Nyligen publicerat

 • Polislejonet - maskot vid Helsingforspolisen
  Publicerad .

  Tusentals besökare när polisen visade upp sig

  Polisens dag har i dag firats på olika håll runtom i landet. I Helsingfors hann mer än 10 000 personer bekanta sig med polisen. Många av dem var barn.

 • Christian Wennerstrand utanför sin husbåt
  Publicerad . Uppdaterad

  Stig ombord på min husbåt!

  Att bo urbant kan se ut på många olika sätt. Miljöföreningen Dodo ordnade en alternativ boendemässa där det gick att se studentbostäder, kollektiva hem och husbåtar. Christian Wennerstrand tog emot på m/s Ettrick.

 • Publicerad .

  Polisen på stan under Veneziaden i Karleby

  Barnen får ge fingeravtryck på vykort och allmänheten får ta en titt på nya polismajan. Under Veneziaden i Karleby kommer polisen att visa upp sig för allmänheten.

 • Elli Flén.
  Publicerad .

  Riksdagen lockar Elli Flén2

  Nykarlebypolitikern Elli Flén (SFP) ställer upp i riksdagsvalet nästa år. - Efter några år i politiken har jag sett att man faktiskt kan påverka om man jobbar hårt, säger Flén.

 • En operation vid ett sjukhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Hjärtkirurgi åter igång i november?2

  Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. - Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd och för min del är jag beredd på en flytt till Vasa i november, säger Werkkala.

 • Sommarstugor i Kristinestad
  Publicerad . Uppdaterad

  Villaavslutningshelgen blir sval

  Österbottningarna har inlett villaavslutningshelgen under lugna former. Meteorologen lovar uppehåll men svalt längs kusten, och svag vind till sjöss.

 • Anette Bäckman och hennes blåmärken från den senaste matchen.
  Publicerad .

  Storleken spelar ingen roll i amerikansk fotboll

  Finlandsmästerskapet i damernas serie i amerikansk fotboll avgörs på lördagen, när Helsingforslaget GS Demons möter Jyväskylä Jaguars. För försvarare Anette Bäckman föddes intresset för grenen när hon var utbyteselev i Quebec, i Kanada, för 13 år sedan.

 • Paula Salovaara
  Publicerad .

  Slå ihop hela regionen, tycker Paula Salovaara5

  -Det finns inte så mycket annat att göra än att sova i Esbo, men det är det ett bra ställe för. Det säger Paula Salovaara, Radio Helsinkis grundare och den urbana hipsterkulturens urmoder inför Esbodagen.

 • Sportmagasinet
  Publicerad .

  Schüller: Vi kan knipa poäng av dem alla!

  En nöjd Rasmus Schüller ser framemot jämna matcher för HJK i fotbollens Europa League, med chans att ta poäng av alla motståndarna i gruppspelet.

 • Vandas stadsstyrelseordförande, riksdagsledamot (Saml.) Tapani Mäkinen
  Publicerad . Uppdaterad

  Metropolförvaltningen får tummen ner i de stora städerna

  Regeringens förslag till en ny metropolförvaltning kritiseras av ledande politiker i de stora städerna i huvudstadsregionen. Vad behövs kommunerna till längre, frågar ordföranden för Vanda stadsstyrelse, Tapani Mäkinen (Saml).

 • Nedgången till Österbottens nödcentral.
  Publicerad . Uppdaterad

  Löfte om utbildning välkomnas av nödcentralen3

  Regeringens löfte om att åtgärda bristen på svenskkunnig personal till nödcentralerna genom en utbildning i Vasa tas emot med stor glädje på orten. - Vi har ypperliga kunskaper för att organisera utbildningen hos oss, säger den biträdande chefen vid Österbottens nödcentral.

 • Leo komarov, ishockeyspelare
  Publicerad .

  Komarov ska erövra hockeyhuvudstaden1

  Leo Komarov är klar för sin NHL-comeback. För två år sedan blev det bara en halv säsong i Toronto Maple Leafs men nu har Komarov ett lukrativt fyraårs kontrakt. Trots det är han ödmjuk inför sin andra sejour i Nordamerika.

 • Militärfartyg vid åstranden i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Demonstration mot storövning i Åbo2

  En demonstration ordnas i Åbo på lördag. Demonstranterna kritiserar den internationella storövningen, som ordnas på finskt vatten.

 • Sappis pappersfabrik i Lojo.
  Publicerad .

  UPM Kymmene inleder läroavtalsutbildning i Jakobstad

  UPM Kymmene i Jakobstad inleder läroavtalsutbildning med fabrikerna i Kuusankoski och Villmanstrand. Det handlar om 50 utbildningsplatser.

 • Mycket skrot på gamla stålindustriområdet i Koverhar.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangö lånar pengar för Koverharköpet5

  I Hangö går planerna på att staden köper vatten och mark på stålverksområdet i Koverhar framåt. Hangö har för avsikt att ta ett långfristigt lån på tio miljoner euro.