Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Mögelproblem i Sibboskola tacklas snabbt

  Sibbo kommun tar med snabb tidtabell tag i den dåliga inneluften i Talman koulu. Kommunen söker tillfälliga undervisningslokaler för hösten.

 • Alexander Beijar började på ettan i Tölö gymnasium i höst.
  Publicerad . Uppdaterad

  Konventsintagning – tre dagar av skam

  Alexander Beijar inledde sin gymnasietid med kalsonger ovanpå kläderna. Den traditionella konventsintagningen håller på förvandlas till ett minne blott i de svenska gymnasierna i huvudstadsregionen.

 • Lasse Männistö
  Publicerad .

  Nu förändras Männistös beteende på sociala medier

  Lasse Männistö vidhåller att beslutet att söka tjänsten som Laura Rätys ersättare på posten som biträdande stadsdirektör bara är hans. Männistö säger också att hans beteende på sociala medier nu kommer att förändras.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Troféjakten i Afrika fungerar inte som många tror

  De vilda djur, som troféjägarna i Afrika skjuter är inte så vilda och fria som vi kanske tror då vi ser bilder från de afrikanska vildmarkerna. T.ex. i Sydafrika finns det inga vilda djur alls - alla ägs av någon och säljs och köps som vilka handelsvaror som helst.

 • Publicerad .

  Isnäs skola kan bli tvåspråkig

  I framtiden kan både finska och svenska höras på samma skolgård i Isnäs. Undervisnings- och kulturministeriet måste ändå godkänna Lovisa stads planer.

 • Pernå kyrkobyskola med plakat föreställande en tupp
  Publicerad .

  Inget eftis i Pernå kyrkoby

  Bildningsnämnden i Lovisa förkastade de rättelseyrkanden som lämnats in om slopande av eftermiddagsverksamhet vid Kyrkoby skola.

 • Trollbölevägen i Ekenäs. Här planeras en rondell.
  Publicerad . Uppdaterad

  Raseborg kan få fler rondeller1

  Västerby i Ekenäs kan få sin första rondell och en rondell eller fler filer är att föredra också vid riksväg 25:s anslutningar i Malmkulla och Läpp i Karis. Så låter Raseborgs stads utlåtande om trafiklösningar till Nylands närings-, trafik- och miljöcentral.

 • Publicerad . Uppdaterad

  "Rätt beslut i ärekränkningsmålet"

  Det var ett bra beslut att avsluta förundersökningen om huruvida två anonyma kommentarer på Svenska Yles webb var kränkande mot Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson. Det säger Dan Frände, som är professor i straff- och processrätt vid Helsingfors universitet.

 • Turistinformationen finns i Rådhuset i Jakobstad
  Publicerad . Uppdaterad

  Jakobstadsturismen säljs från Karleby

  Turistbyrån i Jakobstad får inte sälja tjänster till turister. Turistbyrån saknar resebyrårättigheter. Idag sköts försäljningen av Karleby Turism.

 • Dammen vid Nybroparken i Lappfjärd
  Publicerad . Uppdaterad

  Nya översvämningar i Lappfjärd om regnet fortsätter

  Vattennivån i Lappfjärds steg i och med regnet senaste veckoslut. Fortsätter det att regna ymnigt i några veckor till kan det bli översvämningar igen, tror vägmästare Niklas Brandt i Kristinestad.

 • Gammalt trähus i Lovisa
  Publicerad . Uppdaterad

  Ny bok ger liv åt gamla Lovisa

  Lagom till evenemanget ”Lovisa historiska hus” finns nu ett praktverk om de vackra byggnaderna och gårdarna i nedre staden.

 • Kommundirektören och ekonomichefen i Sibbo berättar om operation grytlock
  Publicerad . Uppdaterad

  Sibbo går fram med osthyveln

  De första konkreta sparförslagen har slagits fast. Det blir bland annat svårare att anställa vikarier. Också vattentaxorna höjs.

 • Saxby skola i Borgå
  Publicerad . Uppdaterad

  Förstaklassist väntade förgäves på skoltaxin

  Föräldrar till elever i Saxby skola i Borgå är missnöjda över skolskjutsarna som fortfarande strular tre veckor efter skolstarten.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Ekologisk mat framtiden för Åbos skolor - men pengarna saknas

  Arkea, som lagar all offentlig mat i Åbo, vill satsa ännu mer på ekologisk mat, men för att göra det krävs mer pengar av Åbo stad. Något som blir väldigt svårt med tanke på stadens tuffa besparingskrav.