Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Försvunnen i S:t Karins - polisen ber om hjälp

  Polisen ber om hjälp för att hitta en försvunnen man i S:t Karins i närheten av sjön Littois.

 • Patrik Nygrén
  Publicerad .

  Patrik Nygrén får vänta med avsked

  Pargas blivande stadsdirektör, Patrik Nygrén, kan inte ännu beviljas avsked från sin tjänst som ekonomidirektör i staden. Pargas stadsstyrelse konstaterade på sitt möte på måndag att besvärstiden för valet av ny stadsdirektör går ut först på torsdag den 5 mars.

 • Klädhängare i nyrenoverade Merituulen koulu.
  Publicerad .

  Ingå kan ledigförklara tjänsten som bildningschef

  Nu kan Ingå kommun ledigförklara tjänsten som bildningschef i kommunen. Fullmäktige har godkänt uppgiftsbeskrivningen och behörighetsvillkoren.

 • Salladsbord i skolmatsal.
  Publicerad .

  Försäljning av överbliven skolmat i flera Lojoskolor

  Flera skolor i Lojo börjar sälja överbliven skolmat. Källhagens skola, finska gymnasiet och skolorna i Anttila och Nummi-Pusula säljer från och med den här veckan (2.3) skolmat för en billig peng.

 • Publicerad .

  Matkassar delades ut i Vasa

  I Vasa delade föreningen Mathjälp Vasa ut livsmedel som matbutikerna bidragit med. Många kom för att få mat, så många att en del blev utan matkassar.

 • linus omark,
  Publicerad . Uppdaterad

  Svenskar gjorde segern finsk i Minsk

  Det fanns bara ett lag på isen och tidvis bara en spelare på planen när Jokerit körde över Dinamo Minsk i KHL-slutspelet på måndagskvällen. Linus Omark hade en fyrapoängs afton när Jokerit vann med 5-0 och gick upp i en 2-1 ledning i matchserien.

 • Huvudingången till Vörå kommuningård
  Publicerad . Uppdaterad

  Vörå ger riktlinjer för sociala medier 1

  I Vörå får anställda och förtroendevalda ta del av rekommendationer för användningen av sociala medier, det beslöt kommunstyrelsen på måndagen. De kan vara bra att hålla i minnet, säger kommunstyrelsens ordförande Stig Svens.

 • Roman Eremenko, CSKA Moskva.
  Publicerad .

  Eremenko utvisad - CSKA vidare i cupen

  Roman Eremenkos CSKA Moskva gick på måndagskvällen vidare i ryska cupen i fotboll. För den finska landslagsmittfältarens del tog matchen mot Krylja Sovetov slut i och med ett rött kort.

 • Salutorget i Åbo, 14.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen folkomröstning om torgparkering i Åbo

  Det blir ingen folkomröstning om den omdiskuterade parkeringshallen under Salutorget i Åbo. Med rösterna 35 mot, 30 för och en blank beslöt stadsfullmäktige att en rådgivande folkomröstning inte behövs.

 • Sebastian Strandvall 1.4.2014
  Publicerad .

  Sebastian Strandvalls proffsliv fullt av utmaningar2

  Fotbollsspelaren Sebastian Strandvall åkte för en knapp månad sedan till Österrike och Austria Lustenau där proffslivet fick en rivstart. Under veckorna som gått har Strandvalls lag spelat fyra träningsmatcher och en seriematch. Allt har gått otroligt snabbt.

 • EIF:s Fisnik Gerxhaliu i farten.
  Publicerad .

  "Det ser bra ut för EIF inför division 1"

  Mittfältaren Juuso Aalto är klar för spel med Ekenäslaget EIF i divison 1. Fisnik Gerxhaliu och Robert Lindqvist fortsätter i EIF.

 • Jyrki Määttä från IIF fotboll, Peter Haglund från EIF, Carol Österberg från IIF fotboll och Patric Westerlund från EIF.
  Publicerad .

  IIF fotboll och EIF samarbetar för att hålla kvar spelarna1

  Fotbollen inom Ekenäs IF söker sig österut, och fotbollen i Ingå söker sig västerut. Det leder till ett samarbete som på sikt ska få unga spelare att hållas kvar inom fotbollen.

 • Hannu Penttilä
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen klarhet i valet av teknisk direktör

  Esbopolitikerna vill ha mera tid att fundera på vem som ska bli ny teknisk direktör. Fullmäktigegrupperna ännu inte hunnit intervjua kandidaterna, och därför måste stadsstyrelsen skjuta upp beslutet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Norsenrenoveringen får tre miljoner till

  Helsingfors stadsstyrelse har beslutat att höja budgeten för renoveringen av Norsen, så att eleverna ska kunna återvända till skolbyggnaden hösten 2016.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Björneborg viker en miljon för sommarjobb

  Björneborg viker en miljon euro för sommarjobb åt unga. En del pengar ges åt företag.