Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Personer i sjönöd vid Mickelsörarna2

  Två personer i båt hamnade i sjönöd efter att båten kolliderade med en linjetavla vid Mickelsörarna utanför Vasa sent på fredag kväll. En av männen flög genom båtens fönster och ner i vattnet och försvann utom synhåll vid kollisionen.

 • Fred Granberg och båten Jalmari
  Publicerad . Uppdaterad

  Köp ett vrak och sänk din ekonomi

  Under årens lopp har en del båtar lämnats vind för våg på båtförvaringen i Finno. Nu ordnar staden en auktion för att få bort de avskrivna båtarna. Yle Huvudstadsregionen tar tillsammans med Esbopolitikern Fred Granberg (SFP) tar en titt på utbudet.

 • Redrama.
  Publicerad . Uppdaterad

  Redrama fick nästan Pjuggen att explodera2

  Det var en fantastisk kväll i Pargas när Svenska Talande Klubben intog PIUG Kultursal. Redrama, Clarissa och ortens eget Max in the Crowd steg upp på scenen. Kolla bilder från spelningen här.

 • Arber Istrefi, ESC
  Publicerad .

  Ny seger för ESC i fotbollstrean4

  Ekenäs Sport Club fortsätter att gå från klarhet till klarhet. På fredagen tog Ekenäslaget en ny seger i herrarnas fotbollstrea.

 • Roope Auvinen, Sjundeå IF
  Publicerad .

  Roope Auvinen vann FM-guld i slägga

  I FM-tävlingarna i friidrott i H/D 16-17 i Kotka vann Sjundeå IF:s friidrottare två medaljer på fredagen. Roope Auvinen vann FM-guld i slägga och Iida Kalliomäki silver på 1000 meter.

 • Publicerad . Uppdaterad

  NM-brons för Joni Stenström i luftgevärsskytte

  Raseborgs Skyttars Joni Stenström fina framgångar inom tävlingsskytte fick på fredagen fortsättning i NM i Köpenhamn. Han kom trea i luftgevärsskytte.

 • Frida och Pernilla intervjuar en häst i Pargas.
  Publicerad . Uppdaterad

  En tillfällig djurpark i Pargas

  Det blev en djurisk eftermiddag när Frillan och Prillan sände från Pargas idag. Det uppstod ett zoo när en isbjörn, många hundar, en häst och en sköldpadda hälsade på i sändningen.

 • juthbackamarknaden,
  Publicerad .

  Juthbackamarknaden körde igång

  Nykarlebys megalopptorg Juthbackamarknaden körde i gång på fredagen. Officiella starten var klockan 16 men redan vid lunchtid hade folk sökt sig ut för att fynda.

 • Fötter vid havet.
  Publicerad . Uppdaterad

  Fritt fram att simma i Dragnäset igen

  Efter att ett trettiotal personer insjuknade i magsjuka efter att ha simmat i Dragnäset har det rått simförbud vid badstranden. Färska prover visar att det inte finns något virus längre i vattnet och det är fritt fram att simma igen.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Niko Peltola till Vasa Sport

  Vasa Sport har förstärkt truppen med backen Niko Peltola som lånas från Jokerit. Lånekontraktet gäller hela säsongen 2014-2015.

 • Östra hamnen i Hangö
  Publicerad .

  Östra hamnen i Hangö börjar planeras3

  Miljönämnden i Hangö ska på onsdag (27.8) börja planera Östra hamnen. Målet att få ett vackert, funktionellt och enhetligt hamn- och strandparkområde.

 • Merituulen koulu i Ingå
  Publicerad .

  Ingå utreder skolcentrum

  Ingå låter en konsult utreda ett eventuellt skolcentrum i kommunen. Kunde Ingå ha ett tvåspråkigt skolcentrum där också sjuor, åttor och nior får undervisning?

 • Ritning på serviceboendet i Karis
  Publicerad . Uppdaterad

  Så här ser äldreboendet i Karis ut

  Planerna att bygga Karis serviceboende och seniorbostäder går vidare enligt tidtabell. Anhållan om byggnadslov lämnades in i dag (22.8) och både fasad- och bottenplansritningarna för de två byggnaderna är nu färdiga.

 • En fästing och en pincett, grafik
  Publicerad .

  Taigafästingen huserar i Birkaland

  Taigafästingen har påträffats på nya områden. Forskare vid Åbo universitet har hittat fästingen i Lembois nära Tammerfors.

 • Vägskyltar på Lappträskvägen
  Publicerad .

  Hindersby skola till salu

  Skolan har varit till salu sedan i somras. Fastighetsförmedlaren som sköter om försäljningen har redan haft några förfrågningar från intresserade köpare.