Nyligen publicerat

 • Utebassäng på Skatudden
  Publicerad .

  Byggande av utebassäng i Helsingfors fördröjs rejält

  Enligt den ursprungliga planen skulle det öppnas en utebassäng på Skatudden i Helsingfors redan i år, men på grund av en utdragen behandling av undantagslov kommer bassängen att öppnas tidigast våren 2016.

 • Publicerad .

  Mikevas hem i Vasa prickas

  Vikarieresurserna är för knappa vid två av Mikevas serviceboenden i Vasa. Det visar en granskning gjord av social- och hälsovårdssektorn i Vasa.

 • Publicerad .

  Liveblogg från Pargas fullmäktige 23.9.2014:

 • Publicerad .

  Modigt körprojekt i nattklubbsmiljö

  Åbolands Kammarkör goes Manhattan Transfer på nattklubben Apollo i Åbo.

 • Pertti Hänninen
  Publicerad .

  Hans pappa var inte den han trodde

  Då Pertti Hänninen fyllde 60 började han nysta upp sanningen om sin pappa Einari Hänninen. Under hela sin uppväxt levde han i tron att pappa Einari var vaktmästare på Försvarets radioanstalt i Sverige, FRA. Men Einari var med i operation Stella Polaris.

 • Eurosedlar och mynt.
  Publicerad . Uppdaterad

  Loppisarbetare fick nio månader villkorligt

  En man som jobbat på ett lopptorg i Jakobstad har dömts till nio månader villkorligt fängelse för grov förskingring. Mannen förskingrade totalt 35 000 euro ur lopptorgets kassa.

 • Prideparaden i Jakobstad 26.7.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Riksåklagaren friar ÖT-journalist

  Journalisten som raljerade om kristna inför Pride i Jakobstad gjorde sig inte skyldig till hets mot folkgrupp. Det var ironi, konstaterar riksåklagaren.

 • Trafik vid Österleden den 23 september 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Trångt på utfartsvägarna i eftermiddag

  Trängseln på utfartslederna från Helsingfors kommer att vara större än normalt i eftermiddag på grund av JHL-strejken, uppger Trafikverket. Den förväntade trafikrusningen uteblev på morgonen, då många åkte tidigare eller senare än vanligt till jobbet.
  Läs också: Anarkister och poliser drabbade samman i Helsingfors centrum

 • Kemira i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  Kemira förväntar sig städuppgifter

  Vid årsskiftet lade Kemira ner sin verksamhet i Vasa. Nu har man lämnat in en ansökan om avslutandet av verksamheten till Regionförvaltningsverket. Kemikalierna som använts kommer troligen att betyda en hel del saneringsarbeten.

 • Akuten vid Vasa centralsjukhus.
  Publicerad .

  Vasa sjukvårdsdistrikt får konststöd

  Centret för konstfrämjande (Taike) har beviljat Vasa sjukvårdsdistrikt 16 000 euro för införskaffning av konst. Konsten ska placeras i den nya Y-byggnaden och F-byggnaden.

 • Höstmarknad i Ekenäs
  Publicerad .

  Förslag: Staden ordnar inte längre Ekenäs höstmarknad2

  Raseborgs stad vill inte längre fungera som arrangör för Ekenäs höstmarknad. En utomstående arrangör föreslås redan nästa år ta på sig ansvaret för den stora årliga höstmarknaden.

 • Segeljollar
  Publicerad . Uppdaterad

  Bytesbörsen 23 september:

  Klinker, lexikon, skrivare, kyl-frys söker nya ägare. Dessutom bytes en proffsgitarr mot en brygga eller mönkijä och en optimistjolle bytes mot kanot eller kajak och en saftcentrifug efterlyses.

 • Vasa ungdomsfullmäktiges styrelse 2014-2015-
  Publicerad .

  Ungdomsfullmäktige valde ny styrelse

  Vasa stads ungdomsfullmäktige har valt en ny styrelse och representanter till sex av Vasa stads nämnder. Representanterna har dock ingen rösträtt i nämnderna.

 • Mia Haglund och Oscar Taimitarha
  Publicerad .

  Tisdagssnack: Det är för lätt att strejka i Finland

  Åsikterna gick isär då tisdagssnackarna Mia Haglund och Oscar Taimitarha diskuterade fackförbundet JHL:s dygnslånga strejk i Helsingfors. Strejken innebär bland annat att spårvagnar och metron står stilla i dag.

 • Lars Jadelius och Birgit Modh initll Kungsgatan i ekenäs.
  Publicerad .

  "Fyll tomrummet i Ekenäs"

  Det finns alla möjligheter att utveckla området kring resecentrumet i Ekenäs. Det säger arkitekterna Birgit Modh och Lars Jadelius som är på besök i Ekenäs från Göteborg.