Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Polisen hårdbevakar bilbältesanvändningen

  Nästa vecka kommer polisen i Egentliga Finland att hårdbevaka trafiken. Utöver fortköringar kommer man att intensivbevaka användningen av bilbälten.

 • Scorpions.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hoppas på 10 000 till Scorpions i Jakobstad

  Scorpions rockar loss på Centralplanen i Jakobstad i sommar. Det är ingen slump, enligt arrangörerna som hoppas på stor uppslutning. Konserten med Toto banade vägen för megakonsert nummer två.

 • Sandra Eriksson i XL-galan i Stockholm, 19.2.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  Sandra Eriksson springer i första heatet

  Sandra Eriksson inleder sitt EM med kval på 3000 meter. Hon springer i det första heatet klockan 14:25, där hennes personbästa resultat är den femte bästa tiden av tio damer.

 • Publicerad .

  Ekenäs CC sexa i inomhusserien i cricket

  Ekenäs Cricket Club vann en match av fem spelade i vinterserien i cricket. En delorsak till ECC:s förluster var att laget ofta spelade med decimerat lag.

 • Vasaloppsdeltagare väntar på att flyget till Mora ska gå.
  Publicerad .

  Österbottningar siktar mot 90 kilometer i spåret

  Vasaloppet lockar som vanligt många österbottningar. På fredag förmiddag åkte två chartrade flyg från Vasa till Mora med hugade skidåkare och ett serviceteam.

 • Johanna Lindholm och Melinda Lönnberg i Yle Västnylands studio.
  Publicerad .

  "Vi lever inte på 50-talet mera"

  Fredagssnackaren Melinda Lönnberg blir eld och lågor när det handlar om skilsmässobarn som i dag på pappret bara får ha en hemadress. Om föräldrar har delad vårdnad så ska hemmen vara lika värda, slår hon fast.

 • Lypa
  Publicerad . Uppdaterad

  Uusimaa: LyPa-bygge mycket dyrare än beräknat

  Grundrenoveringen av Lyceiparkens skola kommer att bli nästan fyra miljoner euro dyrare än beräknat.

 • Sari Huhtaoja svensklärare med eleverna Elina Vuorela (tv), Jesse Lomma, Joonas Reinikainen och Helmi Ahonen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Blogg och rollspel gör skolsvenskan pop1

  I dag röstar riksdagen om den obligatoriska skolsvenskan. Bara drygt tio procent av eleverna i Helsingforsskolorna väljer svenska som A2-språk. I Parkstad har läraren Sari Huhtaoja fått eleverna att brinna för svenskan med hjälp av metoder som hon hämtat med sig från sin tid som språkbadslärare.

 • Nooralotta Neziri, inomhus-FM 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Neziri åtta i kvalet - säkert vidare till semi

  Nooralotta Neziri var den åttonde snabbaste damen i kvalet på 60 meter häck vid inomhus-EM i friidrott i Prag. Hennes tid var 8,05. Lucy Hatton från Storbritannien var snabbast och den enda som underskred 8-sekunders gränsen.

 • Miikka Lukumies, Niklas Harjula och Niko Laihinen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Mästare ska leda Åbos yrkeshögskolor till framgång

  Åbo Yrkesinstitut och Åbo Yrkeshögskola har redan samarbetat i åratal. Inför den nationella FM-tävlingen i yrkesskicklighet, Mästare2015, utvecklar man nu sitt samarbete.

 • Kvarnbackens skola i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Gott betyg för Borgåskolor

  Vårdnadshavarna i Borgå är nöjda med sina barns skolor. Oroväckande många anser ändå att skolan inte ingriper effektivt vid mobbning.

 • Publicerad .

  Bröd i barken

  Eiffelbenstornet låter sig inte hindras av varken allergi eller negativ energi. Vi är era vänner! Titta på rabulisterna här.

 • å och träd
  Publicerad . Uppdaterad

  Film om nationalstadsparken i Borgå blev viral

  På bara en vecka har Petteri Saarios film om nationalstadsparken i Borgå blivit en succé. Filmen marknadsför stadens urbana natur för både tyskar och japaner. Se filmen!

 • Benjamin Källman och William Lindqvist i landslagsdressen.
  Publicerad .

  Källman och Lindqvist var bra mot Ungern

  Ekenäs IF:s fotbollsjuniorer Benjamin Källman och William Lindqvist gjorde väl ifrån sig då Finlands U17-landslag mötte Ungern i två matcher i veckan. Killarna får beröm för sin insats av Finlands lagledare Jani Meriläinen.

 • Wasa Station
  Publicerad . Uppdaterad

  Wasa Station kan locka nya kedjor till Finland

  Det planerade hybdridkvarteret Wasa Station kan föra med sig upp till tjugo helt nya butiker till Vasa, om det går som Lemminkäinen hoppas. Zara, Partioaitta och Forever 21 är några namn.