Nyligen publicerat

 • Maria Vuorelma (de gröna) bredvid generalplanerare Alpo Tani från Helsingfors stadsplaneringskontoret
  Publicerad . Uppdaterad

  Vindmöllor i Helsingfors kan bli verklighet om tre år3

  Frågan om vindkraftverk i Helsingfors behöver utredas grundligt innan några planer kan skrida vidare, men det är inte omöjligt att Helsingfors siluett inom en snar framtid även innefattar vindmöllor. Stadsplaneringskontoret tog torsdag morgon emot ett invånarinitiativ som efterlyser vindkraft i Helsingfors.

 • Pekka Poutanen
  Publicerad .

  Pekka Poutanen: Seniorer ska få aktiviteter

  Alla medger att en aktiv senior är friskare och klarar sig länge utan samhällets konkreta stöd. Utgående från detta borde våra beslutsfattare söka nya lösningar för att göra äldreomsorgen billigare. Det säger Pekka Poutanen i sin blogg.

 • Publicerad .

  Utvecklingssamtal ute i friska luften

  S:t Karins provar på ett nytt sätt att föra utvecklingssamtal med sin personal. De som jobbar på revisionsavdelningen har börjat föra sina utvecklingssamtal utomhus.

 • Lovisanejdens högstadium.
  Publicerad .

  Politiker vill ha nytt svenskt skolcentrum

  Ett nytt svenskspråkigt skolcentrum borde byggas omgående, föreslår Janne Lepola (Saml) i en motion till stadsstyrelsen i Lovisa.

 • Hamlet sade det vackrare, pjäs
  Publicerad . Uppdaterad

  Unikt samarbete mellan Wasa Teater och Lagmansgården

  Wasa Teaters ungdomspjäs "Hamlet sade det vackrare" är ett unikt samarbete mellan teatern och Lagmansgården i Bennäs. Den är en viktig del av vår österbottniska verklighet.

 • Publicerad .

  Ericsson samarbetsförhandlar - 90 anställda i Åbo berörs

  Svenska telekommunikationsbolaget Ericsson lägger ner sin modemutveckling och inleder nu samarbetsförhandlingar med drygt 120 anställda som jobbar inom området. Drygt 90 av de som berörs jobbar på enheten i Åbo.

 • Hand öppnar en grön soptunna av plast
  Publicerad .

  Ekorosk vill gå över till två sopkärl4

  Ekorosk planerar gå över till ett system med två sopkärl för egnahemshusen i stället för ett. Ekorosk menar att förändringen är ett billigare alternativ än att förnya den föråldrade sorteringslinjen. Men transportkostnaderna kan komma att öka.

 • Polisbil vid järnvägsstationen
  Publicerad . Uppdaterad

  Aggressiv man attackerade med pepparspray på järnvägsstationen

  Polisen kallades i onsdags till järnvägsstationen i Helsingfors efter att en väktare och en biljettkontrollant attackerats med pepparspray.

 • Lodjur
  Publicerad .

  Se på nätet var storvilt rör sig

  Nu kan du hitta information på nätet om var storvilt rör sig. Vilt- och fiskeriforskningen samlar in spår och observationer av björn, varg, lodjur och järv och lägger ut uppgifterna på www.riistahavainnot.fi

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Barnskyddets resurser fördelas skevt"

  Klienterna anser att barnskyddssystemet är splittrat och ologiskt. Det här framgår av en undersökning som Institutet för hälsa och välfärd, THL, publicerar i dag. "Socialarbetares ständiga brådska och splittrade arbete försvårar verksamheten som bygger på mänskliga relationer", står det att läsa i rapporten. Socialarbetarna håller med.

 • Barn på ett dagis i Larsmo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Barnen sysselsätter i Nykarleby1

  I Nykarleby ökar efterfrågan på morgon- och eftermiddagsvård ordentligt. Jämfört med förra året behöver nu 71 barn fler morgon- och eftermiddagsvård.

 • Närpes stad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Minusbudget med framtidstro i Närpes1

  Närpes kommer att använda 1,3 miljoner euro mer nästa år än vad de har råd med. Stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Björklund säger att de vågar göra så här för att de har framtidstro.

 • Sofie Elho samlar in pengar på Hungerdagen
  Publicerad . Uppdaterad

  Skramlande sparbössor i Borgå

  Idag inleds Röda Korsets årligen största penninginsamling - Hungerdagen. I Borgå skramlade på torsdag förmiddag två damer ur olika generation med sparbössorna för att fånga förbipasserande.

 • Janne Isaksson och Mats Lundberg i Sportpanelen
  Publicerad .

  Skarp kritik i Sportpanelen!

  Katastrofsäsong! Loppet är kört! Fansens stöd hänger på en mycket skör tråd!

 • Matti Esko, vd Kvarkenhamnar Ab
  Publicerad . Uppdaterad

  Ny hamn-VD fick oväntat stöd av facket

  Matti Esko blir vd för Kvarkenhamnar som tar över Vasas och Umeås hamnar. Han fick sparken från sitt förra jobb, och för det ordnade facket en sympatistrejk.