Nyligen publicerat

 • Lars-Åke Modig med asylsökande på kärran.
  Publicerad .

  Lugna Sideby är deras nya hem

  Sidebys befolkning ökade med nästan en tredjedel sedan asylsökande placerades i byn. De är inkvarterade i före detta pensionärsbostäder, i hyresbostäder i byn och i Kilens stugor.

 • Kevin Lankinen stoppade HPK:s Patrick Hollands målförsök.
  Publicerad .

  CHL över för HIFK efter överraskningsförlust

  Perttu Lindgren högg till två gånger om då HC Davos vände ett tvåmålsunderläge och slog ut HIFK i CHL. Fem finländska klubbar tog sig till åttondelsfinal i hockeyturneringen.

 • uthusbrand i jernböle 07.10.15
  Publicerad .

  Brand väckte Borgåbor

  En gårdsbyggnad brann ner på Krokvägen i Jernböle i Borgå tidigt på onsdag morgon.

 • Här byggs konstgräs i Ingå.
  Publicerad .

  Ingå bygger staket i Torp

  Ingå kommun satsar i år 60 000 mer än tidigare planerat för att få en fungerande infrastruktur på allaktivitetsområdet i Torp. Den sammanlagda summan landar på 130 000 euro.

 • Säng med tecken, handdukar och ett par nallar på.
  Publicerad .

  Stor efterfrågan på privata flyktingförläggningar

  Migrationsverket vänder sig i allt större grad till privata företag för att inkvartera flyktingar, men försäkrar att en förläggning inte är någon kassako. Företag får samma ersättning som kommuner och Röda korset.

 • Vattenreningsverk i Finnå, Esbo
  Publicerad .

  Lojo vill ta till vara värme från reningsverk

  Lojo stad vill utnyttja spillvärme från avloppsreningsverket i Peltoniemi. Utredningar visar att det är ekonomiskt lönsamt för staden att ta till vara värmen.

 • Testflygning 16 september 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Finnair först i Europa att ta emot nya Airbus-plan

  I eftermiddag landar det första av Finnairs nya Airbus-plan på Helsingfors Vanda flygplats. Sammanlagt har Finnair beställt 19 extrabreda A350 XWB-plan.

 • Polisbil på uppdrag på natten i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Polis sköt man i Helsingfors

  Polisen i Helsingfors sköt under tisdagskvällen en man på Drumsö för att denne skulle lugna ner sig. Mannen fick förstahjälpen på plats och fördes sedan till sjukhus.

 • Publicerad .

  Privatflyg till Karleby-Jakobstads flygplats kan stoppas

  Antalet flygplatser där privatflyg kan landa utan inrikesministeriets förhandslov blir färre till antalet. Karleby-Jakobstads flygplats och Karleby-Jakobstadsregionens näringsliv drabbas om Inrikesministeriets planer verkställs.

 • Flyktingförläggningen i Pansio, Åbo.
  Publicerad .

  Kranskommunerna: få lediga utrymmen för asylsökande

  Det finns så gott som inga lediga utrymmen för asylsökande i kranskommunerna kring Åbo. Endast Reso kan erbjuda nödinkvartering vid behov.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Språkbad ger barnen ett ess i ärmen

  Utbildningsstyrelsen vill höja kvaliteten på språkbad i Finland. Men både lärare och föräldrar menar att språkbadet vid Luostarivuori skola i Åbo är en succé. Något som den stora efterfrågan på platser till språkbadet också styrker. Frågar man Åbo stad är satsningen bra, men man saknar pengar för att göra klasserna större.

 • Wilhelm Wainio, Raseborg Knights
  Publicerad .

  Knights fortsätter till cupens fjärde omgång

  Innebandyklubben FBC Raseborg Knights representationslag vann över Grankulla IFK i nationella cupens tredje omgång. Matchen spelades på tisdag kväll i Påminnehallen i Pojo.

 • Tranbär
  Publicerad .

  Stor efterfrågan på tranbär

  Det går att tjäna en rejäl hacka på skogspromenaderna som görs så här års. Det finns nämligen en hel del tranbär i skogarna som ingen plockar.

 • Kraftverket i Billnäs bruk.
  Publicerad .

  Planerna på fiskvägar i Svartån går framåt

  Drömmen om fiskvägar i Svartån är nu ett steg närmare att bli sann. Planeringen har nu kommit så långt att det är aktuellt att ansöka om lov.

 • Maija Hurme besöker Billnäs skola under Bokkalaset 2014.
  Publicerad .

  Bokkalaset är samma men annorlunda i år

  Bokkalaset som firar 15 år hålls i Ekenäs år i början av november. Evenemanget dignar av författar- och artistbesök och program under flera dagars tid, men kalasets dyraste och viktigaste uppgift är också den kanske mest osynliga.