Nyligen publicerat

 • Publicerad . Uppdaterad

  Två skadades i trafikolycka i Pemar

  På fredag morgon inträffade en trafikolycka på väg 110 i Pemar. Två personer skadades.

 • instumentpanel på bil
  Publicerad . Uppdaterad

  Halka orsakade fyra avkörningar i Sibbo

  Fyra bilar har kört av Borgå motorväg i Sibbo den här morgonen. Orsaken till olyckorna var det hala väglaget.

 • Publicerad . Uppdaterad

  112: Polis och ambulans behövdes inte i Ekenäs

  I misshandelsfallet under veckoslutet (26.10) där en ung man i Ekenäs blev slagen med knytnäve i ansiktet och sparkad var det inte nödvändigt med polis och ambulans. Det bedömde nödcentralsoperatören.

 • Brandbil utanför nordea i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Allvarlig brand i Raumo

  En gårdsbyggnad i Raumo står i lågor. Räddningsmanskapet försöker hindra branden att sprida sig till bostadshuset. Ett hönshus med 15 000 hönor har brunnit upp.

 • Eero Caselius konst på kulturbyrån i hangö
  Publicerad .

  Hangö söker direktör för kulturen

  I över ett år har tjänsten som direktör för kultur- och medborgarverksamhet i Hangö skötts av tillförordnad, efter att den dåvarande direktören sade upp sitt jobb.

 • Point college i Borgå
  Publicerad .

  Bbl: Svenskan hotad på Point College

  De nya kraven på yrkesutbildningen som träder i kraft om ett par år tvingar Point College i Borgå att tänka om. Svenskans framtid på skolan är osäker, skriver Borgåbladet.

 • Publicerad .

  Brandkåren släckte vedbrand i Svartå

  Ungefär sex kubik ved brann upp då elden kom lös då man brände avfall på en gård vid Teiravägen i Svartå i Raseborg. Två släckningsenheter från Västra Nylands räddningsverk släckte snabbt branden.

 • skylt av Ekenäs hälsovårdscentral
  Publicerad . Uppdaterad

  Ojämlika vårdlöner i Raseborg

  Huvudförtroendemännen i staden vänder sig till stadsstyrelsen med ett brev för att få ordning på lönerna bland annat inom vårdsektorn. Trots att två olika kollektivavtal och lönesystem borde ha blivit ett redan i mars i år, finns det fortfarande lönegropar - och lönen kan variera mycket för samma uppgift på samma arbetsplats.

 • Borgå domkyrka
  Publicerad . Uppdaterad

  Mio drömmer om ett vuxenliv i Borgå

  Reklamfilmen Drömmar att bo i som ska locka nya invånare till Borgå har premiär på biograferna. I filmen drömmer pojken Mio, bekant från den tidigare filmen, om ett vuxenliv i Borgå. Se filmen!

 • Flygstationsbyggnaden i Malm
  Publicerad .

  Terminalbyggnaden på Malms flygplats ska bevaras trots bostäder

  Avvecklingen av Malms flygplats tog ett steg vidare på torsdagen när fastighetsnämnden i Helsingfors beslöt att staden ska köpa de fastigheter som finns på området. Terminalbyggnaden kommer att skyddas och bevaras trots att staden ska bygga bostäder runt omkring.

 • Publicerad . Uppdaterad

  VN: Hangömannen hävdar oskyldighet

  Den man från Hangö som i förrgår (29.10) vid Västra Nylands tingsrätt åtalades bland annat för försök till köp av sex av minderåriga hävdar, enligt tidningen Västra Nyland, att ett virusprogram ligger bakom de barnpornografiska bilderna som hittades på hans familjs gemensamma dator.

 • Karis svenska lågstadium får nytt namn i maj.
  Publicerad . Uppdaterad

  Katarinaskolan trång, kall och mörk

  Katarinaskolan i Karis uppfyller inte de krav som ställs på en modern skola. Vissa rum är för små och delar av byggnaden är kalla på vintern. Raseborgs stad ska granska skolan och reda ut renoveringsbehovet.

 • Jörgen Rönnback
  Publicerad . Uppdaterad

  Stora båtar segla bäst

  Snorkiga, halvgalna, supande, snobbiga och rika finlandssvenska seglare får man stifta bekantskap med i Jörgen Rönnbacks nya roman Stora båtar segla bäst. Om du har humor och kan ta boken som den parodi den är blir den riktigt rolig.

 • Sexualiteten är ett tema i både biologin och hälsokunskapen i skolorna.
  Publicerad .

  Skolan ska ge svar på sexfrågorna

  - Den här första lektionen så är det kanske pinsamt, men sen fort så blir de väldigt intresserade och tar det på ett väldigt bra och vuxet sätt. Diskuterar seriöst och kommer med bra frågor.