Nyligen publicerat

 • Yrkesinstitutet Optima
  Publicerad . Uppdaterad

  "Förvaltningsgränser får inte vara mentala gränser"

  Hur skall framtidens yrkesutbildning organiseras på finlandssvenskt håll? Den frågan plus folkhögskolornas framtid utreds av Ole Norrback i höst. På torsdagen träffade han styrelsen för Optima i Jakobstad.

 • ambulansbild
  Publicerad .

  Akutvårdare skall ut på rallybanan

  Akutvårdare från Karleby ska snart ut på banan i Kemora i Vetil. Där ska de få utbildning i hur man kör ambulans på bästa sätt. Orsaken är att det statistiskt sett sker alltför många olyckor i Finland som ambulanser är inblandade i.

 • älgar
  Publicerad . Uppdaterad

  Älgen välmående i Västnyland

  I Finland finns för få fullvuxna älgtjurar. Men i Västnyland ser situationen bättre ut. Köns- och åldersfördelningen är mera naturlig här, mycket tack vare projektet Klöv 2020 som är en föregångare i Finland.

 • Märta Marjamäki
  Publicerad . Uppdaterad

  Kårkullas lokala ledning sitter kvar tillsvidare

  Trots nya uppgifter om flera brottsmisstankar vid Sagaboendet för utvecklingshämmade i Sibbo sitter den lokala ledningen kvar.

 • vindkraft
  Publicerad .

  Möllebuller kan bli problem

  Buller från vindkraftverk kan bli problem i Nordanå-Lövböle. Enligt föreningen Pro Kimitoön är bullermodelleringen missvisande.

 • sandra eriksson
  Publicerad .

  Eriksson elva i Diamond League

  Sandra Eriksson slutade nia på 3000 meter hinder i Diamond League-loppet i Zürich. Med tiden 9.41,95 kom hon inte nära sitt finländska rekord. I diskus kastade Sanna Kämäräinen igen långt och slutade nia hon också.

 • ESC:s nyförvärv Ekhiabhi Okodugha kämpar om bollen med EIF/Akademis William Lindqvist.
  Publicerad . Uppdaterad

  ESC bättre i treans Ekenäsderby2

  Ekenäs Sport Club tog igen ett långt kliv mot division 2, då man på torsdagskvällen (28.8) besegrade EIF/Akademi i herrarnas fotbollstrea. Matchen spelades på centrumplan i Ekenäs.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nödcentralspersonal utbildas i Vasa1

  Regeringen tar tag i bristerna i kunskaperna i svenska på nödcentralerna. Nödcentralspersonal ska nu utbildas i Vasa.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Svenskkunnig personal till nödcentralerna ska utbildas i Vasa3

  Bristen på kompentent och svenskkunnig personal på nödcentralerna ska åtgärdas. En utlokaliserad utbildning i Vasa ska råda bot på problemet.

 • jarkko nieminen US Open 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Nieminen/Kontinen utslagna direkt

  Jarkko Nieminen och Henri Kontinen fick se sig besegrade genast i den första omgången av dubbeln i US Open. Wimbledon-vinnarna Vasek Pospisil och Jack Sock var bättre i två raka set.

 • Britt-Mari Hakala är tacksam för maten hon får från Ekenäs matbank.
  Publicerad .

  Ekenäs matbank delar ut matkassar varannan vecka2

  Ekenäs matbank har kommit i gång på allvar och har delat ut matkassar varannan torsdag sedan början av maj på Björknäsgatan. Ofta är det omkring 40 hushåll som får varsin matkasse, vilket kan betyda att mellan 100 och 150 personer får gratis mat.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Tågbanan mellan Bennäs och Alholmen elektrifieras1

  Järnvägen mellan Bennäs järnvägsstation och Alholmen i Jakobstad ska elektrifieras. Elektrifiering finns med i nästa års statsbudget och ska vara klar 2016.

 • En Sony Bravia Full HD-tv
  Publicerad . Uppdaterad

  Yles kanaler syns igen efter avbrott1

  Det förekom problem med Yles tv-kanaler under torsdagskvällen. På grund av ett fel i sändaren i Stensvik syntes inte Yles tv-kanaler i huvudstadsregionen mellan kl 19.15 och 20.15. .

 • Vy från Fabriksudden mot stranden vid Havsgatan i Hangö
  Publicerad .

  Missförstånd kring Fabriksudden i Hangö2

  Farhågorna att Fabriksudden i Hangö skulle bli ett stängt område stämmer inte. Oron har orsakats av att detaljplanen för Östra hamnen i Hangö utvidgas. Miljönämnden godkände för sin del planen vid sitt möte på onsdagen (27.8).

 • Publicerad . Uppdaterad

  Förslag: flytta högstadiet i Nagu till Korpo3

  Högstadieeleverna i Nagu ska flytta till Korpo. Det förslaget ges åt bildningsnämnden i Pargas, som tar itu med frågan på tisdag.