Nyligen publicerat

 • PIF-åkarna Niklas Westerlund och Mikael Ramstedt
  Publicerad .

  Första Vasaloppet för PIF-veteran

  På söndag åks Vasaloppet mellan Sälen och Mora i Sverige. Evenemanget har redan i många års tid lockat en hel del skidåkare från Åboland. I år blir det Vasaloppsdebut för Niklas Westerlund.

 • Österbottens förbunds förslag till etapplan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nej till storhandel i Edsevö och Högback-Nixback

  Högsta förvaltningsdomstolen förkastade besvären - det blir inga storhandelsområden i Edsevö i Pedersöre eller Högback-Nixback i Närpes.

 • Dan Andersson, Carita Björklund, Alexandra Mangs och Isa Lindgren-Backman
  Publicerad . Uppdaterad

  Cirkus Musikul - en föreställning med ett viktigt budskap

  "Vi alla är jämlika och vi har alla har en lika viktig uppgift". Så sammanfattar regissör Isa Lindgren-Backman Cirkus Musikul, en föreställning med musik, drama och dans.

 • Eun-Ji Ha, Florian Modan
  Publicerad .

  Så här dansar man balett i muminkostym

  Balett är kanske inte det första man tänker på vid åsynen av ett rundnätt mumintroll, men jubilarens kroppsbyggnad är inget hinder för Finlands nationalbalett. Se den fyraåriga testpubikens sockersöta reaktion!

 • En person gör inbrott.
  Publicerad . Uppdaterad

  Inbrott i Ebbo

  Ett egnhahemshus i Ebbo i Borgå har haft påhälsning av inbrottstjuvar. Inbrottstjuvarna slog av allt att döma till på dagtid.

 • Publicerad .

  Nordkalk: Naturskyddsområde äventyrar verksamheten på Gotland

  Nordkalk riktar hård kritik mot förslag till nya Natura 2000-områden på Gotland och ser det som ett allvarligt hot mot företagets verksamhet på ön.

 • Publicerad .

  550 dagisfakturor till fel mottagare i Karleby

  Debaclet med daghemsfakturorna i Karleby har nu klarnat. 550 fakturor har skickats till fel mottagare och felet ligger i en molntjänst.

 • Henrik Grönroos och Nina Kivinen i Morgonparlamentet
  Publicerad .

  Broar, snabbtåg och tvångssvenska i Morgonparlamentet

  Morgonparlamentet dryftade Nagubrons vara eller icke-vara och funderade på lärarens roll i skolornas svenskundervisning.

 • Lagledare
  Publicerad .

  Ordförandebyte i EIF-fotboll3

  Peter Haglund är ny ordförande för fotbollssektionen i Ekenäs Idrottsförening. Han efterträder sin storebror Stefan Haglund.

 • Jouko Kavander och Barbro Wikberg
  Publicerad . Uppdaterad

  "Snabbt beslut om McDonald lugnar personal i Hangö"

  Personalen vid Hangö hälsovårdscentral måste i rask takt få besked om hur staden väljer att gå vidare i fallet Outi McDonald. Det anser Barbro Wikberg (SFP) som tilsammans med sex andra styrelsemedlemmar röstade för att säga upp McDonald från sin tjänst som hälsovårdsläkare.

 • Lärare skriver på tavlan
  Publicerad . Uppdaterad

  Klart ja för fortsatt skolsvenska9

  Riksdagen har förkastat medborgarinitiativet om att göra svenskan till ett valfritt läroämne på alla utbildningsstadier. Rösterna föll 134-48. I den andra omröstningen, som gällde två regionala försök för att utvidga språkutbudet föll rösterna 93-89 för regionala försök. Se inne i artikeln hur din riksdagsledamot röstade om de omdiskuterade regionala försöken!