Nyligen publicerat

 • Werner Orre, Anneli Boström med Fredde och Tosca, Ritva Vinberg med Santtu
  Publicerad .

  "Vi vill ha ny hundpark i Ekenäs"

  Hundägare i Ekenäs vill ha en ny hundpark i centrum av staden. Hundägare har den senaste tiden hållit till på tidigare daghemmet Mäntykotos gård på åsen. Men nu har byggnaden rivits och gården är stängd.

 • Wärtsiläs diesel på lavett.
  Publicerad . Uppdaterad

  Wärtsilä fick mer beställningar

  Verkstadskoncernen Wärtsilä visar på klart förbättrat beställningsläge i sitt delårsreultat som presenterades idag.

 • Publicerad .

  Karleby vill skapa vårdområde i norr

  Karleby vill utreda behovet av ett produktionsområde för vården i norr från Kalajoki i norr till Nykarleby i söder. - Det är viktigt att vi har det lokalt, eller regionalt, så att vi kan påverka det, säger Stefan Anderson, fullmäktigeordförande i Karleby.

 • Esbo Blues firar.
  Publicerad .

  Blues får AHL-förstärkning

  Ishockeyligaklubben Esbo Blues förstärker sina anfallsled. Kanadensaren Bracken Kearns ansluter sig till laget under fredagen. Kearns har tidigare spelat främst i farmligan AHL.

 • Technip Offshore, Björneborg
  Publicerad .

  Oljeutsläpp i Meri-Pori

  En oljeolycka inträffade på Technip Offshores fabriksområde i Meri-Pori på torsdagsmorgonen. En cistern som rymmer 3 000 liter har gått sönder och brännoljan har runnit ut.

 • Västervik vattentäkt
  Publicerad .

  Kloreringen av Ekenäsvattnet utvidgas

  Raseborgs Vatten utvidgar kloreringen av vattenledningarna i Ekenäsområdet. Nu kommer vattenledningsnätet att kloreras också i Horsbäck, Langansböle, Österby, Sköldargård, Trollböle, Leksvall, Harparskog och Tenala.

 • Publicerad . Uppdaterad

  PSS-spelare till innebandyturnering i Prag

  Tre spelare i innebandyföreningen i Borgå, PSS, åker med finska flicklandslaget till EuroFloorball Tour, EFT-turneringen i Prag i Tjeckien i månadsskiftet. Alla tre debuterar i landslaget.

 • Nina Saarela belönar Sussi Backman med diplom.
  Publicerad . Uppdaterad

  Kompisugglan landade i Sannäs

  Susanna ”Sussi” Backman, lärare för årskurs tre i Sannäs skola i Borgå, har fått en kompisuggla. Backman jobbar flitigt för att förbättra trivseln och tryggheten i sin klass. Se och hör eleverna berätta om vänskap!

 • HJK redo för match i Vanda.
  Publicerad .

  Pihamaa tar över HJKs damer

  Pasi Pihamaa tar över rodret för HJKs damlag. Pihamaa har tidigare fungerat som tränare för Helsingforsklubbens B-juniorer som i år kammade hem det finska mästerskapet.

 • Christoffer Gröhn
  Publicerad . Uppdaterad

  Christoffer Gröhn: Prioriteras onödiga datorutgifter framom närskolan?2

  Samtidigt som Esbo betalar märkliga kostnader för de svenska skolornas datorer har staden inte råd att upprätthålla en svensk närskola i norra Esbo. Är det här vettigt, frågar sig Christoffer Gröhn i en kolumn.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Kommunerna drar åt svångremmen

  Det ekonomiska läget i de österbottniska kommunerna är svårt. Korsholm investerar mindre och och Närpes har minusbudget. Under hösten har Yle Österbotten tagit pulsen på alla kommunerna i regionen. Klicka på din kommun för att läsa och höra om läget. Jakobstad, Karleby, Kaskö, Korsholm, Korsnäs, Kristinestad, Kronoby, Larsmo, Malax, Nykarleby, Närpes, Pedersöre, Vasa, Vörå.

 • Publicerad .

  Bildningsnämnden i Närpes klarar kravet

  Sparkravet på 50 000 euro är inget större problem för bildningssektorn i Närpes. I går godkände nämnden budgeten för nästa år.

 • Två kvinnor kysser varandra under prideparaden i Prag i augusti 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Gayungdomar samlas i Jeppis

  Föreningen Regnbågsankan drar igång en grupp för HBTIQ-ungdomar i Jakobstad, första träffen är 23.10.

 • Publicerad .

  Det snöar i huvudstadsregionen

  I morse har den första snön lagt sig i huvudstadsregionen. Trots att många fortfarande kör med sommardäck så har det inte skett några större trafikolyckor än så länge.

 • Flygplan av typen Antonov-2 på Malms flygplats i går (27.6.2014).
  Publicerad . Uppdaterad

  Malms flygplats stänger 20161

  Nu är det bestämt. Malms flygplats stängs i september 2016. Senast i början av år 2017 får Helsingfors stad ta över markområdena på flygplatsen.