Nyligen publicerat

 • Mammor i Karleby.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mammor i Karleby: Notera oss!

  Mammorna i Facebookgruppen Mammat i Karleby vill dricka kaffe, diskutera barnmat och sömnproblem. Men de vill också att beslutsfattarna ska se hur många de är, och notera dem. Därför firade de sina 1 000 medlemmar med marsch genom staden.

 • Vinterförvaring av båtar i Finno
  Publicerad .

  Två åtalas i tvist kring Finno båthamn

  Två av Esbo stads anställda åtalas för brott i en härva som pågått kring Finno båthamn mellan oktober 2012 och september 2014.

 • Marie Söderman.
  Publicerad . Uppdaterad

  Svenska Yle premierade insatser - Marie Söderman fick språkpris2

  Svenska Yle har belönat årets främsta innehåll och medarbetare som i sitt jobb gjort en insats utöver det vanliga.

 • En konfiskerad trålare fylld med sprit i Sondarö år 1955. Sjöbevakare från sjöbevakningsstationen i Risholma. På bild från höger: Olavi Hotanen, Jalo Haapala, Pentti Hurri.
  Publicerad .

  Från smugglarjakt till sjöbevakning

  Sjöbevakningen fyller 85 år i sommar. I dag jagar sjöbevakarna inte spritsmugglare utan hjälper till i skärgården på många olika sätt. Se bilder från tiden då sjöbevakningen grundades!

 • Tuff och målrik final mellan HJK och Honka.
  Publicerad . Uppdaterad

  Honka vinnare i alla tiders målkalas – "Smakar jättebra!"

  FC Honkas damer lyckades besegra HJK i en underhållande och målrik final i den finska cupen i fotboll. Esbodamerna vände två underlägen och lyckades vinna matchen med 4-2. – Det var roligt att spela, jublar mästarnas Linda Nyman till Yle Sporten.

 • Pappersbunt på bord.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kommunikation krävs för lyckat konsultarbete

  Kommunen och konsulten ska prata mycket med varandra för att det inte ska problem. Det säger utvecklingschef Markus Pauni från Kommunförbundet som själv arbetat som konsult. I Ingå haglar samtligt kommentarerna om den skolutredning som säger att Merituulen koulu kunde bli skolcentrum.

 • Postlådor
  Publicerad . Uppdaterad

  Strejk stänger postkontor på onsdag

  En strejk inom Posten imorgon gör att alla postkontoren hålls stängda. De anställda protesterar mot planerade uppsägningar och nedläggningar.

 • Wärtsiläs 31-motor kom med i Guinness rekordbok som världens effektivaste motor.
  Publicerad . Uppdaterad

  Motor från Vasa slår världsrekord2

  Nya Wärtsilä 31-motorn har kommit in i Guinness rekordbok. Motorn har slagit världsrekord som den mest effektiva 4-taktsdieselmotorn i världen. Den kommer att tillverkas i Vasa.

 • Varning för blågröna alger.
  Publicerad .

  Webbtjänst varnar för blågröna alger i Helsingfors

  Nu finns det information gällande vattenkvaliteten på Helsingfors simstränder på en webbtjänst. Badvakter skickar färska rapporter gällande vattentemperaturen och blågröna alger varje dag.

 • Richard Ullberg i SaiPa-dress tidigare i karriären.
  Publicerad .

  15 kontrakt för Kokkolan Hermes

  På tisdagen presenterade Karlebylaget Kokkolan Hermes sitt nya samarbete med ligalaget Sport från Vasa. Tisdagen bjöd också på en fet bunt med nya spelarkontrakt för Mestisklubben.

 • Kriminalkommissarie Ove Storvall.
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen i Jakobstad: Ingen orsak att svartmåla utlänningar4

  Överkonstapel Jorma Malinen har i en intervju i tidningen Iltalehti sagt att Jakobstad blivit kaotiskt och att utlänningar är inblandade i nästan alla brott som begås. Så är det inte alls, anser kriminalkommissarie Ove Storvall.

 • Skyltar i Närpes
  Publicerad . Uppdaterad

  Vad blir Häschtjäschfjälin?7

  Närpes stad blir officiellt tvåspråkig från och med nästa år. Då blir staden skyldig att ordna service på finska. Men vad blir Dyngpott eller Häschtjäschfjälin på finska?

 • Ulf Heimberg
  Publicerad .

  Heimberg ångrade sig - sitter kvar i revisionsnämnden i Raseborg1

  Det är styrelsen för Raseborgs socialdemokratiska kommunalorganisation som vill att partibrodern Ulf Heimberg sitter kvar i nämnden. Heimberg ville lämna revisionsnämnden i protest mot hur staden har skött problemen inom byggnadstillsynen.