Nyligen publicerat

 • Peter Lindström med kajaken "Bad banana".
  Publicerad .

  Kajaken är mer än ett sommarfordon

  Kan du simma, kan du också paddla kajak. Ett fritidsintresse som ligger Peter Lindström varmt om hjärtat. Lindström är född och uppvuxen vid havet och gillar långa utflykter ute i det fria.

 • Publicerad .

  Rekordmånga bebisar föddes på ÅUCS

  Hittills har det fötts 125 fler barn på Åbo universitetscentralsjukhus än under hela året i fjol.

 • biodling
  Publicerad .

  Bina trivs i Gullranda

  I den sjätte delen av sommarserien om trädgård och närmat handlar det om bin och honung. Vid Gullranda i Nådendal trivs bina och trots en kall början på sommaren ser skörden ut att bli god.

 • Storskarvsungar.
  Publicerad .

  20 000 häckande par storskarv i Finland3

  Antalet storskarvsbon i landet överstiger 20 000 stycken enligt den boräkning som har gjorts av Finlands miljöcentral under sommaren. Det här är en ökning med nio procent i jämförelse med sommaren 2013.

 • Skarvsamhälle
  Publicerad . Uppdaterad

  Skarvbeståndet överskred 20 000 häckande par2

  Sommaren 2014 har man räknat till cirka 20 350 skarvbon, vilket är nio procent mer än i fjol.

 • Jokerit
  Publicerad .

  Jaakola från Prag till Jokerit

  Topi Jaakola har skrivit på ett tvåårskontrakt för ishockeyklubben Jokerit. Den 30-årige försvarsspelaren kommer närmast från KHL.

 • Sara "Smoukahontas" Forsberg.
  Publicerad . Uppdaterad

  ”Fler album än ett”

  Smoukahontas skivkontrakt innebär inte bara ett album utan fler. ”Det är helt sjukt och jag är så tacksam”, säger hon. Sara Forsberg som hon heter är nu i Finland för att träffa journalister men även vänner och familj.

 • Vacon.
  Publicerad .

  Vacons lönsamhet förbättrades

  Vasaföretaget Vacons lönsamhet förbättrades med nästan 12 procent under andra kvartalet 2014 i jämförelse med motsvarande period under 2013 trots att försäljningen dominerades av produkter med lägre täckningsbidrag.

 • lekparker i raseborg
  Publicerad . Uppdaterad

  Var finns muminbiljetterna?

  Yle Västnyland ordnade på onsdagen en skattjakt i Raseborg. Vi gömde fyra biljettpaket till lördagens Muminkonsert på Svartå slott på fyra lekplatser i Raseborg. Vid ettiden på onsdagen var alla biljettpaket hittade. Se bilder av de lyckliga som hittade biljettpaketen!

 • HJK-fans, juli 2014
  Publicerad . Uppdaterad

  Miljoner på spel för HJK

  När HJK tillsammans med cypriotiska Apoel FC gör upp om avancemang i Champions League-kvalet i fotboll är även de ekonomiska insatserna höga.

 • aarnio, chef för narkotikaroteln vid helsingfors polisinrättning, jari, jari aarnio, narkotikarotel, narkotikarotelns chef
  Publicerad . Uppdaterad

  Aarnio misstänks ha förvanskat bevis1

  Den tidigare chefen för Helsingforspolisens narkotikarotel Jari Aarnio misstänks för ytterligare brott, bland annat förvanskning av bevismaterial. Läs också: Ovanligt att sitta häktad så länge som Aarnio har gjort

 • Kryssningsfartyg i Västra Hamnen i Helsingfors
  Publicerad . Uppdaterad

  Ny uppfinning minskar på fartygens utsläpp

  Drumsöföretaget Emiram har utvecklat ett program som minskar på fartygens utsläpp. Med det nya programmet kan man optimera fartygens färd på flera olika sätt vilket minskar på utsläppen med omkring tio procent.

 • Publicerad .

  Egentliga Finland utsatt för flera inbrott

  Den senaste tiden har det skett flera inbrott i Egentliga Finland. Polisen går ändå inte ut med exakta siffror av utredningstekniska skäl.

 • Iiris, Eeva och Karoliina spenderar en sommar i Hangö.
  Publicerad . Uppdaterad

  Hangöbingo med Kesäkaverit

  På fredag (1.8) har den inhemska filmen Kesäkaverit premiär. Det är en fin film om relationer och alla tiders sommar som utspelar sig i Hangö. Vi såg filmen och spelade Hangöbingo.