Nyligen publicerat

 • Röda korset har satt upp ett flyktingtält i Kyrkslätt centrum.
  Publicerad .

  Så här bor flyktingar i flyktingläger

  Under helgen kan Kyrkslättbor bekanta sig med livet i ett flyktingläger. Röda korsets lokalavdelningar visar upp ett flyktingtält i Kyrkslätt centrum.

 • Isac Elliot
  Publicerad . Uppdaterad

  I "bastun" med Isac och Benjamin

  Svetten rann i Ekenäs bollhall när två av de största finlandssvenska tonårsidolerna steg upp på STK-scenen.

 • ESC - BK-46 28.8.2015
  Publicerad . Uppdaterad

  ESC vann också tredje derbyt i Raseborg6

  Valdrin Rashicas snygga frisparksmål avgjorde det tredje lokalderbyt i Raseborg på fredagskvällen. ESC vann säsongens alla tre derbyn mot BK-46 från Karis i fotbollens division2, västa zonen.

 • Alexei Eremenko tränar FF Jaro.
  Publicerad . Uppdaterad

  Jaro lånar anfallare från CSKA Moskva3

  FF Jaro förstärker truppen med anfallaren Alibek Aliev under resten av säsongen. Aliev lånas in från den ryska storklubben CSKA Moskva.

 • Usain Bolt löper in som etta på 200 meter i VM i Peking 2015.
  Publicerad .

  Peking, Peking, Peking – och bottenstrid i fotbollsligan

  Friidrotts-VM kulminerar i Peking under veckoslutet och dominerar helgens idrottssändningar i Radio Vega. Därtill specialbevakar Vegasporten två bottenmatcher i fotbollsligan.

 • ursula, pamela, wendy, windy
  Publicerad .

  Fårägare i Tenala är orolig för vargarna3

  Tills vidare har vargflocken som rör sig i Salo och Raseborg inte synts till vid Björkåsa i Tenala. Fårens betesmarker är dock avsides och risken föreligger att vargfamiljen hälsar på.

 • En man skriver på ett papper.
  Publicerad . Uppdaterad

  Nivån på Kimitoöns kommundirektörs svenska återstår att se 3

  Nu återstår tre kandidater till posten som ny kommundirektör i Kimitoöns kommun. Gällande kunskaper i svenska uppfyller de tre kandidaterna de formella språkkraven. Alla har testats muntligt av kommunen, men det återstår ännu att se vilken nivå de håller skriftligt.

 • Olkiluoto 3
  Publicerad .

  Rejält försenat kärnkraftsbygge tog ett stort steg framåt

  Installeringen av automationssystemet inleds nu och nästa år hoppas man kunna ansöka om tillstånd för driften. Det här är ett efterlängtat framsteg för samarbetet mellan Areva och Industrins Kraft.

 • Grannhuset fick lindriga skador.
  Publicerad .

  Misstänkt pyroman gripen i Vasa

  Polisen har gripit en 18-årig Vasabo misstänkt för att ligga bakom två bränder i Korsnäståget i Vasa under augusti månad.

 • elever får godis
  Publicerad . Uppdaterad

  Kyssar för hela Borgå

  Det regnade både vatten och kyssar över Borgåborna på fredagen. Med chokladkyssarna firar staden att den magiska gränsen på 50 000 invånare nu har nåtts.

 • IB studenternas dimission vid Vasa Övningsskola
  Publicerad . Uppdaterad

  Världen, här kommer vi1

  En flytande engelska och en större förståelse för mångkulturalism är några av de färdigheter speciellt internationella studenter, så kallade IB studenter, får med sig. I år har Finland utexaminerat IB studenter i 20 år. Vasa Övningsskola gymnasium i samarbete med Vaasan Yhteislukio var bland de första gymnasierna som hoppade på den nya trenden 1992 då de första IB studerandena togs in.

 • Ur Milja Laurilas utställning "Magnetisk sömn"
  Publicerad . Uppdaterad

  Kvinnor, psykiatri och medicin

  Fotoutställning i Åbo ställer frågor om den medicinska blicken på kvinnor och har utgångspunkt i begreppet "magnetisk sömn" där ett medvetande bortom medvetandet framträder.

 • Publicerad .

  Uusimaa: Ny bowlinghall kan byggas i Kokon

  Den anrika bowlinghallen i Östermalm i Borgå stänger efter årsskiftet. Men det finns planer på att öppna en ny hall i Kokon, skriver tidningen Uusimaa.

 • Huvudingången till Vörå kommuningård
  Publicerad . Uppdaterad

  Vörå vill inte betala för Sandviksstadion3

  Vörå kommun vill inte bekosta den nya stadion i Vasa om inte regionens övriga kommuner är med. Och i så fall vill Vörå ha ekonomisk hjälp med den planerade rullskidbanan.

 • Borgå stadsbibliotek.
  Publicerad .

  Biblioteken i Nyland ska samarbeta mer

  De nyländska biblioteken har ett gemensamt bibliotekssystem och kundgränssnitt som mål. Borgå stadsbibliotek leder samarbetet.