Nyligen publicerat

 • Camilla Berggren
  Publicerad . Uppdaterad

  Camilla Berggren blir företagare

  Efter tre år som chefredaktör på Vasabladet packar Camilla Berggren nu sina flyttlådor för att flytta tillbaka till Helsingfors där hon kommer att jobba vidare som företagare inom mediabranschen.

 • Publicerad .

  LoSB tog seger i förlängningen

  Lojolaget Lohjan Salibandy vann över HYUS från Helsingfors i herrarnas innebandytvå på fredagen (31.10). Matchen spelades i Tennarihallen i Lojo.

 • Ossi Väänänen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jokerit föll på kalkstrecket

  Jokerit förlorade mot HC Sotji i KHL med 2-3 efter straffar. I förlängningen kunde Steve Moses ha avgjort matchen.

 • Tony Bäckman, HaHy
  Publicerad . Uppdaterad

  Första segern för HaHy-herrarna

  Anfallsspelaren Tony Bäckman slog in segermålet för hemmalaget HaHy i matchen mot Tiikerit/2. Matchen som spelades på fredagskvällen (31.10) i Hangö idrottshus ingår i innebandyns division 2.

 • Lassi Kokkala och Erik Riska firar mål.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport körde över TPS1

  Vasalaget Sport knep säsongens fjärde seger i ligan då man besegrade TPS med klara 5-1. Sports fransoser var på hugget i segermatchen.

 • Seppo Penttilä, magnus asplund
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjöbevakarna flyttade upp på land

  Sedan september finns Karlebys sjöbevakare i Yxpila. Sparkrav gjorde att sjöbevakningen lämnade de spatiösa utrymmena i Öja och nu krävs en kort biltur för att komma ner till hamnen. -Flytten påverkar inte vår beredskap, säger premiärlöjtnant Seppo Penttilä, chef för Vallgrund Sjöbevakningsstation.

 • Klassrum i Korsnäs skola
  Publicerad .

  Nu slår föreningar vakt om Vapenbrödrabyns skola

  Skolan i Vapenbrödrabyn i Vasa är hotad. I Vasa stads budgetförslag för 2015 finns nedskärningar för skolor. Vapenbrödabyns skola har tidigare varit indragningshotad och nu hotas den igen av stängning.

 • Nedgången till Österbottens nödcentral.
  Publicerad .

  Österbottens nödcentral blir större i november

  Nödcentralen i Vasa börjar få samtal från Mellersta Finland i slutet av november. En gemensam databas tas i bruk redan nästa vecka.

 • Jeppo Biogas gasstation är den första i Österbotten.
  Publicerad .

  Nu kan du tanka gasbilen i Österbotten

  Österbottens första tankstation för gasbilar finns i Jeppo i Nykarleby. Stationen är samtidigt den nordligaste i landet. I södra Finland finns redan många tankstationer för gasbilar

 • Ville Andersson
  Publicerad . Uppdaterad

  Hur började allt Ville Andersson?

  Ville Andersson får den prestigefyllda utmärkelsen ”årets unga konstnär”. För oss berättar han hur allt började, framför en bokhylla i ett tråkigt Lovisa.

 • Vanda avfallskraftverk,
  Publicerad . Uppdaterad

  Vanda avfallskraftverk får in för lite sopor

  Förbränningsverket som togs i bruk i september ska börja sälja sin brännkapacitet eftersom det inte kommer in tillräckligt med brännbart avfall.

 • Snabbtåg kör förbi Ingå station
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå försöker trygga Y-tågen3

  Ingå utreder om det är möjligt att ordna matartrafik från kyrkbyn till tågstationen som ligger utanför kyrkbyn. Matartrafiken kunde testas i vår.

 • Publicerad .

  Storvilt orsakar problem i Mellersta Österbotten

  Jordbrukare i Mellersta Österbotten är oroade över de skador som storvilt orsakar för husdjur och människor. Nu ber en grupp om hjälp av polisen så att människorna inte tar saken i egna händer.