Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ryskt importstopp ställer till det för yrkesfiskare

  Strömming kan inte längre säljas till Ryssland på grund av det ryska importstoppet. Ryssland har varit en stor strömmingskonsument och importstoppet drabbar inhemska yrkesfiskare hårt.

 • Yrkeshögskolan Novia i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  Högre krav på yrkeshögskolorna nästa år

  Yrkeshögskolorna kommer att få jobba hårdare för pengarna från och med nästa år. I och med att staten tar över ansvaret för finansieringen blir den resultatinriktad till 100 procent från nuvarande 30.

 • norsen
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Försenad Norsenrenovering är inte vårt fel”

  SFP-politiker kräver att tjänstemännen bär sitt ansvar för att högstadieskolan Svenska Normallyceums renovering försenas. Vid Lokalcentralen säger man ändå att allt gått enligt normal kutym.

 • Repetitioner för pjäsen "Hamlet sade det vackrare".
  Publicerad . Uppdaterad

  Spelåret börjar på Wasa Teater

  Det 95:e spelåret på Wasa Teater kör igång den 12 september med en pjäs om Edith Södergran. För österbottningarna är dramatiseringen av Folkets Dagblad en godbit att se fram emot.

 • Publicerad .

  Vården i Kronoby blev billigare än väntat

  Kronobyborna har varit friskare än väntat i år. Utgifterna för specialsjukvården har sjunkit rejält jämfört med förra året. Det betyder att Kronobybudgeten kan vara en av få ljusglimtar i en annars ansträngd situation för social- och hälsovården i Karleby och Kronoby.

 • Nedskärningslinjerna vid Snellman Ab i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Olja blev till biogas vid Snellman Ab

  Ingen olja används längre för uppvärmning eller för ångproduktion vid Snellman Ab i Jakobstad. Biogas från Jeppo ersätter en årlig oljeförbrukning på 1 miljon kilo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Marknadsdags i Åbo

  En internationell och en finsk lantmarknad samsas kring åstränderna i Åbo den 28-31 augusti. Se videoklippet från marknaden!

 • Replotbron
  Publicerad .

  Servicearbete stänger körfil på Replotbron

  Replotbron får klara sig med en körfil när servicearbeten ska utföras. Arbetet sker på fastlandssidan och pågår under hela september.

 • Det går inte att simma vid Littois träsk.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lite blågröna alger i sydväst

  Det finns mycket lite blågröna alger i Sydvästra Finland. Enligt Miljöcentralen har man hittat små mängder alger i sjön Kirkkojärvi i Rimito och utanför Merimasku.

 • Purmo skola
  Publicerad .

  Purmo skola fuktskadad

  Purmo skola är fuktskadad, men inte så illa att den måste utrymmas. Eleverna kan gå vårterminen i skolan men sedan krävs en grundrenovering.

 • Ossi Väänänen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Yle sänder dokumentärserie om Jokerit2

  Med start den 6:e september kommer Yle att visa en dokumentärserie om Jokerit första år i KHL. Under seriens gång får man bland annat en närmare inblick i hur laget tränar och vad som händer under bortaresorna.

 • Jennie Kronman-Sten
  Publicerad . Uppdaterad

  Gymnastik för alla åldrar

  Vasa Gymnastikföreningen drar nästa vecka i gång höstterminen med utbud för hela familjen. Samtidigt har man siktet inställt på Gymnaetrada 2015.

 • Itella samarbetsförhandlar
  Publicerad . Uppdaterad

  Itella inleder samarbetsförhandlingar

  Mer än 300 jobb är hotade när Itella inleder samarbetsförhandlingar på tisdag. Förhandlingarna gäller 2 234 arbetstagare inom koncernen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kaj Kunnas blir danskändis

  Kaj Kunnas har dansat på presidentbalen och då han han på grund av ett vad var cheerleader på en hockeymatch. Men nu ska han valsa runt inför hela finska folket i tv-programmet Tanssii tähtien kanssa, Dansar med Stjärnor.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Uppskjuten renovering av Norsen drabbar också andra skolor

  När renoveringen av Norsens skolbyggnad skjuts upp är det inte bara Norsens elever och personal som påverkas. Det säger Johan Ekman (SFP), ordförande för utbildningsnämndens svenska sektion.