Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Sibbo höjer inte sina skatter

  Inkomstskatten och fastighetsskatterna i Sibbo hålls oförändrade nästa år. Det föreslår kommunstyrelsen.

 • Petri Peltonen,
  Publicerad . Uppdaterad

  Brevväxling är uppfinnarens vardag

  Det kan krävas upp till två år av korrespondens mellan uppfinnare och Patent- och registerstyrelsen innan en patentansökning kan godkännas. Trots det är uppfinnaren Petri Peltonen nöjd – det var betydligt krångligare förr.

 • Översiktsbild från Ekenäs
  Publicerad .

  150 kilometer i timmen på Baggövägen1

  Två bilister blev av med sina körkort då de körde allt för fort på Baggövägen i Ekenäs i går på eftermiddagen. Båda misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

 • Olympiastadion.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ombyggnaden av Olympiastadion blir tolv miljoner euro dyrare

  Ombyggningen av Olympiastadion i Helsingfors beräknas kosta 209 miljoner euro. Det är tolv miljoner euro mer än vad man först räknade ut. Staten står för högst hälften och nu förväntas Helsingfors stad betala lika mycket.

 • Eva och Mischa Hietanen
  Publicerad . Uppdaterad

  Samtal på en ö - om att möta Gud

  Teaterföreställningen "Samtal på en ö" berättar om sex människor som samlas på en ö för att delta i eller leda en kurs i ämnet att höra Gud. Pjäsen är skriven av Eva Hietanen, för regin står Mischa Hietanen.

 • Anders Walls och Camilla Grundström
  Publicerad . Uppdaterad

  Grundström risar enkätundersökning2

  Enkätsvar ska tas på allvar men eftersom respondenterna är så få går det inte att dra slutsatser utgående från just de här enkätsvaren. Det är Camilla Grundströms (SDP) kommentar till en undersökning där en stor del av respondenterna menar att de inte litar på den kommunala verksamheten i Raseborg.

 • Lekhörna vid Solhagens dagis i Malax
  Publicerad .

  Dagvården i Korsholm inte så dyr som befarat

  Korsholms bildningsnämnd godkände den uppdaterade budgeten. I slutet av september återremitterades budgeten när nämnden ville veta varför dagvården kostar så mycket.

 • ordförande Folke Lindström skålade för piffen
  Publicerad . Uppdaterad

  Skål för Piffen 100 år

  Utställningssalen i Gamla Kommunalstugan är full av minnen från Piffens 100-åriga historia. 100-års firandet till ära utkommer också en ny bok om Piffen.

 • Publicerad .

  ÅIFK besegrade PIF i handbollscupen

  ÅIFKs handbollsherrar har avancerat till kvartsfinal i finska cupen efter att ha besegrat Pargas IF med 37-24.

 • Matti Peltonen och Jan Malm
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Finaste hallen i Västnyland”1

  Innebandylaget Raseborg Knights ser framemot att börja använda den nya idrottshallen i Påminne i Pojo, trots betydligt dyrare hallhyra. Den första matchen spelas nästa vecka.

 • Roman Eremenko, oktober 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  ESPN: Se upp Man City – här kommer Eremenko!

  CSKA Moskvas Roman Eremenko är en sällsynt talangfull begåvning. Så rubricerar amerikanska ESPN sin artikel om Finlands mittfältsgeneral inför kvällens Champions League-drabbning med Manchester City.

 • Publicerad .

  Invånarinitiativ om Kimitoöns vindkraft lyckades

  I Kimitoön har 247 personer skrivit på ett initiativ om ett minimiavstånd på minst 1500 meter mellan vindkraftverk och fastigheter överallt i kommunen. Det innebär att fullmäktige måste ta upp initiativet.

 • Kannustalos fabrik i Kannus.
  Publicerad .

  Kannustalo vill göra anställda till företagare1

  Upp till 20 personer kan förlora jobbet på Kannustalo i Oravais. Tanken är att de ska jobba vidare i husfabriken, men som egenföretagare.

 • Vindkraftverken på Bredskär i Korsnäs
  Publicerad . Uppdaterad

  Markägare uppgivna: Det är bedrövligt3

  Markägare i Kristinestad är bekymrade över tekniska direktörens förslag att avsluta planeringen för fem vindkraftprojekt. Stig Rosengren i Dagsmark är markägare, och han har i närmare tre år jobbat aktivt för att förverkliga flera vindkraftsprojekt i Kristinestad.

 • Marika Sandholm
  Publicerad . Uppdaterad

  Eftiseldsjäl premieras i Karis1

  Eftisledaren Marika Sandholm får pris för sitt engagemang på Byllans och Kupans eftis i Karis. Förbundet Hem och Skola premierar Sandholm med en kompisuggla.