Nyligen publicerat

 • Elev i Seminarieskolan skalar potatis.
  Publicerad .

  Ingen närpotatis i Raseborgs kök

  I Hangö och Raseborg har de lokala odlarna svårt att sälja potatis till kommunernas kök. Även om det finns tillräckligt med potatis i regionen så klarar potatisodlarna inte av att leverera den skalad.

 • Lars-Johan Andersson, ordförande för Vänsterförbundets svenska sektion i Österbotten.
  Publicerad .

  Svårt att sia om röstmagnet för Vänstern

  I förra riksdagsvalet var Vänsterförbundet i Vasa valkrets ett par tusen röster från en plats i riksdagen. Nu är deras största röstmagnet Harri Moisio inte längre med i leken. Det finns ingen fixstjärna, men vi hoppas ändå på ett mandat, säger Lars-Johan Andersson, ordförande för den svenska sektionen i Österbotten.

 • Teknologföreningen, Christian Arrhenius, Jimmy Nylund, Patrik Carlson.
  Publicerad .

  Teknologer i Hfrs: Fem frågor till Vänsterförbundet

  När tre studerande från Teknologföreningen vid Aalto-universitetet får chansen att ställa Vänsterförbundet mot väggen blir det frågor om Finlands konkurrenskraft och arvsskatten. Det är riksdagsgruppens ordförande Annika Lapintie som svarar på frågorna.

 • Logo för Kasper Strömmans analys av Vänsterförbundets webbsida i samband med riksdagsvalet 2015.
  Publicerad .

  Kasper Strömman: Så här kan Vänsterförbundet få 20 % fler röster!

  Innan vi tar oss an Vänsterns webbsida så MÅSTE vi prata om deras logotyp. Uppe i hörnet sitter nämligen en symbol som inte alls kommunicerar vänsterpolitik åt oss. Vad har hänt? Det är klart att man inte kan ha en svart, kommunistisk knytnäve som symbol år 2015.

 • Vänsterförbundets logo
  Publicerad . Uppdaterad

  Vänsterförbundet tror på ökat understöd i Egentliga Finland

  Vänsterförbundet går till i riksdagsval genom att lova väljarna en annorlunda ekonomisk politik. Det ska leda till valframgång också i Egentliga Finland, tror partiet.

 • Karikatyr av Paavo Arhinmäki
  Publicerad .

  Den sjunkande trenden vänder?

  Vänsterförbundets valprogram skiljer sig stort från vad de andra partierna lägger fram. De offentliga finanserna ska fås i skick med stimulans och kommunerna behöver mera pengar. I dag är det Vänsterförbundets dag på Yle. Här bedömer statsvetaren Åsa von Schoultz partiet i fem punkter.