Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Inter krossade TPS - se målen

  TPS och Inter var båda i desperat behov av poäng för att hållas ovanför nedflyttningsstrecket och till slut var det Inter som kammade hem full pott efter brakseger med 6-1.

 • Uppgivna Sjundeåblickar
  Publicerad . Uppdaterad

  Sjundeås handbollsherrar höll också på att knäckas

  Det var inte bara BK-46:s herrlag i handboll som höll på att knäckas i somras på grund av spelarflykt. Nu visar det sig att det också såg mycket dåligt ut för Sjundeå IF:s herrar. Det var panik i laget.

 • FC Honka, fotboll, 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  TPS rasade - se ligamålen

  TPS och Inter var båda i desperat behov av poäng för att hållas ovanför nedflyttningsstrecket och till slut var det Inter som kammade hem full pott efter brakseger med 6-1. FC Honka drog därmed ifrån igen.

 • Minna Saranpää och Hanna Vilkuna vill ha hjälp att börja löpa
  Publicerad . Uppdaterad

  Första stegen från gång till löpning

  Den populära löpskolan är här igen. Ett fyrtiotal motionssugna bänkade sig i idrottshallen i Borgå för att få en puff till motion.

 • Entrén till akutpolikliniken på VCS
  Publicerad . Uppdaterad

  Hjärtgruppen oense - ingen rapport till fullmäktige2

  Den så kallade hjärtgruppen gick igenom den rapport som det var tänkt att skulle presenteras för Vasa sjukvårdsdistrikts fullmäktige i början av oktober. Men meningsskiljaktigheterna om rapportens innehåll var så stora att den måste omarbetas.

 • HIFK - ÅIFK 13.9.2014
  Publicerad .

  Mycket ska bli bättre i mästarnas spel

  HIFK har dominerat i damligan i handboll de senaste åren och saktar inte ner på farten. Då Annette Tallqvist den här säsongen står på sidan om planen stiger yngre förmågor fram. Mycket arbete återstår ändå innan spelet ser ut som chefstränare Birgitta Lindholm vill ha det.

 • Publicerad .

  Larsmo ser ut att klara budgeten

  Enligt bokslutsprognosen för den första halvan av året håller Larsmo sig till det budgeterade. Prognosen är just nu ett underskott på cirka 300 000 euro.

 • BK-46 - Sjundeå IF 9.4.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  "Blir det final så kan allt hända"

  Efter en händelserik sommar kör handbollsligan i gång på fredag. Enligt ligalagens tränare utgör Cocks åter den största förhandsfavoriten. De västnyländska lagen i BK-46 och SIF har haft utmaningar i sommar medan Dicken hoppas på att undvika skador och gå från silver till guld.

 • Orangutangforskaren Sofia Forss gästar Strömsö
  Publicerad . Uppdaterad

  Livsuppgift – att forska i orangutangers sociala beteende

  Sofia Forss från Jakobstad har gjort ett annorlunda yrkesval. De senaste sju åren har hon tillbringat en stor del av sin tid i djungeln i Indonesien och i diverse djurparker runtom i Europa. Där forskar hon i orangutangerans sociala betende. Målet är en doktorsavhandling, vid universitetet i Zürich, med rubriken ”Testing the Cultural Intelligence Hypothesis in Orangutans”.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Man antände man på busshållplats- dömdes för mordförsök

  En medelålders man har dömts i Egentliga Finlands tingsrätt till fyra års ovillkorligt fängelse för mordförsök.

 • Publicerad .

  Bluffpolis fiskar bankkoder i Vanda

  Polisenheten i Östra Nyland uppger att man under onsdagen fått kännedom om åtminstone fem fall där en man ringt upp och sagt sig vara från polisen och försökt fiska efter nätbankskoder och lösenord. Också förra veckan kom liknande fall till polisens kännedom.

 • Fabrikschef Markus Lehto vid Helo i Hangö
  Publicerad . Uppdaterad

  Helo i Hangö permitterar

  Bastuugnstillverkaren Helo i Hangö har permitterat en del av personalen. Nästan hälften av de anställda är tillfälligt permitterade.

 • Social-och hälsovårdsverket i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Social- och hälsovårdsreformen får skarp kritik i Jakobstad1

  Social-och hälsovårdsnämnden i Jakobstad är inte nådig i sin kritik över social-och hälsovårdsreformen. Den är inte bara lagstridig, kommunernas roll blir bara betalarens roll anser nämndens ordförande.