Nyligen publicerat

 • Publicerad .

  Jättebrygga fraktas till Pargas - kan störa trafiken

  En stor transport kan störa trafiken mellan Reso och Pargas nu under torsdag morgon efter klockan nio. Det är fråga om en brygga som är 20 meter lång och väger 40 ton som fraktas till skärgården.

 • Ann-Maj Malmström i båthallen i Kuggom
  Publicerad .

  Den första och den sista båtbyggaren

  De sista båtbyggarna från båtbyggarlinjen i Kuggom utexamineras den här höstterminen. För den första kvinnliga båtbyggaren blev det inte en karriär inom branschen.

 • Borgå Akilles i mörkgrön spelskjorta.
  Publicerad . Uppdaterad

  Akilles får inte sälja alkohol på konstisplanen

  Friidrottsföreningen Borgå Akilles ville ansöka om lov att sälja alkohol under bandymatcher på hemmaplan. Men chefen för idrottstjänster satte stopp för det hela.

 • Linda Winberg har barn med funktionshinder
  Publicerad . Uppdaterad

  Funktionshinder dyra för storfamilj

  Sjundeåbon Linda Winberg har fem barn av vilka två har speciella behov. Familjen får vända på slantarna för att få ekonomin att gå ihop. 32-åriga Linda Winberg bor tillsammans med sin man och fem barn i norra Sjundeå. Barnen är i åldern 7 till 15 år och två av dem kräver extra omsorg.

 • blåljus på brandbil
  Publicerad . Uppdaterad

  Bil exploderade i Korsnäs

  En bil har exploderat på Silverbergsvägen i Korsnäs. Den kvinnliga ägaren till bilen är skadad och svårt chockad. Vi uppdaterar.

 • Hvc i Ingå.
  Publicerad .

  Ingåbudget leder till färre vikarier

  Ingås kommunfullmäktige klubbade sin budget för nästa år efter en fyra timmar lång diskussion igår (17.12). Det krävdes också några omröstningar, men i stort sett godkändes beredningens budgetförslag.

 • Camilla Tegelsten
  Publicerad . Uppdaterad

  Mjuka kläder och ren mat behövs i det här hemmet

  Familjer där en medlem är funktionshindrad har ofta ekonomiska svårigheter. Camilla Tegelsten har inte kunnat jobba på åtta år eftersom hon tar hand om sin son som har Aspergers syndrom. Utan farfars hjälp hade det inte gått ihop.

 • Publicerad .

  Hälsorådgivning i huvudstadsregionen splittras - allmänt nummer upphör

  Från och med den 30 december gäller olika telefonnummer för hälsorådgivning beroende på var man bor och vad klockan är. Det tidigare numret (09) 10023, som fungerat dygnet runt och i alla huvudstadsregionens kommuner, upphör.

 • Robin Mattsson, ESC
  Publicerad .

  Mattsson fortsätter som ESC:s målvakt2

  Ekenäs Sport Clubs herrlag fortsätter att presentera spelarkontrakt för fotbollssäsongen 2015. Målvakten Robin Mattsson och mittfältaren/anfallaren Davids Uhmo fortsätter i laget.

 • Publicerad .

  Närpes uppvaktar justitiekanslern

  Tjänstemän och politiker från Närpes uppvaktar på torsdag justitieministeriet för att få klarhet i hur statsrådet ska behandla Närpes anhållan om tvåspråkighet. Tio närpesbor besvärade sig mot anhållan.

 • Publicerad .

  Närpes ser över sin äldreomsorg

  Närpes har redan vidtagit en del åtgärder för att uppfylla kriterierna för äldreomsorgen. Regionförvaltningsverket begärde en utredning av Närpes stad efter en tillsynsinspektion i oktober.

 • Publicerad . Uppdaterad

  Hangö petar ledande läkare

  Stadsstyrelsen i Hangö är missnöjd med Outi McDonald och vill nu ha bort henne från posten som ledande läkare vid hälsovårdscentralen i staden. Styrelsen röstade om saken på måndagen (15.12).

 • William Forsman, Fanny Bergvik och Elin Leppänen i UF-företaget Phonebuddies.
  Publicerad .

  Idéerna flödar bland unga företagare i Kristinestad1

  Tändsticksaskar med magnet, personliga telefonskal, tvål med inbyggd tvättsvamp är några av företagsidéerna bland årets niondeklassare i Kristinestad.

 • KAJs julkalender.
  Publicerad .

  Lucka 18: Guru Gosta

  Den österbottniska gurun Gosta berättar om hur det är att leva som guru i dagens stressade samhälle.