Nyligen publicerat

 • Cay Sevón.
  Publicerad .

  Cay Sevón: Vi har inte jobbat i onödan

  Frågan om en gemensam metropolhuvudstad har orsakat splittring i leden. Det tycker utredaren Cay Sevón är synd.

 • Takstolar
  Publicerad .

  Tvist om fritidshusbygge i Pargas avgjordes

  Miljönämnden i Pargas hade inte tillstånd att bevilja ett undantagslov för ett fritidshusbygge i Korpo. Det anser Högsta förvaltningsdomstolen, som har upphävt miljönämndens beslut.

 • Matias Strandvall missade i sprintkvalet
  Publicerad .

  Strandvall går för tredje guldet i Jämi

  Frustrationen efter missen i Otepää gnagar ännu i bakhuvudet, men Matias Strandvall säger sig vara i god form inför FM-veckoslutet i Jämijärvi och räknar med en VM-biljett till Falun.

 • Korgar med jordgubbar
  Publicerad . Uppdaterad

  Fixa ett sommarjobb - redan ikväll!

  Evenemanget där potentiella arbetsgivare träffar arbetssökande, Starta säsongen 2015, går av stapeln i Pargas idag, onsdag. På plats i stadshuset ikväll finns lokala företag som erbjuder arbete över sommaren.

 • Polissymbol.
  Publicerad .

  Polisen utreder båtstöld i Hirvensalo

  Polisen i Åbo utreder en båtstöld, som skedde i Hirvensalo i tisdags. Händelseförloppet började då polisen sökte efter en mörkblå kombibil som var delaktig i en krock på Kakskertavägen.

 • Nykarleby stad.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nykarleby ville betala 30 000 för lördagsjour

  Nykarleby stad ville betala 30 000 euro för att få behålla sin lördagsjour på hvc. Jakobstads social- och hälsovårdsnämnd sade nej och snart måste Nykarlebyborna söka sig till Jakobstad lördagar och söndagar.

 • Besökare på Wäinö Aaltonens museums
  Publicerad .

  Friande dom i förfalskningshärva

  Hovrätten har friat konstsamlaren från Åbo som åtalades i den uppmärksammade konstförfalskningshärvan vid Wäinö Aaltonen-museet. Mannen åtalades för att ha förmedlat 122 förfalskade konstverk till en utställning med rysk avantgardekonst.

 • Impivaara simhall, januari 2013
  Publicerad .

  Inomhusluften i Impivaara simhall utreds

  Åbo stad utreder problemen med inomhusluften i Impivaara simhall efter klagomål från simmare. Många som simmat i hallen har lidit av huvudvärk, andnöd och svidande ögon.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Inget jätte-hvc vid Maria sjukhus

  Det blir ingen stor hälsovårdscentral vid Marias sjukhus i Helsingfors. Stadens största hvc ska ligga nära goda trafikförbindelser.

 • Oskari Forsman spelade ligafotboll med RoPS 2014.
  Publicerad . Uppdaterad

  Ligamålvakt klar för TPS

  Fotbollslaget TPS förstärker sina led med fyra nya spelare inför säsongen i division ett 2015. Klubben har förlängt avtalet med två egna juniorer och värvar dessutom backen Juri Kinnunen och målvakten Oskari Forsman,

 • Publicerad . Uppdaterad

  Psykjouren vid Aurora stängs

  Helsingfors psykiatriska jour flyttar till akutmottagningarna på Haartmanska sjukhuset och sjukhuset i Malm. Det här ska förbättra vården, säger chefsläkaren för jourverksamhet.

 • Publicerad .

  Sällsynt natur kan få leva vidare

  Det blev stopp och belägg för planerna på att avverka tiotals hektar skog i Lappträsk, men det är ännu oklart om de åtskilliga sällsynta växt- och djurarterna ska få bli kvar.

 • Christina Båssar
  Publicerad . Uppdaterad

  Vörå betalar 60 000 till Båssar6

  Kommundirektör Christina Båssar får 60 000 euro i avgångsvederlag från Vörå kommun. Avtalet blev klart strax innan fullmäktigemötet på tisdag kväll.

 • Stig Beijar
  Publicerad . Uppdaterad

  Vasa blickar mot Sverige

  Snart får allmänheten diskutera Vasaregionens möjligheter till mer samarbete med Umeå. Näringslivsrådet i Korsholm ordnar en föreläsning i ämnet. - Vasa och Umeå har många gemensamma nämnare. Våra huvudstäder satsar inte direkt på oss, säger Stig Beijar från Näringslivsrådet.

 • En äldre dam går uppför trappan
  Publicerad . Uppdaterad

  Äventyret att bli gammal

  Att bli äldre idag är inte detsamma som tidigare. Många är vid god vigör långt upp i åren både fysiskt och psykiskt, och ekonomin utgör inget hinder för en pensionärstillvaro full av livets goda.