Nyligen publicerat

 • Karta över Läpp
  Publicerad .

  Kritik mot flera servicestationer i Läpp i Karis

  I framtiden kan det finnas flera servicestationer i Läpp. Enligt planförslaget skulle det vara möjligt att bygga bland annat en servicestation i västra Läpp i Karis.

 • Fredric och Laura Portin med Amelie, 5 månader, januari 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Paret Portin mot legendariska terränger

  Nu har orienterarparet Fredric och Laura Portin lämnat Finland bakom sig och styrt flyttlasset mot Norge. Där ska de träna och tävla i världens kanske bästa orienteringsförening Halden SK – och samtidigt förverkliga några av sina drömmar.

 • Matias Strandvall firar sprintsegern i FM i Jämi, 30.1.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Strandvall nu etta i medaljer – men inte i barn

  Tack vare karriärens fjärde FM-guld är Matias Strandvall nu alla tiders etta i sprintåkningens medaljstatistik i Finland. Men den tidigare rekordhållaren Keijo Kurttila kontrar: Strandvall är långt efter i antalet barn.

 • Mässa i Kristinahallen
  Publicerad . Uppdaterad

  Mässa i Kristinestad gav idéer för fritiden

  Föreningarna presenterade sig på kultur- och fritidsmässan i Kristinestad på fredagen. Det blev rusning direkt dörrarna öppnade.

 • Seriekrock på gamla riksåttan
  Publicerad . Uppdaterad

  Seriekrock i Korsholm

  Några personer skadades lindrigt i en seriekrock mellan tre personbilar på Karlebyvägen mellan Stenhaga och Smedsby. Polis och räddningsverk larmades till platsen strax efter klockan 17. Olyckan skedde i korsningen till Böle. Trafiken har under kvällen löpt sakta på olycksplatsen. Två av de skadade fordonen har transporterats bort.

 • Varuhuset Wiklund vid Salutorget i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  TOK skär ned och Wiklunds utbud krymper

  Utbudet i varuhuset Sokos Wiklund i Åbo kommer att krympa och Emotion-butiken i Västra centrum stängs. 18 jobb försvinner och 28 arbetstillfällen omvandlas till deltidstjänster som ett resultat av TOK:s samarbetsförhandlingar.

 • Publicerad .

  Varning för farlig, syntetisk cannabis4

  Polisen varnar för syntetisk cannabis, som har påträffats i Västnyland och Helsingfors. Ämnet, AB-CHMINACA, påminner om hasch, men är i små mängder farligt för användaren.

 • Polisjackor
  Publicerad . Uppdaterad

  Knivdåd i Åbo ledde till livshotande skador

  Under torsdagkvällen knivhöggs en man i Björkas i Åbo. Knivdådet ledde till livshotande skador och polisen meddelar att man har gripit tre personer.

 • Finlands arkitekturmuseum
  Publicerad .

  Museichef om kritiken: Alvar Aalto har ett eget museum

  Ska man tro reseguiden Tripadvisor så är Arkitekturmuseet den näst tråkiga sevärdheten i Helsingfors. Nu bemöter museichefen Juulia Kauste kritiken.

 • Publicerad .

  Närdemokrati poängterades då Korsholm hördes om vårdreform

  Korsholm oroar sig för hur det skall gå med bland annat närservicen i kommunen då hälsovårdsreformen träder i kraft. Korsholm hördes tillsammans med fyra andra kommuner vid riksdagens social- och hälsovårdsutskott på torsdagen.

 • Restaurang Samppalinna
  Publicerad .

  Åbo stad vill sälja trävillor

  Åbo stad planerar att sälja tre stora trävillor till högst bjudande. Det gäller villorna Ulappa och Tenhola på Runsala samt restaurangen Samppalinna.

 • Lönneberga servicehem i Ingå
  Publicerad .

  Ambulansen i Ingå måste kanske flytta igen

  Det är ingen bra lösning att ambulanspersonalen i Ingå tillfälligt använder sig av Rönndahlska villan på Läkarvägen. Seniorverksamheten, som vanligtvis är inhyst i villan, lider av de nuvarande arrangemangen.

 • förtjänsttecken
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå tackar sina trotjänare

  Med värme och fest samt tal och förtjänsttecken hedrar Borgå stad många av sina långvariga arbetstagare. Åtta personer tackas för hela 40 år i stadens tjänst.