Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Bussar, tåg, saluhallar och alko - här är julens PM

  Här är en påminnelse över hur trafiken går och vilka öppettider som gäller under julhelgen i huvudstadsregionen.

 • Lastbilsdäck.
  Publicerad . Uppdaterad

  Tung trafik stör på Läppgatan i Karis

  Tung trafik stör och orsakar buller och skakningar på Läppgatan i Karis. Därför har nu samhällstekniska nämnden i Raseborg förbjudit parkering av tunga fordon på området.

 • rad av förtjänsttecken på kostymslag.
  Publicerad .

  Kommuner returnerar rehabiliteringspengar för krigsveteraner

  Krigsveteranernas rehabiliteringspengar åker fram och tillbaka mellan staten och kommunerna. I fjol returnerade Åboregionen drygt 60 000 euro. Sammanlagt skickade Finlands kommuner 1,6 miljoner tillbaka.

 • Franzenia-huset i Berghäll.
  Publicerad . Uppdaterad

  Dagisbarn samsas med narkomaner

  Barnen i daghemmet, som öppnar i Franzenia i Helsingfors, kommer att få leva med narkomaner och sprutor. Ulla Lehtonen vid Helsingfors stad ser det inte som ett problem och säger att polisen ska hålla koll.

 • KAJs julkalender.
  Publicerad . Uppdaterad

  Lucka 23: DJ Väinämöinen

  Trailer till dokumentären om Finlands svar på Avicii, DJ Väinämöinen. En häpnadsväckande historia från Lappland om en anspråkslös mans resa till toppen.

 • Festdukad skinka
  Publicerad . Uppdaterad

  Häll inte ner skinkfettet i avloppet

  Inför jul påminner Borgå vatten den som vill undvika blockerade rör om att avloppet är fel plats för det fett som blir över då julskinkan steks.

 • Ambulans
  Publicerad .

  Krock och evakuering i Lojo

  Tre personer skadades i en trafikolycka i Lojo i går. Ett affärshus i centrum av Lojo evakuerades för en halv timme då ett sprinklersystem förstördes.

 • Lasse Matkoski
  Publicerad . Uppdaterad

  Bombmannen i Korsnäs hade hotat med gevär

  Den man som misstänks ha sprängt en bomb i Korsnäs har tidigare dömts för bland annat misshandel och olaga hot. Han har bland annat hotat en person med älggevär och slagit en kvinna. Trots domarna fick han tillstånd att hantera sprängmedel.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Bli fadder till en park i Borgå

  Nu ska det bli möjligt för föreningar och sammanslutningar i Borgå att bli fadder för en park. Stadsstyrelsen har godkänt en motion i frågan.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Borgå vill skydda Näse gård

  Borgå stad vill att Näse gård väster om Borgå å ska skyddas. Stadsstyrelsen fattade beslut om ärendet på sitt möte igår.

 • Lina Smeds handlar julklappar.
  Publicerad . Uppdaterad

  Borgåköpmännen är nöjda med julkommersen

  Julhandeln är fortfarande i full gång och de butiksägare som Yle Östnyland talat med säger att kommersen varit god. Borgåborna tror inte de spenderar mindre på julklapparna i år.

 • En skiss över det nya huset som planeras på Köpmansgatan 7 i Pargas.
  Publicerad . Uppdaterad

  Pargas kan få unikt hus i centrum

  Stora planer är på gång för Pargas centrum. Området mellan Axo och Nordea på Köpmansgatan kan i framtiden få ett helt nytt hus - eller kanske flera. Tanken är att det gamla Tarmola-huset på Köpmansgatan 7 ska rivas och ge plats för ett nytt affärs- och bostadshus i tre våningar.