Nyligen publicerat

 • Norra hamnen i Ekenäs
  Publicerad .

  Omröstning om nya Norra hamnenplanen

  Raseborgs stad inleder en ny process för att planera bostäder och köpcentrum Norra hamnen i Ekenäs. Det beslöt stadsplanenämnden efter omröstning på onsdagen.

 • Dukat för kräftskiva.
  Publicerad .

  Kräftskiva i Experttimmen

  Helan gååååår i Experttimmen på torsdag (18.09) när antikexpert Bernt Morelius berättar om olika kräftskivetillbehör. Programledaren Tiina Grönroos går på utställning där nutidskonstnärer presenterar sin syn på kräftskivor.

 • Bild från Nick Cave-dokumentären 20,000 days on earth.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nick Cave, Pulp och Lordi på duken

  Filmfestivalen Kärlek & Anarki kör igång idag (18.9) och i år frodas musikfilmerna på vita duken. Det är allt från metall till indie och i både dokumentär- och fiktionsform. Vi hjälper dig hitta rätt i filmdjungeln!

 • Jarl Bergkulla
  Publicerad . Uppdaterad

  Älgjägare borde skaffa hygienpass

  Älgjägarna i Kristinestad uppmanas skaffa hygienpass. Det är Jarl Bergkulla, verksamhetsledare i Lappfjärdsnejdens Jaktvårdsförening, som tagit initiativet.

 • Massi föddes i maj 2013.
  Publicerad .

  Den luktar sig till pengar

  Vi må tycka om teknik i alla andra fall, men när det gäller dofter och lukter är hunden överlägsen allt annat. Det har både polisen och nu också tullen satt i system.

 • Sune Lang, Borgå sjukhusdirektör
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå bb:s öde avgörs i dag

  Klockan 13 i dag kommer beslutet om den nya jourförordningen som i allra högsta grad påverkar framtiden för Borgå sjukhus. Dags att se verkligheten i vitögat, säger sjukvårdsområdets direktör Sune Lang.

 • Den plats där en ny brandstation kunde byggas i Karis.
  Publicerad . Uppdaterad

  Karis nya brandstation fick undantagslov

  Raseborgs stad har beviljats undantagslov för att bygga den nya brandstationen vid Bangatan i Karis. Planläggningsnämnden ställer som villkor att grundvattnet inte får förorenas.

 • Outi Hupaniittu söker i Brages pressarkiv
  Publicerad .

  Vill litteratursällskapet ta hand om Brages pressarkiv?

  Det är igen en ödesdag för Brages pressarkiv. Svenska litteratursällskapets styrelse behandlar arkivets öde vid sitt möte i Joensuu i dag. Direktionsordförande Jan Sundberg hoppas arkivet blir en del av SLS.

 • En ostsmörgås och ett glas mjölk
  Publicerad . Uppdaterad

  Helsingforselever ska bli mätta på kall lunch nästa tisdag 1

  -Vi har förberett oss på en eventuell strejk nästa tisdag genom att beställa in en kall mellanmålsaktig lunch till skolorna, säger enhetschef Jaana Kujala vid Palmia.

 • Publicerad . Uppdaterad

  De Gröna: Vanda energi leker med skattebetalarnas pengar

  Riskerar Vanda Energi skattebetalarnas pengar, eller blir det lönsamt att äga en del av Fennovoimas eventuellt kommande kärnkraftverk? Den frågan lär få ett svar inom några år.

 • Jan Korander
  Publicerad . Uppdaterad

  Jan Korander regisserar på Raseborg

  Skådespelaren Jan Korander regisserar Emil i Lönneberga på Raseborgs sommarteater nästa sommar. Han har själv tidiare stått på scenen i Raseborg.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Soppa som soppa - eller?

  Köttsoppa står på menyn. Råvarorna är de samma men den ena soppan tillreds i ett områdeskök medan den andra i eget skolkök. Dags för eleverna att säga sin åsikt.

 • Per Hellman, ordförande för psykiatriska delegationen vid Vasa sjukvårdsdistrikt.
  Publicerad . Uppdaterad

  33 vårdplatser bort från Roparnäs1

  I år försvinner tre av tio vårdplatser inom vuxen- och äldrepsykiatrin på Roparnäs sjukhus i Vasa. De ersätts av mer öppenvård. Ingen blir ändå utan vård, intygar Per Hellman som är ordförande för psykiatriska delegationen.

 • Alva Vik från Överesse i Pedersöre deltar i MGP 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det hoppade till i Alva då MGP-beskedet kom

  11-åriga Alva Vik från Överesse i Pedersöre deltar i årets Melodi Grand Prix med låten "Lära känna dig igen". Alva blev glad och chockad när hon fick höra att hon får delta i finalen.

 • Konstnär Kitty Tennberg
  Publicerad . Uppdaterad

  Kitty Tennbergs förtrollande värld

  Med verk från många årtionden fyller nu Kitty Tennberg vinden på Almska Gården i Lovisa. Färgerna har förändrats med åren, men det sagolika och magiska finns kvar i hennes konst.