Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Rikliga algblomningar i havsområdena

  Små mängder blågröna alger har denna vecka observerats i havet utanför Kaskö. Tidigare i veckan rapporterades det även om alger vid simstränderna i Malax och Molpe.

 • Annie Holmström med hästen Twins Amos.
  Publicerad . Uppdaterad

  Västnyländska segrar under första dagen

  Under första tävlingsdagen på onsdagen i stora hästsportsevenemanget Sea Horse Week i Hangö kröntes två västnyländska ekipage som segrare i dagens huvudklass. Sjundeås Sofia Soilu (Pin Rocks Hustle) och Hangös Annie Holmström (Twins Amos) var bäst i var sin tävling.

 • Alger har gjort vattnet till en tjock grönblå sörja på södra sidan utanför Rosala
  Publicerad . Uppdaterad

  Mycket alger i de sydvästra havsområdena

  Det finns nu rikligt med blågrönalger i havet. Omfattande blomningar av blågrönalger har observerats i södra Skärgårdshavet, västra Finska viken och norra delen av Östersjöns huvudbassäng. Vi har besökt Utö utanför Pargas där det finns ytterst rikligt med alger just nu - se videoklipp!

 • Rök vid Barösundsfärjan den 23 juli 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mycket rök på Barösundsfärjan

  Barösundsfärjan i Ingå skärgård stötte åter på problem i onsdags. Det började ryka kraftigt och olja stänkte omkring när färjans motor startades efter ett rutinmässigt oljebyte på onsdagsmorgonen.

 • Marcus Grönholm
  Publicerad .

  Rally strular till trafiken

  Rallyt vid Sandvikskajen i Helsingfors leder till undantagsarrangemang i trafiken mellan den 24 och den 27 juli. Själva rallytävlingen körs på lördag den 26 juli.

 • Garanterat bra pop up-affär på torget i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Pop up-affär gör ungdomsgarantin synlig

  Genom att placera en 20 fots sjöcontainer på torget i Jakobstad vill TE-byrån och NTM-centralen få ungdomsgarantin att synas i vår vardag. Ungdomsgarantin angår alla, säger projektchef Matti Koivisto som bjuder på kaffe, kakor och information om ungdomars möjligheter till jobb och studier.

 • Wasa Express
  Publicerad . Uppdaterad

  Wasaline byter bränslesystem1

  EU:s nya svaveldirekt innebär att Wasaline måste byta ut sitt oljebaserade bränslesystem. Kommunikationsministeriet delar ut 265.000 euro i bidrag till Wasaline för ändringsarbetet, skriver Vasabladet.

 • Färja i skärgården.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Skärgårdskulturen måste definieras tydligare"2

  Hur ska skärgården överleva? Johannes Tabermann åkte ut till Utö för att fråga dem som bor där vad som kan göras. Skärgårdskulturen borde definieras tydligt för att dess framtid ska kunna tryggas, säger Kalle Sjöberg, bosatt på Utö.

 • Henrika Malmström tillsammans med sin son Kalle.
  Publicerad . Uppdaterad

  Äventyrstävling för människor av stål

  Skulle du orka paddla i skärgården, cykla och springa i terrängen, simma i havet och ännu åka rullskridskor i över 16 timmar? Knappast, men det finns de som orkar. Henrika Malmström deltar i äventyrstävlingen Endurance Quest på fredag (25.7) som ordnas i skärgården i Raseborg och Ingå.

 • Gunborg Gayer går i pension den första november 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Gunborg Gayer är noga med språket på Arbis

  Jag inser att det blir en enorm omställning i mitt liv eftersom jag alltid varit så arbetsfokuserad, beskriver Gunborg Gayer sina stämningar inför den annalkande pensionstiden.

 • Ella Koskela ger ut sitt första album till hösten.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ella Sanoo spelar in i Stockholm

  16-åriga Ella Koskela från Vasa håller som bäst på att spela in sin första skiva i Stockholm. Det var i samma stad hon upptäcktes när hon och hennes syster agerade gatumusikanter.

 • Henri Forss
  Publicerad .

  "Harry har en hel del Henri i sig"

  "Scenen där huvudpersonen kallas in till chefen och får veta att det inte längre finns jobb för honom skrev jag för två år sedan. Senare blev sagan verklighet när Finska notisbyrån hade samarbetsförhandlingar." Så berättar Henri Forss om en av de inledande händelserna i sin nya bok "Cannabis, baby!".

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ytterst stark vädjan att spara vatten i Korpo

  Vattenförsörjningen i Korpo centrum är fortfarande i ett mycket kritiskt skede och Pargas stad uppmanar konsumenterna till största möjliga sparsamhet.

 • Publicerad .

  Kvällsöppet för Pepotgropen

  Från och med fredag håller omklädningrummen och toaletterna vid Pepotgropen öppet längre än tidigare.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hangögatorna livades upp med en ny sång

  På onsdagen samlades konstnärsgruppen Katujen elävöittäjät (Gatornas upplivare) i Hangö. Gruppen har fem medlemmar och de turnerar i Finland med gatuföreställningar. Se Youtube-klipp!