Nyligen publicerat

 • Helsingfors universitets parad
  Publicerad . Uppdaterad

  HU inledde studieåret med parad och gatusittning

  I år arrangerades universitetets öppningskarneval för tjugofjärde året i rad. På programmet stod traditionsenligt en högtidlig parad till Helsingfors domkyrka, en introduktion till de olika ämnesföreningarna och en gatusittning vid Senatstorget.

 • Pia Graniittiaho
  Publicerad .

  Ingen familj är Solsidan-perfekt

  -Om du som förälder känner skuld och skam över de incidenter som skett under dagen, så kanske du borde ta dig en funderare. Det säger Pia Graniittiaho på Barnavårdsföreningen som ordnar kursen ”De otroliga åren” på Bensows familjecenter.

 • Nazar Ali på Kungs pizza kebab i Ekenäs.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nazar Ali: Respektlös granskning i min restaurang3

  Granskningen av etniska restauranger i Västnyland sköttes respektlöst, anser en av ägarna. Polisen i västra Nyland granskade förra veckan ett femtiotal etniska restauranger tillsammans med andra myndigheter.

 • Sipoonjoen koulu har rivits för att ge plats åt Nickby hjärta
  Publicerad .

  Vägen röjs för Nickby hjärta

  Om två år ska elever och personal kunna flytta in i en ny skolbyggnad. Sipoonjoen koulu verkar för tillfället i barackbyggnader och den gamla skolan har rivits. Se video från byggplatsen!

 • Publicerad . Uppdaterad

  Skolvägar i Kyrkslätt osäkra – igen

  Tre av de fyra skolvägarna som polisen granskat i Kyrkslätt kan igen börja klassas som farliga för lågstadiebarn. Polisen blev tvungen att göra en ny bedömning av säkerhetsläget på vägarna efter att ett nytt datorprogram klassat farliga vägar som ofarliga.

 • Lakea planerar ett kvarter med våninghus i trä på Nukkumatti-tomten i Karleby.
  Publicerad .

  Ett helt kvarter med våningshus i trä

  Ett kvarter bestånde av våningshus i trä. Det planerar byggföretaget Lakea i centrum av Karleby.

 • Publicerad .

  Två till sjukhus efter krock med älg

  Ett par från Salo fördes under söndagskvällen till sjukhus efter att ha krockat med en älg. Paret färdades i en personbil längs Somerovägen i riktning mot Salo, när en älg helt plötsligt dök upp på vägen.

 • Publicerad .

  Körkorten försvann i 184 km/h

  En uppmätt genomsnittshastighet på 184 km/h och två förlorade körkort. Det är facit efter att två motorcyklister i lördagskväll hade en egen fartlek längs motorvägen i S:t Karins.

 • Hovrätten i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  Längre straff i Ebbamålet

  Vasa hovrätt skärper straffet för den dömde i det så kallade Ebbamålet till tre år ovillkorligt fängelse för grov misshandel och grovt dödsvållande. Händelserna i målet utspelade sig på restaurang Ebba i Jakobstad i oktober 2012.

 • Veneziaden i Karleby 2013
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingenjörer, tyskar och araber på hotell i Karleby

  Allt fler tar in på hotell i Karleby. Årets första sex månader ökade hotellövernattningarna med 5000 jämfört med i fjol.

 • Flyg på malms flygstation
  Publicerad .

  Inkräktare krockade med flygplan på Malms flygplats

  En person bröt sig in på Malms flygplats natten till måndagen. Personen försökte ta sig in i ett flertal flygplan och lyckades starta ett Cessnaplan. Marodören rullade ett tiotal meter tills Cessnan krockade med ett annat flygplan. Enligt polisen måste inkräktaren ha haft kunskap om flygplan eftersom det inte är alldeles enkelt att starta en Cessna.

 • Jesse Joronen på landslagsträning.
  Publicerad . Uppdaterad

  Rekordmånga vill se Finlands U21-lag spela i Åbo

  Finlands U21-landslag i fotboll gör publikrekord i Åbo på fredag i EM-kvalmatchen mot Wales. Drygt 4800 biljetter har redan sålts på förhand.

 • Publicerad .

  Konstgalleri från Kimito startar bitcoin-webbshop

  I dag måndag startar konstgalleriet propeller.gallery från Kimito en webbshop där man kommer att använda den digitala valutan bitcoin.

 • Folkhälsans bygge vid Rådhusgatan i Vasa
  Publicerad .

  Folkhälsan Wasa nådde takhöjd

  Till våren står Folkhälsans 55 seniorbostäder i Vasa klara. Tre hus på det gamla Club 25 området på Rådhusgatan i Vasa kommer förutom bostäder att rymma lunchrestaurang och tonårspoliklinik.

 • Maarit Feldt-Ranta
  Publicerad .

  Feldt-Ranta ställer upp i riksdagsvalet

  Socialdemokratiska riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta från Raseborg vill fortsätta i riksdagen.