Nyligen publicerat

 • Point college i Borgå
  Publicerad .

  Bbl: Svenskan hotad på Point College

  De nya kraven på yrkesutbildningen som träder i kraft om ett par år tvingar Point College i Borgå att tänka om. Svenskans framtid på skolan är osäker, skriver Borgåbladet.

 • Publicerad .

  Brandkåren släckte vedbrand i Svartå

  Ungefär sex kubik ved brann upp då elden kom lös då man brände avfall på en gård vid Teiravägen i Svartå i Raseborg. Två släckningsenheter från Västra Nylands räddningsverk släckte snabbt branden.

 • skylt av Ekenäs hälsovårdscentral
  Publicerad .

  Ojämlika vårdlöner i Raseborg

  Huvudförtroendemännen i staden vänder sig till stadsstyrelsen med ett brev för att få ordning på lönerna inom vårdsektorn. Trots att två olika kollektivavtal och lönesystem borde ha blivit ett redan i mars i år, finns det fortfarande lönegropar - och lönen kan variera mycket för samma uppgift på samma arbetsplats.

 • Borgå domkyrka
  Publicerad . Uppdaterad

  Mio drömmer om ett vuxenliv i Borgå

  Reklamfilmen Drömmar att bo i som ska locka nya invånare till Borgå har premiär på biograferna. I filmen drömmer pojken Mio, bekant från den tidigare filmen, om ett vuxenliv i Borgå.

 • Flygstationsbyggnaden i Malm
  Publicerad .

  Terminalbyggnaden på Malms flygplats ska bevaras trots bostäder

  Avvecklingen av Malms flygplats tog ett steg vidare på torsdagen när fastighetsnämnden i Helsingfors beslöt att staden ska köpa de fastigheter som finns på området. Terminalbyggnaden kommer att skyddas och bevaras trots att staden ska bygga bostäder runt omkring.

 • Karis svenska lågstadium får nytt namn i maj.
  Publicerad . Uppdaterad

  Katarinaskolan trång, kall och mörk

  Katarinaskolan i Karis uppfyller inte de krav som ställs på en modern skola. Vissa rum är för små och delar av byggnaden är kalla på vintern. Raseborgs stad granska skolan och reda ut renoveringsbehovet.

 • Jörgen Rönnback
  Publicerad .

  Stora båtar segla bäst

  Snorkiga, halvgalna, supande, snobbiga och rika finlandssvenska seglare får man stifta bekantskap med i Jörgen Rönnbacks nya roman Stora båtar segla bäst. Om du har humor och kan ta boken som den parodi den är blir den riktigt rolig.

 • Sexualiteten är ett tema i både biologin och hälsokunskapen i skolorna.
  Publicerad .

  Skolan ska ge svar på sexfrågorna

  - Den här första lektionen så är det kanske pinsamt, men sen fort så blir de väldigt intresserade och tar det på ett väldigt bra och vuxet sätt. Diskuterar seriöst och kommer med bra frågor.

 • 84-åriga Lindis Kåll får ny trappa.
  Publicerad . Uppdaterad

  De använde både hjärtat och hammaren

  Tre unga män från yrkesskolan Optima har hjälpt 84-åriga Lindis Kåll i Jakobstad att få en ny trappa. Som tack fick de kaffe med gräddtårta och färska grisar.

 • Björnön i Kristinestad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jäviga ledamöter i Kristinestad

  Åtta av elva ledamöter i tekniska nämnden var jäviga i ärendet om att avsluta planeringen för några vindkraftsområden i Kristinestad. Nämnden beslöt att inte behandla ärendet. Men enligt ett rättelseyrkande som lämnats in den här veckan hade de inte fått lyfta bort ärendet från listan av samma orsak: de var jäviga.

 • Det kan kännas tungt att berätta om mobbning
  Publicerad . Uppdaterad

  Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa i farozonen

  Det är en osäker framtid som Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa går till mötes. Vasa sjukvårdsdistrikt köper inte längre dess tjänster och nu överväger Vasa stad om man ska använda Folkhälsan eller inte.

 • I klassen
  Publicerad .

  Östnyländska elever sämst på matematik

  De östnyländska 15-åringarna hör till dem som presterar sämst i matematik, enligt PISA-undersökningen från 2012. Sibbo utgör ändå en ljusglimt.

 • lappträsk kyrkby
  Publicerad . Uppdaterad

  Kulturmiljön i Lappträsk ska bevaras

  Miljöministeriet har valt att inte fastställa det område som anvisats i Lappträsk för tätortsfunktioner, eftersom området räknas som nationellt värdefull kulturmiljö.

 • Lasse Lindholm, stadsstyrelseordförande hösten 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Åbo stads ekonomi en utmaning"

  På måndagen valdes Samlingspartiets Lasse Lindholm till ny ordförande för stadsstyrelsen i Åbo. Lindholm efterträder Minna Arve som valdes till partisekreterare för Samlingspartiet.

 • Ishockey, HIFK, 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Både HIFK och JYP steg ur underläge

  Fula tacklingar blev det stora samtalsämnet när JYP från Jyväskylä i kväll gästades av SaiPa i ishockeyligan. Både HIFK och JYP steg till seger ur två måls underläge.