Nyligen publicerat

 • Moskvabor lägger ner blommor vid platsen där Boris Nemtsov mördades natten till lördag.
  Publicerad . Uppdaterad

  Moskva tillåter sorgemarsch till minne av Nemtsov

  Myndigheterna i Moskva har gett tillåtelse att ordna en sorgemarsch till minne av Boris Nemtsov på söndag. I Helsingfors ordnas en sorgedemonstration till Nemtsovs minne utanför Rysslands ambassad under lördagskvällen.

 • Ungdomsmusikal, Schacki
  Publicerad .

  Ungdomssatsning får årets kulturpris i Raseborg

  Ungdomsmusikalen Schacki engagerade unga lokala förmågor på ett nyskapande sätt. Därför belönas musikalen med årets kulturpris i Raseborg.

 • Tove Palmgren är yogalärare
  Publicerad . Uppdaterad

  Tove Palmgren: "Alla styva borde yoga"

  Under veckoslutet ordnas Yoga Festival Helsinki för tredje året i rad. En av deltagarna är Tove Palmgren som är yogalärare i Helsingfors sedan nästan trettio år tillbaka.

 • Badbollar i en pool
  Publicerad .

  Pool till Smedsby i Korsholm på önskelistan 1

  Flera korsholmare skulle vilja se en pool i centrum av Smedsby för att underlätta simundervisningen för kommunens skolelever. En motion som undertecknats av 16 personer har lämnats in till fullmäktige i Korsholm.

 • Emmi Mäkinen, inomhus-FM 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kanervo under EM-gränsen – Mäkinen nära

  Helsingfors IFK:s Jussi Kanervo har satt nytt personbästa och underskridit inomhus-EM-gränsen på 60 meter häck. I junior-FM i Åbo jagar flera idrottare gränser denna helg – Emmi Mäkinen var nära i längd.

 • Jim Härtull, VM 2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Finlands duo lyckades i backen

  Ilkka Herola och Jim Härtull gjorde väl ifrån sig i backmomentet i lagsprinten i nordisk kombination i Falun-VM. Finland ger sig ut i skidspåret från en sjätte plats.

 • Alkoholism
  Publicerad .

  Kolumn: Det krävs en hel by för att fostra ett barn

  Att ha vuxit upp i en familj med missbrukande föräldrar har varit otryggt. Att ha hållit det hemligt har varit förlamande, skriver Maria Pörtfors, som arbetar med barn- och familjearbete på Familjehörnan i Ekenäs.

 • Beatrice Öhman-Karlsson
  Publicerad . Uppdaterad

  Rosa blomkioskens saga nu all

  I vår stänger den lilla rosa blomkiosken vid Dalsbruks torg för gott. Kimitoöns kommun köper kiosken och "Högkvarteret" blir allmänna toaletter.

 • suddiga hastighetsmätare i bil
  Publicerad . Uppdaterad

  Rattfull krockade med bil och vägg i Jakobstad

  En rattfull man körde för fort och krockade i en personbil och i en vägg på Rådhusgatan i Jakobstad natten till lördag. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grov rattfylla.

 • Emelie Svenlin åker skidor för IK Kronan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kronans flickor knep stafettguld

  Junior-FM i längdskidåkning avgörs detta veckoslut i Keminmaa och tävlingarna inleddes med ett FSS-guld då IK Kronan var klar etta i stafetten i D18-klassen.

 • Publicerad .

  Man omkom under bil i Jakobstad

  En man misstänks ha omkommit i samband med en bilreparation i Skutnäs i Jakobstad natten till lördag. Mannen hittades död under en bil på gårdsplanen.

 • Hammars strand.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mild februari övergår i tidig vår3

  Vinternjutarna lär vänta förgäves på köldgrader och snö. Medeltemperaturen i februari var sju grader varmare än normalt för årstiden och mars ser ut att bli mild. Våren står för dörren.

 • Publicerad .

  Kattcafé riskerar bli utan lokal i Helsingfors1

  Företagaren Pasi Nikkinen letar med ljus och lykta efter en lämplig lokal för ett kattcafé i centrum av Helsingfors. De lokaler vi hittat är inte registrerade för att ha livsmedel i och ägarna vill inte ändra på det, säger han.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Världens bästa östnyländska älg

  Yle Östnyland hade den stora äran att få träffa självaste Älgen från Buu-klubbens program Bärtil. Älgen har nog haft fullt upp fast filmningarna till TV är över för tillfället.