Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  LoSB tog seger i förlängningen

  Lojolaget Lohjan Salibandy vann över HYUS från Helsingfors i herrarnas innebandytvå på fredagen (31.10). Matchen spelades i Tennarihallen i Lojo.

 • Ossi Väänänen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jokerit föll på kalkstrecket

  Jokerit förlorade mot HC Sotji i KHL med 2-3 efter straffar. I förlängningen kunde Steve Moses ha avgjort matchen.

 • Tony Bäckman, HaHy
  Publicerad . Uppdaterad

  Första segern för HaHy-herrarna

  Lagkaptenen Tony Bäckman slog in segermålet för hemmalaget HaHy i matchen mot Tiikerit/2. Matchen som spelades på fredagskvällen (31.10) i Hangö idrottshus ingår i innebandyns division 2.

 • Lassi Kokkala och Erik Riska firar mål.
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport körde över TPS

  Vasalaget Sport knep säsongens fjärde seger i ligan då man besegrade TPS med klara 5-1. Sports fransoser var på hugget i segermatchen.

 • Seppo Penttilä, magnus asplund
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjöbevakarna flyttade upp på land

  Sen i september finns Karlebys sjöbevakare i Yxpila. Sparkrav gjorde att sjöbevakningen lämnade de spatiösa utrymmena i Öja och nu krävs en kort biltur för att komma ner till farkosterna i hamnen. -Flytten påverkar inte vår beredskap. På fem minuter är manskapet beredda att lämna hamnen, säger premiärlöjtnant Seppo Penttilä, chef för Vallgrund Sjöbevakningsstation.

 • Klassrum i Korsnäs skola
  Publicerad .

  Nu slår föreningar vakt om Vapenbrödrabyns skola

  Skolan i Vapenbrödrabyn i Vasa är hotad. I Vasa stads budgetförslag för 2015 finns nedskärningar för skolor. Vapenbrödabyns skola har tidigare varit indragningshotad och nu hotas den igen av stängning.

 • Nedgången till Österbottens nödcentral.
  Publicerad .

  Österbottens nödcentral blir större i november

  Nödcentralen i Vasa börjar få samtal från Mellersta Finland i slutet av november. En gemensam databas tas i bruk redan nästa vecka.

 • Jeppo Biogas gasstation är den första i Österbotten.
  Publicerad .

  Nu kan du tanka gasbilen i Österbotten

  Österbottens första tankstation för gasbilar finns i Jeppo i Nykarleby. Stationen är samtidigt den nordligaste i landet. I södra Finland finns redan många tankstationer för gasbilar

 • Ville Andersson
  Publicerad . Uppdaterad

  Hur började allt Ville Andersson?

  Ville Andersson får den prestigefyllda utmärkelsen ”årets unga konstnär”. För oss berättar han hur allt började, framför en bokhylla i ett tråkigt Lovisa.

 • Vanda avfallskraftverk,
  Publicerad . Uppdaterad

  Vanda avfallskraftverk får in för lite sopor

  Förbränningsverket som togs i bruk i september ska börja sälja sin brännkapacitet eftersom det inte kommer in tillräckligt med brännbart avfall.

 • Snabbtåg kör förbi Ingå station
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå försöker trygga Y-tågen

  Ingå utreder om det är möjligt att ordna matartrafik från kyrkbyn till tågstationen som ligger utanför kyrkbyn. Matartrafiken kunde testas i vår.

 • Publicerad .

  Storvilt orsakar problem i Mellersta Österbotten

  Jordbrukare i Mellersta Österbotten är oroade över de skador som storvilt orsakar för husdjur och människor. Nu ber en grupp om hjälp av polisen så att människorna inte tar saken i egna händer.

 • Stefan Pellas.
  Publicerad .

  Nytt försök att räkna lodjur

  I vinter ska storviltsspår i snön räknas av Finlands viltcentral. Räkningen skulle ske redan förra vintern men på grund av snöbrist blev det inte av.