Finlandssvenska seglare i 150 år

  I sommar har det gått 150 år sedan Airisto Segelsällskap grundades i Åbo. 1974 fusionerades sällskapet med Åbo segelklubb och flyttade från Lilla Bocken till Beckholmen. Stig Röberg är en av flera hundra medlemmar idag.

 • Vasa Sport firar
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport slog Pelicans i Lahtis

  Vasa Sport var på hugget i Lahtis. Örnarna vann över Pelicans med 2-1. Sport gjorde sitt 114:e mål i ligan vilket tangerar lagets målrekord under en säsong i ligan.

 • Pirkko Ruohonen-Lerner (SF) under riksdagens debatt om skolsvenskan den 5 mars 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Het debatt om svenskan i riksdagen21

  Riksdagen diskuterade på torsdagen skolsvenskans framtid och förslaget om regionala försök där eleverna kunde välja ryska istället för svenska. Debatten gick het.