Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Strömmingen försvinner från matborden?

  Strömmingen riskerar att försvinna från affärernas fiskdiskar på grund av det ryska importstoppet på livsmedel, som också gäller fisk.

 • Inside Outside
  Publicerad . Uppdaterad

  Vinnaren kommer från Sverige

  Den gamla travbanan i Vasa ska bli ett område baserat på ett traditionellt rutsystem med inslag av diagonala gator. Martin Arfalk från arkitektbyrån Mandaworks tog emot segern på stadshuset i Vasa.

 • Prins Carl Philip
  Publicerad . Uppdaterad

  Prins Carl Philip besöker Åbo

  Prins Carl Philip besöker Åbo i helgen. Besöket sker i samband med den multinationella marina övningen Northern Coasts, som prinsen deltar i.

 • Utsikt över Hangö och Västra hamnen
  Publicerad . Uppdaterad

  Årets nyländska stadsdel utses

  Vilken stadsdel i Nyland vill du att får pris? Nu har du möjlighet att ge förslag på Årets nyländska stadsdel till Nylands förbund.

 • Ung kille med mobiltelefon.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangökulturen satsar på modern tid och barn

  Hangö museum planerar i nästa år att satsa på Hangöminnen från 2000-talet. Inom kulturen ligger fokus på barnkultur.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Inga begränsningar för mopedister i Ekenäs5

  Raseborgs stad vidtar inga åtgärder mot mopedisterna i Ekenäs centrum. Samhällstekniska nämnden anser att stadens centrum är till för alla och det är naturligt att ungdomarna har sin plats där

 • Tom Palenius är verkställande direktör för Abacus Diagnostica.
  Publicerad . Uppdaterad

  Biobranschen har vind i seglen i Åbo

  Flera Åboföretag inom biobranschen har skördat framgångar den senaste tiden. I dag, onsdag, samlas branschfolk från hela landet i Kuppis för det årliga Healthbio-seminariet.

 • Marinens fartyg tar iland i Pansio i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  NOCO14 samlar sjöstridskrafterna i Åbo

  Storövningen Northern Coasts 2014 samlar sjöstridskrafter från 13 olika länder i Åbo. Under två veckors tid ska nästan 3000 personer och 60 fartyg tillsammans öva med tanke på möjliga framtida internationella fredsuppdrag.

 • Niklas Engblom
  Publicerad .

  Bordsservering - om du betalar mera

  Många tips som kommit in till Yle Huvudstadsregionens granskning av kundservice i regionen gäller restaurangbranschen. Det handlar om dåligt bemötande, snorkig personal eller bara misslyckad betjäning. En del frågar sig också: Var är bordsserveringen i Finland? Den kunde finnas - om du är villig att betala, säger krögaren Niklas Engblom.

 • Västerby skola i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Västerby och Österby skolor fortsätter som hittills

  Västerby och Österby skolor i Ekenäs kommer att fortsätta som hittills. Det beslöt bildningsnämnden i Raseborg igår kväll (27.8).

 • RS lag i allmänna klassen på 3x40skott (Max Westerlund, Robin Stenström, Stefan Räfså).
  Publicerad .

  Flera områdesmästerskap till RS

  Under senaste veckoslut (23-24.8) ordnades Södra-Finlands områdesmästerskap i miniatyrgevär. Tävlingarna ordnades på skjutbanan i Ingå.

 • Kantareller
  Publicerad . Uppdaterad

  Nu kommer svamparna!

  De senaste veckornas regn har fått fart på svamparna och i Sydvästra Finland börjar kantarellerna nu dyka upp. Förutom mat bjuder skogen också på motion, meditation och skatter av olika slag.

 • Fred Sundwall är generalsekreterare i Finlands Ryttarförbund
  Publicerad .

  Häststallens antal ökat explosionsartat

  - Stallens antal har ökat explosionsartat, speciellt inom en radie på 100 – 150 kilometer utanför Helsingfors, säger Fred Sundwall, generalsekreterare i Finlands Ryttarförbund. Stallen är dels sådana där man kan syssla med den här hobbyn, men också helt privata stall.