Nyligen publicerat

 • Eino Leinos staty
  Publicerad .

  Sommarquiz: Eino Leino

  I dag flaggar vi för Eino Leino. Men när och var föddes han? Vad var hans efternamn ursprungligen? Det här, och mera, i våra fem snabba frågor om Eino Leino!

 • Avlopp
  Publicerad .

  Kraven på avlopp luckras upp

  Regeringen vill gå in och luckra upp kraven på att hushåll måste ansluta sig till sådana avloppssystem som är godkända. Totalt berörs över 10 000 fastigheter i Österbotten och mer än 100 000 i hela landet.

 • Nordjobbaren Ville Edlund
  Publicerad .

  En stockholmare på äventyr i Kuppisparken

  Ville Edlund sökte sommarjobb via Nordjobb och hamnade i Åbo. Han trivs bra med att hjälpa och övervaka lekande barn på äventyrsparken i Kuppis.

 • Jean Silva, ESC
  Publicerad . Uppdaterad

  ESC tvålade till BK-46 i Karis3

  Ekenäs Sport Club vann också det andra fotbollsderbyt mot BK-46 från Karis. ESC tog sin största seger någonsin i division 2 på sportplanen i Karis. Gästernas Jean Silva gjorde tre mål mot sin förra klubb.

 • Sergei Eremenko, FF Jaro.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jaro fick fira i Kuopio – Eremenko gjorde sitt första ligamål

  Jaro lyckades som enda lag i fotbollsligan vinna sin match på söndag. I Vasa och Mariehamn slutade däremot båda matcherna oavgjort.

 • Sami Rähmönen, TPS september 2010
  Publicerad .

  TPS nolla spräcktes – höll målet orört i sju matcher

  I nästan två månader lyckades TPS hålla nollan i fotbollens division ett, men på söndagen i bortamatchen mot PS Kemi fick Åbolaget släppa in ett mål.

 • Zenitha Eriksson ger över stafettpinnen till Karin Storbacka.
  Publicerad . Uppdaterad

  Stafett-FM en guldgruva för SFI-föreningarna

  SFI-föreningarna hade en väldigt lyckad helg i stafett-FM i Seinäjoki. Allt som allt blev saldot 23 medaljer varav tolv stycken var av ädlaste valör.

 • Startblock
  Publicerad .

  Inga västnyländska framgångar i stafett-FM

  De finländska mästerskapstävlingarna i stafettlöpning avgjordes under veckoslutet i Seinäjoki. De västnyländska framgångarna uteblev.

 • Blött i markerna i Kronoby
  Publicerad .

  Liten skörd i Österbotten

  Markerna är vattensjuka och växternas rötter får inte syre. Skörden blir klart under medeltalet i år, säger bonden och entrepenören Mårten Krokfors i Söderby i Kronoby.