Nyligen publicerat

 • Brändö bibliotek, Vasa.
  Publicerad .

  Bibliotek hänger på skör tråd i Vasa

  Brändö och Roparnäs bibliotek i Vasa hotas av stängning. Förslaget att de två filialbiblioteken ska stängas när stadsstyrelsen har ärendet sitt bord på måndag.

 • Polisbil
  Publicerad .

  Möjlig skottlossning i Vasa

  En person hörde skottlossning från en privatbostad på Fångstmannagatan i Korsnäståget i Vasa natten till lördagen. Men polisen hittade inga tecken på skottlossning.

 • brandbil
  Publicerad . Uppdaterad

  ÖT: Långtradare i diket i Nykarleby

  Kovjokivägen i Nykarleby är avstängd sedan en långtradare kört i diket, skriver Österbottens tidning (ÖT). Röjningsarbetet beräknas ta till klockan 15.

 • Publicerad .

  Kajland: Till havs

  Andra avsnittet av Humorgruppen KAJs podcast är här. I veckans avsnitt försöker KAJ håva in extra pengar genom att åka och fiska, men Kevins fiskfobi ställer till det. Annat som händer är att en glömsk bilist får en överraskning i Pörtom och dokusåpan Kändissnittet har snart premiär.

 • Det är viktigt att sova tillräckligt
  Publicerad .

  Sovmorgnar och läxfritt i sikte

  På måndag stundar en paus från skolarbete och läxläsning för Borgåelever. Sibbo och Lovisa skolor får ändå vänta till torsdag på sitt höstlov.

 • Frisörstuderande Fanny Dahlqvist fixar gmnasiestuderande Ronja Dufholms hår under flickornas dag i Ekenäs högstadieskola
  Publicerad .

  Flickdag bra för flickors självkänsla3

  På fredagen ordnades en flickdag för unga tjejer i Ekenäs högstadieskola. Under dagen fick flickorna diskutera flickors styrka och rättigheter.

 • Anna-Kajsa Bklomqvist på rådhusets balkong.
  Publicerad . Uppdaterad

  Anna-Kajsa Blomqvist: Var är respekten för medmänniskorna?5

  Det är väldigt mycket på gång just nu. Hösten har varit väldigt turbulent på många sätt. Och samtidigt som allt detta är händer har även samhällsdebatten hårdnat, skriver gästkolumnisten Anna-Kajsa Blomqvist.

 • Kristofer Möller, skådespelare och pjäsförfattare
  Publicerad .

  ”I min barndom var alla portgångar i Helsingfors olåsta”1

  Som barn bodde skådespelaren Kristofer Möller så centralt som man kan i Helsingfors. Nu debuterar han som dramatiker med pjäsen Rübezahl där Bulevarden är bakgrunden som handlingen utspelar sig mot.

 • Daghemmet Laban i Lojo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Forskare: Att spara på småbarnsfostran ökar mentalvårdskostnaderna11

  Det är väldigt kortsiktigt av regeringen att spara i småbarnsfostran, säger foskningschef Minna Salmi vid THL. Forskning visar att om man tvärtom investerar i småbarn så betalar det sig flerfalt tillbaka.

 • (Pälsföretagare Turkishuolto Valtonen) Sönderslaget fönster i Helsingfors
  Publicerad .

  Det behövs en hel by för att uppfostra ett barn6

  Det sägs att det behövs en hel by för att uppfostra ett barn. Men vad kan en by egentligen göra om ett barn uppför sig dåligt? På Kimitoön väcker den senaste tidens ofog och skadegörelse debatt.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ny förlust för LoSB i innebandy

  Lojoklubben Lohjan Salibandys herrlag åkte på sin tredje förlust på fyra matcher i division 2 i innebandy. HYUS var klart bättre i matchen som spelades i Kvarnbäcken i Helsingfors.

 • Henrik Karlsson vaktar målburen medan två spelare krigar om pucken.
  Publicerad .

  Jokerit återvänder hem med seger i bagaget

  Efter förlusten mot Traktor i bortaturnéns första match blev drabbningen mot Neftekhimik en mer angenäm historia för Jokerit. Jesse Joensuu gjorde sitt första KHL-mål i matchen.

 • Vasa Sport
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasa Sport föll i förlängning

  Matchen mellan Vasa Sport och KooKoo blev en jämn historia. Publiken fick vänta länge på fullträffar i matchen. Till sist föll Sport i förlängningen.

 • Petteri Nummelin och Tomi Kallio
  Publicerad . Uppdaterad

  Formen fortsätter svaja för TPS – Sport föll i förlängning

  TPS fortsätter att varva imponerande segrar med fula förluster i hockeyligan. Åbolaget följde upp sin 4–1 seger över Blues med att ta stryk hemma mot JYP med 1–4.

 • Turnéaffisch för "I love musicals" i Skandinavien 2015.
  Publicerad .

  Musikalvärldens guldstrupar Helen Sjöholm och Peter Jöback återförenas1

  Det är tjugo år sedan Peter Jöback och Helen Sjöholm gjorde succé i musikalen Kristina från Duvemåla. Nu är de hyllade sångarna tillbaka på samma scen.