Nyligen publicerat

 • Vy över Hangö vattentorn.
  Publicerad .

  Lokala nyheter ligger nära Hangöbornas hjärtan

  Många Hangöbor hoppas att KSF Medias sparpaket inte ska drabba de lokala tidningarna Västra Nyland och Hangötidningen. - Man kan inte vara utan dem, säger Hangöbon Agneta.

 • Publicerad .

  Proffsigare föreningar skapar fotbollsboom i Åbo

  Föreningarna har blivit proffsigare. Det är enligt Åbo IFK:s fotbollsförenings ordförande Marko Joas huvudorsaken till att fler och fler barn och ungdomar i Åbo med omnejd väljer att börja spela fotboll.

 • Läkare mäter blocktryck
  Publicerad . Uppdaterad

  Vårdreform skakar om i kommunerna

  Förslaget till ny social - och hälsovårdslag engagerar just nu kommunerna. I flera kommuner, bland dem Kimitoön, funderar man febrilt på vem i de nya områdena som kommer att producera social- och hälsovårdstjänsterna.

 • Borgåbladet
  Publicerad . Uppdaterad

  "Också det riktigt lilla ska få vara med i tidningen"

  Ett av de alternativ som diskuteras på KSF Media är att slå ihop Borgåbladet och Östra Nyland. Carita Liljendahl på Östra Nyland hoppas att det riktigt lilla ska rymmas med i tidningen också i fortsättningen.

 • Motion
  Publicerad .

  Två Sjundeåbor i topp på 10 000 meter1

  Jari Vanhanen från Sjundeå IF var snabbast på herrar 10 000 meter då det hölls regionmästerskap på Karis centralidrottsplan på tisdag kväll. En annan Sjundeåtävlande blev tvåa.

 • Benjamin Källman och William Lindqvist var med och mötte Slovakien i landskampen.
  Publicerad . Uppdaterad

  EIF-unga mötte Slovakien1

  Ekenäs IF:s Benjamin Källman och William Lindqvist var med då Finland mötte Slovakien på tisdag kväll. De spelar i U17-landslaget i fotboll.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Polisen bröt mot egna regler då etniska restauranger granskades

  När myndigheterna under veckoslutet granskade etniska restauranger i Västnyland så bröt de mot polisens egna direktiv som förbjuder etnisk profilering. Det säger minoritetsombudsman Eva Biaudet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Reservera extra tid om du kör till flygfältet natten till onsdag2

  Trafikregleringen vid Helsingfors-Vanda flygplats ändras klockan 20.00 på tisdagskväll. Flera körfiler är avstängda på ring trean vid avtaget till Flygfältsvägen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Stöd till stiftelser äter av fritidsbudgeten

  Bildnings- och fritidscentralen i Kristinestad vill slippa vissa regelbundet återkommande utgifter och understöd. De belastar centralens budget, som blir mindre från år till år.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kjell Westö får Aniarapriset

  Svensk biblioteksförenings Aniarapris 2014 tilldelas den Helsingforsfödde författaren Kjell Westö. Beslutet motiveras med att Westö "spänner från den hårt knutna lyriken i de första böckerna till den storslaget episka tonen i de senare, som "Vådan av att vara Skrake" eller "Hägring 38"."

 • Johanna Lemström är förtroendeman på Västra Nyland.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lång och tung process för personalen på KSF Media

  Alla ska söka sina jobb på nytt genom att anmäla intresse för det de vill jobba med, konstaterar förtroendeman Johanna Lemström på tidningen Västra Nyland och säger att många har varit och är oroliga för framtiden. Arbetet förändras då fem svenskspråkiga redaktioner blir två då KSF Media organiserar om och minskar på personalen.

 • Ann-Sofi Backgren
  Publicerad . Uppdaterad

  Pedersöre värd för årets landsbygdsriksdag

  Pedersöre står värd för årets Landsbygdsriksdag. Den ordnas den 4-5 oktober. Arrangör är Svensk Byaservice, där Ann-Sofi Backgren är nyvald ordförande.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dyster stämning på Västra Nyland7

  Stämningen på Västra Nyland är inte den bästa efter att personalen i dag fick veta att 48 årsverken ska bort inom KSF Media. Alla ska söka sina jobb på nytt och först efter det vet man vem och hur många som ska bort.

 • Publicerad .

  Fyra anställda belönades vid ÅA

  Ville Kivimäki, Tom Wikman, Mikael Lindfelt och Icca Krook belönades samband med inledning av läsåret vid Åbo akademi.

 • Petteri Forsell skuggas av Roni Porokara.
  Publicerad . Uppdaterad

  Fyra nya spelare till HJK1

  HJK förstärker laget inför gruppspelsskedet i Europa League och kunde meddela om hela fyra nyförvärv på tisdagen.