Nyligen publicerat

 • Ulrika Nabb överräcker priset till årets förening Karperö UF. Från vänster Tommy Södergård, Jens-Olof Mård, Sanna Söderström och Anna Törnroos.
  Publicerad . Uppdaterad

  Karperö uf är årets förening

  Svenska Österbottens Ungdomsförbund utsåg Karperö uf till årets förening på årets Johannesgala som gick av stapeln på lördagskvällen. Årets eldsjäl är Malin Haka och årets veteran Mikael Gädda.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Fjärde förlusten för HaHy-herrarna

  Serienykomlingen HaHys kräftgång i innebandyns division 2 för herrar fortsätter. Hangölaget förlorade för fjärde gången på lika många matcher på lördagskvällen (25.10).

 • Innebandymålvakt vaktar målet.
  Publicerad . Uppdaterad

  HaHy-damer hänger med i tabelltoppen

  Hangöklubben Hangon Hyrskyt stod värd då säsongens andra turnering ordnades på lördagen (25.10) i damernas innebandytvåa. Matcherna spelades i Hangö idrottshus. I och med att HaHy vann den ena av sina två matcher är laget med i tätstriden i zonen. Efter fyra matcher har laget sex poäng, liksom också Helsingforslagen M-Team/2 och Erä.

 • Sebastian Strandvall 1.4.2014
  Publicerad .

  Strandvall: Jag är väldigt nöjd med säsongen3

  VPS slutade fyra i fotbollsligan efter en säsong som till stor del präglats av skador i spelartruppen. Yle Sporten ringde upp lagets kapten Sebastian Strandvall efter den sista segern mot KuPS på bortaplan för att summera säsongen.

 • Anna Anu Viik
  Publicerad .

  Barn lär sig språk genom att prata

  Med hjälp av upplevelsepedagogik och digitala verktyg ska barn hållas motiverade för att lära sig språk. Det tror modersmålsläraren Anna Anu Viik från Sverige.

 • Ett bildmontage som föreställer Pickala nya ABC-bränslestatione i Sjundeå. Röd byggnad med vita knutar. Från detaljplansutkastet hösten 2014.
  Publicerad .

  Nya macken i Pickala ska passa in i miljön3

  I Sjundeå kommun pågår arbetet med att ändra detaljplanen för servicestationsområdet i Pickala, där Varuboden-Osla vill riva den nuvarande bensinmacken Pickala ABC och bygga nytt. Den nya byggnaden ska vara i trä, rödmålad med vita knutar.

 • VPS:s chefstränare Olli Huttunen 1.4.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  VPS slutade fyra - Europa nära4

  På lördagen avgjordes vilka lag som slutar på de viktiga platserna 2-4 i fotbollsligan. Silvret gick till nykomlingarna SJK medan VPS knep det sista halmstrået till Europaspel genom att slå KuPS på bortaplan. FC Lahti avslutar med bronsmedaljer runt halsen.

 • Ärm på polisuniformen
  Publicerad . Uppdaterad

  Man dödsskjuten i Laihela

  En ortsbo sköts i Laihela på lördagsmorgonen. Mannen dog av skadorna. Polisen har gripit fem personer och inlett förundersökning.

 • Camilla Back tränar fitness
  Publicerad . Uppdaterad

  Camilla Back - fitnessdrottningen från Vasa3

  25-åriga Vasabon Camilla Back blev i oktober 2014 trea i världsmästerskapen i bikini fitness i Kanada. Vad är det som krävs för att komma upp på en sådan nivå och hur går den världen ihop med vardagen som sminkös på Strömsö?

 • Aki Korkiakoski, Raseborg Knights
  Publicerad . Uppdaterad

  Segrar för Knights och LoSB4

  Både Raseborg Knights och Lojolaget LoSB vann sina fredagsmatcher (24.10) i herrarnas innebandytvåa.

 • Jonas Blomqvist.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jonas Blomqvist: Den man älskar, byråkratiserar man2

  Förlorar vi mer än vi vinner på att ha en omfattande byråkrati i vårt land? Varför kan vi inte ta det lite ”mañana” i stället, som man gör i många andra länder?

 • Sport och IFK träningsspelade i Vasa.
  Publicerad . Uppdaterad

  Polisen övervakade Vasa Sport - HIFK2

  Under fredagskvällen fanns polisen på plats vid hockeymatchen mellan ligalagen Vasa Sport och HIFK. Polisen behövde bara bryta in en gång under matchens gång.

 • Borgå stad vill sälja värdefastighet mittemot Runebergs hem
  Publicerad . Uppdaterad

  Värdefulla trähus fortfarande osålda

  Borgå stad lade i somras två värdefulla trähus i centrum ut till försäljning. Husen vid Alexandersgatan 5 och Vävaregränd 5 är fortfarande till salu.

 • Tomek Valtonen lotsar Vasa Sport i ligan.
  Publicerad .

  Elproblem i Vasa - Sport förlorade igen

  Vasalaget Sport inkasserade sin 13:e förlust då HIFK var bättre med 3-1. I den andra perioden avbröts matchen.