Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Silva Seafood i konkurs

  Företaget Silva Seafood i Kaskö har gått i konkurs. Tidningen Syd-Österbotten skriver att företaget har skulder på mer än 260 000 euro. Fyra anställda berörs av konkursen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Polisen förklarar våldtäktsuttalande efter kritik

  Polisinrättningen i Helsingfors lade i måndags ut ett uttalande på Facebook där de förklarade att en stor del av våldtäksanmälningarna de får saknar grund. Inlägget väckte mycket känslor på sociala medier och polisen har nu kommit med en förklaring till inlägget.

 • fred wilén & helena palmén
  Publicerad . Uppdaterad

  Kan en hesabo lära sig östnyländska?

  Du pratar helt för snabbt och du måste sätta in "nå" och "nu" titt som tätt, låter det efter första lektionen. Är möjligt för en hesabo att lära sig östnyländska? Yle Östnyland har dialektskola för alla som vill lära sig östnyländska.

 • Publicerad .

  Farleden i Karleby får vänta

  Det kommer inte att bli någon fördjupning av farleden till Karleby de närmsta åren. Den sittande regeringen kommer inte att ta upp ärendet. Trots det fortsätter planeringen av projektet. Ansökan om bygglov ska lämnas in i höst.

 • Tommy Lindström i Borgå Fiskhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Kräftorna är här

  Kräftsäsongen har börjat och det ser lovande ut. Det finns kräftor att få, berättar Tommy Lindström i Borgå fiskhus.

 • Avloppstömning i Helsingfors hamn.
  Publicerad .

  Pumpa avfallsvatten i hamnen är pop

  I dagsläget är det lagligt för kryssningsfartyg att pumpa ut sitt avfallsvatten direkt i havet. Det tar slut 2016, då ett förbud som alla östersjöländer förbundit sig till träder i kraft. I Helsingfors har man redan sett en ökning i mängden avfallsvatten som pumpas i hamnen.

 • Säkerhetskontrollen vid flygplatsen i Kronoby
  Publicerad .

  Kronoby tappar passagerare

  Kronoby flygplats tappar passagerare. Enligt tidningen Pohjalainen väntas antalet passagerare stanna på drygt 60 000 i år vilket är 30 000 färre än toppåret 2011.

 • Publicerad .

  UM: Borgåföretag utvidgar till Kotka

  Transportföretaget Bo Björkman i Borgå blir aktiebolag och etablerar sig i Kotka. Det berättar tidningen Uusimaa.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Efterlysningen 22.7

 • Mathias Rosenlund
  Publicerad . Uppdaterad

  "Jag vanskötte mina barn"

  - Jag kände mig otillräcklig, jag räckte inte till för mitt arbete. Jag gick runt på det dagis jag jobbade och kände dag för dag hur jag hade mindre ork och tålamod med de barn jag hade hand om. Mathias Rosenlund är författare och bjuder i sitt sommarprat på en stark berättelse om sorg, ilska och depression. Depressionen som fick honom själv att kollapsa.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Osakliga bostadsannonser svåra att kontrollera

  I allmänhet förhandsgranskas bostadsannonser, men det händer ändå att osakliga annonser slinker igenom granskningen och publiceras på internet. Webbplatserna har olika granskningssystem, men inget verkar vara vattentätt visar Yle Huvudstadsregionens rundringning.

 • Håklan Granqvist
  Publicerad . Uppdaterad

  Försäljning av överloppsenergi allt vanligare4

  Karlebybon Håkan Granqvist är den första privatpersonen som säljer överloppsenergi till Karleby energi. Han lade upp 18 solpaneler i höstas och i sommar producerar de flera gånger mer el än han själv behöver för sitt hus på 150 kvadratmeter.

 • Publicerad .

  Yacht rykte i Lovisa

  En yacht som var förankrad vid Skeppsbron i Lovisa var nära att fatta eld på måndagseftermiddagen.

 • Bergsbrytning i Ingå
  Publicerad . Uppdaterad

  Pro Ingå: Stora risker med stort stenbrott3

  Motståndet växer mot Rudus planer på att utvidga stenbrottet i Joddböle i Ingå. Riskerna för både miljö, människor och företag är för stora, och de påstådda fördelarna är aktivisterna mycket tveksamma till. Hittills har föreningen Pro Ingå - Pro Inkoo samlat ihop omkring 1 000 namn mot stenbrottet.

 • Journalist Sune Bergström sitter i studion.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sune Bergström: Därför slutade jag simma

  Som liten bodde Sune Bergström praktiskt taget i vattnet. Nu har han slutat simma.