Nyligen publicerat

 • En scen ur Vägen hem på Pellinge
  Publicerad . Uppdaterad

  "Intressant, en annorlunda resa"

  Om en knapp vecka är det urpremiär på pjäsen Vägen hem på Pellinge i Borgå. Teatergruppen repeterar intensivt inför premiären den sista juli.

 • Turkosa alger i strandkanten
  Publicerad . Uppdaterad

  Kampen mot övergödningen går långsamt i Finland2

  Vi är på rätt väg. Samtidigt visar de senaste siffrorna att Finland bara har lyckats minska fosfor- och kväveutsläppen med en tredjedel av det som är målet fram till 2016.

 • Hannu Tikkanen och Börje Mattsson tar en sista vals
  Publicerad . Uppdaterad

  Etnofestivalen Faces för sista gången, lever ändå vidare

  ”The Last Waltz”, så heter den sjuttonde tappningen av etnofestivalen Faces. Festivalen återvänder till sina rötter och fortsätter att leva, trots att den ordnas för sista gången.

 • Tennis 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Nieminen lätt vidare i Tammerfors

  Toppseedade Jarkko Nieminen hade inga problem med den belgiska tennisspelaren Yannick Mertens i Tampere Open. Nieminen vann med 6-3, 6-2.

 • Publicerad .

  Rikliga algblomningar i havsområdena

  Små mängder blågröna alger har denna vecka observerats i havet utanför Kaskö. Tidigare i veckan rapporterades det även om alger vid simstränderna i Malax och Molpe.

 • Annie Holmström med hästen Twins Amos.
  Publicerad . Uppdaterad

  Västnyländska segrar under första dagen

  Under första tävlingsdagen på onsdagen i stora hästsportsevenemanget Sea Horse Week i Hangö kröntes två västnyländska ekipage som segrare i dagens huvudklass. Sjundeås Sofia Soilu (Pin Rocks Hustle) och Hangös Annie Holmström (Twins Amos) var bäst i var sin tävling.

 • Alger har gjort vattnet till en tjock grönblå sörja på södra sidan utanför Rosala
  Publicerad . Uppdaterad

  Mycket alger i de sydvästra havsområdena1

  Det finns nu rikligt med blågrönalger i havet. Omfattande blomningar av blågrönalger har observerats i södra Skärgårdshavet, västra Finska viken och norra delen av Östersjöns huvudbassäng. Vi har besökt Utö utanför Pargas där det finns ytterst rikligt med alger just nu - se videoklipp!

 • Rök vid Barösundsfärjan den 23 juli 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mycket rök på Barösundsfärjan2

  Barösundsfärjan i Ingå skärgård stötte åter på problem i onsdags. Det började ryka kraftigt och olja stänkte omkring när färjans motor startades efter ett rutinmässigt oljebyte på onsdagsmorgonen.

 • Marcus Grönholm
  Publicerad .

  Rally strular till trafiken

  Rallyt vid Sandvikskajen i Helsingfors leder till undantagsarrangemang i trafiken mellan den 24 och den 27 juli. Själva rallytävlingen körs på lördag den 26 juli.

 • Garanterat bra pop up-affär på torget i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Pop up-affär gör ungdomsgarantin synlig

  Genom att placera en 20 fots sjöcontainer på torget i Jakobstad vill TE-byrån och NTM-centralen få ungdomsgarantin att synas i vår vardag. Ungdomsgarantin angår alla, säger projektchef Matti Koivisto som bjuder på kaffe, kakor och information om ungdomars möjligheter till jobb och studier.

 • Wasa Express
  Publicerad . Uppdaterad

  Wasaline byter bränslesystem3

  EU:s nya svaveldirekt innebär att Wasaline måste byta ut sitt oljebaserade bränslesystem. Kommunikationsministeriet delar ut 265.000 euro i bidrag till Wasaline för ändringsarbetet, skriver Vasabladet.

 • Utö sommaren 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skärgårdskulturen måste definieras tydligare"2

  Hur ska skärgårdskultur definieras och vem finns skärgården till för. Det här frågar man sig på Utö, där man kräver mera rättigheter och möjligheter att få idka näring så som jakt och fiske.