Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  "Ett ologiskt beslut av NTM-centralen"

  Antalet natturer på färjpasset mellan Pargas och Nagu kommer att minska rejält. Nagunämndens ordförande Johan Broos är kritisk till NTM-centralens beslut.

 • Korsningen Salovägen-Gråströmsvägen i Svartå, Raseborg.
  Publicerad . Uppdaterad

  Osäkra planer på att göra Salovägen i Svartå tryggare

  Omkring 20 invånare – mest äldre män - var på plats då ett informationsmöte ordnades i onsdags (1.10) om planerna på att göra Salovägen (landsväg 186) tryggare i Svartå. Se video!

 • Oljedepån i Kanäs.
  Publicerad .

  Kanäs oljelager står fortfarande tomt

  Oljelagret i Kanäs i Nykarleby står fortfarande tomt. Staden hyr ut oljelagret åt svenska Nordic Storage men inga oljeleveranser är planerade.

 • aarnio, chef för narkotikaroteln vid helsingfors polisinrättning, jari, jari aarnio, narkotikarotel, narkotikarotelns chef
  Publicerad .

  Polisen: Sparken mot Aarnio var inte överlagd

  Sparken mot narkotikapolisens före detta chef Jari Aarnio i fängelset i Vanda skedde i stundens ingivelse, enligt Vandapolisen. Polisen utreder nu sparken som misshandel.

 • Sladd i elkontakt.
  Publicerad .

  Två tusen utan el i Ekenäs

  Omkring 2.000 hushåll i Ekenäs centrum var i två repriser utan el på torsdagseftermiddagen (2.10). Avbrottet drabbade området väster om Flemingsgatan.

 • Publicerad .

  Vasa besluter om finansiering av NLC Ferry

  Wasalines ägare NLC Ferry behöver mer pengar. På måndag ska Vasa stadsstyrelse fatta beslut om ändringar i finansieringen av kvarkentrafiken.

 • Åbo bokmässa
  Publicerad . Uppdaterad

  Frankrike och Tove Jansson teman på årets bokmässa

  Frankrike är huvudtemat på Åbo bokmässa i år. Mässan har även fler svenskspråkiga inslag än tidigare.

 • Yle ändrar färg i mars 2012
  Publicerad .

  Yle avstår från kontor i Kimito

  Tidigare i höstas stängde Yle Åboland kontoret i Nagu och i vår tar Yle Åboland ett steg vidare och koncentrerar alla reporterkrafter till centralredaktionen i Åbo.

 • Strömfors bruk i Lovisa - Strömfors kyrka
  Publicerad . Uppdaterad

  Strömforsherde Kirsi Oksanen inte längre med på kandidatlista

  Den uppsagda Strömforskyrkoherden Kirsi Oksanen finns inte längre på listan över kandidater i församlingsvalet. Det efter valnämndens möte i går.

 • Alexander Lång och Ole Karlsson.
  Publicerad . Uppdaterad

  "Ett överraskande val"

  Ett överraskande val men samarbetet med rektorn fortsätter säkert som tidigare. Det säger personalföreningens ordförande Ole Karlsson och studentkårens ordförande Alexander Lång efter att professor Mikko Hupa valdes till Åbo Akademis nya rektor från och med årsskiftet.

 • Trafikljusen i Smedsby centrum
  Publicerad . Uppdaterad

  Trafikljusen lyser rött i Smedsby

  När omfartsvägen runt Smedsby öppnade i tisdags minskade trafiken markant längs riksåttan som går mitt genom Smedsby centrum. En följd av den minskade trafiken är att bilisterna får vänta på grönt ljus fastän ingen kör på vägen.

 • Sonasunds småbåtshamn i Ingå.
  Publicerad . Uppdaterad

  Aktiebolag kan ta över båtplatserna i Sonasund

  Intresset att köpa en båtplats verkar vara rätt stort i Sonasund i Ingå. Det säger Peter Ray en av deltagarna i det informationsmöte som Ingå kommun ordnade på onsdagskvällen (1.10).

 • Publicerad .

  Färre natturer mellan Pargas och Nagu1

  Antalet natturer på färjpasset mellan Pargas och Nagu minskar rejält. För att råda bot på bilköerna kommer Närings, trafik- och miljöcentralen istället att öka antalet färjturer på fredagar och söndagar under våren samt hösten.

 • Rurik Ahlberg på Yle i Vasa.
  Publicerad .

  Ahlberg överväger ställa upp i riksdagsvalet

  Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg överväger att ställa upp i riksdagsvalet i vår. Påstötarna från Svenska Folkpartiet har blivit allt intensivare ju närmare valet vi kommer.

 • Publicerad .

  VR: Vandalismen på järnvägsspåren har ökat

  Under det senaste året har vandalismen på järnvägsspåren i huvudstadsregionen ökat en hel del, uppger VR. Det senaste exemplet kommer från Köklax i Esbo där någon eller några hade lagt ut betongbitar på spåret i måndags.