Nyligen publicerat

 • Hamnbyggnad och brygga i Bromarv
  Publicerad .

  Bromarv hamn viktig för ortsborna

  Fler båtplatser och utökad service hör till det som bromarvborna önskar sig. Onsdag kväll (26.11) presenteras utvecklingsplanen för hamnen och nya idéer välkomnas.

 • sirkkala skola, föräldrarmöte, bildningsnämndens svenska sektion,
  Publicerad . Uppdaterad

  Engagerade förskoleföräldrar i Åbo efterlyser kreativitet

  Redan när förra veckans beslut att flytta Sirkkala förskola i Åbo kom fick det hård kritik av föräldrar. De hårda tongångarna fortsatte på den inslagna vägen när föräldrar och politiker och tjänstemän ur den svenska skolsektorn i Åbo möttes under tisdagkvällen.

 • Ålands flagga svajar
  Publicerad . Uppdaterad

  Barbara Heinonen ny stadsdirektör i Mariehamn

  På Åland har Barbara Heinonen från Pargas valts till ny stadsdirektör i Mariehamn.

 • Roope Talaja sköt segermålet mot Kärpät.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lassilas svit bröts i Åbo

  Teemu Lassila lyckades inte skriva ett nytt stycke ligahistoria då SaiPas Ville Koho överlistade TPS-målvakten efter knappa 16 minuters spel. Lassila höll sitt mål rent i 230 minuters och 15 sekunder.

 • En ung kille tänder ett ljus
  Publicerad . Uppdaterad

  Våld mot kvinnor: Många tabun måste brytas1

  Många tabun måste brytas för att komma åt våldet mot kvinnor. Finländarna tystnade på ett femtiotal orter runtom i Finland på tisdagen för att hedra de kvinnor som blivit dödade.

 • anonym som tvättar händerna
  Publicerad . Uppdaterad

  Inget varmvatten i delar av Vasa

  Invånarna på Vasklot i Vasa blev utan varmvatten på tisdagskvällen. Orsaken var att fjärrvärmeverket på Vasklot av någon orsak var ur funktion.

 • FC Futura höll snöskottningstalko på Kvarnbackens konstgräsplan i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Fotbollsjuniorer hjälper Borgå få bort snön

  Eftersom Borgå stad inte har resurser att skotta bort snön från Kvarnbackens konstgräsplan, beslöt FC Futuras juniorer att hjälpa staden och ordnade med snöskottningstalko.

 • Följ med på Flow med oss!
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya miljökriterier för Helsingforsevenemang

  Flowfestivalen och Tall Ships Races har redan gjort framsteg i att ordna miljövänliga evenemang. Nu har Helsingfors stad skärpt sina miljökriterier för stora tillställningar. Att servera vegetarisk mat och rättvisemärkt kaffe blev ändå inte ett krav.

 • Tomy Karlsson, lokalhistoriker från Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  "En person kan inte ensam sköta Frontmuseet i Lappvik"3

  Det är viktigt att framtiden för Frontmuseet i Lappvik i Hangö tryggas, anser lokalhistorikern Tomy Karlsson från Hangö. Han hoppas på en lösning där en bredare organisation börjar sköta det privat museet istället för en person, Ralf Häggström, som i dag.

 • En deltagande i världrekordsförsöket i oavbrutet tv-tittande. Bild från Amsterdams centralstation 12 maj 2014.
  Publicerad .

  Tv-publiken kan se Sports matcher

  Vasa Sports nästa hemmamatch mot Pelicans kommer att kunna ses i Anvias kabel-tv och Watson. Från och med den 27 november och fram till den 30 december visas alla FM-ligans hockeymatcher gratis för Anvias kabel-tv kunder.

 • åbo stad
  Publicerad .

  Åbo stad säger varken upp eller permitterar

  Åbo stad säger varken upp anställda eller tar till permitteringar för att spara på personalkostnader. Det blev klart när samarbetsförhandlingarna med personalen avslutades på tisdagen.

 • U-sjukhuset vid ÅUCS
  Publicerad .

  Nu ska inomhusluften i ÅUCS åtgärdas

  Sjukvårdsdistriktet anställer en ansvarsperson som ska se till att problemen med inomhusluften i fuktskadade U-sjukhuset åtgärdas. Det beslöt sjukvårdsdistriktets styrelse på tisdagen.

 • apetit
  Publicerad .

  Apetit stänger enheter i Gustavs och Åbo

  Livsmedelsföretaget Apetit stänger enheterna i Åbo och Gustavs efter samarbetsförhandlingar. Verksamheten koncentreras till Kuopio och Helsingfors.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Många frågetecken kring vårdreformen

  Social- och hälsovårdsreformen tog ett steg vidare på tisdagen. Många frågetecken kvarstår ändå fortfarande, säger Kimitoöns kommundirektör Tom Simola.

 • Handskar på tomt bord
  Publicerad .

  Arbetslösheten steg

  Antalet arbetslösa har stigit i Österbotten och är nu 8.3 procent. I jämförelse med samma tid i fjol har arbetslösheten stigit med 16 procen