Nyligen publicerat

 • Teemu Tainio nickar in 1-0 till HJK mot Jaro den 6.4.2014.
  Publicerad .

  Serie A-erfaren anfallare stannar i Jakobstad

  FF Jaro förstärker sin fotbollsligatrupp. Klubben meddelade på måndag att Jani Virtanen och Jamar Dixon skrivit på för den kommande säsongen. Åbobördige Virtanen har tidigare spelat för den italienska toppklubben Udinese.

 • Sportmåndag
  Publicerad .

  "Vi kunde se till att alla får speltid"

  Juhani Tihveräinen, ny ordförande för Ekenäs Sport Club (ESC) vill samarbeta med alla fotbollslag i Raseborg. Mest tittar han på Ekenäs IF, med lag i division 1 och EIF/Akademi i division 3.

 • Bandyklubba och boll
  Publicerad .

  Snyggt spelat av Borgåpojkar i bandy-EM

  Fyra spelare från Borgå Akilles P19-pojklag var med då Finland tog EM-brons i Sverige under veckoslutet.

 • Båtföretagaren Henrik Jåfs och hans son Peter Jåfs, medlem i företagets styrelse.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasa hovrätt stoppar vräkning av båtföretagare1

  Det var fel av Vasa stad att försöka vräka F&M Boats från sin tomt på Brändö. Det konstaterar Vasa hovrätt. Beslutet kan försena byggstarten av stadens energilaboratorium.

 • Oljedepån i Kanäs, Nykarleby
  Publicerad .

  Nykarleby börjar söka ny hyresgäst till Kanäs

  Nykarleby stad börjar söka ny hyresgäst till oljelagret i Kanäs när avtalet med Nordic Storage går ut. Med lågt oljepris har Kanäs blivit attraktivare, säger stadsdirektör Gösta Willman.

 • Publicerad .

  Xia: Kan bli röstfiske med invandringstema efter Halla-aho

  Uteslutna sannfinländaren Belle Selene Xia jobbar numera som konsult i Belgien men funderar på en comeback inom politiken. Hon tror att sannfinländare nu ser chansen att bli invalda i riksdagen genom att kopiera Halla-aho invandringspolitik.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Polisen utreder en omfattande konstförfalskningshärva

  Centralkriminalpolisen har i två år utrett en ovanligt omfattande konstförfalskningshärva. Ett stort antal förfalskade målningar misstänks ha blivit sålda som värdefull konst. Se Centralkriminalpolisens presskonferens direkt kl. 12

 • Polis håller i alkometer
  Publicerad .

  Polisen stoppade rejält berusad förare i Dalsbruk

  Natten mot söndagen stoppade polisen en rattfull bilförare i Dalsbruk. I polisens blåstest noterades mannen, född 1986, för en promillehalt på 1,72.

 • Isspeedwayföraren Mats Järf
  Publicerad . Uppdaterad

  Mats Järf kör i VM i isspeedway

  Mats Järf från Karperö har första deltävlingen i VM i isspeedway framför sig inkommande veckoslut. Då kommer han att kasta sig ut på isbana i Krasnogorsk i Ryssland tillsammans med många andra som kör isspeedway professionellt.

 • Kaj Skåtar
  Publicerad . Uppdaterad

  Kaj Skåtar är död

  Vasapolitikern, vicehäradshövding Kaj Skåtar gick bort den 22 januari efter en längre tids kamp mot cancer. Han föddes 1937 och blev 77 år gammal.

 • Brian Mariano vid inomhus-VM 2011.
  Publicerad . Uppdaterad

  Historiskt lopp av 16-årig Borgålöpare2

  Akilleslöparen Lauri Tuomilehto löpte 60 meter på den otroliga tiden 6,87 sekunder på söndagen. Det är första gången sedan 1983 som en 16-årig finländare sprungit 60 meter på under sju sekunder.

 • Starten vid Jukolakavlen 2008
  Publicerad .

  ”OK Trian finns till för alla – inte bara eliten”

  OK Trian kom till för knappa tre månader sedan. Redan nu satsar föreningen hårt på träningar inför sommarens orienteringstävlingar.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Män som fifflade med byggandet av seniorhus inför rätta

  Rättegången mot fyra män som misstänks ha kommit över miljoner euro i samband med byggandet av ett seniorhus i Alberga i Esbo inleds på måndag. En av de åtalade är före detta ordförande för stadsstyrelsen i Esbo, Ilkka J. Kari (Saml).

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stulna utombordare i Sjundeå1

  Någon har brutit sig in i en båtaffär vid stamväg 51 i Pickala och stulit tre utombordsmotorer av märket Honda. Dessutom har flytvästar, fälgar och olika verktyg försvunnit från affären.

 • Lasbil kör på ett brunnslock
  Publicerad . Uppdaterad

  Yrkeschaufförer demonstrerade för säkra vägar

  Över hundra långtradarchaufförer i Åbo, Tammerfors och Lahtis demonstrerade på lördag för att uppmärksamma missförhållanden inom transportbranschen.