Nyligen publicerat

 • Familjevåld blir allt vanligare
  Publicerad .

  "Ingen går efter första slaget"

  Enligt Europarådets konvention ska våld mot kvinnor bekämpas kraftigare än tidigare. Kvinnovåld är ett utbrett samhällsproblem och de som vänder sig till Kvinnojouren i Jakobstad har utsatts för våld under lång tid. - Ingen går efter första slaget, säger utvecklingkoordinator Sara Mikander.

 • sannfinländarna,
  Publicerad . Uppdaterad

  Sannfinländarna ställer in torgmöte i Åbo

  Sannfinländarna ställer in sitt planerade torgevenemang i Åbo kommande veckoslut. Evenemanget var tänkt att äga rum i samband med partiets kongress och tillika 20-årsjubileum.

 • Publicerad .

  Bytesbörsen 4 augusti

  Bland annat en tvättmaskin, hyllor och en traktordriven slåttermaskin efterlystes i Bytesbörsen den här veckan. Dessutom erbjuds en moped och handgjorda snapsglas.

 • Tomi Lindblom
  Publicerad .

  Nio andra städer vill ordna Weekend-festivalen

  Det finns ett stort intresse för att ordna Weekend-festivalen utanför Helsingfors. Under måndagen fick arrangörerna nio erbjudanden från städer i övriga Finland. Arrangörerna är sura på Helsingfors.

 • Lovisa kyrka 2015.
  Publicerad .

  Nedgången fortsätter för finlandssvenska församlingar

  Stora församlingar klarar sig rätt bra, men många mindre är i kris. Nu söker församlingarna febrilt efter lösningar som inte skulle drabba själva verksamheten.

 • Simhallen i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Lär dig simma i höst

  Hösten närmar sig vilket betyder att man snart också kan anmäla sig till höstens olika simskolor i Borgå.

 • Den japanska författaren Shusako Endo
  Publicerad .

  En fransk Forrest Gump

  Den japanske författaren Shusako Endo skildrar ett efterkrigstida Japan. I sin roman Dumboms resa introducerar han en genomgod hjälte som uppvisar stora likheter med Forrest Gump.

 • Publicerad . Uppdaterad

  AL: Flygrädd Komarov sökte hjälp

  Att vara hockeyproffs och flygrädd är ingen lysande kombination. Leo Komarov trivs inte i kabinen – och sökte hjälp då rädslan var som värst.

 • Ledningsbilen i Vasa.
  Publicerad .

  Krock i Vasa

  Två personbilar krockade på Bangatan i Vasa på måndag förmiddag. Chauffören i den ena personbilen, en 80-årig man, svängde strax innan olyckan skedde över i mötande fil och den andre chauffören hann inte väja undan.

 • Café Sibbe i Sibboviken.
  Publicerad . Uppdaterad

  Planer blir verklighet på Joensuu gård i Sibbo

  För två år sedan godkändes detaljplanen för Joensuu gård i Sibbo efter många om och men. En del av planerna har redan förverkligats och mer är på kommande.

 • hjortkrock,
  Publicerad .

  Rekordmånga hjortkrockar i Sydvästra Finland6

  Antalet krockar med älg eller hjort har ökat rekordartat i Sydvästra Finland. I juni och juli har det redan skett 260 älg- och hjortkrockar i regionen. Av dem skedde 80 i Satakunta.

 • M/s J.L. Runeberg
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen vidare sommar för skeppet J.L. Runeberg

  Den svala och regniga sommaren har avskräckt turisterna från att bege sig ut till sjöss. Det syns i ett passagerarbortfall på m/s J.L. Runeberg som trafikerar mellan Helsingfors och Borgå samt Helsingfors och Lovisa.

 • Fotbollsspelare, 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Stort bakslag för HJK – Savage borta mot Astana4

  HJK:s yttermittfältare Demba Savage missar den väldigt viktiga bortareturen mot FC Astana i Champions League-kvalet. Han skadade baklåret under en träning på måndag.

 • Logo för Räddningsverket i Östra Nyland
  Publicerad .

  Bastuutrymme brann i Sibbo

  I Spjutsund i Sibbo ägde en brand rum i natt. Det var bastuutrymmet i en villa som började brinna.