Nyligen publicerat

 • Wilma Englund fungerar som hjälpledare för klubben
  Publicerad . Uppdaterad

  Barnklubben på Pellinge är en succé

  rnklubben på Pellinge i Borgå fyller ett stort behov. Både skärgårdsbors och fritidsbosattas barn är hjärtligt välkomna.

 • Wivan Nygård-Fagerudd
  Publicerad . Uppdaterad

  Enda barnet som inte kan motstå kall länkkorv

  En postlådsorange Renault och vad man gjorde i färjkön till Replot är några av ingredienserna i kulturredaktör, musiker, sångare och politiker Wivan Nygård-Fagerudds sommarprat. Dessutom delar hon med sig ett recept till alla pappor med döttrar.

 • Matmarknad i Ingå
  Publicerad .

  Mathias har chilield i munnen

  Se här hur det gick till när vår reporter Mathias Gustafsson smakade på världens starkaste chilisort hemma hos chiliodlaren Bernt Olin i Sannäs.

 • Publicerad .

  Firarsvängen 31.7

 • Skarvkoloni
  Publicerad . Uppdaterad

  Skarvar tar över fågelöar i Borgå

  En skarvkoloni på närmare 200 par har tagit över fredade fågelöar utanför Emsalö i Borgå. Överinspektör Ilpo Huolman vid Nylands Närings- trafik- och miljöcentral menar att skarvarna inte gör någon skada annat än för landskapet.

 • Sjöbevakningens patrullbåt
  Publicerad . Uppdaterad

  Även myndigheterna berörs av värmen

  Värmeböljan märks av hos sjöbevakningen och ambulanspersonalen. Men för polisen är uppdragen i stora drag de samma värmen till trots.

 • Avfart till Pirilö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Farlig avfart till Pirilö

  Kållbyvägen är Jakobstads mest trafikerade infartsväg. I avfarten från Kållbyvägen till Pirilö har det inträffat flera allvarliga kollissioner. Den senaste i måndags då två personer fick föras till sjukhus efter en trippelkrock.

 • tågstation
  Publicerad . Uppdaterad

  Försäljningen av resekort upphör i Kyrkslätt

  I samband med att VR stänger sin på lördag den 2 augusti i Kyrkslätt så försvinner också Helsingforsregionens trafiks serviceställe från stationen. Det innebär att det inte längre går att köpa resekort eller förnya rabattkort på stationen.

 • Joakim Stenius, Marko Aikio och Niklas Roiha, som står bakom Brewdog baren i Femkanten
  Publicerad . Uppdaterad

  Brewdog-bar försenas när tillståndsstämplare tar semester

  Förhoppningen var att en ny bar vid Femkanten skulle öppna sina dörrar redan i augusti, men när myndigheterna är på semester förblir tillstånden ostämplade. Visionen är ändå klar: tidigt i höst ska den punkiga Brewdog-baren vara öppen för gäster.

 • Bromarvvägen.
  Publicerad . Uppdaterad

  Trafiken på Bromarvvägen väcker känslor4

  Hur kunde man göra trafiken smidigare och säkrare, till exempel på Bromarvvägen? Förslagsvis genom kampanjer, ändrad hastighet, eller genom att ge rum för irriterade bilister bakom.

 • Stefan Wallin
  Publicerad . Uppdaterad

  Stefan Wallin ordförande för Kulturfonden

  Den 1 augusti tar Stefan Wallin (SFP) över som ordförande för Svenska Kulturfondens styrelse.

 • Helena Torboli (t.v.) och tolken Susanna Silberstein.
  Publicerad . Uppdaterad

  Teckenspråkig kultur samlas i Åbo

  De dövas nordiska kulturfestival inleddes på Logomo i Åbo igår. Festivalen samlar tusentals besökare och kulturaktörer från hela Norden.

 • HJK, fotboll, 2014, Apoel
  Publicerad . Uppdaterad

  Kandji förstörde HJK-festen5

  HJK tog initiativet i kvalmatchen till Champions League mot Apoel Nicosia i den elfte spelminuten. Macoumba Kandji gav bollen till Demba Savage på vänsterkanten och Savage avancerade in i mitten för att sätta bollen i mål.

 • Publicerad .

  Åska startade markbrand i Kimito

  Under onsdagkvällen har cirka en halv hektar mark brunnit i Hulta i Kimito. Markbranden startade under kvällens åskväder.

 • Kinesisk restaurang i Karleby
  Publicerad .

  Inbrott i restaurang i Karleby1

  Polisen efterlyser tips om ett inbrott i en kinesisk restaurang i Karleby. I synnerhet vill polisen veta om någon har försökt växla kinesiska sedlar.