Nyligen publicerat

 • Knights kvalspelade mot Kellon Lyönti 18.4.2015
  Publicerad .

  Knights hittade inte luckorna i KeLy-försvaret

  För andra året i rad förlorade FBC Raseborg Knights kvalet till innebandyns division 1 i det avgörande skedet. Kellon Lyönti var bättre också i den andra kvalmatchen som spelades på lördagen (18.4) i Påminnehallen i Pojo.

 • Tiikerit, ligamästare anno 2015.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tiikerit får fira FM-guld – suveräna i finalserien

  Silvermedaljerna från ifjol byttes ut mot ädlare medaljer i år, då Tiikerit körde över Hurrikaani-Loimaa i finalserien i volleyboll.

 • Muslimer samlas på Senatstorget
  Publicerad . Uppdaterad

  Manifestation mot terrorism förde samman muslimerna8

  Olika trossamfund, ambassadörer och politiker samlades på Senatstorget i Helsingfors på lördagen för att delta i en manifestation mot terrorism.

 • röstsedel stämplas
  Publicerad . Uppdaterad

  Livlig valkampanj och spännande valkväll

  I Vasa valkrets ser väljarna framemot en spännande valkväll. Två sittande riksdagsledamöter ställer inte upp för omval. Och det här riksdagsvalet har valkretsen ett mandat mindre än förra valet. Det betyder att 17 riksdagsledamöter ska bli 16.

 • Veteåker i Lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Gips på åkrar ska ge mindre fosfor i havet9

  Finländska forskare utvecklar som bäst en revolutionerande metod för att minska fosforutsläppen från lantbruket. Genom att sprida ut gips på åkrarna kunde man rädda Skärgårdshavet och minska lantbrukets belastning på Östersjön, säger professor i miljöekonomi.

 • Clownloppet i Pargas hösten 2014
  Publicerad .

  Brinkaspinglorna står för årets marthagärning

  Marthakretsen Brinkaspinglorna i Pargas får utmärkelsen Årets marthagärning 2015. Brinkaspinglorna får utmärkelsen för välgörenhetsevenemanget Clownloppet.

 • Jussi Utriainen i täten vid halva loppet - han höll ända in i mål.
  Publicerad . Uppdaterad

  Utriainen höll för trycket - finsk mästare igen

  Jussi Utriainen lyckades försvara FM-guldet på halvmaraton på lördagen i Sjundeå. Den 36-årige Utriainen vann sitt tionde guld på distansen med tiden 1.07.50 medan segern i damklassen gick till Oona Kettunen.

 • Skärmpump från resultatservicen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Här kan du följa med rösträkningen i din egen vallokal

  Vill du veta hur många röster just din kandidat fått? I Yles resultatservice kan du följa med rösträkningen i realtid ända ner på vallokalsnivå.

 • Oskar Kirmes vid EM i Montpellier.
  Publicerad .

  Kirmes 17:e i EM-finalen i Montpellier

  Esbogymnasten Oskar Kirmes lyckades ypperligt i kvaltävlingen vid EM i artistisk gymnastik, men blev några poäng från den noteringen i fredagskvällens final. Poängen 81,632 räckte till en sjuttonde plats.

 • En hög med disk på diskbordet.
  Publicerad .

  Vardag i Västnyland väntar de flesta kandidaterna på måndag

  I Västnyland är sannolikheten stor att Maarit Feldt-Ranta (SDP) och Thomas Blomqvist (SFP) fortsätter i riksdagen. Frågan är om Joona Räsänen (SDP) ärver Matti Saarinens plats.

 • Narkolepsi gör att man drabbas av en oemotståndlig trötthet när som helst under dagens lopp. Bild: Yle/Pekka Sipilä
  Publicerad .

  Gäsp inför riksdagsvalet i Västnyland

  Debatten inför riksdagsvalet har inte varit livlig i Västnyland. Partierna har inte varit allt för tydliga i sina budskap. Alla kandidater har inte kunnat berätta vad de själva och partiet står för.