Nyligen publicerat

 • Seppo Penttilä, magnus asplund
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjöbevakarna flyttade upp på land

  Sen i september finns Karlebys sjöbevakare i Yxpila. Sparkrav gjorde att sjöbevakningen lämnade de spatiösa utrymmena i Öja och nu krävs en kort biltur för att komma ner till farkosterna i hamnen. -Flytten påverkar inte vår beredskap. På fem minuter är manskapet beredda att lämna hamnen, säger premiärlöjtnant Seppo Penttilä, chef för Vallgrund Sjöbevakningsstation.

 • Klassrum i Korsnäs skola
  Publicerad .

  Nu slår föreningar vakt om Vapenbrödrabyns skola

  Skolan i Vapenbrödrabyn i Vasa är hotad. I Vasa stads budgetförslag för 2015 finns nedskärningar för skolor. Vapenbrödabyns skola har tidigare varit indragningshotad och nu hotas den igen av stängning.

 • Nedgången till Österbottens nödcentral.
  Publicerad .

  Österbottens nödcentral blir större i november

  Nödcentralen i Vasa börjar få samtal från Mellersta Finland i slutet av november. En gemensam databas tas i bruk redan nästa vecka.

 • Jeppo Biogas gasstation är den första i Österbotten.
  Publicerad .

  Nu kan du tanka gasbilen i Österbotten

  Österbottens första tankstation för gasbilar finns i Jeppo i Nykarleby. Stationen är samtidigt den nordligaste i landet. I södra Finland finns redan många tankstationer för gasbilar

 • Ville Andersson
  Publicerad . Uppdaterad

  Hur började allt Ville Andersson?

  Ville Andersson får den prestigefyllda utmärkelsen ”årets unga konstnär”. För oss berättar han hur allt började, framför en bokhylla i ett tråkigt Lovisa.

 • Vanda avfallskraftverk,
  Publicerad . Uppdaterad

  Vanda avfallskraftverk får in för lite sopor

  Förbränningsverket som togs i bruk i september ska börja sälja sin brännkapacitet eftersom det inte kommer in tillräckligt med brännbart avfall.

 • Snabbtåg kör förbi Ingå station
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingå försöker trygga Y-tågen

  Ingå utreder om det är möjligt att ordna matartrafik från kyrkbyn till tågstationen som ligger utanför kyrkbyn. Matartrafiken kunde testas i vår.

 • Publicerad .

  Storvilt orsakar problem i Mellersta Österbotten

  Jordbrukare i Mellersta Österbotten är oroade över de skador som storvilt orsakar för husdjur och människor. Nu ber en grupp om hjälp av polisen så att människorna inte tar saken i egna händer.

 • Stefan Pellas.
  Publicerad .

  Nytt försök att räkna lodjur

  I vinter ska storviltsspår i snön räknas av Finlands viltcentral. Räkningen skulle ske redan förra vintern men på grund av snöbrist blev det inte av.

 • Sandviksvillan i Vasa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bara ett bud på Sandviksvillan i Vasa

  Klockan 15 på fredagen gick anbudstiden ut för Sandviksvillan i Vasa. Då hade ännu inget bud kommit. Tre minuter senare kom det första och sista budet.

 • Publicerad .

  Polispådrag i Helsingforsskolor

  I Kronohagen trängde sig två aggressiva män in på en högstadieskola, senare idag fick polisen in en anmälan om en hotfull situation på en yrkesskola i Kasberget.

 • Presentation av kalkhäll på Svinberget
  Publicerad . Uppdaterad

  Värdefulla kalkhällar röjs i Västanfjärd

  Forststyrelsen tar sig an värdefulla hällmarker i Västanfjärd på Kimitoön. I Svinbergets naturskyddsområde är klipphällarna rika på kalk och det finns både hotade naturtyper och växtarter i området.

 • stockbastu
  Publicerad . Uppdaterad

  Vem vill ha strömsöbastun?

  Inga bud har ännu lagts på strömsöbastun som auktioneras ut till förmån för välgörenhet i samband med näsdagen den 7 november. Auktionen pågår på huuto.net/nenäpäivä framtill den 17 november och utropspriset är 2 000 euro.

 • Publicerad .

  Tummen ner för Öröfarled3

  Öröfarleden ska inte finnas inte med i landskapsplanen, anser Högsta förvaltningsdomstolen.

 • Turister framför Sibeliusmonumentet
  Publicerad .

  Nu granskar vi turismen i huvudstadsregionen – för en #TuffareTurism!

  Var finns de dolda pärlorna som turisterna aldrig hittar? Vad har huvudstadsregionen att erbjuda utöver Tempelplatsens kyrka, Sibeliusmonumentet och Mumin? Tipsa oss!