Nyligen publicerat

 • bron till tyska holmen,
  Publicerad .

  Bron till tyska holmen fixad

  Arbetet med att förstärka bron till Tyska holmen i Dalsbruk har gått bra och de mest akuta arbetena kunde slutföras redan i dag.

 • Publicerad .

  Sibbo rekryterar vikarier via webben

  Sibbo kommun började på våren använda sig av webbplatsen Kommunrekrys vikarieregister för kortjobb inom småbarnsfostran. Nu tar man i bruk samma system för jobb inom social- och hälsovården.

 • Sannäs skola är till salu
  Publicerad .

  Längre väg till dagis bekymrar Sandboföräldrar

  Att det blir längre väg till daghemmet är det som bekymrar de flesta föräldrar, enligt Jari Allén, ordförande för föräldraföreningen vid Sandbo daghem i Karis. Daghemsbarnen flyttas till den tidigare skolan i Sannäs på grund av dålig luft i daghemmet.

 • Gränsbevakningens helikopter i Åbo
  Publicerad .

  Räddningshelikopter hittade försvunnen man i Nystad

  På söndagen letade polisen och gränsbevakningens helikopter efter en försvunnen man i Nystadstrakten.

 • Åbo bokmässa 2013.
  Publicerad .

  Frankrike och Sastamala teman på Åbo bokmässa

  Bokmässan i Åbo lyfter upp Sastamala och Frankrike som huvudteman i år. Fransk kultur, vetenskap och utbildning får mycket utrymme på mässan.

 • Prideparad på Åland 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Ärkebiskopen stöder Pride-festival i Åbo

  Ärkebiskop Kari Mäkinen, miljöminister Ville Niinistö (Gröna), musikern Mira Luoti och författaren Pirkko Saisio är några av de kändisar som stöder Pride-festivalen i Åbo.

 • Conny Karlsson är sportsnackare i Yle Västnyland
  Publicerad .

  "Det viktigaste är att alla grenar har det bra"

  Friidrottare är inte särskilt förtjusta i konstgräsplaner medan en konstgräsplan förlänger säsongen för fotbollsspelare. Kulstötaren och tränaren Conny Karlsson är aningen kluven vad gäller stora satsningar för fotboll på centrumplan i Ekenäs.

 • Buss i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  200 får gratis busskort i Åboregionen

  Nu har invånarna i Åboregionen möjlighet att åka buss gratis i en månad. Det är Valonia och Åboregionens kollektivtrafik som delar ut 200 månadskort. Syftet med kampanjen är att uppmuntra folk att använda kollektivtrafik till jobbet.

 • Polis håller i alkometer
  Publicerad . Uppdaterad

  Berusad mopedist och övergiven bil i Raseborg

  Polisen fick under veckoslutet ta hand om en berusad mopedist på Skogbyvägen och en övergiven bil på Prästkullavägen i Raseborg.

 • #x3mfest kommer till Malax den femte september.
  Publicerad .

  #x3mfest till Malax!

  Hej Malax! Fredagen den 5.9 kommer #x3mfest till er, och vi behöver ER hjälp att fixa sommarens sista, och bästa fest. Har du en festplats, ett band eller något annat festligt? Hör av dig!

 • Milla Simons
  Publicerad .

  Trender kommer och går men yoga består

  Det är tio år sen föreningen Wasa Yogacenter startade sin verksamhet. Kvar bland kurserna finns Aschtangayoga och Hathayoga, nytt för i höst är barnyoga och föräldrayoga. Föreningen firar hela året med kända gästande yogalärare.

 • Bostadsområde
  Publicerad .

  VFD förkastade besvär mot byggplaner i Nykarleby

  Ab MT Bygg Rakennus Oy i Jakobstad får bygga radhus på Hjortrongränd i Nykarleby. Vasa Förvaltningsdomstol avslår Bostads Ab Skogsparkens besvär mot bygglovet.

 • Publicerad .

  Andersson byter inrikesministeriet mot Novia

  Niklas Andersson (KD) slutar sitt jobb som inrikesministerns specialmedarbetare. Han börjar jobba på Yrkeshögskolan Novia i Ekenäs i mitten av september.

 • Leena Kaunisto och Thomas Öhman
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjukfrånvaron bland personalen i Vasa oroar

  Sjukfrånvaron bland Vasa stads personal kostade staden över åtta miljoner euro ifjol. Läget är värst bland enheterna inom vården. Personalen inom hem- och anstaltsvården är sjuka i snitt 24 dagar per år.

 • Kristian Thulesius, Frank Skog, Findus flyttar ut, Unga teatern
  Publicerad . Uppdaterad

  Findus packar flyttdasset

  Den tionde berättelsen om katten Findus och gubben Pettson skrevs ursprungligen för scenen och utkom först senare i bokform. Nu har ”Findus flyttar ut” blivit en minimusikal. En lyckad sådan.