Nyligen publicerat

 • Maria Olin
  Publicerad . Uppdaterad

  Marias pärla är ÅST

  Nu är "smörgårsbordet" dukat på ÅST. Det är bara att ta för sig av drama, tvåspråkigt, barnteater, nyskrivet finlandssvenskt och musikal.

 • Plagen i Lovisa
  Publicerad .

  Fortfarande riskabelt att simma i Lovisa2

  Sommaren är över, men de som inte skräms av svalare badvatten bör ändå undvika att simma i Lovisaviken och Hudöfjärden.

 • Nordic Duck i Granvik sommaren 2014
  Publicerad .

  Fler städer bolagiserar turismen

  Allt fler kommuner bolagiserar sin turismmarknadsföring. För många företag är det då lättare att få sin röst hörd. Företagaren Eva Johansson tycker att man borde bilda ett aktiebolag av Pargas stads marknadsföring för turister.

 • katakomber undersöks i ortodoxa församlingens begravningsplats.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kan finnas fler katakomber i Helsingfors

  Aalto-universitetet kommer nu att fortsätta undersöka de katakomber som har hittats under ortodoxa församlingens begravningsplats i Helsingfors och man tror att det kan finnas fler än tolv.

 • Anvia
  Publicerad . Uppdaterad

  Elisa erbjuder för lite för Anviaaktier

  Anvias styrelse bedömer att Elisas erbjudande i aktieaffärerna är för lågt och rekommenderar ingen att godta erbjudandet.

 • Stella och Frida Noreila på väg hem från skolan
  Publicerad . Uppdaterad

  Frida kan namnen på alla som kör skolskjutsen i Tusby

  Det är roligt att åka med taxi till skolan, tycker Stella och Frida i Tusby. Ifjol drogs skoltaxin in, men deras rådiga mamma hittade en kompromiss som passade både kommun och föräldrar.

 • Pizza.
  Publicerad . Uppdaterad

  Restauranger bötfälldes för arbetstidsbrott7

  Endast elva restauranger fick grönt ljus då polisen under veckoslutet granskade 52 etniska restauranger i Västnyland. Målet med razzian var bland annat att hitta eventuell illegal arbetskraft, kontrollera olägenheter i arbetarskyddet och syna försäljning utan kvitto .

 • Räddningsbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Många trafikolyckor i Östnyland i helgen

  Det har skett flera trafikolyckor i Östnyland i helgen. I den allvarligaste skadades två tonårsflickor då deras traktor välte.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Livligt under forneldarnas natt1

  Veckoslutet var livligare än vanligt för sjöbevakningen då forneldarnas natt firades och flera båtar var i farten. Inga allvarliga olyckor skedde dock.

 • Olkiluoto 3 i juni 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Areva: Bygget av Olkiluoto 3 klart 20163

  Bygget av kärnkraftsreaktorn Olkiluoto 3 ska vara klappat och klart i mitten av 2016 uppger leverantören Areva i ett pressmeddelande.

 • En pappersrulle
  Publicerad . Uppdaterad

  Läckage stängde pappersfabriken i Lojo tillfälligt

  Mondis pappersfabrik i Lojo tvingades köra ned sin produktion på lördagsmorgonen (30.8) på grund av ett läckage. Papperslim hade hamnat i en stor mängd vatten som via vattenreningen hamnade i Lojo sjö.

 • Publicerad .

  1286,75 meter bord gav plats i rekordbok

  De klarade det! Världens längsta matbord byggdes i Lovisa i helgen och mättes av en representant för Guinness World Records.

 • Karis hälsovårdscentral.
  Publicerad .

  Svartåbor vill få vård i Lojo1

  Flera Svartåbor överväger att byta till Lojo hälsovårdscentral efter att jouren vid Karis hälsostation stängde åtminstone tillfälligt i mitten av augusti. 26 raseborgare har sedan början av året valt Lojo hälsovårdscentral.

 • Daghemmet Lilla Lyan i Grankulla.
  Publicerad .

  Renoveringen av Bensows daghem drar ut på tiden

  Renoveringen av Bensowstiftelsens daghem i Grankulla drar ut på tiden. Daghemmen Lilla Lyan och Stora Lyan borde ha varit färdiga för några veckor sedan. Snart måste dessutom dagisbarnen samsas med barnavårdsföreningen i det gamla barnhemmet.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Butchers gick till semifinal

  Butchers från Borgå slog på lördag vandalaget Taft i lönnligan i amerikansk fotboll och är därmed klar för semifinalmatch.