Nyligen publicerat

 • Amanda Essén, bikini fitness, september 2015.
  Publicerad .

  Ur mardrömmen via träning: ”Glädjen och hoppet är tillbaka”

  För Amanda Essén, 19, har styrketräningen bjudit en väg ut ur en ond spiral kantad av anorexi och depression. – Massor med människor som hejade och skrek… Herregud, det var så fantastiskt, säger Pargastjejen som tävlar i bikinifitness – en kontroversiell gren med tanke på hennes bakgrund.

 • Publicerad .

  Rekordmånga barnskyddsanmälningar i Pargas

  Personalbyten i höstas ledde till att arbetet med en del familjer avslutades - trots att det fanns skäl att fortsätta med arbetet. Det här ledde till nya barnskyddsanmälningar.

 • Lovisavägen i Lappträsk.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lappträsk kommun orolig för barnens skolväg1

  Lappträskvägen, alltså väg 176 som förbinder Lovisa och Lappträsk, är inte säker i sitt nuvarande skick. Beläggningen är usel och väggrenen obefintlig.

 • Mikael Snellman, Hans-Erik Lindqvist, Bo-Erik Liljedahl
  Publicerad .

  Närpes besluter om Tokmanni

  I dag (tisdag) besluter stadsstyrelsen i Närpes om detaljplanering för varuhuset Tokmanni, som vill etablera sig i staden.

 • Konst i Nickby
  Publicerad .

  Företagare får hyra in sig hos Sibbo kommun

  Åtta småföretagare får hyra kontor av Sibbo kommun. Det råder ständig brist på kontorslokaler speciellt i Nickby, säger kommunens näringschef Rauno Tiainen.

 • Piano
  Publicerad .

  Musikinstitutet vill till Fokus i Karis

  Musikinstitutet Raseborg är intresserat av Fokushuset i Karis. Institutet skulle vilja flytta sin verksamhet i Karis från Lönnbergska fastigheten till Fokus.

 • strandvy
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgå vill ännu vara skärgårdskommun

  Borgå stad vill också i fortsättningen vara en skärgårdsdelkommun. Det är stadsstyrelsens kommentar till den nya skärgårdsförordningen.

 • Katternös vindkraftverk i Merijärvi
  Publicerad . Uppdaterad

  Nytt stöd för förnybar energi3

  Det blir troligen auktion på förnybar energi från 2018. Det bolag som erbjuder billigast elproduktion får bygga ut nya energiformer som vindkraft, sol och skogsflis. Dagens system med inmatningstariffer kommer att försvinna på sikt.

 • Skylt med texten Kårkulla samkommun - en resurs i Svenskfinland
  Publicerad .

  Kårkulla planerar nytt boende i Ekenäs2

  Det finns inte tillräckligt med boendeplatser för personer med utvecklingsstörning i Ekenäs. Samkommunen Kårkulla planerar därför ett nytt boende i Gammelboda.

 • Det planerade köpcentret i Gloms, Esbo.
  Publicerad .

  Gloms köpcenter godkändes

  Gloms i Esbo får sitt köpcenter. Det beslutet fattade Esbo stadsfullmäktige på måndag kväll. De gröna motsatte sig planen.

 • Marja-Liisa Manka.
  Publicerad .

  Vi måste sluta klaga!3

  Klagokörer och bistra miner hjälper inte att lyfta Finland ur krisen. Docent, filosofie doktor Marja-Liisa Manka efterlyser ledare som ingjuter framtidstro och optimism i folket.

 • Esbo, vindängen II
  Publicerad .

  Hagalund får bilfritt kvarter

  Esbo planerar ett bilfritt kvarter i Hagalund. I kvarteret ska det främst byggas studentbostäder, och det ska bara finnas ett tiotal parkeringsplatser för gäster.

 • Janne Smeds och Helena Nurmikoski samt Minna Ruotsala i bakgrunden.
  Publicerad . Uppdaterad

  Bilister struntar i trafikregler vid Vasa resecentrum7

  Privatbilister kör felaktigt in på bussarnas område vid Vasa resecentrum och nu ryter busschaufförerna till kring sen egen säkerhet - och bilisternas.

 • civiltjänstcentralen i Lappträsk
  Publicerad .

  LS: Nya inneluftsproblem vid civiltjänstcentralen

  Civiltjänstcentralen i Lappträsk tampas fortfarande med inneluftsproblem. Det skriver tidningen Loviisan Sanomat.

 • Taket på tidigare stålbolaget Ruukki, nuvarande Ssab renoveras. Stålföretaget FN-steel som syns i bakgrunden gick däremot i konkurs för några år sedan.
  Publicerad . Uppdaterad

  Det går bra för SSAB i Hangö3

  Trots alla larmrapporter och dåliga prognoser så finns det industri som går bra i Finland i dag. Ett sådant företag ligger i Lappvik i Hangö. SSAB:s stålrörsfabrik har ett hundratal anställda, mer än tjugo fler än för ett par år sedan. En del spekulerar också i om företaget kan bli finskt igen.