Nyligen publicerat

 • Kasper Hämäläinen
  Publicerad .

  Ordentlig uppförsbacke för Hämäläinens Poznan

  Lech Poznan med Kasper Hämäläinen i laget hade ingen lyckad kväll i kvalet till Champions League på onsdagen. Poznan förlorade med 1–3 på hemmaplan mot Basel och har nu ett tufft utgångsläge inför returen.

 • Lars Sund är en av Vegas sommarpratare 2015
  Publicerad .

  Lars Sund: Terrazzos hörn var navet i Jakobstad

  Colorado Avenue, Lanthandlerskans son, Tre systrar och en berättare är böcker som alla beskriver livet i Österbotten ur något perspektiv. Författaren Lars Sund bor i Uppsala i Sverige, men hans uppväxt i Jakobstad har präglat hans författarskap för alltid.

 • Publicerad .

  Hoppet inte förlorat för skörden

  Trots det regniga och kyliga vädret ser det inte helt hopplöst ut för skörden. Den blir ungefär tre veckor försenad men det är ingen katastrof, menar jordbrukare Henry Wikholm i Borgå.

 • Läkare skriver ut recept
  Publicerad .

  Svenska patienter får finska dokument från Borgå sjukhus

  Borgå sjukhus skickar i regel vårdrelaterade dokument till patienterna på finska, också till svenskspråkiga patienter.

 • Taxibilar i kö
  Publicerad .

  Taxibranschen lockar inte - nu finns fler bilar än chaufförer

  Allt färre vill bli taxiföretagare i Helsingfors. Den erfarenhet som nu krävs för att få ett taxitillstånd är anmärkningsvärt låg enligt Taxiförbundet.

 • Polisen övervakar trafiken för rattfyllerister.
  Publicerad .

  Drastisk ökning av droger i trafiken

  Jämfört med ifjol har antalet drogpåverkade bilister i Åbo och S:t Karins stigit med 180 procent. Det senaste året har polisen stannat över hundra påverkade bilister där man tidigare endast sett ett tiotal på Åbos vägar.

 • Cellkorridoren på gamla länsfängelset i Åbo under utställningen Valtio+.
  Publicerad .

  Succé för frihetsutställning bakom galler

  Konstutställningen Valtio+ har fått tusentals människor att flockas till gamla länsmuseet på Kakolabacken. Sista chansen att ta del av utställningen är på fredag.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Sunt förnuft säger att vaccin inte fungerar, de bara skadar"

  Esse i Pedersöre är en ort där vaccinmotståndarna är starka. Barnläkaren Markus Granholm i Jakobstad anser att motståndet mot vaccinationer börjar avta i Jakobstadsregionen men det tror inte en Essekvinna som vill vara anonym på.

 • Bastu
  Publicerad .

  Sommarquiz: bastu

  Vad är det tredje i ordspråket "Om inte bastu, brännvin och ... hjälper så återstår döden." Testa din kunskap om bastun med våra fem snabba frågor!

 • Betonggolv bryts upp
  Publicerad . Uppdaterad

  Gamla YA-fastigheten i Vasa blir Medibothnia

  Det är inte mycket ursprungligt som blir kvar då Yrkesakademins fastighet i Brändö i Vasa byggs om. Till julen 2016 ska allt vara klart för den nya utbildningsenheten Medibothnia.

 • Faton Seferi spelar för BK-46
  Publicerad . Uppdaterad

  BK-46 besegrade Masku i division 2

  Karisklubben BK-46:s fotbollsmannar tog på onsdag kväll sina andra raka seger i herrarnas division 2, västra zonen. BK slog Maskun Palloseura på bortaplan.