Nyligen publicerat

 • damfinal, final 2010
  Publicerad .

  SIF:s damer nära brons

  Sjundeå IF:s damer tog en övertygande 29-21 seger över Atlas i den första bronsmatchen. Medaljens öde avgörs på fredagen då den andra matchen spelas i Sjundeå.

 • Tomi Mutka in action.
  Publicerad .

  Förlust för Tiikerit

  Karlebylaget Tiikerit förlorade i tre raka set mot VaLePa på onsdag kväll. För att ha en chans att bli FM-mästare måste Tiikerit vinna på fredag.

 • Jonas Emet, FF Jaro
  Publicerad . Uppdaterad

  Jaro vann, VPS klarade oavgjort

  Vasalaget VPS spelade oavgjort mot MyPa. FF Jaro vann 2-1 över FC Lahti efter en mållös första halvlek.

 • Publicerad . Uppdaterad

  BK-46 förlorade seriepremiären i Esbo3

  Karisklubben BK-46:s representationslag i fotboll förlorade seriepremiären i division 2 på onsdagen. Matchen mot Pallohonka spelades på konstgräs i Hagalund i Esbo.

 • Hälsostationen i Solf.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hälsocentralerna i Korsholm utreds

  Korsholmarna blir fler och det är inte aktuellt att stänga någon hälsovårdscentral. Det är ett av budskapen från den arbetsgrupp som ser över hvc-nätet i kommunen. En total centralisering med service enbart i Smedsby är inte trolig, även om ekonomin väntas vara en utmaning.

 • Publicerad .

  Köpmansgatan får cykelvägar

  Köpmansgatan i centrum av Åbo får enkelriktade cykelvägar mellan Universitetsgatan och Eriksgatan. Fastighetsaffärsverkets direktion beslöt på onsdag att föra cykelvägsplanerna vidare.

 • Anton Luuppala, Sjundeå IF
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjundeå IF ännu med i spelet1

  Sjundeå IF besegrade HC West och utjämnade den jämna kvartsfinalserien till 2-2 i herrarnas handbollslutspel. Vid paus hade West ännu grepp om en semifinalbiljett men till slut var SIF bättre med 27-24.

 • Mikaelskolans skylt.
  Publicerad .

  Ingen ny anslutning till Mikaelskolan

  En ny gatuanslutning till Mikaelskolan i Västerby i Ekenäs gör inte trafiken säkrare. Det håller samhällstekniska nämnden i Raseborg fast vid. I stället ska staden och staten utreda hur den nuvarande anslutningen kan förbättras.

 • brandbilar
  Publicerad .

  Ljusbåge orsakade markbrand

  En hektar mark brann i Ylike i Borgå på onsdag eftermiddag. Branden uppstod i samband med energiverkets rensningsarbeten. Många enheter var på plats för att släcka branden.

 • Publicerad .

  Inget jävproblem i dagisfrågan

  Det finns inget jävproblem i ordnandet av svenskspråkig dagvård i S:t Karins, anser bildningsnämnden i sin utredning till Regionförvaltningsverket.

 • Publicerad .

  HS:Taru Tujunen vill inte bli partiordförande

  Borgåpolitikern Taru Tujunen (Saml.) säger till Helsingin Sanomat att hon inte ställer upp i partiordförandevalet.

 • Korsholms kommun
  Publicerad .

  Annica Reini ny kultursekreterare i Korsholm

  Bland 68 sökande valdes Annica Reini till ny kultursekreterare i Korsholm. Reini är kulturproducent och jobbar just nu på Brages friluftsmuseum. Hon börjar jobba i Korsholm i höst.

 • Springbrunnen invid Ystadsgården i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Den lilla marmorstatyn tillbaka i Ystadsskvären4

  Marmorstatyn som tidigare fanns i Ystadsskvären i Ekenäs har varit försvunnen men har nu hittats. Samhällstekniska nämnden i Raseborg vill veta om springbrunnen kan tas i bruk på nytt.

 • Kerstin Romberg, rektor för Västra Nylands folkhögskola i Karis
  Publicerad . Uppdaterad

  VNF-rektor ambivalent till skolfusion

  Det finns både fördelar och nackdelar med en fusion mellan tre folkhögskolor i södra Finland, säger Kerstin Romberg, rektor för Västra Nylands folkhögskola (VNF) i Karis. Om den ekonomiska pressen blir för hård kan en fusion ändå vara en tvungen sak.

 • Nedbrunnet radhus i Gammelbacka
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Alla kan vi hjälpa varandra”

  Ett presentkort är en bra gåva till den som har mist sitt hem. Det är också bra att finnas till som stöd för de som drabbades av onsdagens radhusbrand i Gammelbacka.