Nyligen publicerat

 • halka
  Publicerad . Uppdaterad

  Två halkningsolyckor kostade staden nästan 40 000 euro

  Det är inte billigt att låta bli att underhålla övergångsställen då det är kallt och det finns risk för halka. På tisdagen godkändes två ersättningar på sammanlagt 38 893,02 euro som Helsingfors stad tvingas betala.

 • Uppbruten dörr
  Publicerad .

  Två inbrott i Nickby

  Veterinärstationen samt Helsingfors stads psykiatriska familjevård i Nickby i Sibbo har haft påhälsning av inbrottstjuvar.

 • Antonio Doblas i Real Betis år 2005.
  Publicerad . Uppdaterad

  Doblas spelklar för HJK

  HJK:s nya målvakt Toni Doblas är nu spelklar och kommer att finnas med i truppen som möter Rapid Wien i kvalet till Europaligan på torsdagen.

 • Publicerad .

  Lättja i Dialektväktarna1

  I Dialektväktarna tog vi det denna gång lugnt - kanske för lugnt. Lyssnarna delade med sig av uttryck och benämningar kring att vila, ta igen sig och rent av lata sig.

 • Mitt triathlon
  Publicerad . Uppdaterad

  Svett och glädjetårar inför triathlon

  I sex månader har de tränat inför sitt slutmål och på lördag är det dags för ett riktigt uthållighetstest. I Yle Fems nya program ”Mitt triathlon” följer tv-tittarna med fyra deltagares väg till slutmålet.

 • Thomas Lundin och Ami Aspelund.
  Publicerad . Uppdaterad

  På resande not genom Europa1

  I höst gäller det för en hop finlandssvenska kändisar att ha koll på både schlagerns värld och på de europeiska länderna. Den 30 augusti sänds det första avsnittet av underhållningsprogrammet På resande not på Yle 5 klockan 21.00.

 • Stefan Pellas är berädd på årets andjakt
  Publicerad .

  Förväntningarna höga på årets andjakt

  Klockan 12 smäller det. Då inleds sjöfågeljakten. I Maxmo i Vörå betyder det att ett 30-tal fågeljägare beger sig ut i skärgården. Stefan Pellas som också jobbar på Finlands viltcentral är en av dem.

 • Publicerad .

  Varmt väder försämrade Åbo Energis resultat

  Det varma vädret i år sänkte Åbo Energis resultat för årets första sex månader, eftersom elförbrukningen minskade.

 • Edgar Bernhardt, VPS
  Publicerad .

  Bernhardt till Jaro

  Jaro har förstärkt truppen med anfallaren Edgar Bernhardt. Tysken har tidigare representerat bland annat VPS och FC Lahti i den inhemska ligan.

 • Merituulen koulu i Ingå
  Publicerad .

  Ingå får tillbaka bortglömda pengar

  Ingå kommun har nu utrett frågan om förlorade ersättningar för elever från andra orter som bor och går i skola i Ingå. Fem kommuner ska betala nästan 120 000 euro i ersättningar till Ingå.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Dödsolycka på Runsorvägen i Vasa

  En person omkom i en trafikolycka på Runsorvägen i Vasa på tisdag eftermiddag.

 • Direktören för den svenska verksamheten vid Kommunförbundet, Kristina Wikberg.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Många kommuner mellan barken och trädet"

  Flera år av ogynnsam ekonomisk utveckling har drabbat många kommuner hårt och lett till en allt större skuldsättning. -Det är inte lätt att vara kommunal beslutsfattare idag, säger Kristina Wikberg, svensk direktör vid Kommunförbundet.

 • metro
  Publicerad .

  Nattrafiken bör planeras om för metrons skull

  Nattmetron på veckoslut har gjort kollektivtrafiken i innerstaden olönsam, därför bör busslinjerna ändras. Det anser stadsplaneringsnämnden i Helsingfors.

 • Malms sjukhus.
  Publicerad .

  HS: Vattenproblem i Malms sjukhus

  Renoveringen av Malms sjukhus i Helsingfors har stött på problem, rapporterar Helsingin Sanomat. En vattenläcka gör så arbetet drar ut på tiden.

 • busstationen i Åbo
  Publicerad . Uppdaterad

  Mycket regn att vänta

  Meteorologiska institutet har gått ut med en nederbördsvarning för Nyland och Kymmenedalen. Upp till 50 mm regn kan falla inom ett dygn.