Nyligen publicerat

 • Torbjörn Kevin
  Publicerad .

  Morfar såldes på auktion

  Kära morfar – Ragnar Johannes Karlsson. Så börjar Torbjörn Kevins brev till morfar, som dog två år innan Torbjörn föddes. I Vegas sommarprat berättar ÅU:s pensionerade chefredaktör om sin morfars hårda barndom, en liten pojke som såldes på offentlig auktion. I brevet jämför Torbjörn sitt liv med sin morfars. Två vitt skilda berättelser, men med starka släktband som förenar.

 • Åldringar har hett i Hemgården i Pernå
  Publicerad . Uppdaterad

  Över trettio grader i Hemgården i Lovisa1

  De äldre är gnälliga och trötta på Hemgården i Torsby i Lovisa. Personalen har svårt att få patenterna att dricka tillräckligt.

 • Kasper Kranck, Gia Mellin-Kranck, hund och hunden Schappe framför Mårran på Pellinge i Borgå skärgård
  Publicerad . Uppdaterad

  Vi avslöjar Pellinge-Mårrans hemlighet

  Det tjugo år gamla mysteriet med hur Pellinge-Mårran fick sina ögon och tänder är äntligen löst! Läs här om det och se video och bildspel av Mårran!

 • Sjundeå tågstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Krångligt för Sjundeåpendlare

  På fredag (1.8) stänger VR:s biljettförsäljning i Kyrkslätt. Det här betyder att pendlare från Sjundeå och Ingå som vill köpa sin rabatterade pendlarbiljett är tvungna att åka till Karis för att göra det. Alternativt kan de söka om retroaktiv ersättning.

 • Pelle Lillqvist på Jakobstads motormuseum
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstads motormuseum är störst på båtmotorer

  Jakobstads motormuseum på Alholmen är landets största båtmotormuseum. Här kan man se en alldeles unik samling av de båtmotorer som tillverkades i Jakobstad under åren 1917 till 1960. Totalt finns det 290 motorer, ungefär 50 större motorcyklar, mopeder och cyklar med hjälpmotorer på museet.

 • Vasa centralsjuhus huvudbyggnad
  Publicerad .

  Flera alternativ för hjärtkirurgin - men slutet kan vara nära

  Kirurger från Åbo, patienterna till Umeå eller en fortsättning med inhyrda läkare. Det är de tre av alternativen för hjärtkirurgin på Vasa centralsjukhus. Men 2017 kan det ändå vara slut.

 • vattentorn
  Publicerad . Uppdaterad

  Drumsö vattentorn överlevde semestern

  Rysaren med vattentornet på Drumsö fortsätter. I juni hette det att tornet skulle rivas den första augusti. Nu ser det ut som att svampen får pryda stadsbilden i åtminstone några veckor till.

 • Jari Aarnio vid häktningsförhandlingen den 14 april i Helsingfors tingsrätt omgiven av sina biträden Riitta Leppiniemi och Heikki Uotila.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ovanligt att sitta häktad så länge som Aarnio har gjort

  Den häktade polischefen för narkotikaroteln i Helsingfors Jari Aarnio har nu suttit häktad i över åtta månader. Det här är mycket ovanligt, säger Dan Frände som är professor i straffrätt vid Helsingfors universitet.

 • Festinord samlar unga mormoner i Nådendal
  Publicerad . Uppdaterad

  Unga mormoner söker kärleken i Nådendal

  Evenemanget Festinord samlar 600 unga mormoner från hela värden i Nådendal. De flesta är singlar och många hoppas hitta sin framtida partner under evenemanget.

 • Roi Gal-Or berättar historier
  Publicerad .

  Berättelser kan lösa konflikter

  Storytelling och läkande berättande är i fokus vid Västra Nylands folkhögskola i Karis den här veckan. Berättare möts kring workshoppar och öppna berättarkvällar.

 • Dansarna Jonna Aaltonen och Pekka Hiltunen.
  Publicerad .

  Modern dans och levande jazz delar scen på Åbo svenska teater

  I höst har publiken möjlighet att njuta av en unik kombination på Åbo svenska teater då Nina Airaksinen Dance Productions och Flame Jazz uppträder på samma scen.

 • brandbilar
  Publicerad .

  En dog i brand i Helsingfors

  I Gårdsbacka i Helsingfors har en medelålders man omkommit i en lägenhetsbrand på tisdag kväll. Elden är nu släckt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  FC HIK krossade LoPa i fotbollstrean2

  Lojolaget Lohjan Pallos kräftgång i herrarnas fotbollstrea fortsätter. På tisdagskvällen krossade Hangölaget FC HIK LoPa på Rukki Arena i Hangös vackra sommarväder.

 • räddningsverket i Östra Nyland logo
  Publicerad . Uppdaterad

  Kollision på Borgåleden

  En trafikolycka inträffade på Borgåleden på tisdag kring sjutiden på kvällen. Kollisionen skedde cirka 10 kilometer från Borgå mellan Drägsby och avtaget till Sköldvik. En personbil körde på en hästtransport bakifrån. Föraren till personbil fick lindriga skador och en körfil stängdes tillfälligt av under räddningsarbetet. Trafiken löper nu normalt.

 • syriska flyktingar,
  Publicerad . Uppdaterad

  Krisen i Syrien får fler kommuner att öppna dörren för flyktingar

  Krisen i Syrien har lett till att flera kommuner i Egentliga Finland har blivit mer villiga till att ta emot kvotflyktingar.