Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Vanda fortsätter att bygga

  Social-och hälsovården slukar största delen av Vandas pengar. Staden litar på tillväxt och fortsätter att bygga bostäder, meddelar Vanda stad som i dag presenterar budgeten för år 2015.

 • Den nya akuten vid Vasa centralsjukhus
  Publicerad .

  Centralsjukhuset vägleder patienterna

  Den 28 oktober öppnas en servicepunkt för patienter, närstående och sjukhusbesökare i Vasa centralsjukhus huvudbyggnad. Servicepunkten har ingen tidsbeställning, utan det är bara att stiga in och ställa sina frågor.

 • Simolinhuset i Borgå
  Publicerad .

  Nya Simolinskyltar förbryllar

  Det har dykt upp nya skyltar på och i det gula huset vid Krämaregatan 2 i Borgå. På skyltarna står det Simolin’s, trots att företaget Simolin Oy Ab inte längre har någon verksamhet i huset.

 • En man röker
  Publicerad . Uppdaterad

  Snart kan det vara slutrökt i Malax

  Malax överväger att bli en rökfri kommun. Redan nu är en majoritet av landets kommuner med och jobbar för ett rökfriare Finland. På måndag kväll tar kommunstyrelsen i Malax ställning till rökfriheten.

 • Vasa stadsbibliotek
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasa stadsbibliotek håller stängt i en månad

  Stadsbiblioteket i Vasa håller stängt största delen av december. Orsaken är att man övergår till ett nytt bibliotekssystem.

 • Norra ån i Purmo.
  Publicerad . Uppdaterad

  Vattenkraft ger VEO stororder

  Vasabaserade energiföretaget VEO får sin genom tiderna största vattenkraftsaffär. VEO står för elektrifiering av tre turbiner samt maskin- och anläggningsautomation till vattenkraftverket i Harjavalta.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hemservicen larmade om källarbrand

  Kraftig rökutveckling i ett frontmannahus i Jakobstad orsakade stort pådrag på måndag morgon. Det kunde ha gått riktigt illa om inte hemservicen hade kommit.

 • Vindmöllor
  Publicerad . Uppdaterad

  Kraftig minskning av vindkraft i Kristinestad2

  Tekniska nämnden i Kristinestad kan komma att föreslå att planeringen av fem vindkraftsområden avslutas. Totalt rör det sig om över 50 kraftverk.

 • Publicerad .

  Studentbyn utvidgar - nya bostäder ska byggas

  Nya studentbostäder planeras i Studentbyn i Åbo. Spahotellet Caribia har varit kritisk till planen, eftersom de planerade 200 lägenheterna skulle äta upp en del av hotellets parkeringsplatser.

 • Den nya akuten vid Vasa centralsjukhus
  Publicerad . Uppdaterad

  Långa köer till lungpoli

  Köerna till lungpolikliniken på Vasa centralsjukhus ska förkortas med mertidsarbete. Det föreslås för sjukvårdsdistriktets styrelse som har möte ikväll.

 • Brandkårsbil.
  Publicerad .

  Pyroman härjar norr om Åbo

  Polisen misstänker att en pyroman som härjar i området kring Aura-Pöytis slog till igen.

 • cykelorientering
  Publicerad . Uppdaterad

  Farten i cykelorientering tjusar

  Cykelorienteraren Anders Blomster i Sibbo fastnade för cykelorientering redan vid första försöket.

 • Olli Ilander
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Jag vet inte vad som hände min pappa”

  Olli Ilanders pappa åkte ut på paddlingstur för 16 år sedan. Han kom aldrig tillbaka. Än idag vet familjen inte exakt vad som hände.

 • Räddningsövning i Vasa
  Publicerad . Uppdaterad

  När någon försvinner2

  Varje dag rapporteras människor saknade. I Finland upp till ett par tusen i året och av dem förblir ett tiotal borta. När en människa rapporteras saknad försöker polisen hitta den här personen så snabbt som möjligt, för det är en kamp mot tiden det handlar om.

 • Pakkopampas med KAJ
  Publicerad .

  Hur bra är du på Österbottniska?

  Ted från Succémorgon har fått stå ut med "pakkosuomi" i flera omgångar. När Isa hoppade in som vikarie i morgonprogrammet var det hennes tur att var språkbegränsad. Humorgruppen KAJ förklarade, Isa gissade.