Nyligen publicerat

 • Tio blå barnstolar i trä på rad
  Publicerad . Uppdaterad

  Barnstolar gav 2000 euro på auktion

  Barnstolarna som Wasa teater auktionerade ut har nu fått nya ägare. Efter midnatt då budgivningen var avslutad hade man fått in 1 961 euro,

 • hjältegravarna på näse begravningsplats i borgå
  Publicerad .

  Nationella veterandagen firas högtidligt

  Mörka kostymer med utmärkelsetecken kommer att dominera när den Nationella veterandagen firas på restaurang Iris i Borgå på måndag.

 • Tjöck skola
  Publicerad . Uppdaterad

  Flytt av elever upprör i Kristinestad

  Tidernas sämsta beslut. Så beskriver Henrik Antfolk i Kristinestad (Sfp) stadsstyrelsen beslut att ompröva placeringen av Kristinestads skolas elever medan skolan renoveras.

 • Programledarna i BUU-klubben blåser ballongen
  Publicerad .

  Premiär för ny BUU-melodi i lekfull retromiljö

  Ny signaturmelodi, ny inredning och ny grafik i en lekfull retromiljö. Det är vad BUU-klubbens unga publik kommer att mötas av på måndag.

 • bild av brädspelet alfapet, kolla svaren står det
  Publicerad .

  Korvkaka svårt i finlandismtest

  Bara 17 procent av alla som deltog i Svenska Yles populära finlandismtest, visste att den rätta motsvarigheten till finlandssvenskans ”leverlåda” i standardsvenskan motsvaras av ordet korvkaka. "Har de verkligen lever i sin korvkaka?" – löd en av de många kommentarerna.

 • Sanna Mertsalmi (t.v.) kvitterar ut sin utrustning för helgen.
  Publicerad .

  Kvinnor i uniform intar Sandhamn

  I en krissituation ska alla veta hur de överlever. Därför deltar 350 kvinnor i en frivillig beredskapsövning i Sandhamn.

 • HIFK Challenge Cup 23.11.2014
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Planeringen av programmet har gått åt pipan”2

  HIFK:s tränare Birgitta Lindholm var givetvis nöjd med att hennes lag reducerade finalserien mot Dicken till 1–2 i matcher efter hemmasegern med 26-24. Matchprogrammet gav hon däremot en ordentlig känga.

 • johanna hilli och lotta kulju. hifk-dicken 4.3.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  HIFK vann i grevens tid – finalserien lever1

  Efter två klara Dickensegrar kom den tredje finalmatchen att bli en nagelbitare. Och i slutet av matchen var det hemmalaget HIFK med Lotta Kulju i spetsen som fick öppna segerkontot i finalserien. HIFK vann med 26–24 och reducerade till 1–2 i matcher.