Nyligen publicerat

 • Krigsbarn skickades till Sverige under kriget
  Publicerad . Uppdaterad

  Vinterkriget berör

  Vinterkriget för 75 år sen skakade om alla som var med. Årsdagen uppmärksammas med många olika evenemang. I Åbo diskuterar man bl.a. Sveriges roll i kriget.

 • Finländska pass.
  Publicerad .

  Nästa vecka kan du ansöka om pass och identitetskort via internet

  I och med att ändringarna av passlagen och lagen om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet träder i kraft den 1 december kommer det att bli möjligt att ansöka om pass och identitetskort via internet.

 • Publicerad .

  Bil krockade med lodjur i Euraåminne

  Under torsdagsförmiddagen krockade en bilist med ett lodjur i Euraåminne. Olyckan inträffade på riksväg 8 vid 09-tiden.

 • Publicerad .

  Trafikverkets direktion gav sig själv nådatid om automatmetron

  Det blev inget beslut om automatmetron i trafikverkets direktion i Helsingfors. Istället fattade direktionen beslut om att skjuta upp avgörandet med en vecka.

 • Motrocross i Sibbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Bildningen vill ha kvar motocrossbanan i Sjundeå

  Politikerna i Sjundeås bildningsnämnd vill enhälligt hålla kvar den omstridda motocrossbanan på Brännmalmen i Sjundeå. Över 1 200 personer har undertecknat en motion där de vill att motocrossverksamheten ska få fortsätta.

 • Djurgravsten med bild av djuret
  Publicerad . Uppdaterad

  Djungelns lag råder på begravningsplatsen för smådjur

  Vem bryr sig om Lovisas gravgård för djur? Ingen information hittas på stadens webbsidor och på begravningsplatsen ligger gravarna huller om buller.

 • Två bilder från utställningen Melamorphosis.
  Publicerad . Uppdaterad

  Djurtransformationer i fokus

  Hästar har inte alkoholiserade pappor. Hästar har inte ekonomiska problem. Hästar är inte deprimerade. Hästar vill inte ta livet av sig. Så beskriver Karisbördiga Melanie Orenius sin relation till de fyrbenta springare som många av oss beundrar och fasar. Hon är aktuell med utställningen Melamorphosis på Ava Galleria till den 14 december.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Nytt ungdomsfullmäktige i Borgå1

  I den nya uppsättningen ungdomsfullmäktigeledamöter finns 18 invalda. I två skolor ordnades val eftersom antalet uppställda kandidater var flera.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Intensivvården på Kiuru fick erkännande

  Intensivvårdsavdelningen på Mellersta Österbottens centralsjukhus, Kiuru, fick ett erkännande från Finlands intensivvårdskonsortium.

 • Elisa.
  Publicerad .

  Grävmaskin låg bakom Elisas nätstörningar

  Orsaken till onsdagens störningar i teleoperatören Elisas nätförbindelser har nu klarlagts. Det var en grävmaskin som kapade både den egentliga fiberkabeln och reservkabeln i Lojo.

 • Asta Lassila med katten Missan
  Publicerad . Uppdaterad

  Asta bor ensam med sina katter

  Asta Lassila är 85 år gammal och bor ensam med sina två katter i ett hus i Lepplax, i Pedersöre, dit hon flyttade med maken Erling år 1957. Det är snart sex år sedan Erling dog, och paret hade inga barn. Asta har idag svårt att röra sig, men hon vill bo hemma så länge det är möjligt.

 • Energiverket i jakobstad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ingen klar modell för bolagisering i Jakobstad

  Ännu finns det ingen klar modell för bolagiseringen av energiverket i Jakobstad. Stadsstyrelsen fick information om läget i morse och enligt stadsdirektöer Mikael Jakobsson jobbar man enligt två olika modeller. Jakobsson vill inte närmare gå in på detaljer i frågan.

 • Anita Eckardt och Ethel Ahlbäck har varit vänner i snart 11 år.
  Publicerad .

  En 100-åring, en 80-åring och 10 års vänskap

  När man har sin 100-årsdag bakom hörnet är sannolikheten liten att ens närmaste vänner kan delta i födelsedagsfirandet. Ethel Ahlbäck är ändå lyckligt lottad, hon har fått en ny vän tack vare Röda korsets vänverksamhet.