Nyligen publicerat

 • Öppna daghemmet Tomtebo stängs tillfälligt
  Publicerad .

  Tomtebo stängs tidigare än planerat - bildningsnämnden storsparar

  Det öppna daghemmet Tomtebo i Jakobstad upphör med sin verksamhet redan den 1 oktober. Tanken var att verksamheten skulle fortgå till slutet av året men utrymmet behövs redan nu för den lagstadgade dagvården.

 • Räddningshelikoptern Pete
  Publicerad .

  Petes stödförening inför rätta

  Rättegången mot räddningshelikoptern Petes stödförening inleds i Österbottens tingsrätt idag.

 • Olkiluoto 4
  Publicerad .

  Helsingfors stad kan ha slängt tiotals miljoner i sjön

  Om Industrins Kraft (TVO) inte bygger en fjärde reaktor i Olkiluoto kan Helsingfors stad ha slängt tiotals miljoner euro i sjön. Helsingforsfullmäktige beslöt i oktober 2011 att delta i planeringen av projektet med omkring 30 miljoner euro.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nu kan man mötas och studera på distans i Närpes

  Från och med i höst kan företag i Sydösterbotten delta i utbildningar, skolningar och möten på distans. Projektet Innokompetens har resulterat i två distansstudiemiljöer med behövlig utrustning i Närpes; en i Yrkesakademins aula och en i företagshuset Dynamo.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Snart kan man donera till FRK med kort på gatan

  Finlands Röda Kors (FRK) inför nu ett alternativ till den traditionella bössinsamlingen. Eftersom många numera inte alltid har kontanter med sig så ska man på gatan kunna börja betala med kort, rapporterar tidningen Keskisuomalainen.

 • ambulansbild
  Publicerad . Uppdaterad

  Dödsfall väcker diskussion om ambulans i Nedervetil

  I somras dog en 75-årig kvinna i Nedervetil, Kronoby, medan hon väntade på ambulansen. Det tog mer än 40 minuter för ambulansen från Karleby att nå fram.

 • Anita Wikberg
  Publicerad .

  Föda i främmande kultur

  Anlita en professionell tolk om det saknas gemensamt språk, var lyhörd för de skillnader som finns mellan vår kultur och andra och var medveten om dina egna fördomar - det är några av de praktiska råd som barnmorskan och doktoranden Anita Wikberg vill ge sina kolleger inom mödravården. På fredag disputerar hon vid Åbo Akademi.

 • wärtsiläs kvarken-färja
  Publicerad . Uppdaterad

  Både färja och industrier kan bli gasdrivna i Vasa

  Vasa stad för diskussioner om en LNG gasterminal till Vasa med tanke på den nya färjan. Industrier i Vasa är också med i förhandlingarna.

 • Ingvar Dahlbacka
  Publicerad .

  Teologerna vid ÅA firar 90 år

  Teologiska fakulteten vid Åbo Akademi har nu 90 år på nacken. Men i tiderna var det ingen självklarhet att teologerna skulle placeras i Åbo.

 • Pargas centrum
  Publicerad .

  ”Alla vinner på att satsa lokalt”

  Små lokala företag har svårt att mäta sig i konkurrensen när Pargas stad upphandlar. Enligt företagarna skulle staden ha mycket att vinna på att satsa lokalt.

 • Lås på Arbetets museum som packas ner och förs till Västra Nylands landskapsmuseums lager. En del föremål ska användas i utställningar.
  Publicerad .

  Vemodigt då Arbetets museum stänger

  Arbetets museum på Raseborgsvägen 16 i Ekenäs stänger. Museet ska vara tömt senast den sista september.

 • Kim Eerola
  Publicerad .

  Unik upptäckt kan förhindra fetma

  En forskargrupp vid biomedicinska enheten vid Åbo universitet har hittat ett transportämne i hjärnan som kan bli ett läkemedel för att förhindra fetma i framtiden.

 • Fotboll, Europaleague
  Publicerad . Uppdaterad

  HJK kollapsade i andra halvleken

  I 68 minuter höll HJK tätt bakåt mot F.C København men sedan rasade allt samman. Danskarna vann till slut med 2-0 på hemmaplan.

 • Ishockey
  Publicerad . Uppdaterad

  Sport föll mot SaiPa - Blues överraskade1

  Vasa Sport och SaiPa från Villmanstrand möttes på torsdag kväll i ishockeyligan. Sport hade i första perioden ledningen med 2-1 men sedan kom SaiPa starkt för att vinna med 5-2.